Hirdetés

2024. június 26., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  ON TOPIC [újabb ámokfutás] (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#36801) DeFranco válasza Viszlát (#36800) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Még meggondolom, biztos lesz kérdésem, de első körben erősen hajlok, hogy halgassak rád. Többek között azért, mert Bp-Nyíregyházánál többet egy szuszra még nem vezettem, és a "hegyi" tapasztaltom kb. 80 km összesen (Balatonfelvidék és Visegrád). Alföldi gyerek vagyok :D Autós túráim száma 0.

Sietni viszont nem fogok így sem, úgy sem, nem téma, ha estére érünk oda, az a nap már úgy is a kutyáké, max. egy nappal többet maradunk.

Szóval egy ilyen pedigrével a toronyiránt út teljesen felejtős szerinted?

(ja, és van egy garnitúra debica 4 évszakos gumim :D )

[ Szerkesztve ]

(#36802) fokukac válasza Viszlát (#36800) üzenetére


fokukac
nagyúr

ne paráztasd már szegényt. :) egyátlalán nem gáz az út (a magyar útminőségnél szerintem még jobb is volt tavaly a szlovák út! rózsahegyig ugyanazon az úton mentem tavaly is).

Lesz egy-két szerpentin, de semmi komolyabb, nem egy hochalpenstrasse azért. A legkomolyabb kihívás átmenni Donovaly-n, de azért az sem egy igazi kihívás.
az 5-6 óra reális, a táj kárpótol. Szerintem nem éri meg kerülni.

@DeFranco! a szlovák matrica valami 1000, vagy 1200 Ft, ha megveszed, semmi gondod nem lesz rá. Amúgy csak Zólyom és Besztercebánya között van egy ~10 km-es szakasz, ahol van autópálya... Illetve pár éve Árvában is épült a lengyel határ felé, nem tudom, azt átadták-e azóta. Szerintem könnyű kikerülni a fizetős szakaszt.

Szóval arra készülj, hogy relatíve lassú haladás, sok teherautó, és ennyi. A lengyel oldalon van pár kétszer két sávos gyorsforgalminak kinéző út, de nem az, mert zebrák és kereszteződések vannak rajta. Amúgy a lengyelek nyugisan vezetnek, betartják a szabályokat, a síma utakon pedig szinte végig záróvonal van, hogy ne is előzgessenek.

Krakkó szép kisváros, semmi rosszat nem hallottam / éreztem a közbiztonságával kapcsolatban. Az árszínvonal hasonló, mint a pesti, illetve akkor még tán' kissé olcsóbb is volt, lehet, ez azóta változott.
Mi egy hostelban aludtunk, ahol volt parkolóhelyünk is.

Szerk: ha eleve kerülöd a hegyi utat, merthogy alföldi gyerek vagy, akkor soha nem fogod megtanulni. Semmi extrát nem jelent a hegyekben vezetni, ha nincsenek éppen hóakadályok vagy ónos eső... Csak a kanyarokat kell követned, és kész.
ellenőriztesd a féked, és ennyi, de ne nyomd állandóan, ha lehet, használd a motorféket.

A lényeg, hogy ne félj az egésztől! Ha ennyire parázol, előtte menj fel a Bükkbe, a Mátrába egy körre, de hidd el, semmi extra az egész.

[ Szerkesztve ]

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#36803) Viszlát válasza DeFranco (#36801) üzenetére


Viszlát
addikt

Magyarországon nem igen vannak hegyek sehol. :D

Egyáltalán nem felejtős, csak rá kell készülni, ennyi az egész. Alig tudok valamit a körülményeitekről, pl. baromi sokat számít, hogy az asszony milyen útitárs, nagyon kellemessé is tudja tenni az utazást (ezt mindenkinek a fantáziájára bízom), meg rettenetesen szörnyűvé is ha nyűgös és szamárként ottvagyunkmározik 5 percenként. Egy alig egyben lévő kocsival nyilván sokkal kevésbé élmény mint egy jó állapotúval, a gumiknak meg csak annyi szerepe van, hogy legyél tisztában a képességeivel (ez az autó egészére is igaz) és úgy hajts. Anno felmásztunk mi még az Alpokba is a Skoda 120-assal, igaz 10 percenként felforrt a víz a szerpentineken és minden faluban meg kellett állni vizet kunyerválni, de buli volt, nem görcsöltünk rá és odaértünk így is estére, legalább emlékezetesre sikerült. :)

Ha tényleg nem sietős, akkor valahol az út felénél álljatok meg egyet piknikezni, még egy jóleső szunya is belefér a friss levegőn, aztán irány tovább. Egyetlen célt azonban mindenképpen érdemes a szemetek előtt tartani, mégpedig, hogy legkésőbb sötétedés előtt egy órával érjetek Krakkóba, navi ide vagy oda, minden nehezebb sötétben, idegen város, még csak épp szokni fogod a helyi közlekedési szokásokat, ne kelljen még szemet is gúvasztani. :)

@: paráztatja a fene, én is épp arról dumálok, hogy nincs itt semmi gáz, csak készüljön fel rá. A szlovák matrica amúgy még mindig 10 EUR. :)

[ Szerkesztve ]

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#36804) fokukac válasza parandroid (#36784) üzenetére


fokukac
nagyúr

"Szlovákiában beteg módon betart mindenki minden szabályt "

érdekes. Ezt honnan vetted? :))

tapasztalataim alapján a szlovákok pl. símán leszarják, hogy városban 50-nel lehet menni, 70-80-nal dönget mindenki lakott területen is...

Ettől függetlenül magyarként érdemes mindent betartani, mert a rendőrök utaznak a magyarokra, engem pl. még csak szlovák rendőr büntetett meg, általában jogtalanul.

@Viszlát: emlékszem, régen volt olyan, hogy 600 Ft volt a matrica :)) nyilván azóta drágultak, meg nőtt az autópályák hossza is. De mondom, símán ki lehet kerülni a fizetős szakaszt, és legalább 5 perccel tovább tart.

[ Szerkesztve ]

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#36805) Viszlát válasza fokukac (#36804) üzenetére


Viszlát
addikt

A matrica vásárlás a Pozsony felé kerülés esetére merült csak fel, ha nem arra megy, akkor nyilván nem feltétlenül szükséges. :)

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#36806) parandroid válasza fokukac (#36804) üzenetére


parandroid
nagyúr

Vagy háromszor mentem át szlovákián, nekem alapvetően jobbnak tűnt az ottani morál a magyarnál. Magyarországon és Lengyelországban viszont qa szlovák rendszámos autóktól konkrétan félni kell...

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#36807) fokukac válasza parandroid (#36806) üzenetére


fokukac
nagyúr

Na, én meg tizenötször, úgyhogy biztos elfogult vagyok. :)

Lengyelország viszont kimondottan nyugisnak tűnt, persze lehet, hogy ez főként a soha véget nem érő záróvonal miatt volt. :)

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#36808) B-Man072


B-Man072
tag

Na elkezdődik egy újabb nap, szakadó eső után most meg süt végre a nap :) Remélem így is marad

◄► [Termékeim: http://href.hu/x/kmee] ◄► [Megbízhatóságom: http://href.hu/x/kmeg] ◄► [Telefonon gyorsabban elérsz 9h-19h] ◄►

(#36809) DeFranco válasza fokukac (#36802) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Félni nem félek, csak leírtam a helyzetet, és informálódok (ezt nálam gyakran összekeverik a parázással és azt hiszik pánikolok, pedig csak van "szám" kérdezni). :)

Attól viszont picit tartok, hogy benézek egy fizetős szakaszt, mert nem veszem észre. Ha arra vezet az út tényleg lehet érdemesebb matricát venni, de ha elkerülhető, akkor meg láma dolog :D

@Viszlát: ezért tettem idézőjelbe ;) Asszony jó, kocsit két hónapja vettem/vettük, de elvileg jó (2004-es I-es Focus, 1.6 benzin), a gumi csak az eső miatt kérdéses, arra nem igazán optimális a négy évszakos.

A matrica vásárlás amúgy hogy megy a szlovákoknál? Meg tudom venni egyből a határon? A lengyen szakaszon van fizetős szakasz Krakkóig (ugyanez a bajom, véletlenül nem akarok ráfutni, nem tudom mennyibe kerül, de fillérszexuálni nem fogok rajta).

[ Szerkesztve ]

(#36810) emvy


emvy
nagyúr

Kaptam cegnel egy 27" Apple Thunderbolt Displayt az asztalomra.

Ma megjott a napos ido. Hat ez egy hasznalhatatlan fos. Ugy tukrozodik, hogy lenyegeben nem tudok rajta dolgozni. Most dobassam ki az 1000 euros monitort? Hulyek ezek az Apple-nel? Hulye vagyok en is persze, hogy ezt kertem. :(

while (!sleep) sheep++;

(#36811) DeFranco válasza emvy (#36810) üzenetére


DeFranco
nagyúr

sit different ;]

(#36812) emvy válasza DeFranco (#36811) üzenetére


emvy
nagyúr

Megiscsak hulye erzes 4500 euronyi hardver elott ulni, es utalni. Az otthoni Windows/Linux desktopom rondabb, de hasznalhatobb. Mindegy.

while (!sleep) sheep++;

(#36813) DeFranco válasza emvy (#36812) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Persze, tudom miről beszélsz, én sem véletlenül ragaszkodok a 970P-hez, mert 4:3-as, mert IPS, mert matt.

Árnyékolás megoldhatatlan? Esetleg valamilyen matt fólia nem alkalmazható a felületre (nem tudom van-e ilyen, de ahol piaci igény van, ott megoldás is van, főleg a cserélhető okostelefon-fóliák korában)?

(#36814) fokukac válasza emvy (#36810) üzenetére


fokukac
nagyúr

kérj egy sötétszobát :)
amúgy tényleg nonsense... de ez ma a trendi. glossy kijelzőt b.sznak bele mindenbe, kivéve a thinkpadokba.

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#36815) emvy válasza DeFranco (#36813) üzenetére


emvy
nagyúr

Nem igazan. Vannak foliak, de elcseszik a kepminoseget.

while (!sleep) sheep++;

(#36816) bandus válasza fokukac (#36814) üzenetére


bandus
veterán

azért nem csak a thinkpad az egyetlen altenatíva matt kijelzős gépekre :) a hp probookokban és elitebookokban is matt kijelzők vannak például.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#36817) EQMontoya


EQMontoya
veterán

Sosem ertettem, miert probal meg valaki Applet munkara hasznalni. Villantos szorakoztato cuccok, erre egyszeruen nem valo.

Egy ido utan tele lett a tokom egy ceges levelezesben azzal, hogy minden 2. email ugy vegzodott, hogy "sent from my Ipad". Elkezdtem en is hasonlokat visszairni, pl. "sent from my smart Casio watch", de voltak meg betegebb otleteim is, pl. a Gentoot futtato intelligens piritossuto. Vettek a lapot viszonylag hamar. :)

Same rules apply!

(#36818) Tim82 válasza EQMontoya (#36817) üzenetére


Tim82
nagyúr

Amíg volt Palm, illetve WebOS-t futtató kütyük, addig azoknál is volt ilyen (pl. "sent from my Palm Pixi Plus"). Amúgy asszem az Apple-kütyükön is kikapcsolható ez az automatikus aláírás, szóval ez nem az eszközt, hanem a felhasználót minősíti.

Szerk.: akkor goto második mondat. ;)

Btw, azért pl. a Mac Pro-ra azt mondani, hogy "villantós szórakoztató cucc, munkára nem való", szerintem azért nem állja meg a helyét. Igaz, amilyen szinten leépíti az Apple a professzionális felhasználásra szánt termékvonalait a konzumer irányvonal kedvéért, egyre inkább igazad lesz majd.

[ Szerkesztve ]

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#36819) EQMontoya válasza Tim82 (#36818) üzenetére


EQMontoya
veterán

Nekem sem az eszkozzel volt a bajom, hanem a magamutogato divatbuzulassal, aminek mersekelt mennyisegu keresnivaloja van ceges levelezesben.

Same rules apply!

(#36820) fokukac válasza EQMontoya (#36817) üzenetére


fokukac
nagyúr

Nem értem, miért vagy ilyen intoleráns.
az iPad igenis egy komoly munkaeszköz...

pl. a gránitszilárdságú alkotmányunkat is azon írták :D
(Mondjuk azért látszik is rajta... :-)

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#36821) Tim82 válasza fokukac (#36820) üzenetére


Tim82
nagyúr

Egyébként kérdezőbiztosoknak pl. tök jó lehet egy tablet méretes kérdőívtömbök helyett. Meg nyilván van csomó más felhasználási területe a tableteknek, de alapvetően nem vált ki egy munkállomást, laptopot. Bár talán irodai alkalmazásra pár elég komoly kompromisszummal, meg kiegészítők hadával használható. (iPad ilyen felhasználásáról pont van cikk a PH!-n.)

Mondjuk eszet és erkölcsi tartást az iPad sem ad az alkotmányíráshoz.

[ Szerkesztve ]

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#36822) tbs válasza EQMontoya (#36817) üzenetére


tbs
addikt

Pszt! Hugi mac-en melózik. Pl. az indesign win alatt hihhhhhetetlen ramaty.

(#36823) Mawyx


Mawyx
senior tag

Agyvérzést kapok ettől az autós fórumtól. 900 méterre lakik a melóhelyétől, de kocsival jár. 900méter, könyörgöm, 900méter. Ennyiért biztos nem indítanám be.

Egy nő gondjait amúgy sem megoldani kell, hanem meghallgatni./Eastman/ | Ami árammal működik, vagy rá lehet tenni egy számítógép tetejére, az informatikusi munka :)

(#36824) concret_hp válasza emvy (#36810) üzenetére


concret_hp
addikt

~1K€-ért lehet venni egy normális 30" monitort is :)

vagy fullba vagy sehogy :D

(#36825) kraftxld válasza EQMontoya (#36817) üzenetére


kraftxld
nagyúr
LOGOUT blog

Egy időben a gyárban is elharapózott, be is dobtam a következő szöveget az aláírásom után: "No devices made by Apple has been used to create this message"
Hamar leszoktak róla páran :D

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#36826) Tim82 válasza kraftxld (#36825) üzenetére


Tim82
nagyúr

Ez jó szöveg, a "No animals were harmed in the making of this film"-et juttatja az eszembe. :)

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#36827) Dylen válasza Mawyx (#36823) üzenetére


Dylen
aktív tag

Ne olvass autós fórumot, olvass biciklist :)

bagoly vagyok! ...de azért királylány is!! ;-)

(#36828) kételkedem válasza Dylen (#36827) üzenetére


kételkedem
addikt

sot! ne olvasson semilyen forumot, bicajozzon! :DD

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823

(#36829) emvy válasza EQMontoya (#36817) üzenetére


emvy
nagyúr

Peldaul mert iOS eszkozre fejlesztesz?

while (!sleep) sheep++;

(#36830) EQMontoya válasza emvy (#36829) üzenetére


EQMontoya
veterán

Elismerem, van nehany kivetel.

Same rules apply!

(#36831) FehérHolló válasza emvy (#36829) üzenetére


FehérHolló
veterán

Nálunk is csak azért volt tartva egy bika almadoboz, hogy kompatibilitást és profilingot nézzünk ájóeszen.

Skynet is real. It's called Google.

(#36832) BlacKSouL


BlacKSouL
addikt

Az milyen, hogy a 2013-as Tomorrowland-re 2 hét alatt elfogyott az összes jegy?

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#36833) bandus válasza BlacKSouL (#36832) üzenetére


bandus
veterán

hát, várható volt :D bár téged nem olyan tomorrowlandes típusnak képzellek el.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#36834) BlacKSouL válasza bandus (#36833) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Várhatónak várható, de ennyire? :) Egyébként de, ha nem is az a szigetelős fajta, de eléggé house-os, dreamhouse-os alapokon vannak a könnyűzenei alapjaim. Gigi D'Agostino CD-m volt az első amit pénzért, boltban megvettem, szóval... :)
Mindazonáltal mindenevő vagyok. Scooter koncerten is voltam. Meg gyakran hallgatok komolyzenét is. Kispál is jöhet. Beatles is. Sőt, mulatóstól a Queen-ig eljutok néha 30 perc tecső szörfölgetéssel. Talán a rock-metál vonulat érint meg legkevésbé, de azért attól se zárkózom el.
Szóval idén terveztük hogy kimegyünk Belgalandbe...nohiszen..

mod: most meg Prodigy és Faithless van bekészítve ha vége a twoandahalfman-nek ;]
mod2: hétvégén moziban Faithless live mozit reklámoztak, és elég hangulatos..

[ Szerkesztve ]

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#36835) emvy


emvy
nagyúr

Emberek, ezt probaljatok ki, foleg az ejszaki pillangok :)

flux

while (!sleep) sheep++;

(#36836) DeFranco válasza emvy (#36835) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Érdekes, de van alapja, pont a napokban olvastam erről cikket. Feltettem, elsőre kifejezetten kellemes, köszi :)

(#36837) concret_hp válasza emvy (#36835) üzenetére


concret_hp
addikt

1 baja van, hogy az átmenet nagyon furcsa én használtam 1 ideig, de amikor váltott az éjjeli meg a nappali mód közt, még a lassúra állítva is majd' kifolyt a szemem :(

vagy fullba vagy sehogy :D

(#36838) DeFranco


DeFranco
nagyúr

A franc essen bele ebbe a dreherbe is, hogy bele kell rakniuk a kukoricadarát... nem elég, hogy rossz íze lesz tőle, de még másnap is szarul vagyok tőle... de csak ez van itthon.

(#36839) bandus válasza DeFranco (#36838) üzenetére


bandus
veterán

nálam csak budweiser :( ;]

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#36840) tildy válasza emvy (#36812) üzenetére


tildy
nagyúr

27"-s IMac elott ulok, es szeretem.
Szerintem dobasd ki a sajatod. Amugy meg first world problem.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#36841) Hujikolp


Hujikolp
őstag

Most találtam: Folyamatos villámkisülés :Y Hihetetlen, mekkora energia szabadulhatott fel...

(#36842) emvy válasza tildy (#36840) üzenetére


emvy
nagyúr

Tildy, nem ertem, miert nem tudod megallni, hogy ne csinalj folyamatosan hulyet magadbol :DDD

while (!sleep) sheep++;

(#36843) DeFranco válasza bandus (#36839) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Viszonylag kevés sört iszom, de mióta itt van ez az új módi a kukoricával azóta még kevesebbet, ég és föld a különbség.

[ Szerkesztve ]

(#36844) tildy válasza emvy (#36842) üzenetére


tildy
nagyúr

Nagyon vicces vagy , de tenyleg :D

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#36845) emvy válasza Hujikolp (#36841) üzenetére


emvy
nagyúr

Meglepo modon egyebkent nem annyira sok, mint amennyire az ember gondolna (vagy mint amennyire en gondoltam eloszor). Az atlag villam olyan 1 terawatt teljesitmenyu, de mindossze 30 mikroszekundumos, azaz kevesebb, mint 10 kWh egy villam. Ami a videon van, ott masodpercenkent jonehany villamcsapas latszik, de elkepzelesem szerint az 1800 MW-os paksi eromuvel lehetne hasonlot eloidezni (elmeletben). Aztan ott csak par uraniumrudbol jon a kraft. :)

while (!sleep) sheep++;

(#36846) bandus válasza emvy (#36845) üzenetére


bandus
veterán

urán, kééérlek, urán :D nem uránium.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#36847) emvy válasza bandus (#36846) üzenetére


emvy
nagyúr

Bazz, es en vagyok az, aki mindig uvolt, ha valaki titaniumot ir titan helyett :)

while (!sleep) sheep++;

(#36848) venember83 válasza kraftxld (#36825) üzenetére


venember83
nagyúr

Hát nincs itt egy grammarnazi se? :(

(#36849) Tim82 válasza venember83 (#36848) üzenetére


Tim82
nagyúr

Jogos, nem jött össze az alany-állítmány egyeztetés. Lehet, hogy ez volt a siker titka.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#36850) FehérHolló válasza Tim82 (#36849) üzenetére


FehérHolló
veterán

:D
Ez is egy nézőpont.

[ Szerkesztve ]

Skynet is real. It's called Google.

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  ON TOPIC [újabb ámokfutás] (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.