- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
dptrsk
addikt
válasz
KubanitoS #8649 üzenetére
Ez nagyon költséges lesz a megadott infok alapján, ha OTPnél szeretnéd nyitni...
Smart csomag lenne a legolcsóbb:
havidíj: 764ft/hó
csop.besz: 26ft/db
1 kártya: 4279ft/év
netbank: díjmentesBázis számla:
havidíj: 999ft/hó
csop.besz: 48ft+0,3%/db
1 kártya: 4902ft/év
netbank: díjmentes, lekérdezési joggal (159ft/hó, ha utalni is szeretnél)Ha más bankok is szóba jöhetnek, akkor a Folyószámlás topik összefoglalóját ajánlom
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Bankszámlát szeretnék nyitni. Erre a számlára kettő OTP-s számláról menne utalás havi szinten, ezt levásárolnánk kártyás műveletekkel, valamint csoportos beszedés lenne rá vagy 4-5 db havonta. Netbank kellene nyilván, más igény nincs.
Melyik számlacsomag lenne számomra a legcélszerűbb a fenti felhasználasra?
-
SkyLine3000
addikt
válasz
janeszgol #8643 üzenetére
Ha gond van, tuti náluk. Lehet, hogy az egyik legbiztonságosabb, de ennyi. Az ügyintézés tetű lassú, ha vmiért be kell menni, meg az ilyenek, mint a mostani. És ez már nem az első náluk. Szerencsére én megszabadultam tőlük. Nincs szükségem bakkártyára. Elég, ha a feleségemnek van. Ő meg sokszor vásárol online, meg fizeti a számlákat.
-
janeszgol
félisten
válasz
SkyLine3000 #8642 üzenetére
Amugy nincs bajom az otp bankkal, plusz en szerintem az egyik legbiztonsagosabb bank.
Most amugy a MAV Elvira online jegyeladasa se megy. -
SkyLine3000
addikt
válasz
blade01 #8639 üzenetére
Szinte biztos, hogy náluk van a hiba.
Elég sokan írtak nekik, de vagy nem válaszolnak, vagy jön a lerázós duma, hogy náluk minden rendben. Gondolom, nem akarják megszakítania jól megérdemelt 7végi pihenést egy kis munkával...
Az otp már csak ilyen. A legnyomorultabb bank az országban.
Én mondtam a feleségemnek, hogy váltson bankot. -
blade01
újonc
válasz
janeszgol #8640 üzenetére
Majdnem biztos vagyok benne, hogy az OTP-nél van a hiba. Pályamatricát szerettem volna venni tegnap.. sikertelenül persze. Fel is hívtam az ügyfélszolgálatot, ott csak annyit mondott az egyébként kiválóan hangcastingolt nő, hogy megvizsgálják a hibát, de a PR osztályon múlik egyáltalán kommunikálnak-e róla valamit majd (valamit már tudhatott a nő). A hiba nem egyedi mellesleg, nem én voltam az első pana
szos január elseje délelőtt.. -
janeszgol
félisten
válasz
blade01 #8639 üzenetére
Pedig nem hiszem, hogy Telekom oldalrol nincsenek berendelve a megfelelo szakemberek. En ma 3x probaltam eddig sikertelen.
Raadasul elmetileg a szolgaltatok megbizhatoak, plane ha a megszokott kartyad hasznalod, szoval oda nem is kene MFA. Gondolom nem is lesz, csak meg nincs beallitva a monitoring. -
blade01
újonc
Szia!
Még semmit sem csinált a "kedves" OTP.
Reggel próbáltam a Telekom számlám befizetni.. sikertelenül.
A fiók természetesen zárva, de legalább a pénzfelvétel és a vásárlás boltban működik, ennek is örülni kell mostanában
Az igazi szemétség a bank részéről, hogy nulla a kommunikáció és se a várható megjavulás idejéről, se a hiba forrásáról, sőt még a létezéséről sem írnak hivatalosan semmit
-
SkyLine3000
addikt
A feleségem sem tud fizetni aliexpressen az otp-s Mastercard-al.
31-én még működött, azóta nem. Ezt a kétlépcsős azonosítást már novemberben beállította, de tudtommal az nem vonatkozik EU-n kívüli országokra.
Ez a kártya van regisztrálva paypal-en is, azzal sem működik.
Nevetséges ez az egész otp. Állandóan velük van gond. -
net91
senior tag
válasz
wyvonne4 #8616 üzenetére
„Érdemes elolvasni a kommenteket. Srác 0.99 EUR-ért vásárolt Gog.com-on aztán a megerősítés már 99 euróról szólt. Inkább nem kockáztat az ember. Valszeg csak a program bugos”.
„Ja
Ahogy emberünk is írta, nem kezelik értelmesen a tizedesvesszőt... Valszeg csak UI bug a smarthulladékon belül, de hát basszus, egy BANKnál hogy lehet ilyesmit csinálni? Még ha csak UI bug is, ezért fejeknek kéne hullnia.”Ez nem egy bug, hanem egy tipikus csalási mód.
Pont tegnap este tettek fel a YT-ra egy videót egy, amelyben egy digitális nyomozó beszélt többek között erről a csalási módról. Csalók feltörik a honlapot, ahol a terméket árulják és amikor a vevő fizet, a fizetés során átírják a fizetési összeget, úgy hogy valójában pl. a 0.99 USD helyett 99 USD fizettetnek ki vele. Amúgy a srác magyar és nagyon sikeres, több világcégnek is segített már. 500 milliós, több ezer milliárdos (USD) csalási ügyek felderítése során.
Megnézhető:
Aki elkapja a csalókat -
bigrob
őstag
Sziasztok!
Próbálnék én is vásárolni neten, egyik weboldal instant visszadobja, hogy cancelled, a másik azt írja, hogy "Card not enrolled".
Appban fel sem dobja, hogy hitelesíteni tudjam.
Még mindig hiba van a rendszerben vagy egyéni a hibám? -
janeszgol
félisten
Na elolvastam a Telex cikket. Elmeletileg nem kell majd mindig. En semmi mast nem akarok, csak bejelentkezve a Vodafone es Telekom fiokokba kifizetni a szamlakat. A bankkartya adatokat fejbol tudom, es baromi kenyelmes volt csak beirni, majd kuldes.
A smartbank nem 100%-os, de meg 90-nek sem mondanam. Hivogatni meg nem akarom ezert mutetom a kodokert, hogy befizessem a szamlait.
-
janeszgol
félisten
Jol mukodik az online fizeteses cucc. Ami eddig jol mukodott, az most sokkal korulmenyesebb lett. Vissza a sarga csekkhez?
Anyamnak szoktam bekattingatni a szamlait, ne kelljen szaladgalnia a postara. Ugy latom 2021-ben ujra kell. Tok jo! -
BIZ0906
aktív tag
Üdv, nem úgy volt hogy azonnali utalás van a hét minden napján a nap 24 órájában?
Miért teszi várakozóba az otp az utalást? -
emeritus
tag
válasz
emeritus #8603 üzenetére
Másodikán reggel már újra működik az átmenetileg elakadt, a 3DS bevezetése előtt már "bejáratott", megbízhatónak minősített, hitelesítés nélküli rendszeres kártyás fizetés. Nem igényelt ügyféli beavatkozást és nincs hitelesítési művelet sem. Remélhetőleg így is marad.
-
dptrsk
addikt
válasz
dreampage #8624 üzenetére
Nem derült égből jött ez, SŐT Magyarországon többször el is lett halasztva a bevezetése, így bőven lett volna ideje a konzolgyártóknak az implementálásra.
Majd, ha megérzik a bevételkiesésen lesz javítás 1-2 hét alatt...
Webshopok esetén a banki fizető felület már jóideje átdob a banki hitelesítő felületre így nem okoz fennakadást.
-
DS39
nagyúr
válasz
dreampage #8624 üzenetére
A fórumtárs által linkelt cikk alapján azért volt idő erre felkészülni.
"A mindezen szabályokat előíró, 2019. szeptember 14. óta hatályos európai direktívát PSD2-nek (payment services directive) hívják, amely nyomán sokan már előre átálltak."
Sony mondjuk lehet szarik Európára, de a Microsoft megoldja. Nyilván kell a bevétel, szóval ha tényleg nem simple hiba*, akkor a kereskedő érdeke, hogy működjön.
* Bár esélyes, hogy ott is van szar a palacsintában.
-
vnorbi
aktív tag
El fog sikkadni az online vásárlásos hiba miatt, de az értékpapír alrendszerükben is van most probléma.
A TBÉSZ15 lejárások miatt tegnap automatikusan létrejöttek a TBÉSZ20 számlák annál, aki hosszabbítást kért, és ha ezt a TBÉSZ20 számlát hozzáadjuk az OTPdirekt számlakörhöz, attól tönkremegy az Értékpapír oldal (legalábbis nálam). Gyakorlatilag semmi nem működik rajta, mindenre azt mondja, hogy "Az értékpapír rendszer jelenleg nem elérhető..." Ha kivonjuk a számlakörből az új számlát, akkor újra elkezd működni az Értékpapír oldal.
Elvileg ennek az egész hosszabbítósdi folyamatnak még tegnap végig kellett volna mennie, ehhez képest nálam ott tart, hogy minden értékpapír a TBÉSZ15 számlán maradt (ez továbbra is látszik az OTPdirektben). Semmi nem került ki a normál értékpapírszámlára róla (részhosszabbítás miatt ide is várok átvezetést), a TBÉSZ20-at meg ugye nem lehet megnézni. Az utolsó negyedévre a számlavezetési díjat kiszámolták, azt ráterhelték a TBÉSZ15 pénzszámlájára, annak az egyenlegét átvezették a folyószámlára "számlamegszüntetés" címen, és a TBÉSZ15 pénzszámla megszűnt (de az értékpapírszámla nem).
Meglátjuk, hétfőre alakul-e valami, vagy lehet panaszkodni.
-
alakesh
tag
válasz
raziel01 #8592 üzenetére
Engem ma egy ilyennel ajándékoztak meg:
Összegzett elszámolás feladása: -340 HUF
Ezelőtt még nem volt ilyen havi tétel, ötletem nincs mire gondolhatott a költő. A kivonataim mind netbankosak, a hiteltörlesztőnél (amit évente kötelező kiállítaniuk) meg nehogymár én fizessek az ő kötelezettségük miatt...
-
dreampage
aktív tag
Xboxon lehetetlenség kártyával vásárolni jelenleg. Egyáltalán hogyan kellene ennek a kétfaktoros hitelesítésnek működnie? Egy Xbox vagy PlayStation Store nem tud megnyitni egy külön ablakot az OTP-nek, erre nincsenek felkészítve ezek a rendszerek. Jó lenne erre valami megoldás hamarosan. Ugyanez, gondolom, erősen webshop-függő, hogy melyik képes ezt az új követelményt teljesíteni.
-
vnorbi
aktív tag
Köszi! Rápróbáltam én is, most a Simple felületéről sikerült a visszairányítás a nemzetimobilfizetes.hu-ra, ami szép nagy piros betűkkel kiírta, hogy "A szolgáltató nem válaszol"
Ettől függetlenül a feltöltés sikerült, a kártyámról levette a pénzt, a mobilfizetés egyenlegemen megjelent az összeg, és ott a "Bankkártyás tranzakciók" menüben a részleteknél már sikeresnek írja a fizetést (ugyanitt megtaláltam a délelőtti próbát, arra "Visszautasított fizetés"-t ír, úgyhogy talán ez már így marad, és nem fogják a reggeli jóváhagyott fizetést egy váratlan időpontban lekönyvelni).
-
Tyca
senior tag
válasz
wyvonne4 #8616 üzenetére
Masik bug: 1 hete nem sikerul beallitanom az 5 ATM csomagot, tudnak a hibarol es allitolag javitjak is, kosz...csak kozben kifutottam az idobol, es igy nem tudok (vagy csak durva koltsegen) egy nagyobb osszeget felvenni januarban. Helpdesk tanacsa: vegyem ki a penzt, majd reklamaljam vissza a koltseget
-
raziel01
veterán
válasz
wyvonne4 #8612 üzenetére
Érdemes elolvasni a kommenteket. Srác 0.99 EUR-ért vásárolt Gog.com-on aztán a megerősítés már 99 euróról szólt. Inkább nem kockáztat az ember. Valszeg csak a program bugos.
Szerencsére nekem a Telekom számla ráér még 2 hétig. Addig meg csak megoldják a problémákat. Emagos rendelést meg legfeljebb most nem fizetem ki kártyával hanem utánvét és kész. -
tomp
félisten
válasz
Criminal017 #8608 üzenetére
Eltűnt a nem működő kapcsoló de ma jött push.
-
kovsol
titán
válasz
mike1334 #8606 üzenetére
Nekem két kártyám is van, és egyikkel se tudok online vásárolni közvetlen webshopból, se paypallal fizetni sehol, pedig be van állítva minden ami kell. Két napja vásároltam akkor még jött a jóváhagyás kérés smartbankban, most semmi. Azonnal elutasítva, és jön az sms sikertelen vásárlás.
-
sajtos365
tag
válasz
Criminal017 #8608 üzenetére
Nálam amikor utalásra nyomok kilép az alkalmazásból.
-
Criminal017
őstag
A zárt körű, új OTP alkalmazást használóktól kérdem, hogy nálatok is eltűnt a push értesítés? Volt 3 tranzakcióm is, egyikről se értesített, sőt az alkalmazáson belüli beállításokból is eltűnt a kapcsoló...
-
mike1334
veterán
Smartbak van, telekód hónapokkal ezelőtt megváltoztatva, eddig minden ment rendesen, ma netes vásárlásnál (smart bankos jóváhagyás ellenére) "sikertelen fizetés" üzenet jött. Otp facebook oldalán többen panaszkodnak. Egy napom van kifizetni, remélem helyrehozzák addigra...
-
DS39
nagyúr
válasz
wyvonne4 #8588 üzenetére
az várható volt, hogy nem lesz zökkenőmentes az átállás az összes banknál és kereskedőnél, főleg, hogy az indulás nem munkanap.
viszont én azt nem értem, hogy az OTP ezt már november 2-től bevezette, és akkor működött is, aztán a kereskedők (vagy a simple?) ezt nem használták, mert még nem volt kötelező?
iCsekk a novemberi indulás után kért telekódot, és a szerencsejáték is, de pl. a december elején befizetett csekkeknél már nem kért semmit, és tegnap utóbbi sem. Fura. -
fant0mi
őstag
Nekem sem megy a matricavasarlas. Idegen bank mastercard bankkartya, a nemzetiutduj.hu-n simple-n keresztul lehet vasarolni (nincs simple fiokom), beirom a kartyaadatokat, aztan sikertelen vasarlas 074 kod. A banki appom fel sem dobott semmit, hogy autentikaljam. A simple van akkor leterdelve?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Futás, futópályák
- PlayStation 5
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- LG LCD és LED TV-k
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Tesla topik
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- iPad topik
- További aktív témák...
- HP EliteDesk 800 G5 SFF / i3-9300 - i5-9500 - i7-9700 / 2 X NVMe / USB Type-C / WIN 11 / 27% számla
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- Lenovo ThinkPad 40AF + Lenovo 135W + Lenovo USB-C kábel (hybrid) DISPLAYLINK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest