Hirdetés

2024. június 20., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  ON TOPIC [újabb ámokfutás] (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#36251) Winner_hun válasza Tim82 (#36243) üzenetére


Winner_hun
félisten

Június előtt semmiféleképpen nem. Lenne ennél kisebb munka is, mondtam hogy majd...

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#36252) Tim82 válasza fokukac (#36250) üzenetére


Tim82
nagyúr

Pár napja frissítettem CM-et is, meg Opera Mini-t is. Igaz, hogy hülye a tördelés, de az engem legjobban zavaró bug-ot javították (ha megnyitottam mellette pl. Gmail-t, mert emailem jött, majd abból kiléptem, Opera Mini helyett fekete képernyő fogadott -> ezt csak az Opera Mini teljes leállításával (folyamat kilövésével) lehetett megoldani).

Facebook app helyett meg lehet, hogy lassan FriendCaster-re kellene átállni, az pl. nem akar pofátlanul a telefonom összes funkciójához engedélyt kérni. Régen Seesmic-et használtam, de azon kb. csak falat lehetett megnézni, ha kaptam üzenetet, annak megnézése már túlmutatott az app képességein.

Btw, az Árpád híd pesti hídfőjénél már megint betett ez a kegyetlen ítéletidő az 1-es villamosnak. Közröhej, hogy ha meghaladja a 20 Celsiust a hőmérséklet, már villamospótló busz kell + locsolják a síneket. :DDD

Winner_hun: no problem, megoldom máshogy, csak gondoltam, ha már úgyis fizetek érte, akkor szívesebben ismerősnek. :R

[ Szerkesztve ]

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#36253) fokukac válasza Tim82 (#36252) üzenetére


fokukac
nagyúr

ja, az opera mini még mindig olyan nálam is, fekete képernyőzik.
volt múlt héten frissítés, de még mindig csinálja. most nzétem, hogy tegnap is jött rá frissítés, de még nem raktam fel, nem volt időm.

engem nem a tördelése zavar amúgy. A ph pl. úgy néz ki, hogy a hozzászólások szövege kb. kétszer-de lehet, hogy háromszor akkora, mint az összes többi szöveg. tehát el tudom olvasni a hozzászólást, de hogy ki írta, azt már nem látom; oldalt a kedvenceim listáját sem látom, illetve rá tudok arra is zoomolni, de akkor a hozzászólás betűi kb. 2 centisek :D
Régen tök jól működött.

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#36254) Pisztillus válasza Tim82 (#36252) üzenetére


Pisztillus
senior tag

Ó, az 1-es villamos vonalán (a Puskás Ferenc Stadion és a Bécsi út között) úgy ugrándozik a sín, hogy a szöcskék könyörögnek a receptért... Már régen fel kellett volna újítani ezt a szakaszt (ha már a rendszeres karbantartást le....ák), de még mindig csak a közbeszerzéssel vacakolnak. Őszintén, én mindig elcsodálkozom azon, hogy ilyen pályára rá merik engedni a villamost - na meg azon is, hogy nem volt még siklás, de ne is legyen!

Vannak harcok, ahol veszteni szégyenletes, de győzni is megalázó. - Moldova György

(#36255) fokukac válasza Pisztillus (#36254) üzenetére


fokukac
nagyúr

pedig nem is épült olyan rég. a Thököly útig kb. '93-ban adták át, a Thököly út és a Kerepesi között pedig kb. '95-ben (elsős gimis voltam)

Sőt, gyerekkoromban úgy hívta az akkori város-marketing, hogy 1-es gyorsvillamos...

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#36256) Tim82 válasza fokukac (#36253) üzenetére


Tim82
nagyúr

Igazából nem tudom, hogy nem a CM-frissítés oldotta meg valahogy a fekete képernyő-bug-ot nálam. Amúgy számomra ez volt gyakorlatilag az egyetlen bosszantó dolog. Még azt kellene megnéznem, hogy a Skype végre hajlandó-e használni a BT headset mikrofon-részét. :)

Ami a tördelést illeti, kezdek visszaszokni a fektetett módban lévő böngészésre. :)

Meg amúgy elég gördülékeny, jó felhasználói élményt adó most az SGS, ma reggelig nem is volt semmi különösebb gondom vele. (Igaz, ritkán hallgatok vele zenét, főleg BT-vel.)

Egy dual sim-es telefon persze amúgy is jól jönne (egy telefonos használatú sim + egy mobilnetes sim -> az utóbbival meg hotspot-ként tudnak ezek már működni).

Ja, ja, az 1-es "gyorsvillamos" szövegre én is emlékszem, sőt, ha jól rémlik, a Népliget-Lágymányosi híd közti szakasz még jóval később épült ki. Viszont szerintem tavaly még messze nem voltak ilyen gondok vele, pedig akkor is nap mint nap jártam vele (illetve láttam rá a sínekre a melóhelyről :) ).

[ Szerkesztve ]

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#36257) FehérHolló válasza Pisztillus (#36254) üzenetére


FehérHolló
veterán

ööö, az 1-es villamos kicsit bonyolult dolog.
EU felújításra nem ad pénzt, viszont amint átviszik a lágymányosin rákóczin, arra kapunk támogatást, és rá lehet majd fogni, hogy amiatt korszerűsíteni kell az egész vonalat, ezért a régi részekre is adjanak pénzt. adnak.

Hasonló, mint anno a 4-6 kombínó.

Skynet is real. It's called Google.

(#36258) Pisztillus válasza fokukac (#36255) üzenetére


Pisztillus
senior tag

Na igen, csak az akkor korszerű(nek számított) nagypaneles pályának nem alapoztak rendesen alá, ezért azok össze-vissza süllyedtek, amit utólagos beton alápumpálással próbáltak javítani - a villamos mindenfelé való imbolygásából látható, milyen sikerrel. Másrészt a panel vályújában lévő gumiágyat meg a vasalását nem cserélték amikor kellett volna, így nincs ami kellő erővel tartsa a vágányt - na ná, hogy a hőtágulás hatására már ugrik is kifelé. Ha a pálya a kellő időben mindig megkapta volna azt a gondoskodást, amit igényel, lassújelek max. csak a váltóknál lennének. Mára az egykori gyorsvillamost már csak sétavillamosnak lehet hívni...

Tim: Ugrándozott az már tavaly is, meg azelőtt is. (Mentem át párszor gyalog a hídon emiatt).

Fehérholló: Önmagában ezzel még nem volna baj, mert azt mindenki tudja, hogy meg kell csinálni (úgy az említett szakasz felújítását, mint a hosszabbítást). Csak ha haladni is akarnak vele, akkor már május végén neki kellene kezdeni, hogy ne az utolsó pillanatban kelljen összecsapni... Amiből a jelenlegi állás szerint nem sok minden lesz. Mert az oké, hogy az EU adja rá a pénz igen nagy részét, de emiatt aztán igencsak határidős a dolog, az ehhez kapcsolódó járműbeszerzéssel együtt.

[ Szerkesztve ]

Vannak harcok, ahol veszteni szégyenletes, de győzni is megalázó. - Moldova György

(#36259) fokukac válasza Pisztillus (#36254) üzenetére


fokukac
nagyúr

"úgy ugrándozik a sín, hogy a szöcskék könyörögnek a receptért..."

ez tehát maga a megvalósult Schönherz-álom: a non-stop sárga szöcske :))

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#36260) tope válasza concret_hp (#36249) üzenetére


tope
addikt

Akkor kérem, én miért is fizessek

Meglátom mi lesz, ép idebent is ezt taglalgattam munkatársammal, hogy ilyenkor mi a lehetőség, viszont ha fel lehet bontani és nem az lesz benne, akkor minek fizessek.
Inkább az zavar, hogy megnézhető a dolog, de akkor hogyan döntöm el, hogy jó-e a lapos, papírok rendben vannak-e ...

[ Szerkesztve ]

(#36261) kraftxld


kraftxld
nagyúr
LOGOUT blog

Egy kedves ismerős házaspár május vége felé 2 napot fog BP-n tölteni. 60 év körüliek, magyarul nem beszélnek.
Milyen helyekre lenne érdemes elmenniük?
A Széchenyi gyógyfürdőt, Parlamentet meg a Mátyás templomot már mondtam nekik.
Van valami tuti cukrászda / romkocsma / új trendi hely ahová érdemes lenne elmenniük?

[ Szerkesztve ]

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#36262) Pisztillus válasza fokukac (#36259) üzenetére


Pisztillus
senior tag

Hát időnként igen, az Árpád Híd és a Flórián között olyan összetett térbeli mozgást végez a villamos, hogy azt már leírni sem lehet...

FehérHolló: bocs, előbb rosszul írtam a neved, de már nem engedett javítani. :B

Vannak harcok, ahol veszteni szégyenletes, de győzni is megalázó. - Moldova György

(#36263) FehérHolló válasza Pisztillus (#36262) üzenetére


FehérHolló
veterán

ölts zsákruhát!!!

megfelelően kicsi térrészen bármilyen mozgás leírható, utána csak össze kell kötni a trajektóriát. :P

Skynet is real. It's called Google.

(#36264) bobsys válasza Thrawn (#36245) üzenetére


bobsys
addikt

"Ebben az esetben Üzemeltető fenntartja magának a jogot, hogy a hiányzó termékek helyett más terméket kézbesítsen, a megrendelttel megegyező áron"

Hat ez kesz, ezt a dumat. Rendelek egy fenykepezot, de helyette kapok mondjuk egy fel raklap teglat? vagy esetleg egy feltengelyt? :DDD

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#36265) fokukac válasza kraftxld (#36261) üzenetére


fokukac
nagyúr

A Parlamentet akár ki is hagyhatják, mert momentán egy építési terület az egész :(
De persze érdemes megnézniük a Várat, a Dunakorzót, a Gellérthegyet, az Andrássy utat, a Szabadság teret (ez Budapest legszebb tere!), a Bazilikát, a Zsinagógát, a fürdőket (Széchenyi, Gellért, Rudas, Császár), stb.
Ha érdekli őket a panoráma, akkor felmehetnek a Normafához, János-hegyre, Hármashatár-hegyre, Margitszigetre, vagy akár befizethetnek egy hajókirándulásra (van olyan busz, ami hajó is egyben, és körbevisz a városban, majd ráfordul a Dunára, és lehajózik rajta, az tuti nagy élmény).

Esetleg elmehetnek Szentendrére, meg a Duna-kanyarba is.

Ha romkocsmákra vágynak, akkor a 60 éves kor miatt inkább a Szimplát javaslom, mint az Instantot. Ha pedig az igazi, autentikus, nem turistáknak szánt romkocsmára vágynak, akkor menjenek el a Pótkulcsba is, ahol igazi zenekarok húzzák, olyan, mint egy falusi kocsma :)

De ha érdekli őket ez a szubkultúra, akkor feltérképezhetik a Kazinczy utcát, Hajós utcát is, opcionálisan kiegészítve a Király utcával, Gozsdu udvarral, Nagymező utcával, Liszt Ferenc térrel...

Az amcsi nagykövetség honlapján vagy egy lista a lehúzós vendéglátó helyekről, azokat kerüljék el mindenképpen.

[ Szerkesztve ]

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#36266) FehérHolló válasza bobsys (#36264) üzenetére


FehérHolló
veterán

Inkább egy címeres barom oklevelet. :K

Más: Felkeresett egy fejvadász cég. Szaud Arábiában, Katarban és Tunéziában ajánlanának nekem munkát. :D

kukacnak pedig egy kis muzsika: [link] ;]

[ Szerkesztve ]

Skynet is real. It's called Google.

(#36267) concret_hp válasza bobsys (#36264) üzenetére


concret_hp
addikt

nem, helyette kapsz 1 db téglát :DDD

szerencsésebb történelmi fejlődésű országokban az ilyennel mit csinálnak? mert itt ez kb. teljesen törvényes :U ill nagyonmax gondolom éves nagyságrendű idő alatt leállítják, aztán megbüntetik 100K-ra v ilyesmi aztán csá :U

[ Szerkesztve ]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#36268) kraftxld válasza fokukac (#36265) üzenetére


kraftxld
nagyúr
LOGOUT blog

Én is mondtam nekik, hogy a majomházba ne menjenek :D
Köszi a tippeket, hibátlan infó, továbbítom is. Eredetileg velük mentünk volna, csak mi 3 nappal korábban érkezünk és a rokonság épp ekkor fogja szétszedni a gyereket :DDD

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#36269) concret_hp válasza kraftxld (#36268) üzenetére


concret_hp
addikt

állatkert elég jónak számít úgy tudom (külföldön még nem votlam állatkertben, szóval nicns viszonyítási alapom :D)

vagy fullba vagy sehogy :D

(#36270) bobsys válasza concret_hp (#36267) üzenetére


bobsys
addikt

Valami hasonlot lehet itt is. Atbasznak, levelezel veluk, aztan meg elmesz a fair trade akarmi hivatalhoz es majd ok megbuntetik. De nemtudom ilyenbe meg nem futottam bele sehol, marmint sohasem rendeltem ilyen helyekrol.

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#36271) EQMontoya


EQMontoya
veterán

Baszd meg, ezt az orszagot le kene dozerolni porig, aztan behinteni soval, es kezdjuk elolrol az egeszet.

Mai story: 2011-ben ellopott auto, ellopaskor ideiglenesen ki volt vonva a forgalombol. Persze nem lett meg. 2012-ben jon ra a sulyado csekk. Miakurvaanyad?! Hat kiderult, hogy az impotens, idiota okmanyiroda visszahelyezte forgalomba, mert lejart az ideiglenes kivonas. Az, hogy elloptak, es emiatt korozes alatt al, nem gaz, nem zavarta oket. Meg gyanus sem volt, gondolom, elvegre ez igy teljesen normalis, nem?

Megkerdeztem az onkormanyzatot, hogy WTF? Asszontak, okmanyirodanal vonassam ki. Jo, hivom az okmanyirodat: szerezzek papirt a rendorsegtol, hogy lezartak a nyomozast. Most epp ezen vagyok, eddig nagyjabol 14x hivtam a rendorsegen, mindenki igert visszahivast, es szarnak bele, egy fel oldalas szart keptelenek kiadni. Hat a jo edes...

Ma szinten az okmanyirodaval beszeltem, egy masik ugyben, ideiglenes kivonast kene hosszabbitanom egy auton, es azt akartam tudni, hogy kell-e hozza idopontot foglalni. Nem sikerult, 4 perc utan mar az automata is bekussolt, elnemult a vonal.

Hat a kurva edes anyukajat mar az osszes lehuto fasznak, hogy orakat cseszek el telefonalasra a hulyeseguk okan, es rohadtul semmit nem lehet elintezni.

Ha valakinek van tippje, hogy eme remek rendorsegi ugyintezesre hol lehet panaszt tenni, azt szivesen fogadom. Illetve erosen erik bennem a gondolat, hogy kikerul 1-2 mediumba, a TC-sek pl. szeretik az ilyen ugyeket megirni. Sokat nem erek el vele, de legalabb bomlasztom a rendszert... Tokom tele van az egesz allamigazgatassal.

Same rules apply!

(#36272) fokukac válasza EQMontoya (#36271) üzenetére


fokukac
nagyúr

Verinájsz :)
Fel a fejjel, lesz az még így se...

slow down
relax
it's too late
to worry

slow down
relax
take it easy

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#36273) Viszlát válasza EQMontoya (#36271) üzenetére


Viszlát
addikt

Ennyi bosszúsággal még nagyon kispályás vagy ahhoz, hogy ebből bármi komolyabb helyen megjelenés legyen. Ne érts félre, abszolút szimpatizálok veled, csak ennél ezerszer cifrább dolgok vannak sajnos.

Időpontot mindenre lehet és kell foglalni, az a legtutibb, ha nem akarsz pórul járni egy több órás várakozással. Tudom, hogy mindenkinek ezer a dolga, de a telefonos intézkedés nagyon ritkán vezet eredményre, a személyes (és határozott, nem bunkó, mosolyogva megrendíthetetlen) megjelenés viszont annál inkább.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#36274) bobsys válasza EQMontoya (#36271) üzenetére


bobsys
addikt

Ez kispalyas.
Probalj meg egy kulfoldi hazassagot Magyarorszagon elismertetni, vagy esetleg gyerekkel kulfoldre koltozni
Azert megertem az idgessegedet az ilyen olgoknak olajozottan kene mennie

[ Szerkesztve ]

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#36275) EQMontoya válasza bobsys (#36274) üzenetére


EQMontoya
veterán

Inkabb az ellopott (es elotte mar kivont!) auto utani penzkoveteles huz fel, nem maga az ugyintezes. Az a morbid, hogy ez a szituacio eloallhat...

Same rules apply!

(#36276) Tim82 válasza EQMontoya (#36271) üzenetére


Tim82
nagyúr

Mesélek neked egy tantörténetet.

Úgy valamivel több, mint három éve, 2009/2010 telén akartam útlevelet hosszabbíttatni. Bementem az okmányirodába, ott elirányítottak postára, hogy ehhez kell vennem megfelelő értékben (asszem, 10k?) okmánybélyeget. Megvettem a postán, visszamentem. Addigra az okmányirodában másik ügyintéző ült, aki közölte, hogy jé baze, ehhez lópikulát kell okmánybélyeg. (Nyilván az eltelt nem egészen egy óra alatt lépett érvénybe egy új kormányrendelet, ami eltörölte az okmánybélyeg szükségességét az útlevél érvényesítéshez.)

Mulya voltam, panaszkönyv meg reklamáció helyett megkérdeztem, hogy akkor hol tudom visszaváltani az okmánybélyegeket. Ő azt nem tudja, de interneten, valamelyik *.gov.hu-s oldalon meg lehet találni az infót. Király.

Jól van, neten keresgélve találtam egy hivatalos oldalt, miszerint van valami ilyenekkel foglalkozó állami gittegylet hivatal, ahol ilyet is lehet. Persze, extrém hülye, csak hétköznap délelőtti nyitvatartással. Oké, kivettem egy nap szabadságot másfél héttel később és szakadó hóesésben/latyakban elbaktattam a címre: a Hungária körúttól nem messze, egy disznók vágyálma csupa sár üres telek kellős közepén emelkedő magas irodaház földszintjén volt a hivatal. Akarom mondani, volt valaha rég, mert nyoma sem volt az adott hivatalnak. A kedves biztonsági őr szerint, aki kijött megkérdezni, hogy ugyan mit akarok intézni én egy amúgy teljesen sötét irodaház földszintjén, ahol a madár se jár, cirka két éve beolvadt a szóban forgó hivatal az APEH-be NAV-ba, úgyhogy forduljak annak észak-pesti irodájához. (Természetesen aznap már nem értem volna oda, mert azoknak is extrém rövid nyitvatartásuk van.) Ennyit a hivatalos oldalakon található naprakész információkról, az internet korában.

Oké, szóltam a főnöknek, hogy bocs, másnap reggel 8-kor jelenésem van a NAV-nál, remélhetőleg csak fél órát vesz el az életemből. Ott kaptam egy nyomtatványt (az b@szott volna be, ha fizetnem kellett volna érte, mert van ilyesmire is példa), amit kitöltöttem, beadtam, mellé borítékban az okmánybélyegeket. A nyomtatvány kábé úgy volt megszövegezve, hogy én, alázatos és porban fetrengő alattvaló kérelmezem a nagyvezírnél az adóhatóságnál az okmánybélyegeim visszaváltását (amiket mellesleg persze egy másik állami hivatal ügyintézőjének félretájékoztatása miatt vettem meg), s tudomásul veszem, hogy a visszajáró pénzből az adóhatóság levon kezelési díjat stb., ha egyáltalán kegyesen úgy ítéli meg, hogy visszaadható a zsé. Ja, meg a harminc napos határidőt, ami alatt végigmegy a bürokrácián, hogy most akkor visszaadják-e a zsét, vagy nem.

Végül visszaadták (40 nap múlva), valamint levontak belőle 1500 Ft díjat, talán ügyletviteli díj címén. :)

És ez egy tök pitiáner ügy/történet, szóval úgy általában ennyire működik gyorsan, olajozottan és emberien az állami hivatalok rendszere. Ha bármi mást vártál, akkor most szólok, hogy naivitás.

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#36277) ClayMore


ClayMore
aktív tag

mai angolos agymenés munkában:

korai magömlés ->early seed spill :))

[ Szerkesztve ]

Liverpool, Chelsea, Arsenal MEZEK ELADÓAK!!!...................http://hardverapro.hu/apro/angol_behozatalbol_mezek_eladoak_liverpool-chelsea/friss.html#msg5

(#36278) BlacKSouL válasza Tim82 (#36276) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Salgótarján legnagyobb létszámú munkaerőt foglalkoztató munkaadója a polgármesteri hivatal, városháza, önkormányzat, okmányiroda együttese...És ebben nincs benne a nav és a megyeháza...

ClayMore: artificial my circle..: műköröm

[ Szerkesztve ]

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#36279) parandroid válasza Tim82 (#36276) üzenetére


parandroid
nagyúr

Nekem is volt így egyszer valami 1000, vagy 500 Ft értékben plusz okmánybélyegem, hasonló okból, mert az ügyintéző nagyobb összeget mondott, mint amennyibe a dolog ténylegesen került. Félretettem, hogy jó lesz majd a következő ügyintézés alkalmával, ennyivel kevesebbet kell majd venni, de mire odáig jutottam (talán egy, vagy max két év telt el), már csekken kellett befizetni a díjakat.

Ez is vicces dolog egyébként, először kivárod a sorodat az ományirodán, hogy elmondhasd, mit szeretnél, kapsz egy csekket, befizeted a postán, és megint kivárod a sorodat. Amikor az ügyintéző szólítja a következőt, és meg mered jegyezni, hogy te csak egy csekket szeretnél kapni, akkor vissza vagy zavarva a sor végére. Mondjuk ehhez most már azt is hozzácsapták (idéntől, ha jól tudom, de most már biztosan így ment), hogy először rabosítanak (kihallgatás, ujjlenyomat, fénykép), és csak utána kapod meg a csekket, nehogy le tudj lépni vele. A követező rész a befizetéssel és az újbóli sorbanállással már maradt. Persze a postán történő sorbanállás is komoly időt vesz el az életedből. Itt, Németországban, ha valamiért fizetni kell ügyintézéskor, akkor ott a bankkártyaleolvasó, és 2 kattintással el van intézve a dolog. Egyszerűen nem értem, hogy mi ebben a bonyolult, egy kártyaleolvasót még egy betanított munkás teszkópénztáros is tud kezelni (nem támadás a teszkópénztárosok felé, inkább vegyék magukra a rendszert megtervezők).

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#36280) Tim82 válasza parandroid (#36279) üzenetére


Tim82
nagyúr

Azért ezt a részt már megoldották a sorszámos cetlit kiadó automatával, ahol kiválasztod a megfelelő menüpontot. Most már az összes nagyobb postán, illetve okmányirodánál is (Budapesten legalábbis).

Persze, ha jól rémlik, bankkártyával okmányirodán továbbra sem lehet fizetni, postán csekket kártyával fizetni meg nem vásárlásnak, hanem készpénzfelvételnek minősül. (Ebben az a vicces, hogy ha mondjuk egy szolgáltatói csekket a szolgáltató személyes ügyfélszolgálatán fizetek be bankkártyával, az meg vásárlásnak. :D )

Btw, 2009/2010-ben a két évnél régebbi okmánybélyegeket már nem lehetett visszaváltani.

[ Szerkesztve ]

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#36281) bobsys válasza parandroid (#36279) üzenetére


bobsys
addikt

Most kepzeld el hogy visszaesne a posta sarga csekk forgalma, ha bevezetnek a bankartyas fizetest (ami nagyjabol mindenhol mashol letezik)

Meg kell jegyeznem Floridaban az autoatiraskor csak keszpenzt vagy bank csekket fogadtak el

[ Szerkesztve ]

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#36282) parandroid válasza Tim82 (#36280) üzenetére


parandroid
nagyúr

Az egész sárga csekkezés egy vicc, én évek óta utaltam a csekkeken szereplő összegeket, álljon sorba, akinek hét anyja van, nekem ott a netbank. Szerencsére itt nem is találkoztam a sárga csekkel (szerintem ha elmesélném, mi ez, nem is értenék, és ez nem azért van, mert még mindig csúnyán töröm a németet), itt mindenki küld egy számlát, és megadja az utaláshoz szükséges adatokat. Aztán persze ha a delikvens úgy érzi, hogy márpedig ő nem utal interneten, akkor befárad a bankjába (nem a számlavezető fiókba, hanem az adott bank bármelyik fiókintézményébe) egy kitöltött átutalási megbízással, és ott megcsinálják neki teljesen ingyen - de ilyet sem láttam még élőben.

Nem mellesleg egyébként pénzt felvenni itt is tudok a postán (mondjuk valószínűleg azért, mert Postbank ügyfél vagyok), ráadásul díjmentesen, sőt egy csomó benzinkúton is, ha nem találok a közelben automatát. De nemigan van szükség készpénzre, nagyítóval kell keresni olyan helyeket, ahol nem lehet kártyával fizetni.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#36283) fokukac válasza parandroid (#36282) üzenetére


fokukac
nagyúr

Én már 2001-ben is utaltam a sárga csekket :)

Ui. a kedvencem az volt, amikor olyan ~6 éve a raiffeisen csinált sárga-csekk menüpontot a kedves vizuális felhasználóknak, ott volt a sárga csekk képe, és mindenki töltögethette a rublikákat :)
nem tudom, megvan-e még, de hatalmas ötlet, a sötét magyaroknak

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#36284) concret_hp válasza bobsys (#36281) üzenetére


concret_hp
addikt

csak halkan zárójelben kérdem meg, hogy hányada volt az itthoni autó átírásnak a költség? :D

egyébként az összes állami / önkormányzati szervtől ami itthon vna szééétb@sz az ideg :D

jövő héten megyek földhivatalba, írtam nekik egy emailt 2 hete, 8 nap alatt bírtak válaszolni 2 sort :C (nem volt olyan húde komplikált a kérdésem)

egyébként külön poén, hogy olyat nem tudsz, hogy az egész országban az összes neveden levő földterület adatait lekérdezd, csak a területileg illetékes földhivatalnál és csak személyesen ofkosz. és csodálkoznak, hogy rendezetlenek a tulajdoni viszonyok :U

[ Szerkesztve ]

vagy fullba vagy sehogy :D

(#36285) bobsys válasza concret_hp (#36284) üzenetére


bobsys
addikt

A vetelar 6.5%

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#36286) Tim82 válasza parandroid (#36282) üzenetére


Tim82
nagyúr

Én vagy utalok, vagy bemegyek a szolgáltatóhoz hitelkártyával kifizetni (mert az vásárlásnak minősül és Wizzair-pontokat kapok érte -> a 2011-es és a most május legelején esedékes londoni kiruccanáshoz is részben azok beváltásával vettem repjegyet).

Postán szerintem 5-6 éve álltam sorba/fizettem utoljára sárga csekket magamnak. (Anyám máig inkább lemegy a lakásától 50 méterre lévő kispostára, mert nem használ netbankot, a bankfiók meg messzebb van. :)) )

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#36287) bobsys válasza concret_hp (#36284) üzenetére


bobsys
addikt

Megtalaltam a bejegyzest amikor a Mustangot vettuk, itten van

Atiras az $75 + 7% tax (de a papirra $3000 irtuk, igy az ado $210) + rendszam eves dija $75 + $33 az egyeni rendszam. Ezekbol eves szinten az eves dijat + az egyeni eves dijat kell fizetni, minden evben a szuletesnapod honapjanak utolso napjaig. Muszaki nincs

A tax az nemcsak allamonkent, de countynkent is valtozhat, az autoert meg $5300 fizettunk

[ Szerkesztve ]

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#36288) Viszlát válasza parandroid (#36279) üzenetére


Viszlát
addikt

Orszagosan nem merek nyilatkozni, de a varpalotai okmanyirodaban mar tavaly nyar ota lehet bankkartyaval fizetni az illetekeket, miegymast.

Amugy meg teljesen felesleges az Unio leggazdagabb orszagahoz hasonlitgatni MO-t, de ez nagyon mas teszta.

[ Szerkesztve ]

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#36289) EQMontoya


EQMontoya
veterán

Ez nem az nem napom... Negy orat szoptam scriptekkel, mert valakinek egy config fileban sikerult windowsos sor vege jeleket hagyni... Ezuton is koszi! :D

Same rules apply!

(#36290) parandroid válasza Viszlát (#36288) üzenetére


parandroid
nagyúr

A második bekezdésedre vonatkozóan én hajlamos lennék megfordítani az ok-okozati viszonyt nagyon sok esetben. A bankkártyás terminálok elterjedtsége (illetve ennek hiánya), valamint a banki tevékenységek kapcsán a rablógazdaság folytatólagos működtetése akár a bank (bankkártyahasználat és terminálok költsége, nem csak a vevőre, hanem az eladóra is terhelve), akár az állam (tranzakciós adó) részéről egyéni meglátásom szerint inkább tovább rontja az ország helyzetét, mint amennyi hasznot hozna, így a koncepció gyökeres megváltozása a kezdeti költségek ellenére hosszútávon mindenkinek hasznot hozna.

Ps.: Fenébe a barokk körmondatokkal, pedig próbáltam tagolni, de csak hosszú lett...

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

(#36291) tbs válasza Tim82 (#35935) üzenetére


tbs
addikt

Te TimTim! Mi ennek az erősítőnek a pontos típusa..? Van egy ismim, aki baráti áron megnézné, ha még érdekel és érdemben piszkálható.

(#36292) Winner_hun válasza Tim82 (#36243) üzenetére


Winner_hun
félisten

Írd meg a méreteit, lehet van megmaradt táblásított anyagom, majd megnézem. Ha van akkor meg tudom csinálni, méretre vágás nem gond, lakkozni meg a jövő héten úgyis fogok..

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#36293) EQMontoya válasza parandroid (#36290) üzenetére


EQMontoya
veterán

Ebben teljesen igazad van. Sajnos ebben az orszagban ez a divat.
Lathato sokszor a kiskereskedokon is, hogy annyira pofatlanul dragan probalnak dolgokat eladni, hogy ott az arerzekenyseg mar reg 1 folotti. Tehat 20% arcsokkentes eseten lenne 40% forgalomnovekedesuk, de nem, akkor is inkabb dragan adjak. Itt mindenki holnapra akar sok penzt. Ilyen az allam is: doglott lovon a ketharmados nyereg is lotyog...

Same rules apply!

(#36294) FehérHolló válasza EQMontoya (#36289) üzenetére


FehérHolló
veterán

2013-ban nem lehet túl sikeres az a program, ami nem tudja kezelni a \r\n-t a sima \n helyén.

Skynet is real. It's called Google.

(#36295) EQMontoya válasza FehérHolló (#36294) üzenetére


EQMontoya
veterán

Ugy hijjak: grep. :DDD

Tortenes: config fileban vannak sorok, amikbol nekem az utolso szo kellett. Majd ezt kerestem egy masik fileban, scripttel. Es sajnos az igy file vegerol levagott "valami\r", az bizony greppel nem talahato mashol, hiaba van benne abban a masik fileban a "valami".

Illetve, a dolog pikanteriaja, hogy ez a "valami" egy domain, es feloldani sem tudja a rendszer a "valami\r"-t. Tehat a kijelentesed kisse eros. :)

Same rules apply!

(#36296) FehérHolló válasza EQMontoya (#36295) üzenetére


FehérHolló
veterán

Ha ez 4 óra volt, akkor valóban nem a te napod. :P

;]

aszittem legalább valami olyasmi, amit még debugolni sem tudsz józanul

[ Szerkesztve ]

Skynet is real. It's called Google.

(#36297) EQMontoya válasza FehérHolló (#36296) üzenetére


EQMontoya
veterán

Ennel joval komplikaltabb volt, csak ez okozta. :) Meglehetett volna amugy hamarabb is az ok, de ekkora hulyesegre senkitol nem szamitottam. :D

[ Szerkesztve ]

Same rules apply!

(#36298) Tim82 válasza tbs (#36291) üzenetére


Tim82
nagyúr

Technics SA-AX540. A pontos hibajelenség az, hogy sztereó üzemmódban használva a "B" kimenetre dugott hangfal jóval halkabb, mint az "A" kimenetre csatlakoztatott. (Biztos, hogy nem a hangfalakkal van gond, felcseréltem őket, hogy kiszűrjem a hiba forrását.) Köszönöm előre is!

Winner_hun: köszönöm, küldtem privátot a méretekkel.

fokukac: egy bizonyos helyre szánt polcnál és egy monitortartónál, ami alá egy konkrét gépháznak be kell férnie, azért talán fontos szempont. De amúgy igaz, hiszen minden másra ott a MasterCard. :DDD

[ Szerkesztve ]

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#36299) fokukac válasza Tim82 (#36298) üzenetére


fokukac
nagyúr

pedig nem a méret a lényeg... :)

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#36300) Hujikolp


Hujikolp
őstag

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  ON TOPIC [újabb ámokfutás] (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.