Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
torma1981
üzenetére
Én is HDMI és PC címke közt váltogatok.

Tudtommal csak a PC címke kapcsol PC módba, minden más marad az úgymond "nem PC" (ezt hívtam önkényesen TV) módban, de nem zongoráztam végig mindet (és nyilván évjárat/firmware-verzió függő is lehet, hogy mondjuk mikor döntenek úgy hogy a játékkonzol az PC vagy sem, illetve mi van listázva).A PC/HDR/Cinema módnak ránézésre az a baja, hogy fixen Rec709 forrás-színteret vesz alapul a gamut-mapping, így minden színt Rec709 keretbe tömörít.
A PC/HDR/Game módban pedig egyszerűen kikapcsol a színtér konvertálás, így mivel véletlen egybeesésként a natív színtér az majdnem DCI-P3, ezért néz ki jónak, ha épp P3-at kérek, de igazából Rec2020 forráshoz az sem jó (a játékok pedig szerintem Rec2020-ban tolják, nem P3-ban, de passz).
Ez akár még egy elhamarkodott, de tudatos döntés is lehet az LG-nél (pl. azt hitték PC-re jobb lesz mindig Rec709, mert nem volt még ilyen "HDR and advanced color" mód a Win10-ben, ami Rec2020-ba konvertálja a "legacy" Windows asztalt+ablakokat), vagy csak elnézték a programozók, hogy miből-mibe kéne konvertálni ilyenkor, vagy a PC módban valamiért elveszik valahol a metaadat, ami a forrás színterét jelöli.(#5650) Batyops
Nem ugyan az a PC/HDR/Game és a TV/HDR/Game sem.

Csinálni kéme majd egy táblázatot (vagy egy táblázatpárt, ha nem lehet összezsúfolni egybe), ha újra körbejártam amiket már felszúrtam a térképre (és vissza-ellenőriztem, hogy nem nincs épp beakadva semmi a képmód váltogatások közt).
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SteamOS gyere már PC-re! Nem, még nem jött el az idő.
- Apple iPhone 17 - alap
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Indul a ChatGPT Health
- NVIDIA® driverek topikja
- Elemlámpa, zseblámpa
- CES 2026: a Gigabyte legfrissebb csúcs-VGA-ja mindenképp kitűnik a tömegből
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Napelem
- További aktív témák...
- LGOLED55 G51LW TV 2025 . Új bontatlan garancia 3év.
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- BOMBA ÁR:Pár hetes, (48") LG 48C52LA OLED evo Tv, Smart, 4K Ultra HD, 144 Hz, (2025-ös modell)
- ÚJ Samsung OLED 4K 65S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 77S90F 83S90F 3év
- Újszerű Samsung OLED QE77S90DAT(2027 Decemberig Garis) 195cm
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R9 9950X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó szerverek!
- Akció! ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 16GB 512GB GTX1650 500nit UHD 1 év gar
- Eladó Google Pixel 9 Pro 16/256GB / Ajándék fólia és tok! / Akku 100% / 24 hó jótállás
- Samsung Bluetooth Mouse Slim egér
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Vhiktor