Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
-
Devid_81
félisten
WCCFTech szerint az nVidianal mar ott all halomban next gen cucc a raktaraikban.
Csak mindekozben a regi keszletet sem tudjak eladni, mert az is ott all halomban.
Es meg arviz is volt Kinaban...csupa szivszorito story, remelem azert az nVidia ujra rekordokat dont majd es nem kell gyujtest szervezni nekik...
-
ÁdiBá
veterán
válasz Puma K #76295 üzenetére
Ventilátort 5-8 cm távolságba raktam alá egyet, és megbontottam a burkolatot amivel takarva volt a Creative XFi titanium HD.
Most közvetlenül tekerem rá a levegőt, nem dobta el magát, érdekes.
Nagyon meleg, tehát egy két ponton alig lehet megfogni, ahol van a chip része... ott forró.
Lehet valami süni mehetne rá szerintem.ÁdiBá
-
Puma K
nagyúr
-
törölt tag
Floridában halászott, de hal helyett ezt fogta😂🤣
-
ÁdiBá
veterán
Egy hangkártya szerintetek érzékeny lehet a melegre?
ÁdiBá
-
proci985
MODERÁTOR
-
Puma K
nagyúr
A Strix dobozán az 1180-nál a második egyesnél mókolás van ami a zöld részen látszik:
NVIDIA "GT104" Based GeForce GTX 1180 Surfaces on Vietnamese Stores
"... GeForce GTX 1180 are 3,584 CUDA cores, and 16 GB of GDDR6 memory across a 256-bit wide memory interface. The memory is clocked at 14 GHz (GDDR6-effective), which works out to 409.6 GB/s of memory bandwidth. Pre-launch prices, just like most specifications, tend to be bovine excrement, which in this case converts to a little over USD $1,500, and isn't really relevant. What is, however, interesting is the availability date of September 28."
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Puma K
nagyúr
Korábban linkelték már ezt az infót a többiek és kb annyi a plusz, hogy 100 - 200 Mhz-cel magasabban jár az órajelük a 9000-res szériába tartozó azonos jelölésű CPU-knak mint az előző avagy 8000-res generációnál.
[ Szerkesztve ]
-
ÁdiBá
veterán
Úton vannak a kilencedik-generációs Intel Core processzorok
Intel új szarja ki magából a processzorokat mintha kötelező lenne, kérdezem én. i7 8700K és a 9700K között mi a különbség?!
ÁdiBá
-
Puma K
nagyúr
A vs-ben pörögnek a propellerek
[ Szerkesztve ]
-
VTom
veterán
válasz keIdor #76262 üzenetére
Érdemes csak akkor lesz váltani, ha a játékokban lesz normális skálázódás a több magra.
Ez szerintem a következő generációs konzolok eljövetele előtt nem fog megtörténni, és még akkor sem garantált. Ha Zen-re építik őket, akkor célszerű lesz beruházni, viszont én akkor tuti Ryzent veszek..Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
keIdor
titán
válasz DeckardCain #76278 üzenetére
Bármit lehozhatnak HEDT-ről, vagy olcsóbbá teszik a jelenlegi kínálatot.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
DeckardCain
senior tag
-
Devid_81
félisten
Tooom van windows topik, de itt mindenre tudtok valami jo tanacsot, szovalllll
120x raktam ujra a windowst, mert szivat(ott) a gepem, nah jo talan kevesebbszer
Es egyszer csak jott az otlet, windows update nem kell nekem, szoval kihuztam a ethernet kabelt es anelkul telepitettem, felment a friss windows, (elotte uj bios a lapra) update-ek tiltva es lass csodat, nem fagy a gepem, 3D-s alkalmazasok mennek DE csakis alaporajelek mellett, kitolt TDP-vel, ez most masodlagos gond, mert mar oda jutottam, hogy az egesz gep full instabilla valt.
Most meg nem vilagos, hogy tap a gyenge, vagy van 2 sz@r Giga VGA-m, majd tap csere utan kiderul.
De vissza a lenyeghez, windows update nelkul tokeletesen elvagyok, mert az is lehetett a ludas.
De az MS Store nem hajlando visszarakni a vasarolt jatekaimat amig nem kapcsolom vissza az windows frissiteseket...
Nah most vagy windows 7 lesz a gepen, es ezt az idegbajt elfelejtem orokre, vagy nemtom...de kezd elegem lenni az MS eroszakos sz@rjaibol...
Nem fogom bekockaztatni a windows frissitest, mert jelenleg ott tartok, hogy masfel het szivas utan ujra stabil a gepem, es egyelore szeretnem is igy tartani...
Otletek?...
-
Devid_81
félisten
válasz proci985 #76274 üzenetére
En is kaptam az alaplaphoz egy egesz vagany bordat.
Viszont az Asusnal valoszinuleg soha nem teszteltek, hogy mit csinaltak.
Ha megakarod huzni a csavarjait akkor a vastag thermal pad lenyomja az SSD-t es hajlik szepen...
Amikor meglattam majdnem inkfarktust kaptam, aztan inkabb ugy hasznaltam, hogy szinte alig volt meghuzva a csavarja, majd jott ra egy EKWB inkabb.
Azt igazabol eleg nehez felrakni, de onnan aztan tartja az SSD-t mint az allat...
-
proci985
MODERÁTOR
-
Devid_81
félisten
válasz proci985 #76271 üzenetére
Mindenekeppen orulni fogsz majd az extra sebessegnek
Ha egy kis huzatot tudsz neki csinalni, es radobsz egy ekwb akkor sztem soha nem fogod latni 50 fok kozeleben.
Talan erdemes lehet meg varni ra picit, mert allitolag az arcsokkenes kitart ev vegeeig.
Ettol fuggetlenul javaslom bogaraszni az ebayt es az amazont, mert vannak pofatlanul jo arak neha.
En a 960-ast csak azert vettem meg, mert £91-omba kerult, ebayen arulta egy csavo, annyiert hulye lettem volna kihagyni amikor £160 korul mennek most az 500-asok...
-
keIdor
titán
Ez ennyiért igen jó vásár volt, nem tudom ki jutott hozzá.[link]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Devid_81 #76270 üzenetére
aktiv hutes van a lapomon, viszont sajnos a ket vga koze kerulne es a blokkok sem hidegek terheles alatt.
egyebkent most se annyira rossz a helyzet, gyakorlatilag win egy vinyon, fejlesztoi kornyezet es libraryk egy vinyon, projektek egy vinyon. szoval leginkabb csak csipi a fantaziamat.
viszont annyira nem surgos (4 SSDm van jelenleg is), szoval ha meg esnek az arak nekem van idom.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Devid_81
félisten
válasz proci985 #76266 üzenetére
Nekem van 970 es 960 is
Szintetikus teszteknel vaganyul nez ki amit csinal
Amugy maga a windows boot is sokat javult.
Osszetettben jo cuccok, de huteni kell oket, lehetoleg aktivan, kulonben ha elkezded terhelni akkor pikk pakk felugrik a homersekletuk.
Altalanos hasznalatnal nem igen van hatalmas kulonbseg sata vs pcie ssd-k kozott szerintem.
Viszont felhasznalas fuggo, biztos vagyok benne, hogy talalsz olyan alkalmazast, amivel ki tudod hasznalni az extra sebesseget sata ssd-hez kepest.
Esni fog meg az aruk, epp a napokban volt rola cikk, hogy szinte meg csak most kezdodott az arcsokkenes...
-
bombibmw
veterán
Be kell lőni a gombokat a játékokhoz, aztán elég jól megleszünk.
Sokkal jobb, hogy nem ferdén vannak a gombok egymás alatt, mint billnél, hanem egymás alatt.
Na meg persze árdzsíbí.(#76265) VTom:
Először Tartarust rendeltem, aztán lemondtam és megrendeltem ezt, pont a mecha billek és az állíthatóság miatt.
Remélem, sokáig kihúzza.#76268) RazoR:
Nálam jó dolga lesz.
Én még az egeret is inkább csúsztatom tovább, mint megemelem.[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
valaki hasznal pciEx4@pcie3.0as SSDt (vagy pciE2.0at?)
altalanos esetben, pl virtualis gepnel, forditasnal (gradle / android studio / eclipse), jatek betoltesnel ( ) mennyit szamit?
nezem, hogy 170 eur korul van a samsung 970 evo szoval elkezdtek esni az arak
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
válasz DeckardCain #76260 üzenetére
Megnézve ezeket a videókat [link] és [link] ha akarnék se váltanék még 6700K-ról. 1440p, 2160p-nél még ez az apró különbség se jön ki. Battlefield V alphánál is írták, hogy csökkent a CPU igény BF1-hez képest, igaz egyelőre csak egy pálya van, de ez a map nem annyira CPU igényes, hiába a 64 player.
Ha akarnék váltani, én mindenképp megvárnám az i9-9900K-t és a Zen 2-t, de egyelőre nem is cél a váltás.
1080p 240Hz-es monitornál számítana, mert a Crysis 3 60fps-el gyorsabb cutscene-nél, de mennyire életszerű igény ez? Semennyire.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Puma K
nagyúr
válasz DeckardCain #76260 üzenetére
"De lehet ez a 6 mag hamarosan olyan lesz mint anno a 4. Ezért lett volna jó a 8magos i5."
Ugyan ezen az állásponton vagyok én is.
Ha már bontom a gépet fejlesztés céljából, akkor esetemben minimum 8 mag lesz, de 16 szálon.
De egyszerűen még mindig nem érzem azt, hogy nyúlkálni kellene a gépbe... pedig szeretnék"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
DeckardCain
senior tag
válasz keIdor #76259 üzenetére
Igen. Nekem lehet így marad a 8600k, igazából már csak az új nv kartyakat várom, főleg a 70est.
De mivel csak single és 60fps, így egy 8600k elég lehet akár egy 1080ti-hez is.
De lehet ez a 6 mag hamarosan olyan lesz mint anno a 4. Ezért lett volna jó a 8magos i5.[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
válasz DeckardCain #76255 üzenetére
Meg pont a 8c/8t hiányzik, az volna a sweet spot.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Devid_81
félisten
Ha valoban lesz 8/16 os 1151 az konnyen a 7820x araban lesz elerheto, vagy picit alatta.
Ezzel is ertelmetlenne teve az egeszet.
Annyit nem fog erni, 6 mag vagy 8 mag, jelenleg meg mindegy.
Ha meg valakinek kell a 8 mag akkor AMD, lasabbak picit de nem lehuzas....
-
cyberkind
félisten
Amd-t kell venni, lassan tényleg nem marad értelmesebb lehetőség.
-
Devid_81
félisten
válasz DeckardCain #76238 üzenetére
Ez annyira Intel, hogy mar nem is lehet mast mondani ra.
Nem eleg, hogy a tick-tock...ize tic tac mar regen leragadt a sarban, es erre 14nm-ert ugy fest megint nem tudjak atlepni, de meg van a pofajukon bor atnevezni a regieket ujra, emeltek egy picit az orajelen es csoki.
Amugy ez varhato volt, 8XXX szeriaban az elsok mentek jol, az ujabb generaciok mar egyre kevesbe.
Valoszinuleg gyujtogettek a 9XXX szeriahoz mar a jobb siliconokat.
Jah es persze ne feledjuk a szuper 8086K-t sem azert.Francba tudtak igy elaludni konkurencia nelkul ennyire?!
...
-
Devid_81
félisten
válasz proci985 #76252 üzenetére
Elvileg "erkezoben" van
Mivel ingyenes postara voksoltam igy 5 working day.
Csak tudnam ezeket ilyenkor hogy oldjak meg? Berakjak egy polcra, ahol radobnak egy nagy figyelmezteto cimket, hogy "Ne nyulj hozza 3 napig, had varjon ra Jozsika!"
Mert amugy ugyan ettol a bolttol jott az alaplap, masnapi hazhozszlitassal es delutani orakban vettem. Es tenyleg itt volt a cucc masnapra...[ Szerkesztve ]
...
-
Devid_81
félisten
Aztan elmaradt a tap csere a hetvegen, mert ugy nezett ki inkabb beallitas (tuning) baj lehet.
De mar a sokadik windowst rakom fel, a gep full alapon, es igy is instabil az egesz.
Multimeterrel meregettem a tapot, es a feszek rendben vannak, nem esnek, aztan, hogy milyen zajosak, az ugye ebbol nem derul ki sajnos.
Erdekes modon ha a kartya alapon van akkor hajlamos lefutni a 3DMark, de pl siman volt ma is kekhalal, drivertelepites kozben....
-
Devid_81
félisten
Jelenleg nalam csakis is kimondottan alaporajelen nem hibazik egyetlen Giga Xtreme sem.
Jelenleg ott tartok, hogy a sokadik win10-et raktam fel, mar a gep full alapon, nem akarok kockaztatni ha az en altalam belott tuning nem stabil stb stb.
Sajnos a rendelt tap meg mindig nem erkezett meg, igy nem tudok elorebb jutni most
De valami erosen copat...
Holnap lehet elokaparom a regi 840 prot es dobok egy windows7-et probakeppen....
-
proci985
MODERÁTOR
aztan itt is kiderul, hogy csak a 8086k (egyszalas magasabb orajelu) turbojat implementaltak mert az jobban nez ki csak a gyakorlatban nincs olyan helyzet kb ahol ez eletszeru?
egyebkent azt irjak maradt a stepping is. remek.
[ Szerkesztve ]
-
RazoR
veterán
válasz #Morcosmedve #76243 üzenetére
Közben megoldódott, két monitor megy róla és valamiért összezavarta az agyát, driver telepítés után jó lett! Egy kicsit azért besz@rtam, hogy lesz még egy kör...
-
TTomax
félisten
Gyönyörű,akkor most már OC se marad... Minek is Ks procit venni eddig se sok értelme volt,ezután már annyi se...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
TTomax
félisten
válasz Hocsika #76244 üzenetére
Bizony,nekem HDMIvel is volt ilyen gondom amikor a csatlakozó oldala a házhoz ért mert olyan csálé volt a ház.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
RazoR
veterán
-
nagyúr
Ennek mi értelme...
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
keIdor
titán
-
#Morcosmedve
veterán
-
DeckardCain
senior tag
-
RazoR
veterán
Most, hogy mondjátok, lehet marad a 770 a gépben ez meg jó lesz papírnehezéknek.....
-
törölt tag
Játszik a Razor?
-
nagyúr
-
proci985
MODERÁTOR
válasz keIdor #76218 üzenetére
azt a 10%ot mondjak meglesz. egyebkent meg a 8700k / 1800x se annyira egyertelmu felhasznalastol fuggoen. 15 eve nem volt AMDm nekem se a mostani elott. a paszta es a kompatibilitas mellett meg ott van a pciE savokkal valo olcsojanoskodas, ld nezd meg hagy Z270es lap tud 2xpciEx8 + 6 sata portot es 2x pciEx4 M2 slotot egyszerre kezelni. talan az asus hero es az extreme, de abban sem vagyok biztos. HEDTnel meg ugye full kaosz van a haromfele pciE savkiosztas miatt.
4.8 es 5.0 kozott egyebkent nincs 5% difi, szoval meg lennek lepodve, ha valaki azt egy threadlimites avg alapjan (tehat nem frametime tuskek alapjan) meglatna egy dupla vakteszten.
a 240Hzs monitor az mondjuk valid.
-
keIdor
titán
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
Battlefield V alpha gameplay - i7-8700K 5GHz, 1080Ti, 3840x2160 Ultra
Nagyobb a gépigény, de szebben is néz ki.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
TTomax
félisten
válasz keIdor #76218 üzenetére
Ugy-ugy nagyon kellett már nekik egy pofon.Pofátlanul tolták már a lehúzást az alaplapoktól kezdve a proci pasztázásáig.Rendkivül visszaéltek a helyzetükkel.
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
válasz proci985 #76217 üzenetére
Én ennek csak örülök, az Intel 7-8 év alatt teljesen egyeduralkodó volt a CPU piacon, elkényelmesedtek, most az AMD legalább tud piacot szerezni, pénzhez jut.
A paszta mizéria, ill. a szándékos elavultatás miatt meg is érdemel az Intel némi pofont, jó lesz ha észhez térnek.A 2990X idén ebben a generációban "megnyerte" a HEDT részt teljesen, remélem jövőre a 7nm Zen 2 minden területen jobb választás lesz. Az volna jó, ha az i9-9900K(?) helyett lehetne Ryzen 7 3700X(?)-et ajánlani és venni. Ha javul az IPC, meg magasabb órajelet tud majd, akkor erre minden esély megvan, a plusz mag meg jól jön majd.
Ha az IPC-t felhozzák legalább Skylake szintre, órajelben meg meglesz egy 4.5-4.6 GHz, akkor az már jó is lenne. Az Intel féle 5GHz nem érdekel egyébként, kicsit parasztvakításnak is tartom, pedig sokan csak azért vettek 7700K vagy 8700K-t. Sokkal nagyobb gyorsulás elérhető, ha kihasználnák a több magot. (8-16)Szerintem maximum 240Hz monitor mellett van értelme: [link]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz keIdor #76215 üzenetére
az utolso ot hir alapjan baj van.
az 1950X ellen meg lehetett tartani a az 7980XE "dehat jobb egyszalas teljesitmeny"et, viszont a 3.0+ os alaporajelu 32/64es 250Wos 1500-2000USDs 2990X ellen s2066on nincs semmi, a socket3647en pedig a 205Wos 2.5 base 3.2/3.8 turbos 8000-13000USDs platinum xeont bedobni az max paper launchra jo. itt jon ki, hogy jobb az amd energiagazdalkodasa es elvileg jobb a kihozataluk, hiaba bir joval kevesebbet a szilikon.
persze, desktop vonalon a 2990X is kb taktikai atomtoltettel verebre kategoria, de prosumer szinten az 1950X fogyott TR4 vonalon a legjobban es 300USDert meg ott a 8/16os 2700X.
mondjuk az elonyei mar most is latszanak, ha nem lett volna a ryzen valszeg en is varnek meg a valtassal, a 7820X kb 4-500 euroval lett volna dragabb platformszinten (hasonlo lappal) az 1800Xnel.
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Puma K
nagyúr
válasz keIdor #76206 üzenetére
Én ennek az időjárásnak nagyon örülök.
Lehet jókat aludni nyitott ablak és erkély ajtónál úgy hogy kint hallod ahogy zuhog az eső vagy ha nem esik akkor csak kellemes a hőmérséklet.
Napközben meg lehet mozogni.
Én simán előveszem az egyik bakancsomat és bárhova elsétálok-elmegyek
Az erdő trip ilyenkor adja a legjobban... nincsenek random arcok akiket nem hall az ember hogy jönnek[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
Ilyen is ritkán van, általában fordítva szokott lenni.
"Mielőtt rohannánk a télikabátért, az OMSZ elmagyarázza, mit is jelent ez pontosan: "A szombaton érkező hidegfront mögött erős északi áramlással messze a sarkkörön túl lehűlt légtömeg érkezik fölénk. Vasárnap és hétfőn a száraz, hűvös levegőben az erős júliusi napsütés hatására sem emelkedik a hőmérséklet 25 fok fölé" - írják. Hétfő hajnalban a szélcsendesebb tájakon 10 fok alatti minimumot is mérhetünk, a mélyebben fekvő, gyengén felhős helyeken 6, 7 fok alatti legalacsonyabb hőmérséklet is előfordulhat. A napi minimum rekordok (július első napjaiban 3, 4 fok) megközelítése nem kizárt, de megdöntésükre igen kicsi az esély - írja az OMSZ."
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
2 év alatt BF1, BF5: [link]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Devid_81
félisten
válasz akoska07 #76200 üzenetére
A hatso dobrol letort a kipufogo cso, konkretan a dobbol kiszakadt.
Tulajdonkeppen elrohadt az egesz, majdnem motorig cserelni kell, mert a tobbi elem is 99% rozsda 1% fenn maradt fem.
Ujabb par szaz £ a Suzukira
Kap egy jo utangyartottat, kb 2-3ev alatt az is lerohad majd rola, de addig nem hiszem, hogy nalunk marad a szeker....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Mobil flották
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple asztali gépek
- Ukrajnai háború
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
- Eredeti Dell Laptop Töltők 130-180 Watt !
- Lenovo T14 G1 i5-10310u 16Gb ram, 256Gb NVme, 1 év garancia, számla
- Dell 5320 i5-1135G7 16 Gb Ram 256 Gb NVMe, érintő kijelző 12 hó garancia, MINT AZ ÚJ !!!
- HP X2 1013 G3 Core i5 8250U 16Gb Ram Win11 Tablet 120HZ kijelző Garanciával
- Toshiba i5-4200 8Gb ram, 256Gb tárhellyel, számlával, garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest