Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
adatfalo
senior tag
Sziasztok!
Másik PCI Express slotba tudtam berakni az új kártyát (a merev csövezésű vízhűtésem miatt), mint ahol az előd volt. Elvileg mind a 3 PCIe X16 slot tudja a megfelelő sebességet. Viszont GPU-Z-ben, nem akar PCIe x 16 4.0-ra váltani (x 8 3.0-nál magasabbra nem lépett a Bus interface).
Ez normális?[ Szerkesztve ]
www.adatfalodesign.hu
-
adatfalo
senior tag
Szia!
Igen, Z390-em van. Akkor ez lesz a bibi. Ez nagyon meg fog látszódni játék közben?
ETH bányászatban (LHR-es 3080) ~60 MHS-t produkál, ami szerintem teljesen rendben van. De megnéztem a Warzone-t (Ami gyötrelmesen rosszul van optimalizálva) és ott alig nőtt az FPS-em az 1080-hoz képest. De mást még nem teszteltem.[ Szerkesztve ]
www.adatfalodesign.hu
-
adatfalo
senior tag
válasz ForRedGlory #29422 üzenetére
Értem, köszi.
Egyedül az zavar, hogy x8 3.0-ról nem ugrik fel x16 3.0-ra. a Bus Interface. Régen, volt ilyen problémám, hogy olyan PCIe slot-ba raktam a VGA-t ami lassabb az elsődlegesnél, de elvileg itt már nincs ilyen.www.adatfalodesign.hu
-
adatfalo
senior tag
válasz KAMELOT #29425 üzenetére
#29425KAMELOT
#29424laychi
Köszi srácok, ettől tartottam, ezek szerint az MSI weblapján rosszul van feltüntetve (vagy csak én nem tudok értelmezni), mert az van írva, hogy 3db PCIe x16 slot van: https://www.msi.com/Motherboard/MEG-Z390-ACE/Specification (direkt megnéztem), most 1-2 hétig járatom így a kártyát, mert ez a merev csövezés, leeresztés, hajlítgatás, 20kg-os asztal fiók pakolgatás, döntögetés elég volt a hétvégére. És az asszonynak se tudnám beadni, hogy kezdjük előlről...Decemberben folytköv...
www.adatfalodesign.hu
-
adatfalo
senior tag
válasz KAMELOT #29428 üzenetére
Nincs mentségem, felületesen olvastam el. Volt 100 másik problémám, köztük, hogy "NEM FÉR BE A HÜLYE CSŐTŐŐŐŐL". Úgy voltam vele, hogy - egy annak idején 100+ ezres alaplapba - már csak x16 -os minden PCIe slot, ha már kinézetre is ugyan olyan (régen legalább színben megkülönböztették, hogy az olyan ütődöttek is, mint én észrevegyék), aztán mégsem. De legalább RGB-s...
www.adatfalodesign.hu
-
adatfalo
senior tag
Megint én. Most végre a topiknak megfelelő kérdés feltevésével. Sorry az előzőekért.
Gigabyte GeForce RTX 3080 Gaming OC Waterforce WB 10GB GDDR6X estében lehet tudni, hogy pontosan milyen vastag thermal padeket kell használni?
Illetve Gigabyteéknál azonnali garanciavesztéssel jár ha lecserélem?
Visszaolvasva a topicban - az lenne a helyes út, ha hajtanám gyári pasztával és padekkel amíg bírja és garancia idő lejárta előtt pedig cserélném, bár biztos jobbat tenne neki ha elejétől kezdve alacsonyabb hőfokon üzemelne.www.adatfalodesign.hu
-
adatfalo
senior tag
Sziasztok!
A vízhűtéses topicból már páran tudjátok, hogy hogy jártam a GeForce RTX™ 3080 GAMING OC WATERFORCE WB 10G (rev. 2.0) (GV-N3080GAMINGOC WB-10GD) kártyámmal (utána olvasva vannak még így páran).
Próbálom gariztatni a kártyát, hogy kicseréljék rajta a vízhűtéses blokkot, viszont Spanyol országból van a kártya, így a kiküldés- visszaküldés összege, vagy kicserélik vagy nem problematikája. Ha pénzt kapok vissza rosszul járnék típusú gondok mellett még az is nyomja a vállamat, hogy ha vissza is kapom új blokkal, mi a garancia arra, hogy nem történik meg ugyan ez még1x (hiszen ugyan az az anyag, ugyan az a gyártástechnológia, blokk,stb).Ezért 3rd party blokk vásárlásán is gondolkozom! Viszont mivel ez a kártya alapból vizes így egyik gyártó se kérkedik azzal, hogy jó lenne rá az ő megoldásuk. Viszont ahogy látom ez refencia NYÁK-os kártya:
És így jó rá többek között (de kérlek javítsatok ki ha tévedek):
BitsPower
EKWB
Bykski
Alphacool
Az lenne a kérdésem, hogy ezek valamelyikével van tapasztalatotok? Melyik a leginkább ajánlott? Illetve a képen alapján tényleg referencia nyáknak tűnik?Előre is köszi!
www.adatfalodesign.hu
-
adatfalo
senior tag
Már írtam a gyártónak, bár normális felület nincs ahol a garanciáztatás intézhető.
A https://member.aorus.com/global/productwarranty oldalról átküld ide: https://www.gigabyte.com/Support/Warranty itt meg azt írja, hogy a bolttal intézzem, ahol vettem. Ami meg spanyol honban van...
Ezért is írtam, hogy a posta is drága lenne, illetve nincs semmi garancia arra, hogy a kicserélt hűtőblokk jobban szuperálna az elődjénél. Ezek ellenére amennyiben visszírnak és azt mondják, hogy tudnak a hibáról és cserélik ha elküldöm, akkor ez irányba megyek. De ezek ellenére is inkább használnék egy valóban jó konstrukciójú vízhűtést hozzá![ Szerkesztve ]
www.adatfalodesign.hu
-
adatfalo
senior tag
válasz zebra_hun #29620 üzenetére
Az eddigi kutatásaim szerint:
BitsPower jó (vélemények közötti képek alapján)
Byski jó (videó alapján passzol)
EKWB nem jó (máshol van a tápcsati)
Alphacool nem jó (máshol van a tápcsati)www.adatfalodesign.hu
-
adatfalo
senior tag
Igen, valószínűleg aluminium (2021-ben... egy felsőkategóriás kártya esetében... röhej), de ami még kiábrándítóbb, hogy mindez másfél hét alatt alakult ki (vagy hamarabb).
A Gigabyte weboldalán erről egy árva szó sincs egyébként. Ugyebár a nikkelezett felület is azt a célt szolgálná, hogy ne alakulhasson ki ilyesmi - főleg nem ilyen hamar. Láhtatóan homeoffice-ban tervezgettek Gigabyteéknál...[ Szerkesztve ]
www.adatfalodesign.hu
-
adatfalo
senior tag
Sziasztok!
Mintha 1 évtizede lett volna, hogy itt jártam...
1 hónapba telt mire a caseking.de rendelésem a mai nap megérkezett hozzám (Egy Bitspower vízhűtéses blokk a szétcsesződött Gigabyte gyári helyett.)
Nos, nem kompatibilis...
Az átlátszó akrill túlnyúlik és beleütközik a felső displayport bemenetbe...
Ezt meg ahogy látom nem lehet levenni.
1 hónapnyi hadakozás a postával, és most ugyan ott vagyok ahol a part szakad. Van egy működésképtelen VGA-m, amit ha visszaküldök spanyolországba, akkor valszeg nem egy csere kártyát kapok, hanem a piaci árához képest fele összeget...
Van bárkinek bármi ötlete, vagy küldjem gariztatásra és törődjek bele, hogy jól elb*sztam?www.adatfalodesign.hu
-
adatfalo
senior tag
válasz SzlobiG #29625 üzenetére
Nem ezt rendeltem, mert kép és kommentek alapján a Barrow is kompatibilisnek tűnt, és caseking-ről legutóbb 1 hét alatt megkaptam a rendelésem...
Barrow-t meg kínából tudtam volna rendelni - elméletben - hosszabb szállítási idővel...
De persze utólag már láthatóan ez lett volna a jó döntés.#30334nexwo Igen a karikázás rossz, de a lényeg, hogy elsőre amibe beleütközne az az akrill. Vannak + csavar helyekis amik nem kellenének oda, igen. Sok sebből vérzik a történet. Megpróbálom visszaküldeni és lehet rendelek egy Barrow-t....
[ Szerkesztve ]
www.adatfalodesign.hu
-
adatfalo
senior tag
válasz SzlobiG #30333 üzenetére
-=RelakS=- és nexwo Köszönöm, igen, láthatóan ezek nem passzolnak. :/ Próbálom a blokkot visszaküldeni.
Rendelnék inkább egy kompatibilis-et:
Ez elvileg az ami az én kártyámra kéne?Barrow NVIDIA RTX 3080/3090, GIGABYTE GAMING OC LRC 2.0 RGB Graphics card cooler
www.adatfalodesign.hu
-
adatfalo
senior tag
válasz SzlobiG #30340 üzenetére
3 hét volt mire a legutóbbi Gigabyte-os support ticket-emre válaszoltak. Abban is hárítottak és a bolthoz irányítottak akitől vásároltam, semmi segítőszándék nem volt bennük.
A furatok itt jó helyen vannak a képek alapján, illetve megegyezik az általad linkelt videóban látottakkal (annyi különbséggel, hogy valami fekete "design" matrica is volt azon).[ Szerkesztve ]
www.adatfalodesign.hu
-
adatfalo
senior tag
válasz SzlobiG #30340 üzenetére
Megjöt a Barrow blokk.
Itt már csak blackplate nem passzol
A felhajlított vége ütközik a plexibe. (képek).
Vagy nem rakom fel, vagy - amit inkább preferálok - satuba fogom és elhajlítom síkba (Ezt talán még vissza is tudom állítani később).
A másik amit észrevettem, hogy alig ér hozzá a padekhez a blokk, bár még ugye nem csavaroztam össze. Az a bevált módszer, hogy felhelyezem a padeket (rajta hagyva a fóliát). Összecsavarozom - majd szét és ha látom a blokk nyomát akkor fasza? Ha nem, akkor meg vegyek vastagabb padeket?www.adatfalodesign.hu
-
adatfalo
senior tag
válasz SzlobiG #30511 üzenetére
Jaja, az lesz. Itt már kértem segítséget, legrosszabb esetbe jövőhéten megkocsikáztatom és hazaviszem Miskolcra ott van műhely... Vagy ha lenne az OBI/Praktiekrben kiállított satu, akkor gerilláznék is egyet.
www.adatfalodesign.hu
-
adatfalo
senior tag
Hello!
Szerintetek ezek az értékek vállalhatóak egy vizezett 3080-al?
Eredetileg egy GV-N3080GAMINGOC-WB-10GD-rev-2 -ről van szó, de sok kínlódás után feleszkábáltam rá egy Barrow blokkot (mint kiderült ez se tökéletesen kompatibilis). Ezért se vagyok benne biztos, hogy mindenhol jó vastagságú padokat sikerült felhelyezni - tekintve, hogy nincs hivatalos leírás, illetve a tolómérővel mért gyári pad méretek pedig nem(mind) szabványosak.
Túlmelegedni nem fog, de abban bíztam, hogy egy kicsit hűvösebb lesz. (Csak a VGA-t hűtöm: D5 pumpa + 360 radi+6 venti szendvicsben)
[kép][ Szerkesztve ]
www.adatfalodesign.hu
-
adatfalo
senior tag
válasz zebra_hun #31194 üzenetére
Alin van egy értékelés, amiben kifejti az illető, hogy a mellékelt pad-ek: 1.35mm és 0.65mm (én is ilyesmit mértem).
Na most, én sajnos ezeket már elhasználtam/többségét kidobtam, helyette gelid és artic pad-eket használtam (1.5 és 0.5-öt). És ahogy látom a fent említett vastagságúakat nem is nagyon tudok sehol beszerezni. Ha összébb nyomom akkor az 1.5->1.35 oké de a 0.65-re mi a jó megoldás?www.adatfalodesign.hu
-
-
adatfalo
senior tag
válasz laychi #31207 üzenetére
MX-4 van a GPU-n, de ahogy mondjátok, szerintem túlzottan eltartja a memóriák feletti pad a blokkot és így máshol nincs rendes kontakt csak ott. Újra padezem egy puhább típussal, és ahol 0,65-öt kell használni, ott 0,5+0,2-vel fogom megtoldani (és a GPU is - egy lehelletnyivel - több pasztát kap).
www.adatfalodesign.hu
-
adatfalo
senior tag
válasz adatfalo #31193 üzenetére
Sziasztok!
3 napja - közös erővel - kiveséztük, hogy magasak a hőfokjaim. Ma sikerült újra-padeznem a blokkot. És az alábbiak lettek az eredmények:
Én ezzel megbékélek.
A tanulság, hogy a Barrow blokkhoz járó gap padeket kell használni - legalábbis a vastagabbat, mert az 1,35mm és egy "mezei" Artic, Gelid vagy Thermal Grizzly-s 1,5mm pad túlzottan eltart. A vékonyabb - gyárilag mellékelt - pad 0,65mm de mivel abból nem maradt, így itt 0,5-ös Thermal Grizzly Minus Pad 8-at használtam.
Nem tudom mi lett volna ha nincs már a gyárilag mellékelt, mert 1,5 és 0,5 kombóval többször próbálkoztam (több márkával is) és minden alkalommal rossz eredmények születtek. Lehet a legközelebbi pad cseréhez próbálok beszerezni ezekből a gyári pad-ekből Aliról.
Ezennel a 3 hónapos "szar a Gigabyte gyári vízhűtése és nincs normális blokk hozzá, de ami van se jön meg időben" mizériámat lezárom és megpróbálom kicsit derűsebben látni a világot.www.adatfalodesign.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER GAMING OC 3X WHITE 8GB
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest