Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20756) janos666 válasza #72042496 (#20715) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

A példa lézer fényforrású projektorról szólt, ami extrém eset.
Az LG WOLED-nél szerintem még nincs igazán gond. Például eddig akárhány Sony A1-re tettem rá az i1d3-at, még mindig dE<=1.5-öt mért fehérre, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy nem kell hozzányúlni.
(A Sony állítólag minden készüléket egyedileg állít be. Az LG viszont nem ennyire alapos, ott nagyobb szórást láttam a 2017-es készülékek közt.)

Ugyanakkor nem minden i1d3 egyforma. Ami nálam van, az elég jól egyet szokott érteni az i1 Pro 2 spektrómmal, de láttam már olyat, ami nem (pár hónapos volt, és végül kicserélték az illetőnek). Szóval ezekből az árú kütyükből nem lehet vakon bízni egy darabban, csak ha összevetetted több hasonlóval (pl. ismerős azonos típusú kütyüje), vagy jobb esetben valamilyen más működési elvű műszerrel is (spektro-, vs. colori-merter). Akkor már nem valószínű, hogy 3-4 kütyü is egyformán mér rosszul. Vagy esetleg vannak az egyedileg tesztelt OEM kiadások (drágábban), mint pl. a Spectracal C6.
Aztán bejön a képbe az esetleges öregedés: lehet, hogy pl. 500 üzemóránál még "tökéletes" a gyári beállítás, de lehet hogy 10000 óránál már egy viszonylag pontatlan i1d3 is közelebb hozza az igazsághoz (bár a C7-em gyakorlatilag semmit nem mászott az utóbbi fél évben, mikor utoljára állítgattam + most nemrég néztem rá megint frissen, ha már épp megválni készülök tőle).

Gond lesz viszont lassan az i1d3-al fénysűrűség tekintetben, mert valahol 1000nit fölött hal meg, ami az idei OLED-eket még nem érinti, de a legvilágosabb LCD-ket már igen + ki tudja mit hoz pár éven belül az LG (bár nem hiszem, hogy nagy fényerő ugrást, de...).

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.