Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Elmör

őstag

Sziasztok,

Egy kis érdekesség, kicsivel több, mint 1 hónapja használt monitoromról:

Most, hogy végre elkezdődött a leállás nálunk tudtam kicsit többet ülni a monitor előtt és mivel csökentették az árát is, így még inkább ajánlható az Asus Rog Strix XG34-ese. 41 nap alatt 144 órát ment az oled használat szerint. Egész jól be lehetett állítani az SDR és HDR alatti képet pontos kalibráció nélkül is, az LG oled tv-hez viszonyítva, bár a kontraszt résznél szerintem a tv kiemelkedőt nyújt, úgy vettem észre. A közelség érzékelő szenzor praktikus és jól működik, a gyárilag beállított 8 óránkénti oled gondoskodás és a tálca elrejtésen kívül csak azt állítottam át, hogy 100% fényerőt semmikor nem engedek, sdr-nél 50-en van, hdr-nél 80-on, ez a tv-nél is így lett beállítva. Nekem a 175Hz bővel elegendő, általában történet alapú single player játékokat tolok, viszont filmekhez ez a képarány abszolút nem okés (21:9), mert nagyon sokat levág minden oldalról, 1-1 youtube klippnél viszont meglepő módon van ilyen képarány is.

Ami furcsaság: ezt a korábbi Samsung va paneles monitorom is eljátszotta egyszer-egyszer, mintha lefagyna a pc kikapcsolása után. Másnap pc bekapcs után a tv-n adja a képet, a monitor nem válaszol (akkor sem ha nem volt kikapcsolva), csak ha kihúzom és visszadugom a konnektorba, lehet ott a hiba a villanyhálózattal lesz? Illetve ritkán miközben ki van kapcsolva a monitor és a tv-n nézek filmet egy pillanatra bekapcsol magától egy villanásnyira lehet látni az asztalt. :DDD

Egyelőre mást nem tapasztaltam, a Samsung után ég és föld a különbség a sötét helyeken való kószálásokkor a játékokban, végre lehet látni ha megbújik valaki vagy valami egy barlangban vagy alagútban, sötét szobában. Persze még mindig vannak hasonló monitorok még olcsóbban, egyelőre nem bántam meg a vételt, meglátjuk 1 év múlva mi lesz a helyzet. :))

Új hozzászólás Aktív témák