Új hozzászólás Aktív témák

• Tyrone89

aktív tag

válasz HUNgabus #107054 üzenetére

Az hogy ott esetleg csak HDR10+ van (amit kétlek, szerintem DV-nek is lennie kell)az nem azt jelenti hogy az LG tv-n akkor nem tudod majd lejátszani, ugyanúgy menni fog "csak" szimpla HDR-ben fogod látni..és itt jön a lényeg, a sima HDR statikus metaadatot használ, a HDR10+ pedig dinamikus...DE és ez egy nagy DE, technikailag jobb a dinamikus metaadat, viszont én nyugodt szívvel írom azt hogy ha egymás után megnéznéd ugyanazt a tartalmat HDR10+ ban és normál HDR-ben...95% hogy nem tudnád megmondani hogy épp melyiket nézted. Egymás mellett nézve talán látszana némi különbség, de egymás után nézve szerintem biztosan nem. Az emberi szem a limitáció úgy is. Én mindig ezt mondom HDR vs DV esetén is, technikailag jobb a DV, de annyival abszolút nem hogy kardjába dőljön az ember ha pl a tv-je nem tudja a DV-t. Mert egyszerűen a legtöbb esetben nem látja egymás mellett ugyanazt a tartalmat ilyen és olyan formában. DV-ből is a profil 7 ér igazán valamit, mert ott lehet van FEL réteg, javító réteg ami valóban szebbé és jobbá tudja tenni a képet, viszont ehhez olyan lejátszó is kell ami tudja kezelni a FEL réteget. LG fronton ha jól tudom a 2019es modellek tudták utoljára ezt, azóta pedig már nem. és szerintem a többi gyártó mostani tévéi sem kezelik már a profil 7 FEL DV anyagokat.

Új hozzászólás Aktív témák