Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

válasz envagyok #9071 üzenetére

Fura, mert ha most 2160-as kijelzőre 1080-at küldök, még mindig látom a fűrészfogakat a TV viszonylag lágy nagyításával is (az LG-n nem is tudok 2x2 módot kérni, mint pl. a Panasonic-nál, mindig lágyítja picikét a képet, ami még picit el is kéne fedje a recéket, de még mindig ott vannak), amik natív 2160-ban szépen eltűnnek (na jó, még mindig van itt-ott egy kevés, de sokkal jobb a helyzet, a gyakran zavarótól sokkal közelebb kerül a jelentéktelenhez).

Az új, durván, 2015--től máig megjelenő, komolyabb képvilágú játékok (amiket látványosnak és részletgazdag képvilágúnak szántak és sikerrel is jártak) esetén nekem a geometriai részletesség is feltűnően szebb. Szerintem sokkal látványosabb a különbség, mint a filmek eleve lágy képén, amikre sokszor szándékosan tesznek még szűrőket, zajt, stb (vagy már eleve ott van a zaj tekercsen/szenzoron).

Mondom ezt úgy, hogy azzal egyetértek, hogy BD filmeken kb. semmit nem vélek látni, amit a felbontás illeti, esetleg 1-2 film 1-2 jelenetében, ha direkt erre figyelek kimerevített képen, ami nyilván nem mérvadó egy filmnél, amihez normál esetben csak ellazulok és arra figyelek mi történik, nem a kép legapróbb kis eltérésein próbálok görcsölni. Ahhoz szerintem is elég TV méretű kijelzőre a 2k, hogy ne legyen feltűnően kevés.

Új hozzászólás Aktív témák