Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4964) dgyuri0123


dgyuri0123
nagyúr

Sziasztok!

Szóval, egy hét után már van komoly véleményem a 910V-ről. (Kénytelen vagyok plazmához hasonlítani, mert az utóbbi 7-8 évben az volt nálam az etalon). Tehát, folyamatosan javult a képe az első bekapcsoláshoz képest. Minden ízében beérett, ha szabad így fogalmaznom. A színei elképesztőek, ugyanakkor nem túlzóak (mint a legelején). Hasonlít a plazmához, (ez dicséret volt) de sokkal több árnyalatot tud megjeleníteni, tehát végül is messze jobb annál, de mégsem "műanyag", mint az lcd. A kép mélysége fantasztikus. Annyira mély árnyalatokat tud megjeleníteni, hogy eddig valóban nem láttam hasonlót. Mozgásmegjelenítésben ÉN semmivel nem látom rosszabbnak, mint az ST60 plazma volt. Trumotion ki van kapcsolva, de semmi nem riceg, remeg, svenkeléskor sem (kivéve egy-két elbaltázott anyagot tévén). Folyamatos, lágy a mozgás, de az apró "remegés" a mozgó objektumok szélén megmarad a mozirajongók kedvéért, hogy ne legyen szappanopera hatás. A gyors jelenetek csak annyira elmosódottak, mint amennyire egyébként ez lenni szokott. SD anyagok is jól mutatnak (megfelelő távolságból), jobban, mint 50"-os plazmán, amin őszintén csodálkozom, még most is. A beépített hangszórók is használhatók, jobban mint az ST60-é. "Zeneibb", kevésbé dobozhangú és el lehet viselni, ami nem kis szó szerintem.
Ami negatív, (de csak picit) hogy észlelhető a near black banding, de nagyon ritkán, nem túlzó mértékben, erősen koncentrálva a mozgásra, háttérre. Pedig szívattam ám rendesen félhomályos jelenetekkel. Summázva minden tulajdonságát, azt gondolom, igen jó tévé a 910V és nem csak az ára miatt, hanem mert olyat tud, amit senki más (kivéve egy jobb oledet). :) A beállításában megfogadtam "valaki" javaslatát, :R de bevallom, idővel magamtól is ide jutottam volna, viszont így hamarabb ráleltem a nekem tetsző képi világra. A hangulat igazán meggyőző lett. Mély, meleg, "bensőséges" képi világ, amely nem süti ki a szemem, de ha kell hasítanak a "fényesebb" jelenetek.
Bocs, nem akartam untatni senkit, de tudom, olvassák plazma tulajok (többen is) az oled topikot. Igazából Őket (is) támogatnám abban, hogy ne tartsanak az oledtől, mert igen kifinomult technika még akkor is, ha nem teljesen hibátlan. És még akkor is kifinomult, ha a legolcsóbbat választja valaki, ami mellesleg igen jó 3D-s képességekkel bír, ha bárkit ez még érdekelne rajtam kívül. :) És persze, amíg még kapható...

[ Szerkesztve ]

"csak a zene van"

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.