Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• c41r0^

őstag

válasz emiki6 #2672 üzenetére

Engem inkább az aggaszt, hogy a tesztoldalaknak nincs referencia spektrójuk stb, csak "konzumer" műszereik, aztán hogy a méréseik így mit jelentenek...

Calman-el szokták, azokat a riportokat is mutogatják, tftcentral is, monitors unboxed is.

profiling
    teszt metodika
    LG W-OLED howto

Nem tudom, hogy a részletes teszt metodikájuk taglalva van-e amúgy valahol, de nekem ezekből az jön le, hogy konzumer, de felsőkategóriás cuccokat használnak és Calman-ben beállítják az adott háttérvilágításhoz a Calman által szolgáltatott gyári korrekciós profilt, és sanyi... ezek alapján nem hinném, hogy a kijelzőket egyenként profilozzák ref. spektróval... ami mondjuk a gen4 W-OLED-nél érdekes, mert az ugye eltér rétegezésben a gen3-tól azaz más spektrális tulajdonságokat fog mutatni a panel, ergo kell hozzá új korrekciós profil - ami persze lehet már van a "Calman for LG" kiadásban, nem tudom... de ha a gen3-as korrekciós profillal mérték vissza a gyári kalibrációkat ill. azzal kalibráltak, akkor az úgy tényleg érdekes lenne... most konkrétan a MO27Q28G és XG27AQWMG -re gondolok

mondjuk lehet megérne egy misét rájuk kérdezni ezekkel kapcsolatban, vagy nem tudom, valaki tudja-e ezeket, és fellelhetőek-e, én most nem öltem bele sok időt ezek felkutatására

Új hozzászólás Aktív témák