Új hozzászólás Aktív témák

• daninet

veterán

válasz v.attis #43485 üzenetére

Indulhatsz a jelenlegi gateway-el a xiaomi cuccoknak van integrációja, de nem kapod meg azt a pluszt amit közvetlen HA-ba integrálva kapsz: minden lokálisan lesz végrehajtva gyorsan, illetve internet nélkül is működni fog minden.
    Egyébként a kapcsolóid mögé épített relék szerintem akkor is működnek ha nincsenek gatewayhez párosítva, persze ahhoz múltszázadi módon meg kell nyomni a kapcsolót ;] szóval nem égető annyira a dolog szerintem időben, én személy szerint inkább jóra csinálnám
    De aztán az is lehet, hogy beleintegrálod a xiaomi gateway-t HA-ba és azt mondod neked ez igy nagyon megfelel. Mindenki máshogy szereti, van akit nem zavar a cloud, meg hogy kínában figyelik mikor ég a budi lámpa, van akinek meg nagyon szúrja a csőrét.

Egyébként itt ritkán jön fel, de én Homey Pro-t használtam HA előtt és az van legközelebb a bekapcsolod és működik okos gateway-hez. HA elég felhasználó barát lett az utóbbi időben, de nem out-of-the-box élmény. Viszont Homeynál a 100k-t ki kell köhögni az elején, viszont az zigbee, zwave, tuya, wifi minden vacak egy eszközben és rengeteg integrációja van közösségi alapon. Nekem volt pár ezoterikus mert szeretem ha fáj akkor váltottam HA-ra ;]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés