Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  PayPal (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:35:44

LOGOUT.hu

A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17301) maj-viktor válasza pakriksz (#17300) üzenetére


maj-viktor
őstag

De akkor már alapból megszegted a PayPal regisztrálási feltételeit... (hogy kamu német címet adtál meg)

PayPal ebből él... átváltás és tranzakciós költség (de ezt akartad kitrükközni)... vevőnek ingyenes, eladó meg beépíti az áru árába...

Amúgy ha ez nem tetszik csinálsz egy nemzetközi számlát bármelyik banknál... és odakéred a fizetésedet... nem paypalra (elmondom rosszabbul jársz... mert magasabb egy nemzetközi számlaszám - bankkártya fenntartása, mint egy Ft alapú), viszont ha nagy forgalmat bonyolítasz már jobban megérheti!

(amúgy te most hol élsz / laksz amúgy!? Németország vagy Magyarország!? Gondolom utóbbi, így az itteni adózási szabályok vonatkoznak rád... mondhatom sajnos)

Van Western Union is... ha ennyi "nemzetközi vagy"... de bizonyos érték felett persze, hogy kell nekik is kötelezettségük van lejelenteni a rajtuk átmenő forgalmat... (bár WU pont a csalók / feketén mozgó pénzek melegágya, de ott is vannak "szabályok")

Minden módnak megvannak a költségei - pro és kontra érvei... a paypal-nak, a payoneer-nek, a WU-nak, a nemzetközi / belföldi számláknak

De most te azért átkozod a PayPal-t, mert elértél egy limitet, ami miatt azonosítani akarnak "jobban"... lakcímmel, személyivel!
(nekem eszembe sem jutott kamu címmel regelni, mert nincs mit "titkolnom")

[ Szerkesztve ]

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#17302) TripleB


TripleB
senior tag

Napok óta ezt kapom email-ben.
Figyeljetek , nehogy ráfussatok!

Feladó PayPal ( acg@lapyap.com )
Címzett
Tárgy Your Account Is Temporarily Limited
Fontosság

Hello,

We detected a suspicious attempt to login to your account.

We prevented the connection in your account that did not correspond to the location from which you connect often.

Therefore, you must confirm your identity to avoid limiting your account:

1-Download the attached document and open it in a secure browser.
2-Follow the verification process and give us correct information.

Yours sincerely,
PayPal

"Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír"

(#17303) pakriksz válasza maj-viktor (#17301) üzenetére


pakriksz
őstag

Nem érdekelnek a feltételei egy ilyen tetű monopol cégnek, és az sem hogy éhenhalnak mert csak 3%-ot kapnak a 8% helyett, mert így is rohadtul jól megy nekik a hírek szerint, de valahogy ügyfélszolgálatra nem jut pénz, hiszen az híresen gyatra/nem létező.

Az átváltás nem ingyenes, a vevőnek sem. Ugyan annyiba kerül, de legalább vételnél lehet választani, hogy a bankra hagyják a váltást (mindig jobban megéri), vagy a paypal lehúzós váltása legyen. Fogadáskor viszont nincs ilyen lehetőség.

Van "nemzetközi számlám" (ingyenes), és nem tudom másra kérni, mert a paypallal lehet fizetni azért amit eladok (alternatíva pedig kb nincs), persze nem kéne átváltás ha forintban fizetnének, de mivel a legtöbb vásárló az EU jobbik felében él, ezért fura lenne ha nem euro-ban fizethetnének.

Sajnos magyarországon élek, különben nem kéne kamucímekkel szórakoznom(vagy ha nem lenne ilyen tetű cég, nem kéne a magyar accounton kívül egy kamunémet, hogy eurot tudjak kézhez kapni).
Nekem sincs mit titkolnom, hiszen egy azonosított magyar paypal accountról küldöm az eurot a kamu németre...

[ Szerkesztve ]

Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"

(#17304) fortune


fortune
tag

Sziasztok. Az érdekelne engem, hogy a Oneplus one oldalon szeretnék vásárolni. Hogy érné meg jobban és melyik a biztonságosabb: ha egy számalszámot adok meg a paypal-on és oda utalom a pénzt és onnan hajtom végre, vagy ha a bankkártyámat csatolom hozzá és úgy vásárolok. Melyik a gyorsabb?
Előre is köszi az infot.
Üdv!

(#17305) maj-viktor válasza pakriksz (#17303) üzenetére


maj-viktor
őstag

Csinálj jobbat, mint a PayPal olcsóbb feltételekkel... Ott majd te diktálod a feltételeket és biztos nem a haszonért fogod csinálni és majd minden user igényt kielégítesz... így pl. a 10millió magyarét, hogy Ft-ba adják ki! (amikor a pénzváltás mindigis így működött PayPal / bank és PayPal-nál is, hogy van eladási és vetéli árfolyam... ami tény és tudjuk hogy PayPalnál pofátlanul magas)

az ingyenességet arra írtam, hogy pl. ha vásárolsz PayPal-al.. úgy neked vevőként ingyenes!
(az átváltás az fizetős természetesen)

Vagy most mondjam, hogy várd meg míg € lesz a magyar fizetőeszköz!? (a görögök most fognak kilépni az € zónából és vissza a drachma € helyett nagyon úgy nézki)

(#17304) fortune
Ha csak gyorsaságot nézünk, akkor a bankkártyás csatolás hosszabb.. megkell várni, míg megjön a hitelesítő kód, stb. több nap is lehet, akár 1hét is...

Bankkártyás topup-pal meg szinte azonnali... vagy átutalással is ~1-2nap

átváltás szempontjából viszont a gyorsak nem jók, csak a bankkártyás csatolás... úgy "olcsóbb" mert tudod kérni, hogy a bank váltson... milyen tételről van szó!?

(ha jól tudom ez ~100E-s teló... ott azért már 3E Ft-ot spórolsz így...)

[ Szerkesztve ]

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#17306) pakriksz válasza maj-viktor (#17305) üzenetére


pakriksz
őstag

csináltak jobbat, csak egy monopol helyzetben lévő cuccot elég nehéz versenyhatóságok nélkül visszaszorítani...
És azt sehogy sem lehet kimagyarázni, hogy miért kényszerítenek rá egy bizonyos devizára. Miért nem vehetem ki az euromat euro-ként?

De mindez nem érdekes. Az eredeti kérdés még mindig ugyan az: vehetem ki a pénzt addig amíg lejár az idő, vagy bármikor ellophatjá , egy figyelmeztetés nélküli fagyasztással?

[ Szerkesztve ]

Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"

(#17307) fortune válasza maj-viktor (#17305) üzenetére


fortune
tag

Igen egy 100eft-s telo lenne+plusz egy két hozzávaló. add a credit card gondolom lenne a hosszabb folyamat? Amúgy hol tudom kérni, hogy a bank váltson? Azt hittem, hogy ott mivel forintban fogok fizetni, mert amikor a régió Magyarországra van állítva és az árak is Ft-ban vannak megadva, akkor nem fog történni semmilyen egyébb váltás.

(#17308) maj-viktor válasza fortune (#17307) üzenetére


maj-viktor
őstag

Közbe rácsekkoltam a honlapjukra... valóban Ft-os ár van írva... ha Ft-ba "terhelnek", akkor nincs átváltás... akkor nem tudsz "spórolni"!

Igen "Add credit"-tel tudsz csatolni bankkártyát, itt van a hitelesító kódos izé, amit írtam és hogy több nap is lehet... credit feltöltés top up bankkártyával szinte azonnali... átutalásos topup meg ~1-2nap, míg az Unicredites bankszámlára átér...

[ Szerkesztve ]

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#17309) fortune válasza maj-viktor (#17308) üzenetére


fortune
tag

Gondolom veszíteni sem veszítek így viszont :)
Melyik lenne akkor a gyors és megbízható fizetés? Ha odaadom a bankkártyám adatait, akkor az menynire megbízható dolog? Valamint tudják e a bankszámlaszámomat az engedélyem nélkül terhelni?

(#17310) maj-viktor válasza fortune (#17309) üzenetére


maj-viktor
őstag

Vagy ~5éve van PayPal-om.... bár tény, hogy nekem van egy plusz biztonsági lépés... WebKártya, de sosem volt problémám és azért jópár millióan használjak a PayPal-t... amit jogosulatlan használat esetén visszatérít vagy ő vagy a kártyakibocsájtó (MasterCard - VISA), mármint ha úgy kerülnek ki kártyaadatok... De pont ezért vannak további biztonsági lépések, mint CVC kód a hátoldalon és lejárat, hogy 2évente lejár a kártya, stb.

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#17311) fortune válasza maj-viktor (#17310) üzenetére


fortune
tag

Értem. Így most már egy picit nyugodtabb vagyok :) A vásárlást pedig akkor egyszerűen felmegyek az oldalra, rákantitok a paypal fizetésre, adatokat megadva fizetem a készüléket és terheli a bankszámlámat. Nem kell semmit sehová sem utalni ha jól értem. Csak mert nem értem a top up lényegét nagyon :d
Köszi a segítséget :R

(#17312) maj-viktor válasza fortune (#17311) üzenetére


maj-viktor
őstag

Mármint akkor te nem beregelni akarod a kártyádat... hanem 1x vásárlás bankkártyával PayPal-on keresztül... stimm!?

Mármint one plus honlap... kosár... rendelés... paypal (nincs regelt paypalod) és úgy bankkártyával fizetve!?

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#17313) fortune válasza maj-viktor (#17312) üzenetére


fortune
tag

Nem-nem. Van paypall account ami a nevemre szól. A reggelési folyamatot elinditottam, csak amikor az oldalon arra kattintok, hogy fizetés stb akkor tudtommal a paypal-t fogja kérni mert csak avval lehet. Viszont akkor iylenkor nekem még a paypall acc.-ra fel kell töltenem pénzt, vagy hogy müködik az egész.
Bocsi a sok kérdésért elöször fogom csinálni azért érdekel.

(#17314) maj-viktor válasza fortune (#17313) üzenetére


maj-viktor
őstag

Igen, ha a PayPal fizetésre kattintasz, úgy átirányít a PayPal oldalára... ott bekell jelentkezni (nick/jelszó) és fizetni... egyszerű!

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#17315) fortune válasza maj-viktor (#17314) üzenetére


fortune
tag

Szuper. Köszi az infot. Eddig valamiért az volt az elképzelésem, hogy előbb muszáj a paypal felé utalni, és csak azután ahogy van ott elegendő összeg tudsz majd vásárolni.
Mégegyszer köszönöm. :R
Üdv!

(#17316) maj-viktor válasza fortune (#17315) üzenetére


maj-viktor
őstag

Régen így működött... de újabban látom csináltak "egyszeri bankkártyás fizetést is"....

De én továbbra is tartom magam, hogy érdemes beregelni és bankkártyát csatolni, ha többet vásárolsz... ha csak 1x, akkor a fenti is megoldás! (bár sztem idővel úgyis vásárolsz máshol is PayPal-al, így a bankkártyacsatolás nem hülyeség... pláne Netes virtuális WebKártyával)

[ Szerkesztve ]

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#17317) Jessus81 válasza axioma (#17296) üzenetére


Jessus81
tag

OTP bankkártya szolgálata azt mondta, hogy látja a két időpontban levont összeget a kártyáról, így bízhatok abban, hogy mikor az első lefoglalt határideje letelik, akkor visszajön a pénz.
paypal most küldött egy kérdőívet, hogy értékeljen a case megoldását... hát kaptak végig 0át, azt gondolkodjanak el, hogy máskor elolvassák e, és foglalkoznak e a külön opcionálisan kitöltött mezővel, ahová leírtam a fent említett történetet :D

PSN: Thorpapa

(#17318) agroman válasza Jessus81 (#17317) üzenetére


agroman
senior tag

most levontak vagy lefoglaltak..nagyon nem mindegy. ha levontak akkor abbol mar nem fogsz latni semmit.

------

(#17319) maj-viktor válasza Jessus81 (#17317) üzenetére


maj-viktor
őstag

Nekem meglepő módon OTP-vel volt olyan ügyem, hogy netes kártyás vásárlást (2x vontak le), max pár perces késéssel terhelhették!

Online neten írtam egy reklamációt és pár napon (max. 1-2héten belül) a dupla levonás egyik részét visszakaptam! (csak a netes felületen reklamáltam... nem voltam benn személyesen, nem telefonáltam)

Még ajánlott levél is jut utána, hogy így elnézést - úgy elnézést, és a dupla levonás egyik részét visszatérítették...

[ Szerkesztve ]

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#17320) Jessus81 válasza agroman (#17318) üzenetére


Jessus81
tag

az első az authorization to gearbest, számlámon nincs a pénz, de a gearbestnél sem, hanem a paypalnál... ők várják mikor jelentkezik érte a gear...

PSN: Thorpapa

(#17321) Cold5


Cold5
senior tag

Ma kaptam egy refundot az egyik vásárlásomból és ezt látom:

Date: Jul 6, 2015
Time: 11:33:51 PDT
Status: Pending until Jul 13, 2015

Nincs bankszámla megadva, hanem 2db bankkártya a vásárlásokhoz.

Automatikusan visszanyomják arra a bankszámlára amelyik kártyával történt a vásárlás?
Mikor fog ez megjelenni? Meddig várjak?

kérnék 8 bacardit, 4be, 2 kólával...

(#17322) maj-viktor válasza Cold5 (#17321) üzenetére


maj-viktor
őstag

2-3nap arra a bankkártyára (bankszámlára megy vissza), amelyik hozzá volt csatolva - amiről fizettél... (vagy újabban nekem volt, hogy PayPal egyenlegre ment vissza, de az instant megjelent ott - hosszabb refund esetén 1-2hó+)

Bankkártyára megy vissza, nem bankszámlára... mármint ha nincs beregelve bankszámlád (azaz nem withdrawoltál), nem para, mert bankkártyára megy vissza (és így a bankkártyához csatolt bankszámlára)

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#17323) Víz Elek


Víz Elek
senior tag

Sziasztok!

Ha lejárt a bankkártyám, és ha az újat szeretném hozzáadni paypalon, akkor megint lefogja vonni azt a 200 Ft-ot a rendszer, vagy mennyit?

Samsung S9

(#17324) axioma válasza Víz Elek (#17323) üzenetére


axioma
veterán

1. Attol hogy hozzaadod, nem tortenik semmi penzmozgasos akcio, DE egy dollar probaterheles igen (azaz ma mar majd 300 Ft), ami 2-3 hetig zarolva lesz a szamladon, de utana csendben egyszer csak megszunik, elerheto egyenleg lesz belole (konyvelesre nem kerul)
2. Ha viszont szeretned confirm-oltatni, akkor lesz egy 400Ft terheles, de nem dijkent, hanem az felkerul a PP egyenlegedre, onnan majd hasznalhatod.

(#17325) llaszlo


llaszlo
veterán

Van aki már használta a refunded returns lehetőséget? Mik a tapasztalatok?
[link]

(#17326) Hintalow válasza Jessus81 (#17320) üzenetére


Hintalow
senior tag

Az a baj, hogy hiába nullázod a paypalt értékelésben, itt ők semmit nem csináltak, csak tették, ami a dolguk.
A gearbest csinált egy elő tranzakciót, ami során lefoglalták a leendő ellenértéket.
Majd amikor a tényleges vásárlás jött volna, nem ebből indították a terhelést, hanem a szokott módon, csináltak egy tranzakciót, aminél azonnal zárolás, majd terhelés stb. várható.
Jelenleg mindkettő zárolva, a forgatókönyv valszeg az lesz, hogy a másodikat szépen lekönyvelik, az első preorderes pedig a banki zárolási határidő végével felszabadul.
Ezt elötte egyedül a gearbest tudná orvosolni az első tranzakció törlésével, de várhatólag a fülük botját sem fogják mozdítani.

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#17327) Victor91


Victor91
tag

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Sikeresen regisztráltam Paypalra, Verified státuszt is megkaptam, azonban amikor a Paypal számlámról utalnám vissza az OTP-s számlámra a pénzt, hibát kapok és nem érkezik vissza a pénz. És - 1500 HUF lett az egyenlegemen. A folyószámlám sem kapta meg a Confirmed státuszt. Elronthattam a nevem a Regisztráció folyamán?

Így töltöttem ki:

First Name: Greksa
Last Name: Viktor

Előre is köszi a választ! :R

A biztonsági öv nem akadályoz annyira a mozgásban mint a tolószék...

(#17328) maj-viktor válasza llaszlo (#17325) üzenetére


maj-viktor
őstag

Többször is segédkeztem már... mindig pozitív tapasztalattal - sikerrel! Működik!

JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN

(#17329) Deck


Deck
titán

Sziasztok!

Olyan problémám van, hogy nem tudok bejelentkezni paypal-re nem fogadja el a jelszavam ami pedig biztos, hogy jó.

A titkos kérdésre nem tudom a választ.

Vissza tudnám állítani valahogy vagy törölni?

PS5

(#17330) Deck válasza Deck (#17329) üzenetére


Deck
titán

Csináltam egy újat. Már csak a régit töröltetnem kell és az emailt majd átírni.

Hova írjak nekik?

PS5

(#17331) KamuMazsola válasza Victor91 (#17327) üzenetére


KamuMazsola
őstag

A Webkártya számlaszámát adtad meg, hiba volt, a főszámla számát kellett volna, 1500 a büntetés.

dekrer: Ne legyen benne különleges karakter, csak angol betű és szám.

[ Szerkesztve ]

Üdv.: KamuMazsola

(#17332) okipoki


okipoki
aktív tag

Szeretnék eladni egy kulcsot steamről ,de nincs paypalom és nem is tudom hogy működik. Ha ő küldené a pénzt a felhasználó nevemre (ahol még nincs megadva a számlaszám) akkor számítanak fel banki költséget ha ráutalom a számlaszámra?

Hogy működik ez az egész paypal?

[ Szerkesztve ]

(#17333) spyduck


spyduck
nagyúr

Sziasztok,

PayPal-on utaltak nekem USA dollárt. Hogy tudom átrakni a számlámra? Melyik menüpont alatt találom?

(#17334) agroman válasza spyduck (#17333) üzenetére


agroman
senior tag

ha a sajat bankszamlara gondolsz, akkor withdraw

------

(#17335) Deck


Deck
titán

A kérdés továbbra is áll. Hova írjak, hogy megszüntessék a régi fiókomat? Éles fontos lenne.

PS5

(#17336) okipoki


okipoki
aktív tag

Levon valamennyit, azért hogy átutaljam a pénzt a saját számlámra?
Van 550ft-om paypalon. Rá szeretném tenni egy számlára. Van ennek banki költsége? Illetve mennyi az?

[ Szerkesztve ]

(#17337) spyduck válasza agroman (#17334) üzenetére


spyduck
nagyúr

Az Account number-el gondja van. Ide a bankszámlaszám vagy a kártya szám kell? Igazából egyiket sem fogadja el.... :(

[ Szerkesztve ]

(#17338) agroman válasza spyduck (#17337) üzenetére


agroman
senior tag

ha kitoltesi problemad van celszeru egy kepernyokepet berakni, hogy lassuk mirol van szo..
ha haza akarsz utalni, a bankszamlaszamod kell. meghozza a giro szam (oda is van irva 16 vagy 24 karakteres), kotojelek nelkul.

------

(#17339) spyduck válasza agroman (#17338) üzenetére


spyduck
nagyúr

Ctlr c és ctrl v kihagyott 1 karaktert, én voltam a béna. Köszönöm a segítséget!

(#17340) binor91


binor91
csendes tag

Visszaolvastam jó pár hozzászólást, de pont ilyen fele-fele utalással kapcsolatosat nem találtam, így kérném a segítségeteket, hisz ekkora összeget még nem mozgattam külföldre.
Ezt szeretném megvásárolni a lehető legkedvezőbb opcióban. (Vásárlóvédelem, kezelési-árfolyam költség minimalizálása.)

Forint alapú OTP Mastercardom van és ehhez kapcsolva egy forint alapú Paypal fiók.
Paypalra kapni fogok 1000$-t Amerikából és ezt egészíteném ki OTP-ről, hogy meglegyen a hivatkozásban látott összeg.
Egy ismerősöm már kétszer is rendelt innen, mindkétszer 20-30 ezres extra költség számolódott fel neki a Paypal miatt. Ezt jó lenne elkerülni, de nem tudom melyik opció a legjobb:

1; Paypal fizetésre nyomok, ahol automatikusan kiegyenlíti a fizetést OTP kártyámról.
2; Paypalon kiegészítem az egyenlegemet OTP-ről és utána fizetek tisztán Paypalról.
3; Paypalról kiutalom OTP-re az 1000$-t és OTP-ről Mastercarddal fizetem ki a gépet.
4; Webkártyát közbeiktatom esetleg? (Nem tudom mi az előnye és mivel jár.)

(Ha jól sejtem az 1000$-ból fog levonni a Paypal néhány százalékot, ezt már lélekben belekalkuláltam természetesen.)

Nagyon köszönöm előre is! :) :R

binor91 felhasználónak 403 pozitív és 0 negatív értékelése van az oldalon! Regisztráció dátuma: 2010-10-24 15:28

(#17341) Victor91 válasza KamuMazsola (#17331) üzenetére


Victor91
tag

A fő számlám van beállítva. Az lehet hiba, hogy Otp Bank Nyrt. -nek írtam? Késöbb akadtam rá arra, hogy OTP Bank Nyrt. a helyes. Az OTP-s számlaszámomban van egy - jel is, azt is bele kell írnom vagy csak egybe a számokat?

A nevem pedig így van a rendszerben jelenleg:

Tud valaki segíteni a helyes kitöltésben? :F

Előre is köszönöm :R

A biztonsági öv nem akadályoz annyira a mozgásban mint a tolószék...

(#17342) axioma válasza binor91 (#17340) üzenetére


axioma
veterán

jobban jarnal, ha usd-ben kene vasarolni, de jelen esetre:
1. usd egyenleged ott pp-n konvertalni eur-ra (ez le fog nyulni, de 1x fizetsz arfolyamrest, nem ft-n keresztul 2x)
2. otp kartyad atallitod "bill me..." opciora (mind1, hogy fizikai vagy webkartya, jelentosen cask az javitana, ha itthoni eur egyenleghez tartozo kartyad lenne)
3. fizetsz

(#17343) binor91 válasza axioma (#17342) üzenetére


binor91
csendes tag

Nagyon köszönöm a gyors választ! :R Az első lépéshez itt Make primaryra nyomjak? A második lépést OTP oldalán vagy Paypal oldalán? (Pontosan hol?)

binor91 felhasználónak 403 pozitív és 0 negatív értékelése van az oldalon! Regisztráció dátuma: 2010-10-24 15:28

(#17344) Melorin


Melorin
addikt

Sziasztok!

Tegnap úgy jártam, hogy ebay-ről kinéztem egy fényképezőgépet, és elfogadhatónak tartottam az árát. Rámentem a vásárlásra, és amikor a paypal átváltotta az árát forintra, 8.000Ft-al többe került már.

Ekkor visszaléptem a vásárlástól, de az eszközt megvásároltnak mutatta az ebay. Az eladó meg kérdezte, hogy most akkor mi van. Eddig azt hittem, hogy csak akkor tekint valamit megvásároltnak, ha azt ki is fizetem. Mégsem így van?

Szóval a kérdésem az, hogy nem lehet megnézni valahogy a végleges árát valaminek anélkül, hogy megvásárolnék valamit?

És nem lehet valamit annyiért megvenni, mint amennyi kijön a bankom valutaárfolyamával számolva?

(#17345) vinpilu válasza binor91 (#17343) üzenetére


vinpilu
senior tag

Igen és a második kérdésedre pedig a PayPalon kell beállítani a "bill me..." opciót. Ez az lesz, hogy fizetésnél a te bankod váltson, ne a PayPal.

Melorin, neked is be kellene állítanod, hogy a bankod váltson, ne a PayPal.

[ Szerkesztve ]

(#17346) Deck válasza vinpilu (#17345) üzenetére


Deck
titán

Hol találom ezt a bill me dolgot?

Megvan. Rákerestem, hogy kell átállítani.

[ Szerkesztve ]

PS5

(#17347) vinpilu válasza Deck (#17346) üzenetére


vinpilu
senior tag

Akkor jó.

[ Szerkesztve ]

(#17348) Deck válasza vinpilu (#17347) üzenetére


Deck
titán

Magyar bankkártyával és $ alapú ebayel melyik valutát érdemes használni a paypalen? $ vagy ft?

PS5

(#17349) vinpilu válasza Deck (#17348) üzenetére


vinpilu
senior tag

Akkor feltételezem, hogy a kártyád van beállítva, nem pedig feltöltöd a PayPal egyenleget és úgy vásárolsz. Így kártyával mindegy, hogy a PayPal egyenleged dollár vagy forint alapú, mert úgyis mindig nulla. Fizetéskor megy a pénz a kártyádhoz tartozó forint alapú számláról, de ehhez kell a fenti opciót beállítani (bankod váltson), mert a PayPal ezt rosszul teszi.

(#17350) Deck válasza vinpilu (#17349) üzenetére


Deck
titán

Köszönöm, nagyon hasznos volt!

PS5

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  PayPal (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.