Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ren Hoek

    veterán

    válasz gringoka #69883 üzenetére

    Nekem c1 van , de utálom a szappanopera képet , de utálom azt is ha ki van kapcsolva a truemotion mert akkor meg darabos lesz a kép erre nincs valami köztes megoldás?

    Erre egy működő megoldás van...és sajnos nem technikai hanem biológiai. Neurobio kutatással és látással, látókéreggel foglalkoztunk... de itt inkább a mentális alkalmazkodás a lényeg.

    Először is, majdnem minden artifaktot ki lehet zárni, vagy megszokni. Ez attól függ mennyire szorongó valaki, vagy hajlamos az OCD-re. Ilyenkor loop-ba kerül az agyad és folyamatosan a hibára koncentrál. Mentálisan felerősíted, csak a képhibára figyelsz. Ez sajnos az agyunk sajátossága. Persze ezt is ki lehet zárni. Ha jó a film, és leköt akkor egy idő után elfogadod hogy 24p -ben vették fel és pont.

    A másik pedig az adaptáció, alkalmazkodás. Ez sem túl jó hír a videofilek számára. Az agy és a látórendszer mindig a változásra reagál. Ez kicsiben is így van, ha pl nem végezne a szemed apró mozgásokat, akkor a statikus képet nem látnád. Ha kapnál egy izombénítót és lekötnének, akkor nyista, fekete képet látnál nyitott szemmel. A retina csak a mozgóképet látja. Így folyamatosan mozog a szem, vagy a tárgyak.

    Nagyban is ugyan ez érvényes. A megváltozott helyzethez az agyad rövid idő alatt alkalmazkodik. Így pl egy 77 colos OLED után fizikailag rosszul leszel egy 42 colos IPS TVtől, amit azelőtt évekig boldogan néztél. Vissza már nehezebb lépni.

    Végül a megoldás: A TrueMotion egy drog. Mint az MDMA. Ha elkezded szedni az ekit, akkor az lesz az alapvonal és onnantól az összes buli szar lesz, csak sörözve :D

    Tehát nincs vagy vagy. Ha 24p filmeket, sorozatokat akarsz nézni, akkor a TrueMotiont lődd ki, elejétől kezdve. Mert rászokik az agyad a 120 Hz-re... onnantól kezdve zavarni fog durván a 24p... és nem fogsz tudni leállni vele. Vagy akkor kénytelen vagy azzal nézni, az összes képhibával együtt.

    Középút nincs. Vagy ki sem próbálod az extasyt, vagy drogozol rendesen :)). ..de félig drogozni nem lehet.

    Vagy megtanulod kizárni a 24p stutterjét, és elfogadod hogy az élet sz.r. Vagy MDMA-zol, és soha többet nem kapcsolod ki, és megszokod a drog mellékhatásait (szappanopera, artifaktok, képhibák)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés