Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sparks

    senior tag

    Sziasztok!
    Gondoltam megosztom veletek a pár napja tartó menetemet, hátha valaki hasonlót keresne:
    Vettem egy Google Home Mini eszközt.
    A domoticz rendszerembe akartam beilleszteni, de mivel a rendszerem nincs megnyitva a nagyvilág felé (kizárólag VPN-en érem el kintről) és ezen nem is szeretnék változtatni, így a Controlicz kiesett. Nem mondom, hogy nagy híve lennék a neten keresztül történő elérésnek, de, ha hangvezérlést akarok, akkor kell kisebb kompromisszum. Igaz csak játéknak fogom fel, de annak nagyszerű :)
    Első körben Broadlink eszközzel sikerült némi előrelépést elérnem, de úgy még nem a domoticz lett vezérelve, hanem a Broadlinken keresztül elérhető eszközök.
    Gondoltam rá, hogy RFXCOM-on keresztül alkotok valamit (megoldható lenne virtuális kapcsolókkal), de akkor meg marha sok forgalmazás ment volna 433 MHz-en, ezt sem akartam.
    Tegnap este aztán végre rátaláltam NORA-ra. Domoticz fórumon találtam pár példa scriptet, így egész egyszerűen sikerül beilleszteni a rendszerbe. A lényeg: MQTT és Node-Red kell hozzá, azon keresztül kommunikál a NORA szerverével, ami pedig továbbítja az egészet Google Home felé. A szép benne, hogy oda-vissza működik az adatküldés, minden szuper.
    Egyelőre csak addig jutottam, hogy domoticzban pár kapcsolót vezérelhetek GH-mal. Lehet scene-ket is meg mindent vezérleni domoticzban, de ezen dolgokat még nem sikerült teljesen tisztán megoldani. Elvileg hőmérsékleteket is ki lehet tolni GH-ba, nagyon jókat tud.
    Ha valakinek esetleg lenne olyan, ahol már scene is menne, azt szívesen venném (persze virtuális kapcsoló beiktatásával megoldható lenne azonnal, de nem akarok felesleges plusz eszközöket). Ha lesz még előrelépés azt is megosztom majd. Ha lenne olyan megoldása valakinek, ahol még a NORA sem kell és hasonlóan egyszerű és nagyszerű megoldása van, annak is örülnék :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés