- eBay-es kütyük kis pénzért
- kraftxld: Untappd lista
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Aktív témák
-
Attól a Posta-tól, amelyik a pénzváltásért is pénzt kér, én sokat nem várok. Ezért aztán az ilyen borítékokat papír- és nyomtatványboltban szerzem be. (A munkahelyem mellett is van egy, ha valami épp nincs, másnapra - vagy ha időben szólok és belefér, akkor még aznapra olyat hozat, amilyet csak akarok.)
Az orvos meg elszúrta, de nagyon. Nem lep meg, a napi patikai ügymenet során annyi ilyet tapasztalok, hogy hajajj...
-
bolondember
MODERÁTOR
én szívtam eleget ilyenekkel Belgiumban és Németországban.
E111-gyel se mindig állnak szóba az emberrel - anélkül meg abszolúte nem!
Én nem egyszer kaptam már ilyen borítékokat postán, tuti peched volt. Légy úkárezident, csak ne istenítsd nekem itt folyton-folyvást, hogy milyen így, milyen úgy, milyen amúgy. Elhiszem. De az ember általában nem szarik oda ahol eszik.
szerk.: engem személy szerint nem kell sajnálni. De szerintem a társaság egy részét pláne nem. Ott se fenékig kejfel az élet, ebben biztos vagyok. Legfeljebb úgy érzed. Aztán, ha valami miatt mégis csak hazajössz, remélem revidiálod álláspontod, de legalább elgondolkodsz az egészen.
Emlékszem még, nem is olyan rég még te cseszegetted Tivéket, hogy hogyan lehetnek ilyenek, stb - és pont ez lettél. Mostantól cseszegethetlek?! -
Hibázott az orvos, amikor a teljes ár jogcímen történő felírást megtagadta - ha jól veszem ki a szavaidból, itt ez történt. Az E111 kártya is csak akkor kellett volna, ha támogatott gyógyszert ír. Az, hogy most mi a helyzet a TB jogosultsággal, az csak rád (és az azt ellenőrző APEH-ra) tartozik, azt nem vizsgálhatja sem az orvos, sem a patikus, amikor a gyógyszert kiadja.
BE: Ha a kint tartózkodás ideje alatt az angol TB-be fizet (márpedig Tildy esetében úgy látom, ez a helyzet), akkor nincs szükség az itteni 5k-s befizetésre, mert támogatott gyógyszer rendelése esetén a támogatás összegét a honi TB elkéri az angol TB-től, aki azt át is utalja. Na ehhez kell az E111, bár - szvsz - elégnek kellett volna lenni az angol igazolásnak is, csak a sok adminisztrátornak lövése sincs, hogyan kell azt bevezetni a rendszerbe, a sok meló miatt meg nem jut rá idejük, hogy utánanézzenek
. De a lényegen ez mit sem változtat: nem támogatott, de vényköteles gyógyszert fel kellett volna írnia (ehhez TAJ-szám és BNO kód sem kell a receptre), 0%-os támogatásút pedig teljes ár megjelöléssel (és ugyancsak TAJ szám nélkül) ki kellett volna írnia.
-
-
Ha megfázás, akkor doxycyclin naponta 2x1, plusz lázcsillapító, ha kell. A Monural csak húgyúti fertőzések kezelésére jó, így az maradhat továbbra is vésztartalék. A doxycyclin-nel egyidejűleg azonban tej, tejtermék nem fogyasztható! Ja és a lényeg: Igen, haza tudsz jönni.
Bolond:
-
-
Teljes árban simán felírják - függetlenül a TB-től, így aztán még csak TAJ szám sem kell a receptre.
Ibuprofen tartalmú gyógyszer meg rengeteg van, ebből ment ki gyógyszertáron kívülre is (ha jól értelmeztem a jelenleg készülő törvénymódosítást, ez a lehetőség meg fog szűnni), így aztán mindenhol más áron (és néven) kapható (mi a legkevésbé ismerteket nem is tartjuk). -
-
BlacKSouL
addikt
én 172 centimhez most vagyok 89. 98-nak sosem néztek mikor egy hónapja még annyi voltam. mindenki max 80-82-t nézett ki belőlem. és én vagyok az aki édesvízben mederig, tengerben vízszint alá teljesen merülök
szóval tudom mit jelent nehéz csontúnak lenni
de a kolléganőim többségének átlagát (56 kg) figyelembe véve, őket elképzelve 69-nek, nálam az már a húsosabb. úgy, hogy ehhez ők 166-171 centisek. mondjuk kétségtelenül ők pl. deréktól fölfelé kevéssé villantanak
úgy tűnik pont a madárcsontú háremet sikerült kifognomegyébként ha megkérdezik, nekem ez az 54-60 kg, 164-170 centi közötti nők kb az ideálom, de nem jelenti azt, hogy nem térek el ettől ha úgy alakul. de csak úgy nézelődni, ez a csoport jön be.
-
-
Mawyx
őstag
Köszönöm, hogy próbálkozol kiállni mellettem, nagyon kedves tőled!
Jöttem, mert szóltak mi megy itt...
Egyszerűen nem értem miért kell ezt újra és újra reklámozni, újra és újra kiírni. Csomó ideig nem írtam ide, hátha csitulnak a kedélyek, visszatérek, erre újra ez megy.
Eltiltást is kaptam, mert ki akartam rugatni magam a ph-ról emiatt, de szerencsére nem végleg bannoltak, utólag örültem neki, hogy nem ment tönkre a nickem, de elkeserít, hogy a számtalan kérésem ellenére újra beírja valaki rólam azt, amit én magamtól nem adok ki/meg. Milyen jogon mégis? Senkiben nem lehet megbízni, egyszerűen senkiben. De kapni kell pofonokat, ebből tanulunk. -
Tim82
félisten
Már csak azért sem lényegtelen a téma, mert kapásból levontad a következtetést, hogy az "emberiség normálisabb felével" szemben, amelyhez szerinted nyilván nem tartozom, egy ilyen fajsúlyú és komolyságú hozzászólással gonosz és aljas módon a lelkébe akartam gázolni.
mert ugyis kitekered a mondanivalom , ugyis belekotsz , akkor meg felesleges. - ezt akár én is írhattam volna rólad, de teljesen felesleges.
Nekem trivialis volt, hogy ezt meg csak veletlen se emlitsem meg -> tanulva a korabbiakbol . - nekem nem, mert nem tudhattam, hogy ugyanúgy áll-e hozzá, tekintve, hogy a helyzet már rég nem ugyanaz. Innentől goto első bekezdés.
-
Tim82
félisten
Még a szerkesztésed előtti hsz.-re: elővetted az eredeti incidenst, szép-szép, csak épp ez nem válasz továbbra sem.
Azt meg nem tudom, hol olvastad, hogy bocsánatot kértem, mert nem tettem.
Ja és azért nézd már meg egyszer, hogy mire kapta fel a vizet most, mekkora "súlyosságú" hozzászólást írtam, még csak nem is felé irányozva, hanem Lujó55-ön élcelődve...
Már szerk. utáni hsz.-edre: "AMugy te magad irtad, "Én kérek elnézést, ha ekkora traumát/lelki törést/feszültséget/frusztrációt okoz neked a téma.""
Tudom, hogy nem erősséged az irónia. Egyszerűen meglepődtem ugyanazon, amit neked is írtam itt két bekezdéssel feljebb.
Pisztillus: "Azt viszont tartom, hogy az említett hivatkozásokban kiderült tény (számomra legalábbis) semmit nem von le Mawyx tekintélyéből, sőt, inkább határozottan örülök neki."
Ezzel én is így vagyok, nem oszt, nem szoroz a dolog.
-
Tim82
félisten
Szeretném, ha a mostani kifakadás előtt megmutatnád azt a nyomatékos hangadást, mely alapján tudnom kellett volna, hogy a korábbi megsértődése, illetve ami ahhoz vezetett, még most is érzékeny pont. (Megsúgom: nincsen ilyen nyomatékos hangadás, amikor visszajött, úgy viselkedett, mintha meg sem történt volna a korábbi sértődése.) Ha lett volna, nyilván a "többség/normális rész"-hez hasonlóan tiszteletben tartom én is...
Ezek után nem érzem egészen helytállónak a gondolatmenetedet.
-
bolondember
MODERÁTOR
nálunk a gyerekek alapból 10km-t buszoznak.
Egyedül.És egyik se járásbeli fogyatékos, hogy külön meg kelljen állni a kocsival suli előtt (majd 300 m múlva beállni a mélygarázsba), tudnak sétálni.
Nincs olyan, hogy kicsit késel, jön másik. egy óra múlva. Majd arra rá két óra múlva.Mert egy kis gyaloglás megárt bárkinek. Ki is pusztultak régen az emberek.
De felhozhatnám annak a kiskölöknek a példáját, aki Pécsett fél órát egyedül buszozott, átszállással az ÓVODÁBA. és nem lett semmi baja. Pedig középső csoportosként kezdte. És él, felnőtt, aránylag normális élete lett.
-
bolondember
MODERÁTOR
mondj már nekem valami újat.
amikor egész nap 4-5 busz van az egyik irányba, ugyanennyi a másikba is. És van ezek közül 2-2, ami nem is áll meg az egyik megállóban - tehát akik kicsit távolabb laknak, másfél km-t gyalogolhatnak.
Mégis meg lehet oldani, hogy az illető:
-jár Gamásra, a hátrányos térségi falu iskolájába
-Látrányba, ahová a legtöbben
-vagy Balatonlellén az iskolába.tehát nem feledkeztem meg a közlekedésről. Simán elővettem egy példát a lakóhelyemről.
Ez akárogy is számolom, 3 iskola. Általános iskola.
-
Dylen
senior tag
-
Tim82
félisten
A tietekbe viszonylag egyszerű (akár 1.4 GHz-es CPU-kártyát is lehet bele szerezni), az enyémbe sajnos nem (dual 867 MHz-es MDD -> gyakorlatilag csak eBay-en van heroináron dual 1,25 GHz-es CPU-kártya hozzá).
Elgondolkodtam azon, hogy a 7200rpm IDE vinyó helyett lehet, hogy egy SCSI vinyót kellene szerezni rendszermeghajtónak, csak gyorsabb már a maga tízezres fordulatszámával (meg van SCSI kontroller kártya az MDD-mben), de valószínűleg a zajszint is nőne és így is süvít a gép.
Az is piszkálná a fantáziámat, hogy esetleg egy kisebb, olcsóbb SSD-t beletenni egy PCI SATA RAID kártyával a rendszernek, de mint kiderült, a RAID kártyának nem volna elég Mac-kompatibilisnek lennie, hanem kifejezetten Mac-es firmware-rel kellene rendelkeznie. Ráadásul az OS X-ből valahogy kifelejtették a TRIM-support-ot, olcsón pedig nincsen olyan SSD, amelyik megoldaná ezt magától.
Azért valószínűleg a VGA jobbra cserélését (egy PC-s VGA átflashelésével) meg fogom valamikor játszani. A Geforce2 MX annyira nem jó kártya már...
Vénség: T8100 elérhető, T9300 volna a legerősebb a notidba... de az még mindig rohadtul drága.
-
Tim82
félisten
Van egy G4 MDD PowerMac-em. Táphibásan szereztem aprópénzért, nem volt benne RAM, HDD, ODD. Pomázig mentem el érte és onnan cipeltem haza - autó hiányában - HÉV-vel, majd metróval, de főleg lábbusszal.
Aztán amikor a tápot elvittem javíttatni, akkor - mivel nem lett volna egyszerű menet kiszedni, még az ifixit alapján sem - szintén gyalog/BKV-val vittem el a Batthányi tér közelébe a komplett cuccost.
Most meg már eleve tiltakozik a hátam a gondolatra, hogy harmadszor is cipeljem...
-
-
-
Ha volt is valamelyik vállalkozásnál, az vagy még mindig dolgozik, vagy valaki onnan hazavitte. Esélyük nincs az utcára kerülni, a használt piacon mindig akad rá vevő.
A G4-es (és a G5-ös) procik nem rossz darabok, van azért bennük kakaó rendesen. Nemrég beszéltem egy ismerőssel, ők még simán G5 DP-s (DualProcessor) gépeket használnak kiadváyszerkesztésre, még nem volt szükségük a váltásra Intel alapú gépekre.
Az meg már csak hab a tortán, hogy ez a ház nekem nagyon tetszik - ha lehetett volna ilyenbe PC-t építeni, akkor az enyém ilyenben lakna.Szerk.: Akkor legalább áldoztak az adatvédelemre...
Valóban, ezek sosem voltak olcsó gépek, arrafelé volt az áruk, ahogy írtad.
-
-
-
-
-
-
Hmmm... Rosszalkodik a Maci? Esetleg még valami jó combos kép és/vagy videoszerkesztő program is mehet neki, ami megtekeri azt az nVidia chipet meg a RAM-ját. No meg játék - esetleg érdemes lenne BootCamp-al feltolni rá - átmenetileg - egy win 7-et is, és ott is megnézni, hogy rosszalkodik-e.
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- alza vélemények - tapasztalatok
- RAM topik
- Spórolós topik
- Xbox Series X|S
- Linux kezdőknek
- Bejelentették a Forza Horizon 6-ot, irány Japán!
- Két nap múlva itt a Xiaomi 17, van egy pár hivatalos fotó is róla
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Asus Tuf Gaming F15 újszerű garanciális LEGOLCSÓBBAN A NETEN!
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 3080 és 32gb RAM + GARANCIA
- Apple AirPods Max (2024) 2027.01.27. Apple jótállás iSTYLE jótállás
- Switch 2 2027.07.24-ig garanciás, dobozában, karcmentes állapotban eladó!
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X3D 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN M4 A-DATA 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest