Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FanTomasz21
tag
Sziasztok! Asus p5gdc deluxe alaplapom van egy P4 530 alapból 3000mhz processzorral és 2*512mb kékbordás ddr1es geil ramokkal.Próbálkoztam tuningal több kevesebb sikerrel.
Az alaplap biosaban jumperfree fül vagy valami hasonó nevű alatt találhatóak a tuningolási lehetőségek.Van manuális van mikor csak %-ban kell megadni (10-től 30-ig lehet,mindent emel,memória feszt és procit is) és van az AI nos.Először %ban probálkoztam.10%on járattam jó sokáig a rendszert (3300mhz memóriák 220mhz)ment is szépen stabilan.Viszont kiváncsi voltam mennyit bir
15%os tuningnál még felállt a rendszer igaz eléggé fagyogatott 20%nál pedig kékhalál fogadott a win.részéről.Valószínű azért mert a memóriák nem birták az iramot mert amikor haver áthozta a corsair 667mhz ddr2 ramjait (olyan is belemegy az alaplapba) gond nélkül indult 3600mhz-en és stabilan futott minden.Amit megint érdekesnek tartok mert geil fórumba olvasva több embernek bir ennél sokkal többet a ramja de mind1.Gondoltam nekifogok manuálisan a tuningnak hátha többet kitudok hozni,de mikor lenyitottam a manual fület elég sok olyan fül fogadott amihez nem konyittok.Pl. ''pci clock synchronization mode'' ahol a ''to cpu '' és a ''33.33mhz-t'' lehet választani. Aztán van a ''Spread spektrum'' ahol enabled és disabled van.Ami ismerős volt azok a voltal kapcsolatos fülek illetve a DRAM Frekvency (333-400 mhz-et ir mikor alapon van az fsb) és ahol az fsb-t lehet emelni.A memóriák időzitésvel kapcsolatos dolgot nem találtam seholsem.Egyedül az fsb-t emeltem se a voltot se a memória mhz-t (hagytam auto fülön) és 3550ig állt fel a rendszer de eléggé instabil volt már akkor.Szal oda akartam kilyukadni hogy ennek az az oka hogy csupán az fsbt babráltam semmi mást pedig kellett volna? Légyszi valaki irja meg mit kellene meg hogyan állitani.Bocs hogy ilyen nagyon hosszú lett
,remélem érthetően fogalmaztam.Köszi előre a segitséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android játékok topikja
- Gyúrósok ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Automata kávégépek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- 185 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
15%os tuningnál még felállt a rendszer igaz eléggé fagyogatott 20%nál pedig kékhalál fogadott a win.részéről.Valószínű azért mert a memóriák nem birták az iramot mert amikor haver áthozta a corsair 667mhz ddr2 ramjait (olyan is belemegy az alaplapba) gond nélkül indult 3600mhz-en és stabilan futott minden.Amit megint érdekesnek tartok mert geil fórumba olvasva több embernek bir ennél sokkal többet a ramja de mind1.Gondoltam nekifogok manuálisan a tuningnak hátha többet kitudok hozni,de mikor lenyitottam a manual fület elég sok olyan fül fogadott amihez nem konyittok.Pl. ''pci clock synchronization mode'' ahol a ''to cpu '' és a ''33.33mhz-t'' lehet választani. Aztán van a ''Spread spektrum'' ahol enabled és disabled van.Ami ismerős volt azok a voltal kapcsolatos fülek illetve a DRAM Frekvency (333-400 mhz-et ir mikor alapon van az fsb) és ahol az fsb-t lehet emelni.A memóriák időzitésvel kapcsolatos dolgot nem találtam seholsem.Egyedül az fsb-t emeltem se a voltot se a memória mhz-t (hagytam auto fülön) és 3550ig állt fel a rendszer de eléggé instabil volt már akkor.Szal oda akartam kilyukadni hogy ennek az az oka hogy csupán az fsbt babráltam semmi mást pedig kellett volna? Légyszi valaki irja meg mit kellene meg hogyan állitani.Bocs hogy ilyen nagyon hosszú lett
,remélem érthetően fogalmaztam.Köszi előre a segitséget!