Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5001) VeryByte válasza JóképűIdegen (#4997) üzenetére


VeryByte
őstag

Tőlem kaptál válaszokat, mástól meg azért nem, mert nem foglalkoztak ilyennel. Google a barátod, talán tud segíteni.

"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."

(#5002) ÉM


ÉM
tag

Sziasztok!
Belső kis hálózaton kellene valamilyen módon címjegyzéket megosztanom, hogy mindenki ugyanazokat a címeket láthassa. Meg lehet ezt valahogy oldani imap fiókok esetén? 2010-es outlookok vannak a gépeken.
Ha nem, akkor más "favágó" módszer is jó lehet. Pl. gondoltam olyanra, hogy fájlszerverre felteszek egy pst-t és azt nyitom meg mindenkinél, de természetesen, csak az első outlooknál nyílik meg, a többinél zárolás miatt, ilyenkor már elérhetetlen. Jó lehet még akármilyen külső címjegyzék program is, amit többen meg tudnak nyitni, adott helyről. Van valami ötletetek?

(#5003) JóképűIdegen válasza VeryByte (#4998) üzenetére


JóképűIdegen
tag

#4998 normalis esetben ha egy levelet tovabbitani akarok akkor ures a cimzett mezo ( nem reply hanem forward opcional), nah de nekem a forward-nal is beleszemeteli az outlook a sajat vagy a kuldo fel cimet (thunderbird-nel megintcsak nincs ez a problema) es ugye az egyszeru usert zavarja ez...

#4999 a csatolmany meretetol fuggetlen a dolog legtobb esetben egy .pdf vagy .doc van csak becsatolva es latszik hogy csatolt mail de hogy mi az mar nem ( jogosultsagokkal lehet problemaja es a thunderbird pont sz@rik a jogokra de ez is csak tip), thunderbird ezt is megnyitja gond nelkul, pst fajlt athoztam mas gepre ott is ugyanaz a helyzet vele :F

#5000 nem gond en sem ezert nem is igazan ertek hozza :DDD

#5001 koszi a valaszokat, google sajnos cserben hagy mikor komplexebb a problema :N

(#5004) JóképűIdegen válasza ÉM (#5002) üzenetére


JóképűIdegen
tag

az outlook.nk2 fajt tedd a file szerverre az tartalmazza a cimjegyzeket, nk2 editorral meg szerkesztheted is :K

(#5005) VeryByte válasza JóképűIdegen (#5004) üzenetére


VeryByte
őstag

Nem, az nk2 csak a gyakran használt címeket tartalmazza (amiket automatikusan kiegészít). Mondjuk azt nem tudom, hogy hol mondod meg neki, hogy honnan szedje az nk2-t, de ez más kérdés.

"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."

(#5006) VeryByte válasza JóképűIdegen (#5003) üzenetére


VeryByte
őstag

A forward-os kérdést benéztem. Nincs esetleg valami outlook szabály?

Thunderbird kezel pst-t? Sosem próbéltam és nem is használok thunderbird-öt. Mert ugye pst esetén a pst-ben vannak a csatolmányok, míg thunderbird esetén, ha nem pst-zik, akkor kint a fájlrendszerben - tudtommal.

[ Szerkesztve ]

"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."

(#5007) ÉM válasza JóképűIdegen (#5004) üzenetére


ÉM
tag

Ezt annyira nem értem, pedig rágúgliztam az nk2-re. :) Hogyan tudom ezt mindenkinél beimportálni, automatikusan frissíteni?

(#5008) JóképűIdegen válasza VeryByte (#5005) üzenetére


JóképűIdegen
tag

#5005 hmm, igaz a pst tartalmazza a valodi contact-okat, bar nalunk ezt nem igazan hasznaljak lustasag miatt es az auto complete-t(amit az .nk2 fajl tartalmaz) hiszik a valodi contact-oknak,es jobban belegondolva az outlook.nk2 elerese szerintem nem valtoztathato, ez esetben mindenkinel felul kellene irnia az eredeti fajlt.

#5007 ...viszont a pst-bol is ki lehet szedni a valodi contact-okat systools barmelyik programjaval ez esetben letrehoz egy uj .pst-t ami csak a contact-okat tartalmazza majd azt megosztani, vagy ha zarolas lep fel akkor mindenkinel beimportalni, de ez tenyleg favago modszer :DD

#5006 igen be lehet importalni az outlookbol a mail-eket es minden problemam meg is szunne vele ha a felhasznalok kepesek lennenek hasznalni, viszont ujabb adalek hogy csak az ost-bol atkonvertalt pst mailjeinek nem latszodnak a csatolmanyai es szemeteli teli a forwardolast, tehat roviden osszefoglalva

x.ost --> x.pst utan x.pst x gep outlookjaba a fenti 2 hiba, x gep thunderbirdjebe semmi hiba
x.pst y gep outlookjaba a fenti 2 hiba, y gep thunderbirdjebe semmi hiba
y.pst y gep outlookjaba semmi hiba
:F

(#5009) Az-X


Az-X
őstag

Üdv!

Outlook 2007-es használok. Eddig semmi gondom nem volt vele, de 2 napja bizonyos leveleket egyszerűen nem hajlandó megnyitni. Példák:

- Apámmal eddig is leveleztem, ma kaptam egy tisztán szöveg tartalmú üzenetet tőle. Ha rákattintok megfagy az outlook, homokóra, nem válaszol, hiába kattintok bárhová nem történik semmi. Feladatkezelőből be kell zárni. Minden más levelet, illetve apámtól érkező összes többi levelet megnyitja. Ugyanezt a levelet a Windows-os telefonomról simán meg tudom nyitni.

- Tegnap kaptam egy kínai reklám levelet, amitől szintén kifagyott. Majd kb 10 perc múlva megkaptam teljesen ugyanazt a levelet amitől nem fagyott ki. Azért tudom, hogy ugyanaz, mert a cégnél van egy info-s cím amit hárman kapunk meg. Ez a levél megjött a céges címemre direktbe illetve az inforól átirányítva is.

Az operációs rendszer Windows 7-es. Teljesen legális. Tapasztalt esetleg valaki hasonlót? Van erre megoldás?

:)

(#5010) Melack válasza Az-X (#5009) üzenetére


Melack
veterán

Első körben töröld/nevezd át az AppLocal alatt lévő mappát, és úgy indítsd fel az Outlookot. Ezzel ha valami rossz a letöltött/cachelt anyagokból, azt kilövöd. Előtte persze érdemes megnézni, hogy nincs e benne nagy adatfile.

Ha így is akad, de csak azoknál a leveleknél, akkor érdemes lenne megnézni a levelezőben, hogy mit tartalmazhat pluszban.

Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs

(#5011) looser


looser
addikt

Helló!

Kolléganőnél merült fel a kérdés (2010), nekem eddig fel sem tűnt, de ha beszúr egy filet, a beszúrás ablak felső legörülőjében már nem látható régi módon (2003) a helyi gép + csatolt meghajtók, csak az elérési út, amelynek külön állomásaira lehet kattintgatni. Ezt vissza lehet valahogy csinálni?

Üdv!

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#5012) geckowize


geckowize
őstag

Hello!

A cégem állítota fel egy másik cég infrastruktúráját és a feladatom, hogy supportáljak. Viszont belefutottam egy hibába, aminek nem nagyon akadok a megoldására:

Elősztori:
A partnercégnek az ország több pontján van irodája, vpn kapcsolattal vannak egy hálózaton. Windows 8.1-es gépek, Outlook 2013-mal. A felhasználókat egy domain controller szerveren futó active directory tárolja, innen LDAP-vel van Outlookba betöltve a címlista.

2 ügyfélnél jelentkezett az a probléma, hogy amikor levelet akarnak küldeni, nem megy el és errort ír ki, mégpedig a 81-es errorkóddal, ami ugye az LDAP_SERVER_DOWN, Can't contact LDAP server. Ha kikapcsoljuk a címjegyzéket, persze megoldódik a gond, azonban ugye arra pont szükségük lenne. Más megoldást meg nem nagyon találtam googlezva. A szerver működik, úgyhogy nem down.

