Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8045) Fire/SOUL/CD válasza SharpSA (#8043) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

POP3-as kapcsolat esetén lehetőség van egy registry-s megoldásra, az exportált REG fájl minden szükséges beállítást tartalmaz, kivéve a jelszavakat.
Ha esetleg a jelszavakban nem vagy biztos/elfeledkeztél róla/nem volt valahova felírva stb stb), akkor a NirSoft - Mail PassView-val (ingyenes) meg tudod nézni őket (még a régi gépen persze).
Egyes víruskergetők károsnak ítélik, de nem az, szóval mielőtt futtatod, előtte, átmenetileg kapcsold ki a víruskergetődet...

1. Adatfájl(oka)t el kell menteni (PST) (outlook-ban Fájl menü/Fiókbeállítások/Adatfájl fül és ott lesz a PST útvonala (több is lehet), hogy hol is találod [link])
2. Fiókbeállításokat exportálni registry-ből (linken csak a 365 éa 2016 szerepel, de a 2019-re is érvényes a dolog, mert a 365/2019/2016-nak ugyanaz a verziószáma, azaz 16.0)
3. Új gépen Office/Outlook telepít, exportált reg fájl futtat (duplaklikk vagy enter és hozzáadni a registry-hez(végigokézni))
4. Outlook első indításakor kérni fogja (nem mindig) mi legyen az alapértelmezett profil, add meg és állítsd be, hogy többet ne kérdezze
5. A korábban mentett adatfájlt add meg az Outlook-nak (elsőre lehet, hogy hisztizni fog az Outlook, ha az adatfájl nem abba a mappába kerül az új gépen, ahol a régin volt, merthogy a registry bejegyzés exportba a PST fájl útvonala is belekerül)

BigManus sem véletlenül kérdezi azt, amit, mert IMAP esetén a fenti leírás nem alkalmazható/értelmetlen...(nem baj, majd jó lesz esetleg más versenyzőknek) ;]

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.