Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: A nagy ő! Stohl...
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
EQMontoya
veterán
válasz
bitpork
üzenetére
Az a baj, hogy ez nem feltétlen ennyire egyértelmű kérdés.
Erre próbáltam kicsit cinikusan célozni este, de akkor most kifejtem részletesebben.Egyrészt a távolmaradás is egy véleménnyílvánítás. Igazából egy enyhébb formája annak, mint ha valaki elmegy, és érvénytelenül szavaz. Mert utóbbi szerintem erős véleménnyilvánítás.
És itt had hozzak fel egy nem túl régi példát, a kvótanépszavazást.
Szerinted jóérzésű ember elment, és szavazott? Maximum érvénytelenül. Ha már a kérdés is hazugság, elég nehéz rá akár igennel, akár nemmel válaszolni. És mi történt? Meglehetősen sok érvénytelen szavazat, illetve az alacsony részvétel okán érvénytelen népszavazás. Az emberek pontosan úgy nyilvánítottak véleményt, ahogy ilyen esetben érdemes: ebben mi nem veszünk részt.Legyünk őszinték, a parlamenti választásokon is elég erősen lejt a pálya (említhetnénk a határon túli voksokat, a körzetek átszabását, a párszövetségekre vonatkozó szabályozásokat, győztest aránytalanul kihangsúlyozó képviseleti rendszert, és még sorolhatnám napestig), tehát itt is racionális magatartásnak érezném azt, ha az ország jelentős része úgy döntene, hogy ebben nem vesz részt.
Szóval szerintem távolmaradni igenis üzenet, csak elég nagy tömeg szükséges hozzá, hogy át is menjen a mondanivaló.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- !!ELADO!! New Nintendo 3DS XL Monster Hunter Generations Edition
- Samsung UE55KU6670 55 Curved 4K UHD Smart TV távirányítóval
- Dell R730xd 2U Xeon 2650v3 CPU 80GB RAM 2x400GB SAS SSD 12LFF+2SFF
- ÚJ Bontatlan Apple iPhone 17 Pro 256GB Cosmic Orange ! 1 ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- ÚJ Garanciában cserélt HONOR Magic V2 512GB Purple ! 1ÉV Huawei Jótállás
- Apple Magic Mouse A3204 (USB-C)
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Adaptive Sync - sRGB 99%
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
- OnePlus Nord CE3 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 16GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest