Hirdetés
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: SAMSUNG WW80CGC04DABLE EcoBubble™ technológiával 8 kg mosógép - tapasztalatok
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rebelf
aktív tag
válasz
alaves
üzenetére
Tegnap vissza olvasva a topicot sdr kapcsán, elég vegyes felvágott itt minden user. 0-80 sdr oled fény (ugye philipsnél kiderült a contrast=oled fény) között használják az emberek, a HDR meg úgy 95% ban 100/100-on. Ez utóbbi HDR 100 nem tudom mennyit számít a beégés kockázatának. De meglepett hogy az sdr fényerőt mindenki máshogy használja szinte 0-80 között . Lehet az új 2021 tv-k paneljai és biztonsági megoldásai már fel vannak erre készítve ? Mármint a széleskörű használatnak , és egyáltalán nem kell aggódni már a beégés miatt mint régebben az első oled tvknél?
Emlitetted ezt, hogy a tv 4 óránként frissíteni akarja a pixelt, de mi van ha 10 órán át megy folyamatosan? -
Rebelf
aktív tag
válasz
alaves
üzenetére
Magyarul nekem semmit nem kell csinálni , automatán végez minden pixel frissítés és kompenzáció? Amikor kikapcsolom a tv-t a piros gombbal , az neki a készenléti mód, és akkor végzi a frissítést magának?2000 üzemóránként automatikusan lefut az 1 órás pixelfrissítő, az is automatikusan teszi készenléti módban?
és mi van akkor ha megtelik a 4 óra , kikapcsolom, de meggondolom magam és vissza kapcsolom a tv-t ? Akkor újra kezdi a 10 percet ha kikapcsolom a tv-t legközelebb ?
-
Mankó
veterán
válasz
alaves
üzenetére
A Pana FZ800-on sincs logó védelem, én összesen csak pixel eltolást láttam védelemnek, és mégsincs be égve semmi.
Tegnap leteszteltem egy 55-ös LG G1-et és arra jutottam, hogy bár tetszik és jó tv-nek tartom, lazán nem ér meg 400 ezres ráfizetést. Nem mondom, hogy nem lesz majd egyszer, de biztos nem most, és nem a Panára ráfizetve. Inkább jövőre akcióban és a Panát megtartva.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
alaves
üzenetére
Nem tudom tudod e, de nem nagyon szabad ezt futtatgatni, pláne minél sűrűbben, ugyanis amit az csinál, az már véglegesen degradálja a pixeleket. Én biztos nem fogom, főleg, hogy az LG cseréli a beégett kijelzőket, így nem is foglalkoztat az sem, ha véletlen beég valami. De most néztem ilyen extrém használattal is full homogén a panelem még.
-
daneel_hu
addikt
válasz
alaves
üzenetére
"Pár hete egy fórumtárs figyelmetlenségből 'logó fényesség: ki' használat miatt 800 üzemóra alatt beégette a C9-ét. Ezért nem lehet kikapcsolni sem a Philips-nél, sem a Sony-nál."
800 óra alatt akkor tudod beégetni, hogy magas oled-fénnyel mindig ugyanazt a sárga vagy vörös statikus elemet nyomatod a tévére. De még akkor is művészet...
-
Rebelf
aktív tag
válasz
alaves
üzenetére
Korábban ezt írtad nekem a 806 beállítására :
-SDR: OLED fény 28-54 (100-120 nit)
-HDR: ha elegendő számodra, akkor OLED fény 75-80.Gondolom ezt úgy kell érteni hogy sdr fényerőt 28 és 54 között allitsam majd be ahogy nekem jó , a HDR pedig 75-80, de magasabb semmiképp ne legyen ?
sdr egyébként minden, ami nem HDR tartalom? Pl tv adás nézés , vagy számítógépről YouTube , Twitch , HBO GO nézés ? Ha jól tudom HBO go nem tud HDR tartalmat.
hdr-t meg azért nem szabad 80 felé vinni mert árt a panelnak vagy beégésnek ?
sdr-nek mekkora a max fény ereje philipsen amúgy, 100? Illetve az sdr fényerő állása beleszól a beégési kockázatba?
a HDR fényerő miért lehet a többszöröse mint az sdr? Mert rövid ideig kell kibocsátania magas fényerőt ami hosszú távon nem okoz gondot a panelnek?
-
-
-
Rebelf
aktív tag
válasz
alaves
üzenetére
Philips806-on akkor automatikus ez a beégés elleni védelem , nem lehet kikapcsolni, nincs menüje? Ha jól tudom itt úgy működik hogy ha logót észlel akkor ott lejjebb veszi a fényerőt. De ez elég vajon? Mi van ha a Macos álló fő képernyőjén vagyok 2 órán keresztül ? Illetve ez a beégés elleni védelem mindig működik ? Pontosabban a tv-t magába használva is, és ha számítógépről van használva akkor is?
-
Rebelf
aktív tag
válasz
alaves
üzenetére
Apple Mini m1-hez lesz, thunderbolt3-ra lehet csatlakoztatni thunderbolt3-Hdmi 2.1 adaptert. Viszont csak kintről rendelhető ilyen 15-20k ért. Valószínű ez lesz, ki használom a Hdmi 2.1-et ha már van a tv-n, és megoldható a minin is.
5 méteres 2.1hdmi is kellene majd, milyen minőség alá nem érdemes menni? Linket tudsz adni róluk ?
-
freddirty
senior tag
válasz
alaves
üzenetére
Csak úgy poénból rendeltem egy négy oldalas amiblight klón megoldást a C1-re. Teljesen jól működik, nem mondom, hogy sokat dobna az élményen de végülis tudja ugyanazt mint az ambilight. Kicsit olyan kínai karácsonyfa érzésű emiatt a tévézés, de persze sokan a PC-jüket is telenyomják ledekel szóval inkább ízlés kérdése.
Négyoldalas, korrektül/gyorsan reagál a képre a tévén, mobilapp, hanggal ki/bekapcsolható ha van gassistant.
https://eu.govee.com/products/immersion-tv-backlights -
Rebelf
aktív tag
válasz
alaves
üzenetére
Honnan tudod mennyi óra van a tiedben? Írja a beallitasokba ?
Nekem Apple Mini m1-hez lenne kötve első sorban és használva a tv. Napi 6-8 órát . Film,video,stream,játék . Aztán heti 2x 2-3 óra tv adás is. Szóval mindenre is jó kell hogy legyen a tv , és napi szinten sok órát is bírnia kell. -
Rebelf
aktív tag
válasz
alaves
üzenetére
Megmondom őszintén a 806 eléggé megfogott külsőleg is ,a vékony talp és keret, android rendszer, meg írtátok hogy a kép ennél a leg folyamatosabb, meg gyári színek is jól lett kalibrálva.. de az a fránya beégés , én most 10 évre vennék tv-t, annyit kibír a 806 szerinted? Mert garancia (3 év jól tudom?) lejárta után egy szerviz annyi lehet mint maga a tv gondolom.. nem tudom, Samsung QN95A-t nem igen akarom elengedni. Bár a 806 elvileg világosabb mint az lg c1 vagy g1, ami jól jöhet a HDR tartalmaknak és nappali tvzeshez.
-
krx21
nagyúr
válasz
alaves
üzenetére
Én a működési elvből indulok ki. Abból pedig az következik, hogy a kompenzáció mértéke nem attól függ, hogy többször fut le a mérés.
A maximális kompenzáció adott, amit az elektronika és a szoftver tud.
Lehetséges, hogy valahol az arany középút a jó megoldás. Csak pontos legyen a képpontok kapacitásának mérése és arányban legyen az öregedéssel (fényerő csökkenéssel). Ha jól működik, akkor nincs olyan, hogy túl sokszor futtatjuk le és nem lesz baj. Mondjuk fordítva sem…
-
blakey
titán
válasz
alaves
üzenetére
Még az X3700-on sem feltétlenül lehet hallani a különbséget egy Dolby True HD+Atmos és egy DDPlus+Atmos között. Ahhoz még sok kiegészítő kell és azok sem garantálják a biztos sikert. Véleményem szerint bizonyos értelmezési hibák miatt gondolja azt, hogy olyan nagy különbséget fog felfedezni, de ha biztosra akar menni akkor külső médialejátszóval meg egy jó középkategóriás erősítővel nem ló mellé.
-
ricsip
addikt
válasz
alaves
üzenetére
Végigfutottam a teszt videókon. Hát leginkább semmit nem értettem meg belőlük v. láttam meg a hibákat. Könyv vastagságú elméleti tananyag kellene mellé színes ábrákkal gazdagon illusztrálva, a látnivalókat szájbarágósan bekarikázva. A 17 oldalas pdf-el 0,0-ra jut aki nem ért hozzá
-
Madwe
nagyúr
válasz
alaves
üzenetére
Csak van akinek nem elég a 100 nit… az ugye olyan oled fény 30 körül van valahol, de van akinek az nem megfelelő, 4-500nites laptop6monitorokhoz vannak szokva, fényárban használnák stb. Fentebb is volt valaki pár hszzel ezelött aki oled fény 80 körül kezdte “használhatónak” nevezni…
-
Per Degaton
tag
válasz
alaves
üzenetére
Elnézést, hogy én még mindig itt tartok.
De továbbra is egyetlen dolog tart vissza attól, hogy az LG helyett bevállaljam a tényleg jobbnak tűnő Philipset, méghozzá az, hogy nem tudni, mi a hozzáállásuk a beégéshez.Míg az LG-ről minimum félhivatalosan tudni, hogy cserél ilyen esetben, a Philipsről a topikban rákeresve sem találtam semmi ilyesmi tapasztalatot.Járt valaki így esetleg?
Írtam a supportjuknak is pár hete ezzel kapcsolatban, de nem jött válasz egyelőre...
Tudom, hogy manapság kisebb a beégés esélye, de én monitornak is használnám a tévét, munkára is, így nálam azért szerintem nagyobb a kockázat, jó lenne ha emiatt nem kéne aggódni. -
Pro Koryak
addikt
válasz
alaves
üzenetére
"Philips 55OLED806 ..... legnagyobb a csúcsfénye (majdnem eléri a JZ2000-ét)"
Ez érdekes, mivel a JZ2000 is csak a spéci hűtéssel tud ennyit.
Majd egy normális tesztet várjunk meg, mennyi az annyi.
Elvileg 940nit, ez is Vivid módban, amit az életben nem fogsz használni!
No meg nem ugyan az 2-3másodpercig tartani a csúcsfényt vagy több tíz másodpercig ill. folyamatosan, mint a Pana. -
-
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
alaves
üzenetére
Azért azzal a HDMI 2.1-el óvatosan:
expertreviews
flatpanels -
chris0000
őstag
válasz
alaves
üzenetére
hi. a B7-ben ami nekem van létezik, h nincs logo védelem? thx. üdv.
most ezt a B7-et akarom majd váltani 48C1(1)-re mert sikerült szerezni PS5-öt és PC-n is 30xx kártyával hajtanám(HDMI 2.1), meg a PPI is jobb lenne 4K-ban a 48"-on
(nekem elég a 48" játékra, filmekre, nem kell, h széthuzza 55,65,88"-ra...nekem így szebb lenne..)#60977 thx. mondom milyen jó lesz megnézni DV-ben, de így marad a HDR-es változat...
-
-
daneel_hu
addikt
válasz
alaves
üzenetére
"LG-nél 'állítólag' csak 100 OLED fénynél helyes az EOTF követés. (pl. Philips-nél gyárilag 80 OLED fény is van képmódoknál, én is 75-80-al ~500 nit használom, mert bőven elég)."
E8-as is 930 nitet tud csúcsfényeknél ha 100-as az oled HDR-ben.
Inkább levettem, ez túl fényes este - ehhez napszemüveg kell. -
wallace 234
őstag
válasz
alaves
üzenetére
Szerintem is ki indulási alapnak jó! A fényerőt, azért nem írják mert az egyrészt, szubjektív ki mit szeret. Ill hdr nél adott a 100as oled fény. Sony az lehet másképp kezeli ezeket a dolgokat, így náluk ezért írják, hogy csak évente egyszer futtassák a pixel frissítést.
Jim-X #60995
Kicsit túl van reagálva ez a beégés, de azért előfordulnak egyéni esetek, ahol pl pár száz óra alatt beéghet. Van aki találkozik ilyennel és van aki nem. Plazma korszakban is volt ilyen, hogy van akinek 10 év után is hibátlan a plazma tvje! -
Pro Koryak
addikt
válasz
alaves
üzenetére
A Pana és az LG féle evo panelt azért ne említsük egy lapon. Ami valóban egy komolyabb fejlesztés. Így a HZ2000 folyamatosan tudja az 1000nit max fényerőt, nem csak 1-2másodpercig, mint a többi gyártónál pl. Sony A90J, aztán közbelép az ABL!
#60901 viera
Nem hiszem, hogy sokkal jobb/olcsóbb ára lesz, mint idén a HZ szériának. Szóval a jó Pana árakra várhatsz...
-
-
wallace 234
őstag
válasz
alaves
üzenetére
Szerintem még üzleti szempontból is tragikus, 451 nit fényerő. Tudom sokak szerint nem a fényerő a lényeg. De egy feltörekvő technológiát, nem kéne így rombolni. A1 helyett Cx et ill C1 et jobb áron adni. De gondolom ha olcsóbb lenne, akkor nem győznék azt hiány lenne. Miközbe azért többet szeretnének eladni. Jövőre leszek kíváncsi, hogy mit találnak ki, mert eddig az Evo panel se hozta azt amit, vártak fényerőbe. Max tartósabb lesz de majd kiderül.
-
mQWeXgsf
aktív tag
-
válasz
alaves
üzenetére
Egyetértek. Nekem home office van és munkára használom én is monitorként is (fejlesztés).. Napi szinten nézem 10 órát. Ugyanakkor szűrős szemüveget használok és mindegy milyen monitor vagy TV, akkor is használom. A PWM aki erre érzékeny tud erős hátrány lenni. Ugyanakkor a mozgásmegjelenítésen meg picit segít. VRR-ben amúgy 960 Hz azért az nem vészes.
Egyébként a monitorok és TV-k többsége PWM-es és nem sok embert zavar. Nem beszélve a CRT-s korszakról. Tény vannak érzékenyebbek rá, de arányaiban elég kevés. Ugyanakkor a nem PWM-esek képe nyugodtabb érzetre. A 65QN95A-n amúgy fura módon olyan a kép "nyugodtsága" érzetre, mintha nem lenne PWM. Az biztos a szemet kímélni kell ahogy lehet.
-
válasz
alaves
üzenetére
Panellottó. Van mindenből rosszabb darab sajnos. Ezért mentem el inkább személyesen jól megnézni pár TV -t és végül a választottból cherry pickelni egyet. Mint írtam amit neten rendeltem annál meg középen függőlegesen volt egy világos mini LED sáv.
Az üzletben átnézett TV-k közül is az elsőnél ez volt, míg az utolsó jó paneles (amit hazahoztam végül) sorozatszáma csupán pár számmal volt nagyobb ettől. Mégis az első és utolsó között eléggé látható volt a különbség. -
wallace 234
őstag
válasz
alaves
üzenetére
Nekem ilyen tvm van és én nem tapasztalok ilyent. És ne feledjük, hogy amerikai modellbe Auo által gyártott panel van, míg az európai model Boe által gyártott panel van! Szóval nem tudom, hogy láthattad, ugyan azt. Bár ki tudja, lehet véletlen jött, Olyan is. Amit idéztél Angolul, azt írják, képernyő széleinél kissé sötétebb. Szóval ne jöjjünk már ezzel, ha látunk egy tvt, ami netán bengás akkor a többi is az lenne. Ez kb olyan mintha valaki lát egy oled tvt, beégve vagy bandinges és azt fogja mondani, hogy de kár érte. Pedig jó tv lehetne. Azt sugalva, hogy akkor az összes oled beég. Miközbe azért nem tolonganak itt ezzel a problémával!
-
ricsip
addikt
válasz
alaves
üzenetére
600+ ezer pénzt nem olyan sűrgős nekem esetleges selejtre eltékozolni :) szóval utána akarok járni alaposan, csak nem akarok beleesni itt is a hónapokig fórumokat túrok betegségbe. Van az embernek millió más dolga is a mindennapi életben mint a kurva tv-hez tanulmánykörútra indulni.
-
Per Degaton
tag
válasz
alaves
üzenetére
Köszönöm, jelenleg afelé hajlok.
És kb mennyi idő míg bekapcsol ez az ASBL?
Mert ha legalább 2-3 perc azzal nem lenne gond, de ha mondjuk fél perc után már bekapcsol statikus tartalomnál scrollozás nélkül akár valami cikk (vagy fórum
) olvasása közben és elkezd sötétedni a kép attól valószínűleg rövidtávon agybajt kapnék
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Itt a Valve GŐZGÉP — Steam Machine, mi vagy te? 🧐
- OLED monitor topic
- LEGO klub
- Azonnali játékos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen autót vegyek?
- Pánik a memóriapiacon
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- PHILIPS 55OLED819/12 Ambilight 4K OLED Smart 144 Hz Gaming TV
- Újszerű LG OLED EVO 65G42LW(2028 Januárig Garis) Gallery Edition
- LG OLED 55 B3 - 120Hz, 140cm, 4k - gari, fóliás
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG OLED65B49LA AI 4K HDR 120HZ Smart Gaming 65" OLED TV!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight- 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3435
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3758, 100% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- FunXun BW-2328 hajszárító 1800 Watt / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

és az egy 3 éves modell 
Aranyból vannak?
Vhiktor