Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kriszbon
őstag
Nos nekem nem ilyen volt/van, hanem 530-as Prescott, és 3.8 felett már nagyon sok fesz kellett volna neki. Ezt is csak teszt időre használtam, mert játékok alatt nem volt észrevehető hogy 3.65 vagy 3.8-on ment, viszont fesz/hőfok az sokkal nagyobb volt.
Egyébként hőfokban közel vagy a felső határhoz, de még mehetne esetleg [link]. De szerintem nem sok értelme van, mert 3.8-on sok újabb játékban még egy 3850-es kártyához is édeskevés volt. -
kriszbon
őstag
válasz
üzenetére
Mivel ez "CPU Host Clock Control:{Disabled}" ki van kapcsolva, úgy ez "CPU Host Frequency (MHz) 266" a funkció nem él, tehát alapon megy. Ha zavar hogy 266-on van akkor kapcsold be és a + illetve - billentyűvel magad is beállíthatod 200-ra.
Ha nem tuningolsz akkor maradhat így "PCI Express Frequency (MHz):{Auto}" de ha kíváncsi vagy a tuningra, akkor rakd 100-ra(tuningnál mindíg ezen legyen).
Ha aktiválod a 266-ot akkor a ram sebességet ha megnézed nem ennyi lesz "Memory Frequency (MHz) 533 533" tehát tuningnál(ami ugye nem lesz) ezt "System Memory Multiplier (SPD):{Auto}" nem hagyhatod autón, hanem manualisan vissza kell osztanod 2.66-ra.
Tuningnál ez se legyen autón(ami ugye nem lesz) "System Voltage Control:{Auto}" hanem normálon.
A végére akkor pedig, mivel ez "CPU Host Clock Control:{Disabled" ki van kapcsolva, így ez "az enyém viszont 266-on megy ami az 1066-os FSB-hez passzol" nem érvényes.
Most akkor már képben vagy ugye.
De hogy minden funkcióhoz hozzáférj rendesen, mikor beléptél a bioszba, a főmenűnél nyomsz egy Ctr+F1-et és lesz mégtöbb állítgatni valód is.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ja még azt kihagytam hogy ezeknél a lapoknál eléggé melegszenek a híd bordák, és nem árt egy oldalventi ami tolja a lapra a levegőt, vagy egy jól szellőző ház, ventivel. -
kriszbon
őstag
válasz
csabika0001
üzenetére
Azt még nem írtam, hogy itt az apróm nem biztos hogy elmenne jó áron, bár megpróbálhatod itt is (kitudja). Ha esetleg ismered a másik oldalakat akkor még ott is meghírdetheted pl. vatera, teszvesz. Megpróbálhatod egyben az egészet eladni, mármint alaplap+proci+hűtő+ram, mert sokan úgy is megveszik, mivel akkor esetleg nem kell külön keresgélnie még cuccokat, meg neked is jobb lenne egyben az ára. Ja meg elég vonzó a 3.4GHZ+3GB ram.

Most nem néztem hogy vannak e ilyenek fent, de ha lesz időm utánanézek, de ezt te is megteheted.
Amúgy ha minden egyben van akkor próbáld ki hogy mit mutat, és hogy neked elég e annyi. De minél később adod el ezeket annál kevesebbet kapsz értük.
Már a mostani játékok közül is van ami meghálálja a 4 magos procit, azt is húzva, de a kétmagost jól meghúzva mindenképpen pl. Crysis, GTA4, Arma II, Stalker, meg mittomén még mi. Persze vannak amik ezzel is szépen mennek(kicsit régebbi nem annyira igényes játékok, de van igényes is köztük) amúgy egyre több lesz ami igényli a többmagos erős gépeket, ahhoz hogy szépen menjenek, nem lebutítva. -
kriszbon
őstag
válasz
csabika0001
üzenetére
Nos akkor mindjárt első nekifutásra azt mondom, hogy ahhoz a kártyához ez a proci harmatgyenge, még akkor is ha 4GHz-en menne.

Aztán meg a ram sem a legjobb hogy DDR1-es.
Ez a konfig még egy 4670-es kártyát sem tud rendesen kiszolgálni, nemhogy ezt, aminek már illik egy 2 magos 3-3.3GHz-es procit adni.
A Cpu limit az garantált, és valamennyit nyersz vele ha húzod, de sokra ne számíts.
A programok/játékok azért nem használják ki a 2 magot, mivel ez csak 1 magos proci, csak képes 2 szálon futtatni progikat(HT), ami támogatja is ezt.
Ahogy számolom hogy mennyiért tudnád elpasszolni a cuccokat, abból már kapnál egy normálisat, amivel biztos hogy jobban jársz!
Na lássuk is hogy mennyiért mennek a hírdetési oldalakon: Lapod~5-6 talán 7k, procid~8-9k, ramod 3x1GB~19-20k=szűken 32k, bőven 34k.
Mit kapsz érte: (Alaplap) ez olcsó jól tuningolható a következő (Procival) most nincs náluk 5200-as, mert az is jó és valamivel olcsóbb(de még ezeket is 3-3.3Ghz-en kell járatni, és simán tudják), hát sajnos a (Ram) árak mostanában felmentek, de egyenlőre elég lenne ennyi is, és később mikor olcsóbb veszel még ennyit.
Ez így 36838 és garantált a siker minden mai játék futtatására.
De ha szűkös lenne a keret akkor itt egy másik (Proci) ami alapon megeszi a tiédet, és ugyan úgy húzható mint a másik, csak az L2 cache kevesebb benne.
Akkor -4200=32638
Természetesen a többi cucc maradna, és ez részemről csak egy ötlet volt, és így is tudsz azért játszani a géppel ahogy most van, csak kompromisszumokat kell majd kötnöd.
-
kriszbon
őstag
válasz
Forceman
üzenetére
Szerintem kb. ugyan az lehet a bibi mint akinek előtted írtam. Csak az ő procija 533Mhz Fsb-s a tiéd meg 800Mhz, de a szitu ugyan az. Ha jól tudom meg ahogy tapasztaltam, ez akkor szokott lenni mint amit ott írtam. Ha bioszban nem találsz állítási lehetőséget a Pci freki fixálására 33.3Mhz-re, akkor már csak a SetFsb progi segíthet esetleg, ha a lapod clock generátor chipje benne van a listájában.
-
kriszbon
őstag
válasz
morenever
üzenetére
Azzal hogy állítottál az Fsb-n elmászott a Pci freki is 33Mhz-ről, és szerintem azért nem látja. Keresd meg bioszban azt a funkciót ahol lehet állítani és manualisra tedd, és akkor beállítod neki, meg előfordul sok lapnál hogy van még olyan hogy szinkronba vagy aszinkronba menjen az Fsb húzáskor(asszem aszinkron kell neked, de ki kell próbálni).
Mondjuk nem ismerem ezt a lapot, így nem tudom hogy mi van a bioszban! -
kriszbon
őstag
Igen a sok paszta is lehet hiba, mert abból csak annyi kell hogy az esetleges légrést kitöltse. Mielőtt rögzíted a hűtőt, előtte jobbra-balra sokszor mozgasd meg a procin, úgy hogy aránylag erősen rányomva tartod. Rögzítésnél meg állandóan tartsd erősen lenyomva.
Nem tudom milyen hűtőd van, de ha a bepattintós akkor annak 2-tőt kell kattanni és akkor jó(elég dúrva erővel kell nyomni hozzá) ha csavaros akkor meg egyformán húzd meg.
A lapodat nem ismerem, de az enyémnél a PC Halt menü alatt állítható be a hőfok riasztás(szerintem olyan 68-70-re tedd).
Az Advanced menü alatt lehet kapcsolni az energia takarékossági funkciókat és a hőfok figyelést(nálam) C1E, Eist, Cpu Thermal monitor TM2(visszaveszi az órajelet és feszt ha gond van) ha ezek be vannak kapcsolva akkor idle leveszi a proci szorzót/feszt nálad csak 14-re tudja visszavenni. -
kriszbon
őstag
Szerintem nem jó, vagy rosszul van a hűtő rajta mégis, vagy sok/kevés a paszta. Ellenőrizd le újból, mert már én is jártam úgy hogy csak sokadjára lett jó. Nem mindegy hogy biosban 35-38-ról indul a hőfok vagy már eleve 45-48-ról. Ott valami nem illeszkedik rendesen.
Ha jól emlékszem a gyári max, valami 67 fok csak, egyébként biosban nincs beállítva hogy ilyenkor(80°C) visszavegye az órajelet a védelem? -
kriszbon
őstag
válasz
Temesvari
üzenetére
Szerintem örülj annak hogy annyit megy stabilan ekkora fesszel. Annó az enyémnek is kb. itt volt vége értelmes feszültségen. Egyébként nem sokat dob már rajta pl. ha 3.6 vagy 3.8Ghz-en használod (talán 0.x Fps)

A fesz az lehet hogy a dropp véget változik állandóan, vagy az energia takarékossági funkciók végett. Nem hiszem hogy problémázni kellene rajta, esetleg everest stab. teszt alatt nézd meg, de szerintem ott stabil lesz.
Gyári adat szerint 65°C körül ajánlott a max hőfok(nem pontos, nem néztem utána)+házventi sokat segíthet.
Ezzel a procival mindenképpen procilimites leszel a 3850-el akárhova húzod is! Most nem keresgélek képet, de trémárkban Prescott 3.65Ghz/3850 6000 pont, E5200 alapon 2.5Ghz/3850 10500 pont.
A ramokkal nem szórakoznék, mert nem nyersz vele semmit játékoknál, esetleg sok kékhalál a jutalom, vagy fagyás.
A biosz általában igazat szokott írni.
-
kriszbon
őstag
válasz
LiteCross91
üzenetére
Szia! Na tehát akkor eddíg megvan a dolog és gratulálok hozzá! Szerintem bioszban az Fsb csak 100-on van, mert ha jól tudom ezeknek 21 a szorzó (Cpu-z írja amúgy, meg alatta az Fsb-t is)). Be kellene menni a bioszba és ott a proci beállításoknál ha autón van akkor manualra kellene rakni, és utána az Fsb-t átrakni 133-ra (szorzót ezeknél nem lehet állítani). Lehet hogy mikor állítod akkor úgy írja a listában hogy 133/33 a 33 a Pci sebesség. Ha ez van ott akkor azt állítsd be neki. Ha van Everested azzal is megnézheted az adatait. Aztán írd meg mire jutottál.

Mod: Ennyit pötyögni feleslegesen, de azért jó ha utána nézel hogy hol kell állítani, mert jól jöhet tuningnál is.

Kellett nekem megint mást csinálnom, miközben írtam a hsz-t! -
kriszbon
őstag
válasz
LiteCross91
üzenetére
Nah nincs meg még a proci? Vagy valami gáz volt/van?

-
kriszbon
őstag
válasz
LiteCross91
üzenetére
Nekem is angliából jött a héten 1+ később még kettő, és talán a 4. napon már itt voltak mind a kétszer. Légipostán légpárnás borítékban jöttek. Jó majd írd meg hogy mi lett az eredmény.
Szivesen segítek, persze ha tudok
Gondolom akkor te érdeklődtél a 3Ghz-es után? -
kriszbon
őstag
válasz
LiteCross91
üzenetére
Akkor a vásárlás megoldva. Igen nem kell más csak paszta és mehet a dolog, ja és persze hogy oem mivel ezek használtak, így nincs semmi hozzá. Még jó hogy adnak valamennyi garit. De azért addíg ne add el a procid amíg a másikat ki nem próbáltad, hogy megy a lapban, de a gyártó szerint kell mennie.
-
kriszbon
őstag
válasz
LiteCross91
üzenetére
Az a proci neked nem jó. Írtam hogy csak ami a listában bent van. Körülnéztem én is a hirdetési oldalakon, de nem találtam, amúgy ha lenne is akkor szerintem drágán adnák, mert HT-s. Valami 2.8Ghz-est írtál hogy tudsz, de ahogy nézem a listát a lapod nem kezeli azokat amiben az L2 1MB tehát csak azokat amiben 512kb gyorsítótár van. Találtam egy 2.8-ast, csak nem HT-s 3500-ért, de a mostani procidnál sokkal gyorsabb és 30 nap garit adnak rá. Az a gond hogy oda regisztrálnod kell hogy venni tudj vagy ha van ismerős akkor azzal vetetsz. Nézd meg. [link]
Ja igen, ezeknél a régi prociknál nem lehet állítani a szorzót, csak Fsb-t tudsz emelni a biosban ha engedi a lap! -
kriszbon
őstag
válasz
LiteCross91
üzenetére
Nincs mit szivesen segítek ha tudok. Nos ha v.7.1 akkor ott az oldalon találtam neked valamit (P4 3.06Ghz/512k/533Mhz/HT) ilyent keress ha tudsz mert ez HT-s is, így két szálon futnak a progik még gyorsabb lesz! De szerintem a Biost nézd meg hogy a legújabb van e a gépeden, ha nem akkor szerintem mielőtt cserélsz frissítsd (Bios). Sok sikert hozzá!
Mod: Ja igen, azt a procit is támogatja! -
kriszbon
őstag
válasz
LiteCross91
üzenetére
Megnézheted (Itt) hogy milyen procikat tudsz belerakni a lapodba. A hűtés szerintem az összeshez jó.
-
-
kriszbon
őstag
Hát képet azt nagyobbat is rakhatnál be, mert ezen semmit nem látni
Egyébként amit linkeltem manualt azt bogarászd át úgy a 60. oldaltól, mert abban van olyan is hogy
AI NOS funkció, amit ha beállítasz akkor autómatikusan húzza neked a procit. Ha jól látom akár 30%-al is lehet. Nem tudom hogy a feszt is emeli e hozzá, mert ha nem akkor neked kell adni a procinak, Fsb-nek esetleg a ramnak is. Ami ott levan írva azokat próbálgasd ki, mert így nehéz megmondani hogy mit hova! -
kriszbon
őstag
Ha biztos hogy nincs a biosban, akkor töltsd le a SetFsb progit, és abban nézd meg milyen Clock Generátor chipeket támogat. Utána keresel az alaplapodon 1 chipet ami szerepel a listában, ha van akkor azt be tudod állítani benne, és úgy tudod huzni az Fsb-t. Viszont ha kell a procinak +fesz akkor halott ügy, ha a biosban nem lehet adni neki.
-
kriszbon
őstag
válasz
rootkiller
üzenetére
Mondjuk nem biztos hogy tesztek/játékok alatt sok különbséget kapsz ha a ramokat vissza kell osztanod a magas fsb miatt pl. 3.64Ghz nincs visszaosztva a ram! Következő 3.82Ghz itt már vissza kellett osztani a ramot, mert nem bírta a magas fsb-t, és itt is ugyan az van 3.85Ghz Mint látható nem igazán hoz többet így sem! Ez felett meg annyira magas fesz kellene neki, hogy szerintem nem éri meg, még a 3.82-85 sem, mivel 3.62-65-ön is kb. ugyan azt kapom

-
kriszbon
őstag
Mikor volt pasztázva az a proci? A hűtőt se árt megnézni és kiportalanítani, sokat segít mindegyik hogy ne legyen magas a hőfok, főleg ha a pasztázás még eredeti, mert akkor az már rá is lehet száradva, és egyáltalán nem vezeti a hőt rendesen! Szerintem ezeket mindenképpen csináld meg! Pasztából nem kell drága, jó a spire is pár száz forintért! Everestben is van stabilitás teszt, és ott nézheted azt is hogy terhelés alatt mennyi a Vdroppod, meg hőfok stb. Szerintem a ram beállításod nem jó, mert autón a lapnak az spd alapján simán be kellene lőnie 200Mhz-re! Próbáltad már az összes beállítást? A by spd beállítással jónak kellene lenni, ha máshol nincs elállítva valami! Legjobb lenne a biost betöltetni defaulton, mert azon 200mhz-esként kellene índítania a ramot, és a többit utána variálni! Először mindenképpen paszta/portalanítás, majd default bios és leellenőrizni hogy mit mutatnak a progik! A SetFsb-vel lehet állítani úgy, hogy alapon betölt a bios mindent ahogy ott be van állítva, és ha kell + még akkor abba feltolod amennyi kell, ha újraindítod vagy kifagy akkor alapon indul és kész!
Ja attól a fesztől nem kell félned, mert gondolom ez idle érték, tehát load alatt még kevesebb lesz! -
kriszbon
őstag
válasz
kriszbon
üzenetére
Nos visszanéztem a képeket és van cpu-z képed már a ramról, így az tárgytalan bocs
thg: kolléga írta hogy állítsd 3-3-3-8-ra a ramot, és tedd is azt mert az spd értékekre ezt is írja a cpu-z! Biosban csak 3 lehetőséged van az állításra a ramnál, By spd, 1:1 és 4:5 ebből nem tart soká kideríteni hogy melyik felel meg neked! A feszültséget meg ahogy írtam! -
kriszbon
őstag
Nos ha most 1.3875 van beállítva biosban, akkor valósan kap a Vdropp végett kb. 1.34 v-ot, ha megnéznéd végre everest alatt, és cpu-z alatt is hogy mit ír ki akkor tudnánk pontosabban is! Meg mint írtam cpu-z alatt nézd meg a memoria és spd fül alatt miket ír ki a ramra, mert nagyon fúrcsa hogy a 200-as ramok(effektív 400Mhz-es) nem megy csak kb. annyit, mint egy 333-as(valós 166Mhz)lehet nem is 400-as
! A biosban nyugodtan adhatsz neki 1.43 v-ot is, akkor fog valósan úgy 1.39 v-ot kapni! A hőfokot figyeld mert nem tudni mikor volt pasztázva az a proci! 
-
kriszbon
őstag
Ja igen az övé 478-as bocs
De azért gondolom annyit mennie kéne? Ha meg nem akkor egy kis + fesszel vagy nem
Azért a fesz az 1.4v. a 478-as Prescottnál is(gondolom én), és azon még egyáltalán nem halna be vagy egy kicsivel felette sem, csak jó legyen a hütés! Én inkább a ramokra gyanakszom nála, hogy azok vagy nem 400-asok, vagy rosszul van beállítva az időzítés, vagy nincs fixálva az AGP/PCI vagy ha fixre is van állítva biosban, akkor is előfordul hogy elmászik(volt rá példa sokszor) 
-
kriszbon
őstag
Most neked Prescott vagy Northwood procid van? Ha Prescott akkor a gyártó 1.4 v-ot ad meg amitől semmi baja nem lesz! Ha Northwood akkor meg 1.52 v-ot ad meg! Everestben nézd meg mennyit kap most! Amúgy megnézhetnéd a procit és a ramokat is CPU-Z alatt hogy mit is ír ki a memoria fül alatt, és az SPD fül alatt, mert azt is jó lenne letisztázni, hogy milyenek is igazából, mert annak a procinak még alapfesszel is tudnia kellene kb. annyit! De ha mégsem akkor nyugodtan elmehetsz 1.4 v-ig nem szabad hogy baja legyen ha jó a hűtésed! Az a 350Mhz nem számit nagy tuningnak!
-
kriszbon
őstag
Hát akkor ezek tényleg nem tuningbajnok ramok! Az AGP/PCI rendben van akkor. Nem tudom hogy mennyi az alapfesz a 478-as procinak, mert nekem 775-ös van, és azt sem tudom hogy mit lehet állítani a biosodban, de ha emeled neki a feszt és úgy sem megy többet, akkor előfordulhat hogy ott a vége! Semmiféle garancia nincs arra hogy mindegyiket lehet nagyon tuningolni, és nem is biztos hogy sokat nyersz 1-2 száz Mhz-el, azt viszont kockáztatod hogy kinyírod a procit/ramot a magas fesszel. Én pl. alapon használom csak és csak ha nagyon kell a +Mhz akkor tolom fel 3.6-ig(3.45-3.6 között sebességben nem sok a különbség tapasztalatom szerint!) Az hogy a ram tartaná visza én nem hiszem, max eldobná magát ha már nem bírja! Persze ez csak az én véleményem, úgyhogy reménykedj hogy valaki betéved ide, aki ebben jobban tud segíteni

-
kriszbon
őstag
Mondjuk ezt a lapot nem ismerem, de a ram beállítást nem értem hogy miért 320 és nem 333, mert azt általában ismerik a kingstonok! Az sem biztos hogy az AGP/PCI nem mászik el, attól függetlenül, hogy azt a biosban te beállítod, mert ez is sokszor előfordul(ellenőrizd le)! Amúgy elég tuningbarát ramok szoktak lenni, mert alapfesszel is mennek 480Mhz-et általában! Nézd meg úgy hogy a ramot 333-ra állítod, és utána emeled az fsb-t, vagy hagyd 400-on és nézd meg úgy hogy mennek e stabilan 480-at! És kérdés az is hogy mennyit szeretnél elérni? De az is lehet hogy ezek a ramok nem mennek többet, bár ezt kétlem minden esetre elsőnek a 333-ra állítást próbáld ki és utána fsb emelés!
-
kriszbon
őstag
válasz
SrAc 1139
üzenetére
Szerintem meg egyáltalán nem lehet bele olcsón magas órajelü procit venni
arany árában kínálják Kb. Egy 3.4-3.6Ghz-es procit majdnem annyiért kínálnak, mint egy új E5200-ast, sőt van aki annyiért is 19-20k 
delektatos: Szerintem elégedj meg annyival, az is nagyon szép eredmény alap fesszel! Az én 3Ghz-esem csak 3.55Ghz-et megy alap fesszel, mert én sem tudok feszt emelni! -
kriszbon
őstag
válasz
kriszbon
üzenetére
Ja igen még valami, a progival elég szépen meg lehet szerkeszteni a beállításokat, de mivel én nem értek hozzá, így arról nem írtam! Valószínü el is lehet menteni a beállításokat, és alkalmazni is de én ezt nem tudom
Ha valaki esetleg tudja hogyan kell ezt csinálni az megírhatná, vagy hol lehet róla olvasni bővebben az is jó lenne megköszönném 
-
kriszbon
őstag
válasz
zolka78
üzenetére
Próbáld ki a SetFsb nevü progit! Nálam is ment a PCI az Fsb emeléssel együtt! Ez a progi nem nyúl a bioshoz, csak win alatt tudod beállítani vele a kívánt Fsb sebességet, amíg nem indítod újra a gépet addíg az a beállítás marad meg! Indításkor meg az amit a biosban állítottál be, és még stabil volt. Elindítod a progit, majd beállítod neki hogy a lapodon milyen típusu clock generátor van(ICSxxxxxx akármilyen vagy esetleg más típus)szemmel győződj meg róla hogy milyen, ne progival olvastasd ki! Majd a customize fül alatt megnézed hogy most hogy vannak a sebességek(Get Fsb) majd beállítod magadnak azt amit szeretnél(csúszka)és (Set Fsb) majd teszteled hogy bírja e! Nálam működik rendesen, játék előtt beállítom amit még bír a rendszer és kész! Amúgy meg felesleges hogy repesszen a proci

-
kriszbon
őstag
Sziasztok! Kérdésem nem éppen tuning jellegű ezért bocs! Mondja már meg valaki hogy mi a nyavaját jelent a P4 proci leírásoknál hogy HT-s
De nehogy azt mondja valaki hogy Hiper-Threading technology, mert az H.T.T. Nekem is olyan és még sincs odaírva! Megköszönném a választ 
-
kriszbon
őstag
Köszi a választ! Igen a proci feszt elírtam(hiába korán volt még, vagy inkább későn
) 1.38 v. Hát sajnos csak ez a lap van, cserét egyenlőre nem tudok kivitelezni, mert akkor alaplap/proci/ram az meg nekem most sok! Amúgy az a PCI opció mi a fene? Ja és valamivel meg tudnám nézni a PCI-e+PCI sebességet? Azért még kínlódok egy kicsit, csak a kíváncsiság kedvéért is(csakazértis) Köszönöm 
-
kriszbon
őstag
Sziasztok! Kérdésem hogy miért nem tudom rendesen húzni a procim.Alapvetően minden adott lenne, csak esetleg a biosban van gond(gondolom én) Az Fsb 240-ig mehetne,de már 220-nál az eszközfelismerés betöltéskor akadozik, néha a biosig alig jutok el! A ramot 400-ra v.333-ra v.auto-ra tudom tenni de mindnél megy fel az Fsb-vel! Pci-e nem fixálható, Pci eszközök állításánál csak egy opció van Pci Latency Timer(nem tom kell e húzáskor állítani ez valami késleltetés?)alapból 64-en van, 32-től 2xx valamennyi 32-es lépésben! Feszültséget tudnák még adni a ramnak de csak 0.1v.-ot(alap 2.5v.) Procnak valamivel többet(alap 3.8v. bios szerint) A hűtésem is adott a tuninghoz! Van valakinek ötlete hogy mit próbáljak ki? A fene esz már meg hogy általában mindenki tudja húzni a procit csak nekem nem akar összejönni az a 3.6 Ghz
Nagyon megköszönném a segítséget 
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Hyundai, Kia topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Diablo IV
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Mondjuk ezeknél tökmindegy hogy 3.6-on vagy 3.8-on megy, mert az eredményeken (játék/teszt) nem igen változtat. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ha jól emlékszem a gyári max, valami 67 fok csak, egyébként biosban nincs beállítva hogy ilyenkor(80°C) visszavegye az órajelet a védelem?

thg: kolléga írta hogy állítsd 3-3-3-8-ra a ramot, és tedd is azt mert az spd értékekre ezt is írja a cpu-z! Biosban csak 3 lehetőséged van az állításra a ramnál, By spd, 1:1 és 4:5 ebből nem tart soká kideríteni hogy melyik felel meg neked! A feszültséget meg ahogy írtam!
arany árában kínálják Kb. Egy 3.4-3.6Ghz-es procit majdnem annyiért kínálnak, mint egy új E5200-ast, sőt van aki annyiért is 19-20k
Nagyon megköszönném a segítséget