Hirdetés

Aktív témák

• Dufresne
    addikt

az a baj, hogy az utazók (és akik elfelejtenek bérletet venni) nincsenek tisztába a szabályokkal. a valódi bliccelők viszont vagy tisztában vannak, vagy ők is a ''vagy lebukunk, vagy nem'' elvet követik.

ugyanis ha jegy nélkül utazol, akkor vagy helyszíni birság, vagy ad csekket, vagy leszállít. ha ez utóbbi, akkor viszont megszűnik a birságolhatóság, hisz nem utazol továb...

a személyit nem kérheti el, sőt, asszem a diáknak is csak az érvényességét ellenőrizheti. a címedet vagy elhiszi, vagy se. nem hatóság, tehát nem vagy köteles neki válaszolni. ha meg rendőrrel van, ő elkérheti a személyidet, de az adataidat 3. személynek nem adhatja ki...

valaki javjtson ki, ha tévedek, de ezesetben ismét a ló rosszabbik oldalán állunk, mert a szabálytalankodónak több esélye van, mint a szabályt betartatónak...

Ahogy mondod, rendőrt odahívják, elvileg az sem adhajtja ki az adataidat, de persze ha tisztában vagy, akkor meg visszaélhetsz vele, mert annak ellenére, hogy jogtalanul utazol, mégsem bűnhődsz miatta és mindezt ráfogod a jogaidra. Sajnos tényleg a szabályok nem az ártatlanokat védeik, hanem a bűnösöket (tekintsünk el ettől a senki sem bűnös, amíg nem bizonyítják marhaságtól, amiben persze van vlaami:().

Én amúgy az előbb azthittem, hogy a diákjával együtt vették el a bérletét, ezért mondtam, hgy ahhoz nem lett volna joga, de azt sem tudom, hogy a bérletedet mennyire van joga lefoglalni...

Aktív témák