Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
kovy79
őstag
"Ngabor2: hibázott...eredetileg sem azért lett megvonva a joga, mert ő rajzolt vagy linkelt volna. nem állt ki a kollégáiért, amikor nem gondolta problémának, ami az összeröffön történt. utólag sem..."
Gábor, ezek után rem nem gondolsz rossz szájízzel a történtekre! Egy "diktatórikus light" rendszerben nem épp egyszerű a moderátorkodás. Igen, pár moderátor pont ide való. Parci, hogy is van az a "ha van rajta sapka, azért, ha nincs, azért..."?
Néha igencsak nevetséges egy-két moderátor (ember?) hozzáállása. Sajnálom, hogy nem lehet saját hatáskörben elkövetett "túlbuzgóságért" büntetni/lefokozni/kirúgni!
Ezen a ponton egy másik mondás jut az eszembe: "saját szemében a szálkát, a másikéban..." Ismerős?Ha Gábor mellett eltöröm egy másik fórumtárs lábát, akkor is ez lett volna a következmény? Vagy még durvább, ban, mivel ez már tettlegesség is...
Gábor, miért nem vagy igazságosztó superman???
A HG-k magukat miért nem fokozzák le, mivel ők is ugyanolyan felelősek az "alattuk állókért", esetleg nem fogják más fütyülőjét pisálás közben?
...kifejezetten kérem, hogy ne kezdjük újra a hőbörgést...szeretném leszögezni, hogy akinek mégis komoly baja van, velem van baja, mert én döntöttem, önállóan - magyarán nekem írjon privátban, ne szítson népharagot mások ellen...
Azt hiszem, mivel Gáborról van szó, így elég sok emberre vonatkozik! -
Tim82
félisten
remélem, csináltok az összegyűlésnél egy bárki számára nyomon követhető "etikai kódexet modik és HG-k számára". ha jól vettem le, ez eddig hiányzott.
Ngabor2-nek talán az a "bűne", hogy lazábban értelmezett egy íratlan szabályt, mint más modik, de továbbra sem értem, miért kell ezért véglegesen megfosztani a modi-rangjától. ennek onnantól van értelme, hogy van egy mindenki számára egyértelmű, lefektetett szabályrendszer, aminek meg kellene felelni. a "felelőssége" számomra továbbra is igencsak áttételesnek tűnik.
tudom, a PH!-n nincsen demokrácia, de legalábbis valamiféle szavazásra kellene bocsátani a kérdést.
ugyanez áll EQMontoyára is. szerintem.

Uff.
remélem, nem fogod hőbörgésnek venni. direkt nem úgy van megfogalmazva. -
Konklúzió
1. több információ is tévesnek bizonyult utólag. például:
- a társaság nem volt részeg
- a képek egy rar állományként kerültek ssh alatt egy linux szerverre, és egyben lettek belinkelve
- mint pontosan kiderült, a képek Whaskes szerzeménye, Ngabor2 nem rajzolt, nem is linkelt2. elismerem, hogy az azonnali döntésem korai volt. nem voltak mindenre kiterjedően pontos információim, mégis azonnali döntést hoztam (az érintetteknek mind dobtam privátot, írtam levlistára, írtam mod topikba).
3. a 2-es pont miatt előfordulhatott volna, hogy rosszul döntök, tehát mindenképpen hibát követtem el. egész biztos vagyok benne ugyanakkor, hogy nem döntöttem rosszul, és szeretném ezennel kimondani, hogy most is ugyanígy döntenék. de, tény, hogy a dolog nem csak rajtam múlott, és ez felróható nekem.
4. pár szó egy-két emberről:
- Kalandor: nem lehet felróni neki, hogy megsértődött. lehet, hogy lett volna, aki nem, de kötve hiszem.egészen elképedtem, amikor itt páran a topikból nekiestek azért, amit a nem-zsidó származásáról írt. tipikus "ha van rajta sapka, verjük meg, ha nincs, azért" dolog. akinek nem volna világos: megelőzendő, hogy elfogultsággal vádolják a (vélt zsidó) származása miatt, leírta, hogy kicsit sem az. magyarán nem azért sértődött meg a krematóriumos-szappanos hányadványon, mert zsidó, hanem azért, mert sértő.
azt sem lehet felróni neki, ha szól nekem, hogy probléma van a fórumon. ez nem valami "antiromantikus besúgó antihős" dolog, hanem a kötelessége. már csak azért is, mert ilyen horderejű dolgokban aztán úgy is nekem kell döntenem.
- Ngabor2: hibázott. sajnálom, mert legalább annyira a körülmények áldozata is, mint amennyire hibázott. viszont az elhamarkodott döntésem utáni reakciói sem azt tükrözték, hogy igazán érezte volna, hogy mi volt a probléma. és eredetileg sem azért lett megvonva a joga, mert ő rajzolt vagy linkelt volna. nem állt ki a kollégáiért, amikor nem gondolta problémának, ami az összeröffön történt. utólag sem.
- Whaskes: leginkább no comment. ezen felül viszont, és ez az egyetlen érdemi korrekciója az eddigi döntéseimnek, azonnali hatállyal és véglegesen felfüggesztem a fórumról. ezen felül úgy érzem, ha a saját ordenáréságát nem is látja, minimum az érintettek, közvetve neki köszönhető kizárásáért rosszul kéne éreznie magát (persze lehet, hogy rosszul érzi).
5. amikor a döntést hoztam, nem tudtam még, de azóta nem kevés mod/hg jelezte, hogy nem szívesen maradt volna a fórumon, ha a hallgatásommal beleegyezek a történtekbe.
6. aki azt hiszi, hogy jópofa dolog rossz és még rosszabb között döntéseket hozni, annak fogalma sincs erről az egész helyzetről, munkáról, felelősségről.
ennyit szerettem volna mondani így utólag, és kifejezetten kérem, hogy ne kezdjük újra a hőbörgést, különös tekintettel arra a 3-4 emberre, aki jelen topikban elég keményen támadta, akiket támadott. illetve utoljára szeretném leszögezni, hogy akinek mégis komoly baja van, velem van baja, mert én döntöttem, önállóan - magyarán nekem írjon privátban, ne szítson népharagot mások ellen.
a dolognak annyi "öröm az ürömben" hozadéka egyébként lesz, hogy a modok a közeljövőben nagy számban összegyűlnek egy közös megmozdulásra, és igyekszünk még jobban elmélyülni egymás szeretetében
(de nem akarom elviccelni ezt az egészet, mert komoly, csak ilyen barom humorom van) -
-
TexT-BoY
addikt
Előző pesti találkozón is volt egy hasonló megmozdulás, azok az userek akik eltávoztak köreinkböl leadták a matricát, illetve az igérkező de nem eljövő tagok matricáját is magára agatta az emberünk. Ne kérdezzétek ki volt, de poén volt.

Különben is nooooormális vagy
nem csináltál ilyesmit? Az a legnagyobb baj hogy erről fénykép készült és nem maradt az ott levők zárt dolga. Talán sose tudják meg az érintettek és sose lesz belöle baj.juteszembe, zsiroskenyeret eszek, pritamin paprikával.
Leszpekt : én is de ma még emberek közé meeök
. -
FehérHolló
veterán
Nem adtam a szádba semmit, nem suttogtam semmit, csak azt mondtam, hogy érdemes a történteket nem csak elvi szinten vizsgálni.
Az elejétől követem a cselekményeket, ismerem, hogy milyen elvi dologgal akarod alátámasztani a döntésed, de a döntés alapja nem elvi. Kalandor nagyon bepöccent már akkor, amikor még nem is a képről volt szó, csak simán lebuzizva érezte magát. Futott az illetékeshez valami megtorlásért. Ennek következteképp jelent meg annyi moderátor ebben a topicban, mint még eddig szinte soha.
A végtelenségig leegyszerűsítve a problémát (azt nem fogom ide leírni pontosan, amit gondolok erről az egészről): jobb egy moderátort veszíteni, mint egy házigazdát, vagy akár többet egy házigazdánál. Széthúzást nem szüntetsz meg vele, de egy esetleges szétszakadást megakadályozol, ennek ngabor volt az ára, körülbelül ennyi.
Megyek előadásra, egy darabig nem olvasom most a válaszokat.
-
7
addikt
Ne haragudj, hogy beleszólok, tudom, hogy nagyon unod ugyanazt ismételgetni sokszor, de lassan kezded úgy magyarázni a helyzetet, mintha óvodásoknak tartanál előadást (értsd: leegyszerűsítetten, felületesen írod csak le a dolgokat). Ez szerintem itt és most sokaknak nem lesz elég, megint mások pedig megsértőd(het)nek rajta.
Figyelj rá, kérlek. Én ugyan értelek, de most hisztérikus röhögőroham jött rám.
-
VladimirR
nagyúr
nem szamonkeres akart lenni, de korulbelul fel nap tavolbol sem volt egyertelmu, hogy mi a helyzet, vagy hogy barki is tisztaban lenne vele, vagy hogy mondjuk gaborral beszelt-e akarki is, tud-e mar egyaltalan a dologrol
egyebkent lehet szamomra azert konnyebb szetvalasztani a dolgokat, mert eleg aktivan jartam talalkozokra es hallottam mar mod-tol boven, hogy az egyik modd igy, a masik ugy
szoval szerintem szethuzas eddig is volt, meg ha nem is latszott
viszont tovabbra sem ertem, hogy ez - mint maganemberek velemenye masokrol, mint maganember - milyen osszefuggesben all itt vegzett munkajukkal, mig szemelyes ellenteteik nem utkoznek kiigazabol valoszinuleg nem is fogom, szoval en itt kiszallok, a dontest tudomasul veszem
-
venember83
nagyúr
Heh, közösséget rombolni? Milyen közösségről beszélsz? Nincs PH!-s közösség lényegében, vannak a modik/HG-k s vannak a tagok. Ezt az űrt próbálta ng2 szűkíteni vagy amennyire tudta, eloszlatni. S éppen ez az űr miatt lett az egész kifigurázás is, de nem kell ezt sem látni, könnyebb megsértődni s megtorlást követelni.
-
főleg, h NG szervezte, ők pedig ezt tudták ott alakítani. és nem, nem arról van szó, h a poén szar volt. gáz, ami ott történt. az, h Whaskes humora szar, mértéket nem tud tartani, egy dolog. max bannolva lesz egy idő után, ha a fórumon belül veti el a sulykot. az a baj, h NG nem kezelte megfelelően a kialakult helyzetet.
és egyébként továbbra is áll, h hg-k/modok esetében sokkal kevésbé van lehetőség hibázásra, mint egyébként. szerinted engem hányan ítélnének el egy hasonló megmozdulásért?
NG egy olyan dolgot vesztett most el, amit sajnos nem a legjobban használt az adott esetben. annak ellenére, h nem volt aktív a dologban. viszont nem tiltva lett, csak rendes, átlagos fórumos lett belőle.
ha olyasmi történt volna, ami semmilyen szinten nem megengedhető, azonnal repült volna minden érintett.
-
venember83
nagyúr
S ezért miért azt az egy embert kellett lapátra tenni, akinek az egészhez köze nem volt, sőt, aki azon kevesek egyike, akinek közösségkovácsoló ereje van/volt? Bash-es dolog szvsz poén volt, a rajzot pedig hogyan kellett volna megakadályozza? Vegye el a filcet a rosszalkodó fórumostól s bannolja a taliról? A publikálásban sem vett részt, megjegyzem. S akkor még szó sem esett EQ-ról, aki a munkáját veszítette el, ugyancsak ártatlanul.
Türelem: megvan. Mint láttad feltettem egy kérdést, nem válaszoltak, eddig meg se szólaltam, vártam. Mondjuk azért valami komolyabb indoklásra számítottam, remélem ngabor2 nem kell ennyivel megelégedjen.
U.i. Az pedig nagyon "becsülendő", hogy ng2-től álmában vettétek el a rangját. Nem vitatom, te vagy a főnök, csak tönkreteszed a közösséget. Nem, a PH!-t nem, az jól megvan közösség nélkül is. Vitázni nincs min, de beláthatod, hogy ez messze áll mindenféle igazságos döntéstől és nem nagyon látom a jó oldalát, sehonnan se.
-
PazsitZ
addikt
-= saját vélemény, akit nem érdekel már most ugorjon 1 hszt
=-Mondjuk itt van pl. ngabor, ő nem tudom mit ártott
, ha jól emlékszem ő nem is linkelt semmit, sőt ő gyomlált ki nem egy linket. Általam tapasztalt "bűne", hogy ott volt a talin és bekpacsolódott a beszélgetésbe (s mint fenn írtam: közben jópár linket kiszedett).
Én személy szerint, nem feltételeztem elfogult döntést. Valahol meg is értem, hogy keményen "kell eljárni".
De a másik oldalról is szvsz túl érzékeny volt a reakció és fel lett fújva a dolog.
Aktív témák
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- Mobil LTE hotspot router TP-Link M7200 V4 4G/LTE 150Mb/s,WiFi 2,4GHz 300M
- Four Connect Stage2 2x10mm2 prémium hangfalkábel Nakamichi banándugókkal
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro Air 13 - 16" Apple M1 M2 M3 M4 MAGYAR Billenyt AZONNAL DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- APPLE Airpods PRO 3 , Airpods 4 Airpods Iphone 14 15 16 17 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4062
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

remélem, nem fogod hőbörgésnek venni. direkt nem úgy van megfogalmazva.

, ha jól emlékszem ő nem is linkelt semmit, sőt ő gyomlált ki nem egy linket. Általam tapasztalt "bűne", hogy ott volt a talin és bekpacsolódott a beszélgetésbe (s mint fenn írtam: közben jópár linket kiszedett).