Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
borges7
aktív tag
válasz
borges7 #10497 üzenetére
Következő történt(tök jellemző a szórakozottságomra...), bennfelejtettem egy Foxpost automatában a VISA-kártyám, majd mikor észrevettem, le akartam tiltani a mobilbankban, de mint az imént kiderült, nem azt, hanem a virtuális kártyát tiltottam le sietségemben.
Aztán visszarohantam, és megtaláltam a kártyát az automatában, ahogy otthagytam. Kb. egy óra telt el közben.
Ezután chat-en érdeklődtem az OTP-nél, hogy újra lehet-e aktiválni, és a tanácsadó azt mondta, hogy mivel nyilvános helyen hagytam, így ha leírták róla az adatokat, akkor más is tudja elvileg használni. Vagyis az én döntésem, hogy használom-e, vagy kérek újat.
Ti mit tennétek? -
Atomgeszi
nagyúr
Megvan a Deviza számlám is, rajta az összeggel... akkor innen hogyan tudok most utalni?
Látom a mobilbankon és a netbankon is, de a deviza utalásnál a Ft alapú számla jön be.
Vagy ennyire vak vagyok?
-
borges7
aktív tag
Letiltott bankkártyát lehet aktiválni, vagy újat kell kérnem?
-
vnorbi
aktív tag
válasz
Protezis #10495 üzenetére
Köszi a visszajelzést!
Érdemes lenne őket írásban is megkérdezni, hogy akkor az üzletszabályzatból idézett rész mire vonatkozik, mert abból nekem az jött le, hogy a külföldi tőzsdés tranzakciókra is. Fura, ha ezt nem engedélyezik, mert ha kikényszerítik a devizaszámla fenntartását, akkor ők vezetnek rá, hogy valahol olcsóbban válts devizát, ne náluk, ha pedig engednék a forint számlára terhelést, akkor be lenne biztosítva az 1+1 százalék haszon náluk a devizaváltásokért.
Az 1000 eurós limit már elég rég így van, a Kiegészítő Hirdetmény az általános értékpapír forgalmazási információkról hirdetményben lehet megnézni, hogy milyen típusú értékpapírhoz milyen minimum összeg tartozik (18. oldal). Ritkán változik, a külföldi tőzsdés minimum az elmúlt öt évben nem változott, de lehet, hogy mindig is ennyi volt (hazai befektetési alapoknál láttam már, hogy emeltek rajta).
-
Protezis
őstag
válasz
vnorbi #10469 üzenetére
Most jutottam el odáig, hogy felhívtam őket.
Infó, ami hasznos lehet másnak is:Külföldi tőzsdén részvényt csak a kapcsolt devizaszámla terhére lehet vásárolni, ügyletenként minimum €1000 értékben. Online nem lehet devizaszámlát értékpapírszámlához kapcsolni, bankfiókban tudják ezt csak megtenni. DirektBróker szolgáltatást online ugyan be lehet kapcsolni, kikapcsolni viszont csak fiókban, illetve telefonos szolgáltatás (amennyiben az engedélyezett) keretén belül lehet.
-
viktorhu
veterán
-
partymaci
aktív tag
Üdv!
Simple -vel nem tudok fizetni akkor, ha semmilyen feloldó biztonsági kód nincs beállítva a telefonra?
-
ReFleXx
addikt
Novemberben lejar a MasterCard MultiPont kátryám, ilyenkor lejárati honap első napjatol valik hasznalhatatlanna a kartya vagy abban a honapban meg vegig hasznalhato?
-
venom8888
őstag
Koszonom a valaszokat
-
KubanitoS
veterán
Barátnőmnek levontak 67 forintot Otp Direkt számlavezetési díjnak. Én is és ő is Smart csomagban van, nekem nem vontak le semmit.
Tapasztalt valaki hasonlót? Mi lehet ez?
-
vnorbi
aktív tag
válasz
vnorbi #10480 üzenetére
Azt hittem, Facebookon láttam, de nem, itt helyben pár napja (van forrás is hozzá az idézet végén).
-
viktorhu
veterán
válasz
donmackó #10473 üzenetére
Az új simple-be nem tették bele a fizetési modult, szóval én számítok rá. A Visa nem a Google Pay átvételét akadályozza, hanem a Visa-t a saját fizetési megoldásokba nem lehet beletenni, mert nekik nincs olyanjuk - mivel a Pay-re tettek. Ez is talán segíteni fog az OTP-nek elmozdulni a Google Pay irányába.
-
GabN73
addikt
válasz
venom8888 #10476 üzenetére
Webes felületen, állandó átutalási megbízást tudsz adni.
Belföldi forint átutalás menüben értelemszerűen kitöltött adatok után látni is fogod, az Átutalás gyakorisága részt. Ott be tudod állítani hogy az első utalás mikor menjen, alatta pedig akár napra pontosan.
Vagy ha van csoportos beszedési lehetőség, akkor a Közüzemi számlák, beszédesek menüpont. De oda kell A jelű azonosító meg fogyasztói azonosító
-
blg
senior tag
válasz
venom8888 #10476 üzenetére
direct debit=csoportos beszedési megbízás
de szerintem kicsi a valószínűsége, hogy a közös képviseletednek van ilyen szolgáltatása (nekik szerződniük kell a bankkal - inkább a nagyobb szolgáltatóknál van ilyen, mint pl. áram, víz, gáz, telekom szolgáltató)
helyette rendszeres átutalási megbízást adhatsz fix összegre, a ház bankszámlaszámára
-
venom8888
őstag
Sziasztok. Most van eloszor OTP bankszamlam. Szeretnem a lakasom kozos koltseget havonta fizetni,de ugy hogy ne keljen fejben tartanom, hanem beallitom hogy melyik napon fizessek. kulfoldi szamlam van, ott ugy hivjak ezt hogy Direct Debit. OTP-nel melyik menupontba talalom ezt, vagy hogy nevezik a bankszamlamon belul ezt?
-
donmackó
addikt
Várható hogy az otp engedélyezni fogja a Google pay-t a visa kártyásoknak? Ha már a saját vackukba nem képesek beletenni. Mert egyértelműen nem a visa (mint háttér) a hátráltatja őket, mert a cib banknál is engedélyezett a pay.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
Protezis #10465 üzenetére
Megnéztem az Üzletszabályzatban, és arra jutottam, hogy nem feltétel a devizaszámla kapcsolása. A 125. oldal alján van erről szó:
"16.1. Amennyiben az Üzletfélnek az Üzletszabályzat hatálya alá tartozó ügylete (az annak tárgyát képező pénzügyi eszköz) deviza elszámolású, úgy az ügylet teljesítéséhez szükséges fedezet az ügylet elszámolásának devizanemében vezetett, Összevont Értékpapírszámlához kapcsolt Devizaszámlával, illetve az Üzletfél rendelkezése értelmében megjelölt Fizetési Számlával, Devizaszámlával szemben kerül elszámolásra.
16.2. Amennyiben az Üzletfélnek a megbízás devizanemében nem került Devizaszámla megnyitásra és az Összevont Értékpapírszámlához hozzárendelésre, vagy megnyitásra került a megbízás devizanemében a Devizaszámla, de nem került az Összevont Értékpapírszámlához hozzárendelésre, akkor – amennyiben az Üzletfél ettől eltérően nem rendelkezik – a megbízása automatikusan az ügylet irányának megfelelő utolsó ismert deviza váltási árfolyam alkalmazásával az Elsődleges Fizetési Számlával szemben kerül elszámolásra."
Azaz a forint számládról kellett volna levonniuk a tranzakció értékét úgy, hogy a részvény utolsó ismert eurós árára rádobtak 10%-ot (a piaci áras megbízás miatt), arra rádobták a 0,5%-os tranzakciós díjat, és azt átszámolták forintra az utolsó deviza eladási árfolyamon (ez ma 362 és 364 forint között volt). Ha így számolva volt fedezet a forint számládon, és mégis fedezetlen lett a tranzakció, akkor lehet, hogy ez a lehetőség nálad le van tiltva.
Ha nem az OTP-vel akarsz eurót váltatni, vagy a forintos számládtól elkülönítve akarod ezt kezelni, akkor muszáj lesz a devizaszámlát kapcsoltatni. Ezt egyedül nem tudod megcsinálni, szerződésmódosítás kell hozzá.
-
RedCactus
senior tag
Próbálta utalni 200000Ft-ot haveromnak, de nem engedett, csak 100000FT-ot. Vásárlási limit és készpénz limit is 250 000Ft viszont mást nem is tudok állítani a NetBankon keresztül. Lehet, hogy ezt a limitet csak személyesen tudom állíttatni, valamelyik OTP fiókban?
-
vnorbi
aktív tag
válasz
Protezis #10463 üzenetére
Az értékpapírszámlád kivonatán nézd meg, hogy az eurós számla hozzá van-e kötve (valahogy így kellene kinéznie). Ha igen, akkor elvileg onnan fogja venni a fedezetet. A vásárlást meg kell ismételned, a "Fedezetlen" tranzakciót nem fogja újrapróbálni magától.
-
Protezis
őstag
válasz
vnorbi #10462 üzenetére
Zöldfülű vagyok, lehet hülyeséget írok. Szóval értékpapírszámlám nyilván van, ott vannak az állampapírok. Viszont ott tudtommal nem lóg pénz csak úgy szabadon. Állampapír vásárlásnál a folyószámla terhére költekezek.
Van devizaszámlám, igaz €0 van rajta. Ezek szerint előbb oda kell átpakolnom pénzt a folyószámláról? Egyébként van benne ráció. Ha arra átmozgatom a megfelelő mennyiségű pénzt, akkor teljesülni fog a tranzakció, vagy utána újra vásárolnom kell? -
vnorbi
aktív tag
válasz
Protezis #10460 üzenetére
Ha "Fedezetlen", akkor nem sikerült a tranzakció. Normál esetben az értékpapírszámlához csatolt devizaszámláról veszi egyébként a fedezetet a külföldi tőzsdés vásárlás, és ha piaci áras megbízást adsz, akkor ha jól tudom, 10%-kal többet zárol az utolsó kötési árhoz képest, és majd visszaadja, ami ebből végül nem kellett a vásárlásodhoz. Ha csak forint számlád van, akkor szerintem nem működhet a külföldi tőzsde, de cáfoljon, aki máshogy tudja.
Ha limit áras megbízást adsz, akkor nem foglal be többet, csak a limit árral számolt összeget plusz a tranzakciós díjat.
-
Protezis
őstag
OTP DirektBrókerben akadtam el.
Állampapírral volt tapasztalatom, most kipróbáltam a külföldi tőzsdét. Sikerült is a tranzakció, piaci áron vásároltam részvényt. Azonban a részvényt nem látom, az összeget nem vonta le, a tranzakciók ellenőrzése oldalon a státusz "Fedezetlen". Nem a folyószámláról vonja le, mint az állampapír, vagy ez csupán idő kérdése és legyek türelemmel? -
tomp
félisten
válasz
DarkByte #10372 üzenetére
Kijött nekem az Android 12. Kipróbáltam a Simple-t. Továbbra sincs érintéskor előugró Simple ablak. Azaz továbbra is android 9-es a kódbázisa. Részemről ez kuka...
Ellenben frissítés után az első dolog amit csináltam a telefonnal az vásárlás volt. GPay-el. Érintem, jön a GPay ablak+hang. Hibátlan. -
fess
őstag
Sziasztok
Párom társtulajdonos a számlámban, ma nyitott magának egy másik számlát. Az új appba belépve automatikusan látja a társszámmát is. Ez így normális?
Csak az én telszámom van beállítva kártyakontrollnál, korábban nem is kapott soha sms-t, ma mindketten kaptunk, amikor a közös számláról vásároltam. Ez mitől lehet? -
-
bmakszim
senior tag
válasz
bmakszim #10417 üzenetére
Az van, hogy a hiteltörlesztés csoportos beszedésnek számít (megvan a véleményem erről), de ezt is fedeszi a tranzakciós csomag havi 250e Ft-ig. Viszont a két utalással együtt már túlmentem valamennyivel ezen a keretösszegen és a 250e fölötti összegre számolták fel ezt a 10Ft "időszakos költséget".
Csak tudnám, hogy miért nem lehet ezt rendesen kiírni. Miért kell ilyen semmitmondó megnevezésekkel operálni... -
bepken
veterán
van most valami OTP gebasz, Srácok? SimplePay nem működik, utalások nem érkeznek meg, ilyesmi...
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest