Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: SAMSUNG WW80CGC04DABLE EcoBubble™ technológiával 8 kg mosógép - tapasztalatok
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gicz
addikt
válasz
szkutyi
üzenetére
Futass egy angy frissítést kézzel, javulni fog. Nálam volt egyszerre egymás mellett S95B és C2, 65" mindekettő. Samu olyna homogén volt amilyet sose láttam, tényleg 100%-os tökéletes. De nézni valamiért a C2 sokkal kellemesebb volt a szememnek, nem tudom rendesen megmagyarázni, valamiért természetesebb volt.
Utálom mikor valaki azt mondja Hifi témában pl h " szélesebb a szinpad" meg "harsányabbak a magasak", mert ezek amolyan megfoghatatlan dolgok. De TV-t tekintve nekem a samu természetellenes és harsány volt, a C2 meg valamiért valahogy természetesebb. Ezért a Samut küldtem vissza. Meg még volt vele 1-2 bajom más tekintetben is. Majd kifutó korában lehet szerzek egy 77G3-at
-
Gicz
addikt
válasz
szkutyi
üzenetére
ugyanez fut le 500 óránként.... Az LG szerint is 100k óra élettartamú panel életében lefut jópárszor magától is 500 óránként. Semmit ne veszít vele gyakorlatilag ha kézzel benyomja elsőre, cserébe 95%-ban el fog tnni a felhősödés, a maradék eg használat során fog eltűnni.
-
válasz
szkutyi
üzenetére
Egyszer-egyszer nem akkora gond, és hosszútávon is csak a túl gyakori használata okoz “gondot”, ami nem más mint a teljes panel hasznos élettartamának csökkenése (főleg kompenzációs tartalék szempontjából).
Hogy mi számít gyakorinak? Jó kérdés, én azt mondom a negyedévnél gyakrabb futtatás talán már gyakorinak mondható, de a havonta vagy gyakrabb mindenképp.
Szerintem amúgy csak simán használd a TV-t, amíg nem tapasztalsz normál használatnál semmi zavarót, nem kell semmit csinálni.

-
Sasi001
őstag
válasz
szkutyi
üzenetére
Tessék. Itt egy új példa felettem. A foltosodás banding javulhat. Viszont sajnos látok benne rózsaszín tintinget ami nem fog javulni. Kérdés mennyire lesz látható normál tartalomnál vagy mennyire zavarja a felhasználót. Sajnos aki egyszer észreveszi utánna azt fogja keresni.
-
Sasi001
őstag
válasz
szkutyi
üzenetére
Nekem 1-éven keresztül panelt cserélgettek mind rossz volt. Örültem a csere utalványnak és ezek után nem volt kérdés, hogy Lg szóba sem jöhet bármilyen legyen is a szervíz. Azóta boldogan nézem a tv-t és nem a szervizzel szórakozom. Akinek bejött és nem zavarja a kevésbé homogén kijelző vagy szerencsés és jó annál nincs probléma. Nekem szemből rózsaszín foltos volt mind. Nem véletlen született meg a panel lottó fogalom.
-
Sasi001
őstag
válasz
szkutyi
üzenetére
Oled tv-ről volt szó. Én is tudok mesélni Lg-szarakodásról amikor a tv-n két tenyérnyi lila folt volt (led tv)és nem javították pedig garanciás volt. Simán elhajtottak minden alkalommal. Egyéb Lg termék garival kapcsolatban meg inkább nem mondok semmit. Tény, hogy az oled-hez másképp állnak de ez sem mindig igaz.
-
alaves
addikt
válasz
szkutyi
üzenetére
Nincs jelentősége. OLED-en a jobb részlet megjelenítés, a válaszidő (0,01 ms), a 0,0005 cd/m2 fényerőtől működő pixelek, valamint az esetleges 'luminance overshoot", stb. miatt a zaj is jobban látszódhat, továbbá a tömörítési paraméterek is nagymértékben befolyásolják a jelenséget. Mértéke csökkenthető: SDR: kontraszt:85, élesség:0, ha nagyon zavar akkor a zajcsökkentők és a sima gradáció opciók is jók lehetnek.
Normál tömörítés mellett nem szokott látszani (1-1,5Mbps-1080p-HDR/DV rilízeknél azért szokott látszani) -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
szkutyi
üzenetére
Semmi köze a 2nek egymáshoz, dv engine működése teljesen különálló dolog. Arról nem is beszélve, hogy ha nem lemezen van meg a film, akkor nagyon kétesélyes, hogy mennyire dv az a dv (még lemezen sem biztos hogy ki van hozva belőle minden)
LG oledeken a dv nagyon jó, referencia közeli, míg a többi markarol ez nem feltétlenül mondható el. Meg hát márkán belül modellek között is van különbség.
-
viera
őstag
-
Black Dragon
addikt
válasz
szkutyi
üzenetére
Igen, valóban küldtél, köszönöm is ezt, illetve elnézésedet kértem, hogy nem köszöntem meg privátban!
A problémám a képekkel inkább csak az, hogy nem igazán tudom így ezen képek alapján összehasonlítani. Tudom, hogy a QLED (nekem még csak simán QLED, tudtommal nem mini-LED-es) nagyobb fényerőre képes, de nyilván ott sem feltétlenül szükséges a retinámat kiégetni a szükségtelenül magas fényerővel.
Tehát inkább arra lennék kíváncsi, hogy mondjuk a 2019-es modellhez képest, illetve a frissen kiadott G3 vagy Q95C, tehát OLED paneles tv-k már fejlődtek-e annyit, hogy azt a színvonalat amit a jelenlegi tv-m képvisel, tudja hozni. -
Black Dragon
addikt
válasz
szkutyi
üzenetére
Én elhiszem mindezt, az ügyfélszolgálatuk és az ügyfelek kezelése kuka, de ez neked egy rossz tapasztalat és elítéled ezért a csúcskategóriás tv-jüket. Visszakerestem most az S95C-vel kapcsolatos posztokat, de nem láttam semmi olyan írást, ami eltántorítana a terméktől.
Szóval persze, értem én a dolgot, de ez nem a tv-t minősíti, hanem magát a samsungot, ami nyilván visszaköszönhet utólag, ennek a rizikója mindig benne van a pakliban.
lala666: Köszönöm a megerősítést!

torma1981: Soudbar topicban volt pár kolléga, aki LG C1-el nem tudott nagyon érvényesülni Samsung Q930-990-el. Persze lehet már az újabb genes tv-ken javítottak valamit, netán firmware frissítés után, nem tudom.
-
Black Dragon
addikt
válasz
szkutyi
üzenetére
Azért csak nem ennyire rossz a helyzet.
A garanciális ügyintézést nehézségeit elhiszem, mert amúgy nem vagyok Samsung párti, de tv fronton meggyőzött. Régen LG tulaj voltam. A "problémám" az, hogy van egy Samsung Q990B-m, amit leginkább egy Samsung tv tud meghajtani, vagyis kihozni belőle az érdemleges hangzásvilágot. Ezért nem cserélném le a tv-t meg a soundbart is.
Elhiszem amúgy, hogy az LG tv panel szinten jobb, kevésbé lehet problémás, de ennyire? elég sok reviewt néztem, rtings teszteket is stb, de nyilván az egy pillanatnyi tesztközeg, nem hosszú távú vélemény.
-
blakey
titán
válasz
szkutyi
üzenetére
LG esetében mindegy, hogy OLED vagy LCD, a valósághű mozi ki/bekapcsolható, sőt olyan is van, hogy nem változtatható, bekapcsolva marad. Szóval LG esetében ez legyen az alap. Az elmúlt 15 évben elfogyasztottam 25 LCD, plazma és OLED TV-t, mindegyiken, mindig jó volt a 24p, szóval alapból jó, természetesen közép- vagy felsőkategóriás TV-ken használtam.
-
blakey
titán
válasz
szkutyi
üzenetére
Tudom, hogy Vhiktor-tóll, csak szeretném azt látni, amit te, de mindegy, zárjuk le, mert jó. Akkor, hogy értsd. Részben igazad van, de valójában mégsem. Az LG-k helyesen jelenítenek meg minden fps-t és természetesen alapból, de az alap azt jelenti, hogy a megfelelő képmódot használjuk, ami a megfelelő beállításokat használja, tehát pl. a Cinema, IFS módok jól jelenítik meg az összes fps-t. LG-ken ki- és bekapcsolható a 24p megjelenítése és ezért a valósághű mozi (Real Cinema) felel, tehát alapból jól működik. Szóval ne írd azt, hogy alapból nem, mert képmódtól függ és pl. ahol nem aktív a valósághű mozi, ott más beállításokat alkalmaznak, akár durva TruMotion-nel. Szóval, ha jót akarsz, akkor LG-n a valósághű mozi mindig legyen bekapcsolva. Csak azért kételkedtem, mert azt írtad, hogy alapból nem jó, márpedig ez nem igaz, mert az alapot is valahova, valamihez társítani kell.
-
blakey
titán
válasz
szkutyi
üzenetére
Tcl c835 mini LED - tudom, de azt is be lehet állítani normálisan, nem kell max. fényerőn használni. A 120 nit "ott" is, "itt" is 120 nit. 35-40 között megvan a kb. 120 nit, ehhez érdemes igazodni. minden egyéb képjavító legyen kikapcsolva, főleg, amik a fényerőre is hatnak.
-
blakey
titán
válasz
szkutyi
üzenetére
Lehet, de valami irreálisan magas fényerőhöz lehetsz hozzászokva. 100-110 nit sötét helyiségben, 110-120 nit normál körülmények között, világos helyen meg egy picit lehet emelni, én 110-120 nit között használom, gyakorlatilag tökéletes. Régebben az LCD-ket is így használtam. Próbáld megszokni a "normális" Tv-beállításokat.
-
alaves
addikt
válasz
szkutyi
üzenetére
Pixelfrissítőt akkor célszerű indítani, ha valamilyen elváltozás van a kijelzőn és a 4 üzemóránkénti kompenzáció nem javítja. A C1-nél még gyárilag 2000 üzemóránként indul a pixelfrissítő. A szerviz menüben ugyan át lehetne állítani, de nem szükséges, mert én is csak extrém esetekben indítom.
-
alaves
addikt
válasz
szkutyi
üzenetére
A komp. akkor tud lefutni, amikor készenléti módba kikapcsolod a táv.-al. Összes üzemóra/komp. senkinél sem =4-el. Minél nagyobb a napi üzemóra, annál nagyobb ez az érték, nálam ez 8-9 körül van évek óta. A Sony ajánlása alapján minél ritkábban futtatod a pixelfrissítést (évente 1-2), annál kevésbé degradálod az OLED kristályokat. Az LG ajánlása az, hogy a napi üzemórával arányos futtatás a célszerű. A 2022-es modelleknél már 500 üzemóránkénti pixelfrissítés van beállítva gyárilag a szerviz menüben, amelynél gyakoribb futtatás már nem szükséges és indokolt, illetve szélsőséges esetekben talán (pl. SDR 100-as OLED fény napi 12+ órában + statikus elemek hosszantartó megjelenítése). (Üzemóraszám nálam: PC munka+játék+film+TV > univerzális megjelenítő a családban egész nap, több személy).
-
so_ha
senior tag
válasz
szkutyi
üzenetére
Akinek asztalra kell nem gyári LG G3/G2 talp az kb. 30€.
Kb. 5 hónapja írtam, egy német tesztelő videóját. -
anrab
addikt
válasz
szkutyi
üzenetére
"És jól mondod..ha parasztnak van 800k tvre, lessz ott még 80, talpra...xd"
Meg 200 külső lejátszóra, 200 soundbar-ra, 200 HDMI kábelre, 200 még valamire. Csak hogy meglegyen itt is a 800. Ja nem. Csak 120 mert 80 a talp.
Nem tudom mennyi az 1 terrás SSD.
Mint írjátok ezekre mind szükség van. Különben nem lesz olyan a kép meg a hang.
Elnézést ha tévedtem pár száz forintot de nem vagyok toppon az árakkal. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
szkutyi
üzenetére
Ha neked falon lesz, mit izgat téged, hogy akinek kéne a talp, az honnan és mennyiért szerez hozzá?
De ha van 900e tévére, akad ott még 80 peták talpra is, szerintem.
Telefontöltő nem jó példa, mert ha 1x veszel/kapsz egyet, nagy eséllyel 20 évig nem lesz baja. Minek szaporítani az elektronikai hulladékok számát azzal, hogy töltőt is adunk a telefon mellé. Akinek meg az lenne az első telefonja, az így járt.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
szkutyi
üzenetére
Ha lenne talpa is és annyival drágábban is adnák a G3-at, akkor meg az lenne a baj, hogy akinek meg nem kell talp, az nem akarna fizetni érte és ők kiabálnák szerteszét, hogy mennyire pofátlanság talppal adni, mikor ő falra akarja akasztani. Nade ez kit érdekel, most komolyan...?
Ha veszel egy új autót acél kerekekkel, amit egyből lecserélsz alufelnikre, akkor is kifizettetik veled a lemezfelni árát. Ott miért nem veszekszel? -
-
blakey
titán
válasz
szkutyi
üzenetére
Ez nem OLED, hanem fw specifikus probléma, C3-on, C2-en ez olyannyira javítva lett, hogy szinte soha nem fogsz ezzel találkozni. TPC, GSR kikapcsolása nem szükséges és Dolby Vision esetében jött elő. Philips OLED-emnél agresszív volt a logóvédelem és a sötétedés, előbbi sokkal jobban zavart, kikapcsolni sem lehetett, 3 felirat után hosszú másodpercekig sötétebb "folt" volt látható, TV-műsor esetében reklámok alatt jól látható volt a logó helye, mert ott is sötétebb lett, mostani LG-mnél ez sokkal profibban van megcsinálva, szinte semmi nem látható.
-
Lackó1984
tag
válasz
szkutyi
üzenetére
Háttér előtt gyorsabban mozgó. tárgyak “tolják maguk előtt a levegőt”, olyan, mint amikor lassított felvételen látszik, hogy egy lövedék tolja szét a levegőt.
Sűrű rácsok, kerítések, téglafalak előtti mozgásnál azok szétesnek, ugrálnak.
Fénynyaláb halad el valami előtt, vagy ég a tűz a kandallóban. Az a háttéren brutál ugrálást tud produkálni.
Papíron kép, vagy szöveg előtt elhalad valami, mondjuk ahogy valaki az ujjával mutat rajta valamit. A szöveg szétesik.Van még sok, de nem tudom röviden leírni.
Most próbálgatok egy Homatics Dune hd boxot. Eddig jónak tűnik, eggyel alacsonyabb interpolációs beállítás is elég.
-
-
Gicz
addikt
válasz
szkutyi
üzenetére
Hát de ha ezeket állítgatod, akkor már messze nem azt látod amit a rendező szeretett volna. Innentől meg eleve értelmetlen arról vitatkozni milyen a képe egy külső lejátszónak. Ennyi erővel rányomhatom tv-n is a dinamikus kontraszot, meg az élesítést meg minden szart.
-
blakey
titán
válasz
szkutyi
üzenetére
…amiben mai napig csúcsnak számító Realtek RTD1619 - A csúcstól messze vannak. A legpontosabb képet az Amlogic-kal kapod.
Egyébként nem rosszak a mai TV-kben elérhető lejátszók, simán együtt lehet élni az fps-váltás nélkül is, én is használom, de ha már ennyire belemélyülünk a dolgokba, akkor érdemes tisztában lenni, hogy melyik eszköz mire képes. Tehát nem ördögtől való egy TV-vel lejátszani egy filmet, de ha jobbat szeretnénk, akkor külső lejátszó a megoldás. -
Mathiask
senior tag
válasz
szkutyi
üzenetére
Hát, világosabb és emiatt a sötét részek később buknak be. Cserébe lehet túl világos. Amúgy ugyanaz a képmód volt ugyanazon beállításokkal?
Én amúgy kodit használok a TV-n, de pl a Maven féle kodi világosabb néhány filmnél, pl Maverick.
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EA Sports WRC '23
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- EAFC 26
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- LG OLED Evo G3, 65,''col, 4K Dolby Vision,120hz,vrr,aalm,Xs,ps5 Ready
- Újszerű LG OLED EVO 65G42LW(2028 Januárig Garis) Gallery Edition
- LG OLED65B49LA AI 4K HDR 120HZ Smart Gaming 65" OLED TV!
- ÚJ, BONTATLAN Samsung OLED 4K Vision Smart TV-k 2025 - GYÁRTÓI garanciával, AJÁNDÉKKAL
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Foligain Minoxidil 2 db flakon (2 havi adag)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3361, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Vhiktor