Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
xdozer
csendes tag
jól tippeltél de az előbb ok nélkül kikapcsolt az egyik progi nem sokkal később filmnézés közben újraindult a gép, ez gondolom a húzás miatt van. most visszavettem az fsb-t 140re így a proc 2940en megy most igy tesztelem
amikor a proci 3013on ment futattam egy tesztet és 60-61 fokig melegedett és nem volt hiba csak később használat közbe
intel pentinium 4 2.8ghz 1mb cache 533fsb procim van ha esetleg fontos
esetleg tudsz vmit mondani a memória időzítéskről?mert most 2,5-4-4-8 as de a biosba lehet kicsit állígatni, melyik lenne az optimális? -
xdozer
csendes tag
szia
annyin van a ratio, 2:3on és így 136/182 az fsb/ddr, az előb huztam 1 kicsit, 143 fsb mellett 192es a memó és 3013on megy a proc de tovább nem merem huzni, nem tudom érdemes-e.kipróbáltam minden változatot a memó szorzónál de az a legjobb. a proci mennyit bírna?mert kb 3200ig kellene huznom hogy meg legyen a 200mhz a memónál, jelenleg 1,35-1,38 volton megy
köszi a segítségetui:az adatokat everestel és cpuz-vel néztem
-
mycso
veterán
Szia, mezei ddr1 ramok alapfesze 2.5-2.6v körül szokott lenni...tehát a 2.85v mondhatni sok!
Hogy előtte is hibás volt-e a ramod vagy a feszültség tett be neki azt már nem lehet kideríteni.
Kétoldalas ddr1-eknél volt régebben probléma 1-2 lapban, hogy ennél is problémát okozott volna arra nem emlékszem. Egyébként általában nagyobb tuning elérésére kevesebb modullal nagyobb az esélyed (tehát inkább 2x1 mint 4x 512).Egyébként az asus oldalán a lap tulajdonságainál, ha letöltöd a QVL dokumentumot, ott írja a 100%-osan támogatott ram modulokat.
Én mezei ramot, főleg hűtés nélkül nem használnék huzamosabban 2.85v-on.
A procinak 24/7-re mehet 1.45 környéke akár egy nagyon jó hűtéssel 1.5 volt körül is (de inkább alatta)
Én egyébként úgy vettem észre, hogy 3.9-4GHz-ig nem kellett durván emelni a feszt, viszont felette már adagolni kellett rendesen, tehát valószínűleg nálad is itt lesz valahol a megfelelő beállítás. -
mycso
veterán
A lapnak bírnia kell és a procinak is (volt pont ugyan ilyen lapom és típusszámú procim is).
275MHz FSB-t ment benne a proci (4.13GHz) majdnem 1.6v-on (egyébként ez az 1.6v már hosszú távon nem teljesen egészséges)
Az enyém mintha 250fsb-t ment volna alapfeszen....(ez az SL7PM volt az egyik legjobban tuningolható 3GHz-es prescott)
A ramot próbáld meg vissszább osztani (egyébként vannak ramok amik allergiásak rá, ha osztogatják őket, illetve megpróbálhatnád úgy is, hogy pl.: csak a 2db gigás modul van bent, mert a tuning erre is allergiás tud ám lenni...)
Nekem 2x512MB DDR400-as Geil Value volt hozzá és 625MHz-et ment ebben a lapban

-
kriszbon
őstag
Hát akkor ezek tényleg nem tuningbajnok ramok! Az AGP/PCI rendben van akkor. Nem tudom hogy mennyi az alapfesz a 478-as procinak, mert nekem 775-ös van, és azt sem tudom hogy mit lehet állítani a biosodban, de ha emeled neki a feszt és úgy sem megy többet, akkor előfordulhat hogy ott a vége! Semmiféle garancia nincs arra hogy mindegyiket lehet nagyon tuningolni, és nem is biztos hogy sokat nyersz 1-2 száz Mhz-el, azt viszont kockáztatod hogy kinyírod a procit/ramot a magas fesszel. Én pl. alapon használom csak és csak ha nagyon kell a +Mhz akkor tolom fel 3.6-ig(3.45-3.6 között sebességben nem sok a különbség tapasztalatom szerint!) Az hogy a ram tartaná visza én nem hiszem, max eldobná magát ha már nem bírja! Persze ez csak az én véleményem, úgyhogy reménykedj hogy valaki betéved ide, aki ebben jobban tud segíteni

-
kriszbon
őstag
Mondjuk ezt a lapot nem ismerem, de a ram beállítást nem értem hogy miért 320 és nem 333, mert azt általában ismerik a kingstonok! Az sem biztos hogy az AGP/PCI nem mászik el, attól függetlenül, hogy azt a biosban te beállítod, mert ez is sokszor előfordul(ellenőrizd le)! Amúgy elég tuningbarát ramok szoktak lenni, mert alapfesszel is mennek 480Mhz-et általában! Nézd meg úgy hogy a ramot 333-ra állítod, és utána emeled az fsb-t, vagy hagyd 400-on és nézd meg úgy hogy mennek e stabilan 480-at! És kérdés az is hogy mennyit szeretnél elérni? De az is lehet hogy ezek a ramok nem mennek többet, bár ezt kétlem minden esetre elsőnek a 333-ra állítást próbáld ki és utána fsb emelés!
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÚJ Quansheng UV-K6 adóvevő eladó
- Honor 200 Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest