Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
Új hozzászólás Aktív témák
-
torma1981
veterán
válasz
Cthulhu Dawn
üzenetére
Még be sem jelentett, csak pletyka szinten létezett kártyákat mondtak vissza.
Nem semmi na. -
Laja333
őstag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Nekem is ez ugrott be. A TSMC-re váltást is említették, annak meg semmi értelmét nem látnám, hogy most kiadnak egy 20GB változatot, jövő év végén meg egy TSMC+20GB-t... Így letudják egy füst alatt. ( ha igaz bármelyik is)
-
-=RelakS=-
veterán
Ha így folytatják, akkor a végén a 40-es szériából veszek, ha lesz egyáltalán

30-as széria ritka, mint a fehér olló, akkor is drága.
Amelyik kiszerelés tetszett volna igazán, azt dobják.
Mondjuk mi van akkor, hogy ha azért törölték az RTX 3080 20GB-ot pl, hogy majd a TSMC chippel RTX 3080(ti/s)-ként jelenjen meg?
-
laychi
veterán
Biztos sokan visszamondták az előrendelt kártyáikat a 20GB-os megjelenése miatt és beijedtek, hogy nem viszik majd a mostani 10GB-os vga-kat.
Gondolom kicsit a Custom gyártók is ellenük mehettek.
Beleöltek egy halom pénzt a gyártásba,hogy az esetlegesen már előrendelt termékek eljussanak a vásárlókhoz, aztán meg majd essenek pofára az NV miatt,nem? -
Mumee
őstag
-
válasz
Black_Sheep
üzenetére
Ha alávágsz a hiénáknak, akkor nagy eséllyel egy hiéna fogja megvenni, aki aztán továbbadja hiénaáron. THERE IS NO ESCAPE!

Amúgy az új kártyát használd egészséggel!
-
Throst
tag
válasz
Black_Sheep
üzenetére
Gratula! Akkor ma elég sokat szórtak ki az átlaghoz képest!
Kb. a Foramax és az Ipon akik stabilan hetente szereznek valamit a különbség árban viszont tetemes. -
Groove86
csendes tag
válasz
Black_Sheep
üzenetére
Ha korrekt áron adod biztos nem maradsz vele hoppon
Az integrált VGA-t pedig átérzem, szintén zenész
-
Black_Sheep
tag
Nekem is sikerült a Foramaxból megcsípni egyet, de én holnap megyek érte.

Augusztus közepe óta alaplapi VGA-n vagyok, már elvonási tüneteim vannak. Most azon töröm a fejem, hogy lemondjam-e az előrendeléseimet Casekingről és egy magyar shopból (TUF és Strix), vagy vágjak alá velük a hiénáknak a HA-n. -
Zorel
senior tag
GeForce Hotfix Driver Version 456.98
The hotfix addresses the following issues:
[Ampere]: Random flicker may occur in multi-monitor configurations when G-SYNC is enabled
Users may see a black screen when launching a game on a monitor using DSC (Display Stream Compression)
[Notebook]: On some Turing based notebooks, users may see a black window when playing back a video in a web browser
[For Honor]: Game will crash to desktop when launched on GeForce RTX 30 series graphics cards
[Forza Motorsport 7]: Game may crash to desktop when starting a race -
Zorel
senior tag
EVGA 3090 FTW3 NEW BIOS
500W TDP!! -
Zorel
senior tag
válasz
Laja333
üzenetére
Leginkább a saját tesztjeimnek hiszek és ez a leírás teljesen ellentétes a valósággal. De van itt még aki TUF-ról váltott FTW3-ra...ők is hasonló véleményen vannak mint én, csak mivel off a topik így ezekről legtöbbet privátban beszélgetünk.
TPU-nak is hihetsz te dolgod, de jó tanácsként azt mondom próbáld ki mindkettőt.
-
Laja333
őstag
A tesztek az ellenkezőjét mutatják. Az EVGA gyorsabb, persze emiatt többet is fogyaszt, a többlet hang pedig csak emiatt van.
"The ASUS TUF with quiet BIOS is just as quiet, but you have to activate the 2nd BIOS, which runs a little bit slower. The EVGA on the other hand has the best noise and performance at the same time, thanks to its large factory overclock."
-
Throst
tag
válasz
sittes79
üzenetére
Nézegettem ezt is meg más teszteket is [link] !
Várós bár úgyis majd csak hétfőn vagy kedden jön mert a péntek és a hétvége be tesz a glsnek.
Én oc-zni nem akarok rajta a 450w-os bios se érdekel csak menjen alapon és legyen vadászgép hangja.
650-es van nekem is most egy Corsair 850-es rmx-et nézegetek gold és azon már van bőven minden pcie-nek külön ág. -
-
sittes79
addikt
válasz
hadogabi1
üzenetére
Áh én nem olyan sittes vagyok, én már szabadultam, leültem a bűneimet, innentől tiszta élet only.

A lényeg hogy cyberpunk-ig megkapjam

#8351ThrostÚjVálasz2020-10-21 16:45
Addig is kolléga amíg megjön, nézegessük ezt:
[EVGA RTX 3080 FTW3 Ultra Review: Thermals, Overclocking, Noise, Power, & XOC Records]
-
Mosqu!to
addikt
Revolut elég széles körben elérhető könnyedén, ott ennyi volt kb a pillanatnyi árfolyam. Erre az összegre nem kell semmit rátenni, ez a végfelhasználói ára az EVGA-nak a kisker webshopjában (ami persze egyelőre üres), viszont gyanítom, hogy a wholesale árak ez alatt vannak, így ott van az 5% árrés a kiskernek.
-
-
Danex
addikt
válasz
Mosqu!to
üzenetére
Mondjuk, inkább 370Ft-al számolnék EUR, ugye a legtöbb üzlet hagy benne egy kis "árfolyamkockázatot", illetve még nem számolt egy mondjuk 5%-os haszonkulccsal sem. Amit mondjuk ha nagyker és a bolt is rápakol akkor már ki is jön a 367, de ha csak a bolt rakja ki is ~350e
-
Throst
tag
Casekingen-is ez a kari majd 1000 euró ami 363ezer.
Értem hogy drága 399-ért de mint fentebb írta valaki nagykerekben se msrp az ár.
Mint írtam persze sok de papiron az evga legjobb 3080-asa ez jellenleg plusz nem kapni karikat nagyon. Szóval 400 az msrp hez képest drága? Igen, de mivel msrp árak talán majd tavasszal lesznek. Ide haza meg kb sose.
Egyszóval örülök mert jobb fajta kari jön és tényleg jön plusz azért az ipon és társai 450-500-as ára alatt jóval. Akinek nem tetszik nem veszi
! -
Mumee
őstag
-
Mumee
őstag
válasz
Mosqu!to
üzenetére
Én is így tudom.
Na mind1, senkit se akartam bántani és/vagy turkálni a zsebében, csak nekem magas ez a tapsikolunk bármelyik 3080 árnak is 350e felett. Első perces Aqua TUF és Strix árakat még okésnak éreztem, újdonság gyanánt.
Lehülyézni pedig végképp nem hülyéztem le senkit.PEACE

-
Segal
veterán
Te szempontodból ez akkor csak előny. Amikor eljön a te időd mert megfelelő lesz számodra az ár, legalább nem fogja elvinni előled.
Értem én is amúgy a lényegi részt de attól még nem lesz neked jóárasított kártyád a mai nap hogy gyakorlatilag lehülyézed a másikat mert felárat fizetett.
Hozott egy döntést és kész. -
Jacek
veterán
-
Mumee
őstag
Szerintem egyik custom se ér $800-nál többet, már az is +$100.
Szóval 320-330e ből kellene megállnia. FE ugye 280e körül.
Az én véleményem szerint ez még mindig szép felár.Legalábbis engem nem érintene meg egy 300e-es kártya 400e-es áron akkor sem ha csillám*3szpónikat szór.

Nem az örömét akarom elrontani, csak kár úgy tenni mintha enélkül nem lehetne élni amíg lecsillapodnak az igények és lesznek készletek.

#8359 Jacek : $810 az EVGA RTX 3080 FTW3 Ultra eredeti ára vagy rosszul emlékszem?
-
Throst
tag
Az de ha azt vesszem az edigitálnál 450-475 is volt illetve hogy 350-360 a nagykerekben akkor nem keresi rommá magát a foramax és inkább nekik fizetek mint lehúzóknak.
Több mint szerettem volna de ha már így alakult akkor a kövi pár évre marad ez kari nekem elég a 10gb.
Most sos 3 pcie-os táp vadászat megy mert ennek már az kell... -
Throst
tag
Most hívtak a foramaxtól evga erősebb ultrása jön nekik és most én jövök a listán érdekel-e 399-ért. Mondtam jöhet!

-
Laja333
őstag
válasz
Laja333
üzenetére
Scan: "20/10/20 - Today we have received shipments from ASUS and MSI for both RTX 3080 and 3090. We will be shipping these out by the end of the day. On top of those we have also added 6 new confirmed shipments to the tables from EVGA, GIGABYTE & ZOTAC covering this week and next week. We continue to chase down the outstanding TBC shipments to give you the best information we can."
Szóval elkezdenek szállingózni a szállítmányok lassan. Scalpereknek kezdhet gyöngyözni a homloka.
-
válasz
üzenetére
Pont az lett volna önreklám, ha árral rakom be, hogy gyertek és vegyétek.
Ezek momentán amúgy ki sem kerültek az apróra, és 2-nek fixen gazdája volt.
Amúgy kerestem természetesen, nem vagyok máltai szeretetszolgálat, hogy önköltségen adom.
De persze én vagyok a hülye, hogy 400 alatt adom, mikor az iponon meg 454 volt, meg az apróra is majd 500-ért került fel ebből az eresztésből egy darab.

-
hadogabi1
senior tag
válasz
bulikavagyok
üzenetére
En ezt kikerulve miota lemondta az aqua a strix oc mat azota nem zargattam senkit es nem rendeltem be sehol. Nezelodom csak :) Neha jobban vennek vmit neha kevesbe :) 28.a utan kiderul hogy volt e ertelme varnom. :)
-
Segal
veterán
válasz
bulikavagyok
üzenetére
A TUF 2 csatlakozós.
Meg hiányzik róla az RGB. -
bulikavagyok
nagyúr
Miért, a TUF nem az?!
Nekem amúgy mindegy lenne, mert nincs tervben semmilyen "tuningolás".hadogabi1: Másfél hete hétvégén eldöntettem, h nem sietem el a vásárlást, türelmesen várni fogok. Erre hétfőn hívtak telefonon, h csütörtökön átvehető a kártyám. Erre szerintem Te sem mondtál volna nemet.

-
hadogabi1
senior tag
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Csak nem birtad ki akkor hogy ne vegyel kartyat :) en meg tartom magam. Mostmar megvarom a vörös brigadot :)
-
Danex
addikt
válasz
bulikavagyok
üzenetére
hát a 3 csatlakozós kártyák a custom bios-ok miatt kihozható előnnyel rendelkezhetnek.
-
Rison77
senior tag
Palit RTX 3080 GameRock OC teszt. Hátő, biztos lesz igény rá.

-
Groove86
csendes tag
válasz
bulikavagyok
üzenetére
És milyen jól tetted, hogy vártál

Ez van, nem vagyok az az izgulós türelmetlen típus, de remélem azért lesz belőle valami 1 hónap alatt.
Addig meg nem fogok pörlkedni szegény boltos srácokkal, megteszik azt helyettem mások sokan, pedig szegények aztán végképp nem tehtet semmiről.
Még jó hogy mostanság nem játszottam semmivel nagyon, mert akkor nehezebb lenne viselni a napokat az Intel HD graphics gondozásában
-
Groove86
csendes tag
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Én Okt 2án rendeltem náluk egy TUF OC-t.
Aznap hívtak, hogy csak köv héten lesz bármi.
Persze azóta sem lett, gondotlam hogy telefonmálok még, de nem látom értelmét.Elég Muprhy, akik előttem rendeltek onnan mind megkapták napokon belül

-
Rison77
senior tag
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Te akkor valami nagyon speckó ügyfél lehetsz. Mert én pont reggel írtam nekik egy szépen megfogalmazott mailt, és kérdeztem, hogy van e valami előrendelési lista, de elhajtottak a szokásos copy sablonnal. Nincs nem tudjuk, full vakok vagyunk gtfo

-
bulikavagyok
nagyúr
Sry, ezt a konkrét sztorit most nem követtem figyelemmel, csak a nagyker árakon akadt meg a tekintetem. Furcsa amúgy, h még mindig itt tartunk. Mármint hogy nincs rendes készlet sehol sem. Persze így tovább nőhetnek az árak. Nagy szerencsém volt ezzel a Stix-el, ahogy látom. Van még náluk két előrndelésem (nem saját részre), kíváncsi leszek, h azokkal mi lesz?! Heti szinten tartom a srácokkal a kapcsolatot, ahogy eddig is, legutóbb nem kecsegtettek semmi jóval.
"De én eddig is elítéltem a nyerészkedést, ezután is el fogom" - én is, abszolút! Az mondjuk különösen bosszantó volt, h kb két hete már a kosaramban volt egy itt linkelt kártya, csak a bankkártya limitemet kellett átállítanom, természetesen lecsúsztam róla, erre pár nap múlva már hármat is láttam belőle fent az aprón. Szval valószínűleg azért nem tudtam megvenni magamnak, mert lehalászták előlem a "nyerészkedők". Én eléggé elítélem az ilyen pitiáner "üzletelgetést".
-
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Ez is 1.5 hete 350 körül jött volna ki az akkor kiírt árral. Mióta nekem foglalásba voltak a kártyák 2x emelkedett az ára! Azt nem tudom neked megmondani, hogy ezt a többletet a nagyker teszi e rá, vagy a nagyker előtt kerül már rá. De nem nagyon kell meglepődni, hogy minden egyes készlet drágább az előzőhöz képest, hiszen óriási az igény rá, készlet meg nincs.
2 éve mikor volt a bányász láz akkor is hétről hétre drágultak a kártyák, emlékszem az RX570-ek nettó 100k felett mentek.
Amúgy meg ez is 400 alatt van épp, nem célom nyerészkedni rajta. Megtehettem volna, hogy nem is mutatom meg, hogy jött, aztán csak a hardveraprón felteszem 450-be, aztán akkor is elvitték volna. De én eddig is elítéltem a nyerészkedést, ezután is el fogom.
Írt most nekem olyan ember is, hogy érdekelné a kártya aki előtte már 2 darabot is eladott itt az oldalon. Neki pl ha jutott volna se adnék egy darabot se. Nevet nem írok
-
Jacek
veterán
Proshop ma is írt

85xx megrendelésre 625 darab kártyát tudtak kiszállítani egy hónap alatt...
Így mondjuk értem a hihetetlen keresletet ami miatt nem tudja ki elégíteni az NV-t az embereket
Proshop 6 országban van pfff
Ezeket az ampere kártyákat manufakturában gyártják? szigoruzan kézi gyártással?
-
bulikavagyok
nagyúr
-
válasz
üzenetére
Csak.
Másik, hogy nem, nem 350-ért adom, mert annyiból a nagyker bruttó sem jön ki.
Amúgy meg már van gazdája kb mindnek, ezért sem árral raktam fel, nem vevőt akartam keríteni neki.
Inkább ami miatt linkeltem, hogy lehet nézelődni majd Iponon és társain mert érkezett pár darab foglalásra másnak is. -
Laja333
őstag
Pedig most kezd beindulni. Október 1-7-ig nem dolgozott Ázsia ünnep miatt, múlt héten emiatt szinte semmi szállítmány nem volt. OCUK a hónap végére vár egy 70-100-as csomag MSI Gaming Trio-t ami eddig rekord mennyiség az összes 3080-ra nézve.
Kb ilyesmit várok a többi gyártótól is ebben a hónapban, vagy max a Nov elején. Novemberben meg nagyobb tételeket.Az meg elég morbid, hogy "jobban teszi" aki behúzza a 400k-s kártyákat. Ez max annak jó, aki eladja.
-
Pitti11
tag
válasz
Groove86
üzenetére
Szimulátorozom VR-ban (Pimax 8KX) DCS-hez sajnos minden kevés
De valóban az a bajom nekem is hogy az a 10-15% megér-e plusz 300-at.
Illetve a 10G memória is nagyon alsó határ... de az is tény hogy úgyse tudom hajtani nativ 2x4k-ban..., szóval billegek ide oda mint varjú a dögön
-
Zorel
senior tag
Ez így van és ahogy nézem a nagykerekbe egyre kevesebb érkezik legalábbis a szállítási határidők már teljesen bizonytalanok és ha jön is akkor drágábban!
Aki akar ilyen kártyát idén az lehet jobban teszi, hogyha behúzza ezeket a 400-450 ajánlatokat, mert lassan 500k alatt nem lesz kapható boltba vagy kivárja a jövő évet... -
-
Segal
veterán
Nekem az tetszett amikor a Gainward 3090-et árulta valami 800+os áron és belinkelték a hirdetésébe hogy pcx-be elérhető ugyanaz 700ért.
Persze jött hogy aaz úgysem elérhető meg ilyenek, de a trooll csak nem hagyta annyiba és megírta neki szintén a hirdetésébe hogy ha elhozza 700-ért akkor megveszi e tőle 800-ért (mármint a hiéna) mert még akkor is kereshetne ha utána feltenné.
És ekkor jött a legnagyobb poén hogy még válaszolt is neki hogy 760-ért megveszi
Az mindenesetre már nagyon pozitív előrelépés hogy az iPon-os Giga 3080 még mindig nem kell a kutyának sem.
Egyrészt már nem próbálkoznak a hiának, másrészt egy kemény üzenet az iPon felé is hogy tessék megfelelően árazni mert elfogytak ahülyékazonnal kell bármiáron gondolkodású vásárlók. -
csibuka85
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3633
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i7-8550U I 16GB I 512SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / Akku:87%
- Das Keyboard Prime 13 /Cherry MX Brown/EN/Fehér háttér világítás/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Nem semmi na.
Láttam már 480-ért is ezt az EVGA-t fent HA-n.

Nekem amúgy mindegy lenne, mert nincs tervben semmilyen "tuningolás".

Aki akar ilyen kártyát idén az lehet jobban teszi, hogyha behúzza ezeket a 400-450 ajánlatokat, mert lassan 500k alatt nem lesz kapható boltba vagy kivárja a jövő évet...