A poroszlói őstermelő tavaly kb dupla annyiért árulta a portékáját, mint amennyiért boltban számlával, áfával meg lehet venni!
réz - még sosem főztem benne, szerintem lekvár és pálinka főzésén kívül máshoz nem szükséges. Elég drága, évi néhány alkalomra nem éri meg.
rozsdamentes - nem rossz, arra vigyázz, hogy ne alufólia vastagságú legyen. Amelyik megfogva szinte súlytalan, az nem egyenletesen fog melegedni, könnyen odakapódik a kaja. Tisztítása egyszerű, nem pattan le a zománc, ha leejted.
öntöttvas - benne van az anyag, nem törik, nem pattan le a zománc, egyenletesen melegszik a kaja, viszont a tisztítása nem egyszerű, drága.
zománcozott - szintén ügyelni kell rá, hogy ne valami papír pléh legyen zománcozva! Több zománcos bográcsunk is van, a vendégek száma dönti el, melyik méretűt használom. Egy kis odafigyeléssel évtizedekig szolgál. Érdemes fonott kosárban, szakajtóban tartani és óvni kell a zománcot, nehogy lepattanjon. Nekem ez vált be.
[ Szerkesztve ]
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823