Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
-
eL Geri
őstag
válasz
Tyrone89
üzenetére
Én egyáltalán nem értek a témához, és tudom, hogy a többiek elismerően szoktak írni munkáidról.
De bennem felmerül a laikus kérdés, hogy ezek az utólag / házilag módosítások mennyire tudnak jók lenni? Mert pl. azt lenézi a fórum (túlzok persze), ha valaki nem filmmaker-ben nézi a TV-jét, vagy ha pl. Xbox-on a régi játékokra használjuk az auto hdr-t.
-
gab1ka
senior tag
válasz
Tyrone89
üzenetére
Akkor ezért éreztem azt mostanában egyre többször HDR nézése közben, hogy nincs meg a wow faktor..Mintha egy 100 nites SDR anyagot néznék ~100 niten, ahol egy egy zseblámpa icipicit világosabb és kb ennyi.
Kínomban már az aktív tone mappingot is bekapcsoltam, de többnyire az sem segít szembetűnően.
Én nagyjából a dinamikus kontraszt okozta fényerő boost-tal már elégedett lennék, de az ilyen képmegerőszakoló, ráadásul a képet pocsékká tévő funkciókat inkább hagyom a francba. -
StLui
veterán
válasz
Tyrone89
üzenetére
Köszi! Akkor végül is mi lehet a 42-43 között a különbség, mert árban van 50000Ft köztük. Nekem talp nem kéne mind a garázsban porosodik

LurkerSheik: köszi neked is, de akkor most nem tudom végül is mi a helyes válasz.
-
anderledani
őstag
válasz
Tyrone89
üzenetére
Engem is érdekelne a HDR, nagyon mosott érzése van HDR nélkül és látszik hogy lenne benne potenciál.
Amúgy belenéztem 1-2 HDR10+-ként hirdetett anyagba Netflixen és borzalmas a csúcsfényerő, meg az egész keverési metodika... Kültéri jelenetek sokszor sötétebbek mint beltérben egy háttérben látszó nagy ablak felület... VIllanykörte (Stranger things) ami vakít épp hogy tán 400 nitig felmegy... Ennek nem sok értelme. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Tyrone89
üzenetére
Samsung TV topikban a napokban jelzett vissza az egyik fórumtárs, hogy másfél hét alatt lement neki a garanciális ügyintézés. Bejelentéstől számítva a helyszíni panelcseréig.
Persze az ügyintézői egyeztetés így is körülményesebb volt, mint például egy LG -nél, de szerintem ez elfogadható. Sőt, Samsung -hoz képest jónak mondható.
Nyilván vannak negatív vélemények LG -nél, illetve pozitívak is Samsung -nál. De összességében nézve még mindig ég és föld a kettő. Az LG javára.
-
Sasi001
őstag
válasz
Tyrone89
üzenetére
Ezt te sem így gondoltad szerintem. Maradsz az Lg-nél mert bejött neked azt értem.
De
“tudom hogy technikailag a qd-oled jobb, de mivel úgy sem lenne itthon egymás mellett 2 ilyen tv-m én elégedett lennék az LG-vel,”Tudom, hogy jobb de nem veszek Ferrarit mert elég nekem az Audi, hiszen úgysem állna itthon egymás mellett a kettő.
Mielőtt bárki kötekedésnek venné nem ekkora különbségre gondolok a két tévé között, csak érzékeltetni szerettem volna a mondanivalót, tanácsot.
-
válasz
Tyrone89
üzenetére
Nekem olyan, mint ha minőségi különbség is lenne . A környezet sokkal jobb a tieden de a fáklya fénye természetellenesen világos és erős a poszter effektus nálam A kettő ötvözete lenne az igazi.
Szép munka főleg amikor beleszúrják a karót az eredetin alig látni valamit.

-
A Zéé
addikt
válasz
Tyrone89
üzenetére
Leszedem majd, persze.
Csak a MM-ben is szólt az eladó, hogy amíg nincs fixen a helyén, meg ki-be dugdosok dolgokat, addig maradjon rajta, ne taperoljam össze. Illetve itt is volt a "hogyan szabad tisztítani a tv-t" csörte, szóval nem azzal kezdtem, hogy leszedem.
Egyelőre azt nem tudom eldönteni, hogy maradjon-e a kis soundbar bedugva, mert a gyári hangszóró is egész vállalható TV-s adás alapján.#110811 hyppo!
Annyira nem korlátoz azért, illetve ez mostani konfig, ha minden a tervek szerint alakul, akkor max fél évig lakunk még itt... Igazából ezért is lett a nagyobb, mert ha lesz új nappali, ott lehet, hogy kicsit messzebbről fogjuk/tudjuk majd nézni. -
Aurig@
őstag
válasz
Tyrone89
üzenetére
Pedig sajnos szokszor fordul elő ilyen eset.
Nekem két oldalt vannak az álló hangfalak a házimozihoz, így max. a 65-ös férne el hajszál híján /talán egy-egy cm maradna a hangfalak között/.
Átrendezni nem tudnám a szobát, bár lehet az 55-ös is elég lenne nekem is majd, amikor sor kerül rá. Nagyjából 1,7 m-ről nézem a tv-ét, jelenleg még csak egy 10 éves, 43-as Samsung van. Ezt váltaná egy újabb, nagyobb. -
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Tyrone89
üzenetére
Ezek mondjuk nálam is mennek simán. Minden TV -n. Igaz, hogy én csak kipróbáltam, mert nem szeretem a kábelezést. Azért vettem normálisabb routert, hogy normális vezeték nélküli kapcsolatom legyen. 20+ aktív/passzív eszközt szolgál ki, csak a szolgáltatói boxba megy kábel.
Egyébként Plex szerver van.
De amúgy lehet olyan tartalom, aminek kevés a vezetékes, mert magasabban van a tüskéje. Ez egyértelmű.
-
domerator
veterán
-
domerator
veterán
válasz
Tyrone89
üzenetére
Most már semmi...
mint említettem sajnos nagyon tök vagyok TV téren és fogalmam sem volt, a ma használatos technológiákról... ha jól néztem utána, akkor manapság vagy WOLED vagy QD-OLED tévék léteznek... én még abban a hitben voltam, hogy az oled kijelzők 3 önállóan világító alapszínű diódákból állnak... fogalmam sem volt róla, hogy csak fehér diódákat használnak szűrőkkel...
-
Celtis
veterán
válasz
Tyrone89
üzenetére
Nyilván van kockázata, különösen az OLED-nek, de van az az ár amiért megéri. 200 ezret nem ér, de kétezret igen. Csak az optimumot kell megtalálni.
Ha eddig nem indult meg a panel rothadás, akkor nem hinném, hogy rövid távon tartani kéne tőle. Persze beégve ne legyen.
A Yt-on fellelhető OLED uniformity teszteken kijön ha van valami kijelző baj. -
Rewmac
aktív tag
válasz
Tyrone89
üzenetére
Mondjuk csak gyors kamera mozgásoknál látszik picit sötétebb jelenteknél, de igazából figyelnem kell és odanézni. El tudom engedni túlélem. Csak fura, hogy 5-600 óra lehet benne talán vagy 800 max és most kezdtem el látni.Gondoltam megkérdezem itt mert annyira eddig ez nekem nem volt gond. Ninja Gaiden 2 Black-ben az egyik fejezetben szúrtam ki egyébként ki nagyon amikor a víz alatt úszkálok ott nagyon látszott.
-
Rewmac
aktív tag
válasz
Tyrone89
üzenetére
Látom normál tartalomnál. Alan Wake 2, Ninja Gaiden 2 Black, Space Marine 2 illetve most nézem a SWAT sorozatot ott szinte folyamatosan elég rendesen. Utóbbi 2-3 hónap kezdett nagyon feltűnni nekem. Javulhat ez mint a sima oledek esetében? Tavaly ez nem volt ilyen rossz és nagyon szeretem ezt a TV-t.
-
Peat76
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 83G4 - 83" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Samsung QE65S90DAT 4K OLED 65"
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Panasonic 55" Z80AEZ 4K HDR Smart 120Hz Gaming TV
- LG C2 OLED TV - 55 coll 4K, HDMI 2.1 - 120Hz - Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3415 94% Akkumulátor
- magyar billentyűzet - 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 2TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- Eladó 2db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- Új kijelzős! HP ZBook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

mint anno a 3dbe. Ott is egy idő utan a konvertalt lett a divat.

Csak a MM-ben is szólt az eladó, hogy amíg nincs fixen a helyén, meg ki-be dugdosok dolgokat, addig maradjon rajta, ne taperoljam össze. Illetve itt is volt a "hogyan szabad tisztítani a tv-t" csörte, szóval nem azzal kezdtem, hogy leszedem.

Vhiktor