Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nexwo
őstag
3090 TI-re is rágyúr az EVGA [link] jan 27-én
-
Laraxior
titán
[link]
Mindfactoryban van mar 12GBos 3080
-
omfgk
veterán
-
-
nexwo
őstag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Csak példa, hogy VGA kép alapján bármit lehet mondani

-
nexwo
őstag
-
zebra_hun
veterán
válasz
ForRedGlory
üzenetére
-
zebra_hun
veterán
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Ez holnap lesz, ma még megyek most melóba. Np, engem is érdekel. Gpu tuning volt az, amit mindig is toltam magam előtt, nem hatott meg. Szerintem azzal közel sem mérek ilyeneket, de hogy fair legyen, ugyanazzal lesz 1.1V is utána ;)
-
A gaming x trio 3090-ből is olyan mint a 3080, hogy suprim bios-al kell mókolni a kívánt hesshez?
-
zebra_hun
veterán
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Giga gaming oc wb. Játék alatt normálban használom, bf5 alatt 2040mhz ha jól emlékszem. Egyedül a riva tuner fps limiterét használom, azzal nyerek sokat. 144 felett eldobatom. (Bf5 és 1942) Gyereknek bejött a Forza Benchmark, meglátta, már kétszer is jött, hogy apa, azt az autóst :) Ott nincs 144, legalábbis 1%-ban nincs, az van kiíratva. Ott kepeszt is, minden maxon, ray tracing-gel, de csak 240-260W-ot fogyaszt. Nem vagyok aktív mostanába, majd a gyerek ha megnő ;)
Nexwo:
Látod a 3. teszted? Beesik, hullámzik. Irány a 49 ezer ;)
-
Pickle Rick
senior tag
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Igen ez volt a kulcs. Ventiket feltoltam maxra és úgy állitottam be, igy most elso inditasnal sem mászik el sehova a beállitott érték.
-
zebra_hun
veterán
válasz
Találtgyerek
üzenetére
De, visszaveszi. Pont ugyanolyan mint bárki másé. Az igaz, hogy jobban hűtöm, de a szabályozás sajnos itt is megvan. Elég ratyi a gpuz grafikon, de látni azért, hogy 1.1V-ra zártam és 2235MHz-re. Amikor ütős rész jön, esik ám 1.048 és hasonló értékekre, vele együtt a freki is. Annyi, hogy ahogy írtam, amikor nincs esemény egy Benchmark alatt, vagyis nem dolgozik nagyon, akkor felpörög 1.1V-ra és 2235MHz-re.
-
zebra_hun
veterán
Szívesen versenyzem, de nem azt akartam

Én érdeklődöm csak erről a power dolgokról. Én is kipróbáltam, hasznos is volt egy gyenge hűtésű 1080Ti-nél az UV, de Benchmarkra én nem venném el a teljesítményt. Igazából nem Találtgyerektől kérdem, hanem úgy általánosságba. Nem kell hozzá a hideg víz, bár jobb ha van, de pl a sp4k az nyári melegben készült.Nyomass te egy Firestrike-ot

LoL Laraxior
-
zebra_hun
veterán
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Mit számít az a power limit annyira? Kíváncsiskodok csak. 345W volt a csúcs, viszont a lazább részeken legalább teker a kártya. Ezért fixálom. A 3. menetnél látod a különbséget igazán. Ott vérzik el mindenki. Legjobb teszt, mert van ahol szétmegy a kártya, van ahol meg aludna, ha hagynám. Én biztos nem csinálnék ilyen 900mV-os limiteket, hogy a laza részeken meg ne menjen. Persze ez az én meglátásom, én másként tuningolom. Mint mondtam, nem vagyok gpu mester, de ahogy a cpu-nál, itt is ez válik be.
-
Találtgyerek
veterán
Így már kicsit jobb, mint a gyári. Szerintem 950-925mV-hoz lődd be a legmagasabb frekvenciát! Valahol ott lesz a powerlimit körülbelül.
Azt is bele kell kalkulálni, hogy a komolyabb játéknál többet fog enni a kártya, mint az SP-nél.
Memóriának is mehet egy kicsi, kezdésnek +500. -
zebra_hun
veterán
Nálam minden zöld, mégis top szinte minden
-
zebra_hun
veterán
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Azt onnan tudni, hogy zöld? Nem kimondottan foglalkozom gpu tuninggal, csak azért. Én mindig fix frekihez lock-olom a fix feszt, aztán úgyis leszabályoz az a kacat. Látni is a Firestrike képemen, hogy én nem ejtetem be a frekit és a feszt.
-
nexwo
őstag
Meglettek a lopott evga kártyák [link]
-
Amikor egy év után végre veszel egyet, de a futárnak épp rossz napja van

-
nexwo
őstag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
-
nexwo
őstag
válasz
Találtgyerek
üzenetére
Van ott 1 slot hely a másik felett
Ahol a led-es ventik látszanak, szembe (a többi venti nem ledes) így meg kellett variálnom a szellőzését a háznak: fönt és lent befúj, elől, hátul, ki.) -
nexwo
őstag
válasz
SzlobiG
üzenetére
Összevetve jó helyen vannak a csavarok, annyi, hogy az eredeti hátlapot is le kell szedni.
Ez eredeti hátlapnál a másik oldalról is be tudod csavarni a csavarokat?Mert ha nem akkor nem jó, illetvemilyen az eredeti giga kártyád?
AZ a logikája, hogy a hátlapot utoljára rakod fel és azok a csavarok már nem a hátlapot hanem az előlapot fogják, a kérdés úgy a hátlap rá megy-e, nem-e útban vannak a csavarok.
-
adatfalo
senior tag
válasz
SzlobiG
üzenetére
3 hét volt mire a legutóbbi Gigabyte-os support ticket-emre válaszoltak. Abban is hárítottak és a bolthoz irányítottak akitől vásároltam, semmi segítőszándék nem volt bennük.

A furatok itt jó helyen vannak a képek alapján, illetve megegyezik az általad linkelt videóban látottakkal (annyi különbséggel, hogy valami fekete "design" matrica is volt azon). -
adatfalo
senior tag
válasz
SzlobiG
üzenetére
-=RelakS=- és nexwo Köszönöm, igen, láthatóan ezek nem passzolnak. :/ Próbálom a blokkot visszaküldeni.
Rendelnék inkább egy kompatibilis-et:
Ez elvileg az ami az én kártyámra kéne?Barrow NVIDIA RTX 3080/3090, GIGABYTE GAMING OC LRC 2.0 RGB Graphics card cooler
-
nexwo
őstag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
adatfalo
üzenetére
Szerintem van ott nagyobb baj is.
Ha jól látom, először is amit a kártyán bekarikáztál csavarhelyet, az a hűtőn felül van (tükrözni kell az egészet.)
Nem elég, hogy felül, távolabb is a kártya végétől.A csip körül meg mintha lenne legalább 7 csavarhely, amit sehogy nem lehet összepárosítani a kártyával.
Pontosítok: négy csavarnak nem találom a párját: A chip felett-alatt 1-1, illetve a kártya elején és hátulján alul lévő csavarok.
Szóval lehet, hogy ezt még összemókolni sem nagyon lehet. -
adatfalo
senior tag
válasz
SzlobiG
üzenetére
Nem ezt rendeltem, mert kép és kommentek alapján a Barrow is kompatibilisnek tűnt, és caseking-ről legutóbb 1 hét alatt megkaptam a rendelésem...
Barrow-t meg kínából tudtam volna rendelni - elméletben - hosszabb szállítási idővel...
De persze utólag már láthatóan ez lett volna a jó döntés.#30334nexwo Igen a karikázás rossz, de a lényeg, hogy elsőre amibe beleütközne az az akrill. Vannak + csavar helyekis amik nem kellenének oda, igen. Sok sebből vérzik a történet. Megpróbálom visszaküldeni és lehet rendelek egy Barrow-t....
-
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Én tuti azt csinálnám, mókoltam már meg nem egy hasonló cuccot, bevált.
Pláne ha hosszú távra tervez, akkor meg tökmind1, hogy az most nem túl igényes.nexwo: Na meg pont a másik lett bejelölve, mert most a hátán van a blokk, tehát a felsőt kéne lefűrészelni.
-
válasz
adatfalo
üzenetére
Basszus én azt hittem azt rendelted amit linkeltem.
Ezt amúgy én lehet simán megbarmolnám és kivágnám azt a darabot.
Már csak azért is, mert ennyit vártam rá és még ennyit kéne legalább mire lenne belőle valami. A GPU bal alsó furata bőven odafogja úgy is a blokkot, szvsz nagy szerepe nincs, ha elhagyod azt az egy csavart. -
ForRedGlory
félisten
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Azért nem egyenes, mert mert rossz értéken van elmentve és nem boost lépcsőn.
Ha neki mondjuk a boost lépcsői 1890, 1905, 1920 stb, de köztes értéket állít be (mondjuk 1915), akkor elmentés után nem arra kerül, hanem a legközelebbi lépcsőhöz (jelen esetben 1920). Ez meghülyítheti és nem lesz szép egyenes az a vonal. Akkor tuti egyenes lesz, ha az összes pötty boost lépcsőn van és el is van mentve.
-
adatfalo
senior tag
Sziasztok!
Mintha 1 évtizede lett volna, hogy itt jártam...
1 hónapba telt mire a caseking.de rendelésem a mai nap megérkezett hozzám (Egy Bitspower vízhűtéses blokk a szétcsesződött Gigabyte gyári helyett.)
Nos, nem kompatibilis...
Az átlátszó akrill túlnyúlik és beleütközik a felső displayport bemenetbe...
Ezt meg ahogy látom nem lehet levenni.
1 hónapnyi hadakozás a postával, és most ugyan ott vagyok ahol a part szakad. Van egy működésképtelen VGA-m, amit ha visszaküldök spanyolországba, akkor valszeg nem egy csere kártyát kapok, hanem a piaci árához képest fele összeget...
Van bárkinek bármi ötlete, vagy küldjem gariztatásra és törődjek bele, hogy jól elb*sztam?
-
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Ez szerintem mindenkinél ilyen, hogy picit ugrál néha, én se foglalkozok vele, simán lehet a curve végett egy bizonyos értéknél.
-
nexwo
őstag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Nem kell vele foglalkozni, olyan nagy feszültségen van, hogy nem éri el.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Én úgy értem, hogy egyenesbe hozza, viszont újraindulás után már nem egyenes
-
-
nexwo
őstag
Van valakinek 3080 Strix-je és a második PCI-e ben valami? csak kíváncsi vagyok kép alapján mennyi hely van közötte. Sajnos hiába rakom a centit oda nehéz vizualizálni

-
zebra_hun
veterán
A megnevezésre utaltam, mintha ténylegesen valamit tennének, csinálnának. Tudom, hogy így nevezik mindenhol, ezért is írtam a hanyatló világot. A felnőttek értelmesen dolgozhatnának.
Ez nem vonatkozik azokra, akik dolgoznak, és a háttérben egy kártyával szerencsétlenkednek. Akik nagyban űzik, rájuk vonatkozik az irományom.
-
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Szerintem inkább az a baja, hogy feljebb mászik az órajel, és nem nyílegyenes a grafikon.
-
nexwo
őstag
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Játék?
az a gyerekeknek van, a felnőtt az bányászik
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Pickle Rick
üzenetére
Most őszintén. Játék közben észreveszel bármit abból, hogy 15 MHz-val lentebb esett az órajel?
-
Tom456
tag
válasz
Pickle Rick
üzenetére
Egy kis tutorial.
-
Pickle Rick
senior tag
Szia!
Köszi. Ezt állítottam hozzá, de 70°C-nál így is visszaveszi. Állítottam venti profilt + kicsit visszavettem még belőle 1905MHz @ 0.875V-re. Most stabilan 65-67°C játék közben és szépen tartja beállított órajelet.
Bugyuta kérdés 2.0.
Hidegindítás utána (reggeli röffentés) azt tapasztaltam, hogy az előre beállított curve kicsit megváltozik.Ezt lehet valahogy fixálni? Nem akarom, hogy 1.05 és 1.17-nél ugorjon 10 Mhz-eket... Mit rontok el?

-
warcat
veterán
válasz
DeathAdder
üzenetére
Csóko'olom edigitál? 2500 darabot szereték ebből a zakciós 3080 Tiből, bízok benne, hogy van raktáron.
Igen,saját használatra lesz, sokat 3d modellezek szabadidőmben![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
nexwo
őstag
válasz
DeathAdder
üzenetére
Egyébként miért csak 1-et rendeltél?

-
válasz
DeathAdder
üzenetére
Nálad amúgy tudom mi volt, anno más bolt is elbaxta így. A kedvezmény mértéke helyett a vételárát írták át 15ezer akármennyire, csak egyszerűen senki nem vette észre.
-
nexwo
őstag
válasz
DeathAdder
üzenetére
áh szóval két 00-a maradt le a végéről. Hiába közös a tulaj, emag-on ugyan az csak 1 milla: [link]
-
megoldották, az evga 80ti legközelebb már másfél millió lesz
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- nVidia tulajok OFF topikja
- Arc Raiders
- TCL LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Google Pixel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- MIUI / HyperOS topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- Arany János - Kapcsos könyv
- AKCIÓ! Lenovo Legion Go S 32GB/1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

grat.