[ Szerkesztve ]

(#5013) VeryByte válasza geckowize (#5012) üzenetére


VeryByte
őstag

Akkor viszont azt jelenti, hogy nem éri el.
Nézd meg, hogy az ldap és ldaps portokon tudsz-e forgalmazni (389 és hatszázvalamennyi.)

"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."

(#5014) legiaap


legiaap
nagyúr

Adott egy outlook cím és egy hozzá tartozó alias cím.
Mindezt IOS rendszeren használom.
A leveleket mind a kettőröl megkapom gond nélkül, viszont mikor válaszolok egy alias címre jött email-ra akkor azt a sima outlook-omról küldi. Van mód rá, hogy aliasról menjen el?

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#5015) PumpkinSeed


PumpkinSeed
addikt

Lenne egy ilyen nemű problémám. Tud valaki segíteni?

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#5016) legiaap válasza legiaap (#5014) üzenetére


legiaap
nagyúr

Hol tudom a már létrehozott alias címnek megváltoztatni, hogy a bejövő leveleket külön mappába jöjjenek?

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#5017) legiaap válasza legiaap (#5016) üzenetére


legiaap
nagyúr

Ez tárgytalan már.

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#5018) Jarod1


Jarod1
addikt

hogy tudnám a névnapokat törölni a naptárból mert 1 nappal el vannak csúszva, fogalmam sincs miért...

(#5019) VeryByte válasza Jarod1 (#5018) üzenetére


VeryByte
őstag

A +- 1 óra miatt, talán téli/nyári időszámítás. Valahol valaki nem követi rendesen, és ezért visszacsúszik előző napra. Ennek egyszer nekifutottam, de aztán nem merültem nagyon bele, mert annyira nem érdekelt.

"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."

(#5020) Kronus


Kronus
tag

Sziasztok!

Olyan problémám van, hogy az Outlook 2010-ben ha a szövegtörzsbe szúrok képet az kiküldés után nagyon gyenge minőségben jelenik meg a túloldalon. Konkrétan majdhogynem homályos, bármekkora is volt az eredeti kép felbontása.

Esetleg van valahol olyan beállítás amivel javíthatnám a kiküldött képek minőségét?

Válaszokat előre is köszönöm!

(#5021) Munkas


Munkas
aktív tag

2013-as Outlook felületét lehet valahogy egyszerűen hasonlóra állítani, mint a korábbiak voltak?
Az „új letisztult” felület, nagyon nehezen áttekinthető az egyszínű kinézete és az apró betűk miatt.

(#5022) Gabás válasza Munkas (#5021) üzenetére


Gabás
addikt

bizonyos dolgokat lehet

(#5023) Munkas válasza Gabás (#5022) üzenetére


Munkas
aktív tag

Kösz. Ezeket próbálgattam én is, de úgy meg nagyon furán néz ki, hogy vannak olyanok amiknek a mérte nem állítható, és fele kicsi fele nagy.
Abban bíztam, hogy van valami egységes skin amit lehet cserélni.

(Lehet, hogy csak nem tudok haladni a korral. Ha az informatikusainknak nem lenne kényszerük a MS Magyarország szponzorálása, részemről még mindig XP-t és 97-es Office-t használnék.)

[ Szerkesztve ]

(#5024) legiaap


legiaap
nagyúr

Csináltam egy aliast az outlook-omban. Kitöröltem és utána ugyanazzal a címmel próbáltam létrehozni egy új outlook account-ot, de azt írt ez már létezik. Mennyi időnek kell eltelnie az alias kitörlése után, hogy tudjam azt használni egy új account megnyitásához?

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#5025) Destloler


Destloler
tag

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni, olyan problémám akadt, hogy egy újratelepítés után, a bejövő üzeneteknél nem jelenik meg egyetlen egy levelem se, tök üres minden Outlook 2013-ban, viszont az elküldöttek megjelennek. Céges email-fiók a rendszergazdánk se jött rá hogy mi lehet vele a probléma és visszatette az outlook 2007 amivel töklétesen működik minden. Többször is megpróbálta újratelepíteni az Office 2013-at. Számomra nyerőbb volt 2013 verzió. A kérdésem az lenne hogyan lehetne munkára fogni az Outlook 2013. Segítségetek előre is nagyon köszönöm.

(#5026) legiaap válasza legiaap (#5024) üzenetére


legiaap
nagyúr

Megválaszolom, hátha később valakinek hasznos infó lesz.
30 nap.

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#5027) Atos23


Atos23
senior tag

Halihó!

Az Outlookomba több fiók is be van szinkronizálva, többek közt gmail IMAP.
Egy ismerősömmel kapcsolatban tapasztalom - aki többnyire reklámleveleket küldözget-, hogy az Outlook a levelei tárgyát automatikusan berakja nekem feladatokba.

Találkoztatok már ezzel a jelenséggel? :D Kicsit idegesítő, hogy a feladataim tele vannak összeesküvés-elméletekkel :D

Köszi!

(#5028) Gombinyó


Gombinyó
őstag

Hello!

Outlook 2010-ben van lehetőség a beérkező leveleket feladó és dátum alapján rendezni? Ha feladó alapján rendezek akkor szépen elkülöníti a leveleket, de a dátum az össze vissza van olyankor. Úgy kellene megoldani, hogy, ha berendezte feladó szerint a leveleket utána azon belül dátum szerint is rendezve legyenek.

Hogyan lehetne ezt megoldani?

(#5029) Jarod1 válasza Gombinyó (#5028) üzenetére


Jarod1
addikt

a feladót tedd 1 mappába és utána dátum szerint állítsd be.

(#5030) Gombinyó válasza Jarod1 (#5029) üzenetére


Gombinyó
őstag

Igen, úgy jó lenne, de ha a user nem akar 200 mappát? :)

(#5031) bugizozi válasza Gombinyó (#5028) üzenetére


bugizozi
őstag

Szia!

Én ha leszűrön feladóra, akkor a dátum csökkenő sorrendben van és nem állítottam semmi extrát.

VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!

(#5032) Gombinyó válasza bugizozi (#5031) üzenetére


Gombinyó
őstag

Nekem is, de az a baj ezzel nem vagyok előrébb. :)
Sok időt/energiát mondjuk nem akarok erre áldozni úgyhogy holnap újrahúzom neki az egész Officet, az remélem megoldja majd.

(#5033) bugizozi válasza Gombinyó (#5032) üzenetére


bugizozi
őstag

ha berendezte feladó szerint a leveleket utána azon belül dátum szerint is rendezve legyenek.

Datum szerint is rendezve van
..csokkenoen de rendezve :D az ujrahuzas nem hiszem h megoldja

VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!

(#5034) Gombinyó válasza bugizozi (#5033) üzenetére


Gombinyó
őstag

Mármint nekem is így működik (meg mindenhol ahol nem berheltek bele), ahogy mondod, de a felhasználónál nem. Ha feladó szerint rendez akkor a dátumok össze vissza vannak és ez a baj.

(#5035) bugizozi válasza Gombinyó (#5034) üzenetére


bugizozi
őstag

VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!

(#5036) Gombinyó válasza bugizozi (#5035) üzenetére


Gombinyó
őstag

Szuper, kőszönöm! :R

(#5037) Pikaa


Pikaa
aktív tag

Jó estét!

Nekem egy olyan kérdésem lenne,hogy hol tudnám beállítani azt,hogy mikor ki X-elem az Outlookot(2007),ne zárodjon be teljesen,hanem csak,kicsinyitse le pl. a az óra mellé,hogyha új levél érkezik,akkor tudjon értesíteni.

Válaszotokat előre is köszönöm!

(#5038) bugizozi válasza Pikaa (#5037) üzenetére


bugizozi
őstag

[link] vagy [link]

VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!

(#5039) Pikaa válasza bugizozi (#5038) üzenetére


Pikaa
aktív tag

Köszi szépen! :R

(#5040) Tompie


Tompie
őstag

Hali!

Most tértem át Mozilla Thunderbird-ről Outlook 2010-re.
Több postafiók is be van állítva, és mivel sok helyet foglalnák el függőlegesen ha mind ki lenne nyitva a bal oldalon így ha email érkezik nem tudom melyik postafiókba érkezett csak ha mindegyiket egyenként lenyitom és látom a beérkezett postafiókban, hogy érkezett vagy sem emil.
Azt hogy tudom megcsinálni, hogy ha a postafiókok nincsenek lenyitva akkor is valahogy jelezze, hogy melyikbe érkezett új email?
Remélem érthető voltam :)

Köszönöm

(#5041) VeryByte válasza Tompie (#5040) üzenetére


VeryByte
őstag

Mondjuk használd a kedvenceket és tedd oda szűréssel.

"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."

(#5042) Tompie válasza VeryByte (#5041) üzenetére


Tompie
őstag

Köszönöm.
Egy ötletnek nem rossz. Minden postafiókom Beérkező üzenetek mappáját betettem a kedvencek közé ami mögé automatikusan odaírja melyik emailcím beérkező mappája :)
Viszont ha hírlevelet kapok azok általában automatikusan a levélszemét mappába érkeznek, azokat is pakoljam ki kedvencek közé így már nem lesz annyira átlátható.
Szűrésnél mire gondoltál?

(#5043) Tompie válasza Tompie (#5042) üzenetére


Tompie
őstag

Felpakoltam a levélszemét mappákat is, jó ez így :)
Azt hol tudom beállítani, hogy kilépéskor automatikusan ürítse a törölt elemek mappát?
Köszönöm
Megtaláltam :)

[ Szerkesztve ]

(#5044) VeryByte válasza Tompie (#5043) üzenetére


VeryByte
őstag

Én nem a beérkező üzenetek mappát tenném oda (bár az sem rossz ötlet), hanem csinálnék egy Kereső mappát (Search folder) az olvasatlan üzenetekre és azt tenném be a Kedvencek (Favourites) közé, így teljesen mindegy, hogy egy adott account-on belül hová érkezik, mindig látható. Legalábbis nálam így megy, és ha nem tévedek, ekkor az RSS (hírcsatornák) is működik.

"What is the most important thing in a woman?" - "The soul."

(#5045) vigyori78


vigyori78
őstag

Sziasztok.
Kérnék egy kis infót:
Mekkora a tárhelye a postafióknak ? Office 2007.
Lehet növelni valahogyan?
A Microsoft Exchange fióknak lehet állítani méretet ?

(#5046) Gombinyó válasza vigyori78 (#5045) üzenetére


Gombinyó
őstag

Lehet.
mailbox properties-mailbox settings-storage quotas

[ Szerkesztve ]

(#5047) Tompie válasza VeryByte (#5044) üzenetére


Tompie
őstag

Azzal a módszerrel mennyire átlátható, hogy melyik címemre jött email, illetve ha válaszolok akkor melyik címről küldi? :)

(#5048) Lujza7


Lujza7
csendes tag

Sziasztok! 2013-as outlookban 3 mail címem van beállítva, de csak az egyikhez tudok névjegyeket menteni. Hol lehet beállítani, hogy a másik kettőnek is külön legyen címlistája?

(#5049) A_ScHuLcZ


A_ScHuLcZ
addikt

Sziasztok!

Az egyik gépünkön az outlook igen furcsán viselkedik. Exchanges környezetet használunk, és valami egyedi probléma lesz. Hiába vannak meg a saját névjegyzékében a kontaktok, illetve a javasolt névjegyei, címzett mezőbe beírásnál semmilyen javaslat nem ugrik elő. Ha valamely címre lett már levél küldve az elmúlt pár órában, akkor azt megjeleníti a felajánlottak között, de nem sokáig, például akiknek reggel küldtek levelet, azok már nem látszanak.

Új outlook profil nem oldotta meg, 2007 és 2010 alatt is fennáll a probléma.

Valakinek ötlete esetleg?

"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."

(#5050) bugizozi válasza A_ScHuLcZ (#5049) üzenetére


bugizozi
őstag

hátha

VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.