Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
VTom
veterán
válasz akoska07 #77197 üzenetére
Nekem is ez a véleményem, Keldor fejtette ki valamelyik topikban, hogy valószínűleg azért jött ki a Ti is most, mert ez egy tiszavitág életű köztes generáció lesz.
Ráadásul ha tényleg 20-30%-kal jobb a 2080Ti a 1080Ti-nél, akkor váltani sem érdemes arra a kis időre.
Raytracing kb. három játékban lesz, azokért megint csak nem éri meg.Az egyetlen játék amiért fejlesztenék, mert tudom, hogy sok órát rakok bele, az a Division 2, de az meg AMD cím, ergo elég lesz hozzá egy 1080 is
428 ezer Ft a legolcsóbb 2080Ti. Atyaég. Agyam eldobom..
Persze ezek az árak még bőven lejjeb fognak menni, de akkor is, mennyire fog beállni? 370 ezerre?Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
nagyúr
válasz Devid_81 #77196 üzenetére
Nagyon egyszerű a dolog.
Ezt a szériát át lehet ugrani egy 1080Ti-vel.
Most érdemes vadászni használt jó árasított (garis) 1080Ti-t.Pláne,ha nem lépsz feljebb felbontásban.
Nem jön majd olyan játék amihez ne lenne elég a 1080Ti akár 1440p.[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
Devid_81
félisten
válasz cyberkind #77194 üzenetére
Kib@szottul elborult arak lettek a vegere.
Azt hittem csak az elozetes kavarasoknak koszonheto a sok magas fake ar amit lattunk.
De hogy berakjak az uj kartyak arait csatasorban a regiek utan igy, ezt almomban nem gondoltam volna...
Valahol latszik az arazason hogy az
RTX2070 kb 1080 szintu
RTX 2080 fog egy picivel az 1080Ti felett fog menni stb stb.
Ha valaha csokkenni fog az ara a regi kartyaknak, akkor sem lesz hatalmas a csokkenes, az nVidia kifogja arulni a kis huzasukkal a regi keszletet ugyesen.
Az ujak ara fenn marad a csillagos egen, a regiek ahhoz kepest gyengebbek es "olcsobbak" lesznek, end of storyCsak az a kerdes, hogy megis mennyivel lesz ez jobb a regiektol?
Mert csak a raytracing sz@r volt folyamatosan emlegetve tegnap a borkabatos csavo altal, hogy az uj kartyak milyen b@sz.k....
Raadasul van egy honapja mindenkinek rendelgetni, senki nem tudja pontosan milyen teljesitmenye lesz ezeknek a tularazott fjoshoknak a regiekhez merve jatekokban amik jelenleg is a piacon vannak.
Mert gondolom az NDA is vmi elborult idoben lesz (remelem most is tevedek)Ha' nem tudom, az az igazsag, hogy erzodott az elozo generacional is, hogy konkurens nelkul ez nem fog menni.
De nem gondoltam volna, hogy ennyire kapzsi az nVidia es ekkorat rug a gamerek fenekebe.
Remelem egyszer az AMD RTG meg magahoz ter, es atforgatja a piacot csak ugy mint CPU fronton csinaltak, amen...
-
snecy20
nagyúr
válasz cyberkind #77194 üzenetére
Én csak örülök a saját szempontomból, a 8700k+1080Ti kombó '19 őszéig jó lesz még nálam, ahogy nézem.
Egy bitang OC-s 1080Ti, és egy alapórajeles 2080Ti között mennyi lesz majd teljesítményben? 7-10%?Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
cyberkind
félisten
Drága, rohadt drága, amire meg veszi ezt az ember, egy olyan játék sincs mint amik a PS-re jönnek évente.
Battlefield V, a Shadow Of The Tomb Raider, Metro Exodus Gyenge, nagyon gyenge.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Na tessek...
Csak is az nvidia tehey rola hogy a Lightning-rol is nalam fog lejarni a gari.
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
proci985
MODERÁTOR
egyebkent ez tenyleg unintuitiv picit.
gyakorlatban ha mikroakadas van vagy a jatek egy ido utan texturahibazik akkor gyanus, hogy kifogy a VRam. az elsore pelda a 7970 OC BioshockInfinite 4K alatt vagy a 970 Far Cry 4 4K alatt, utobbira pl ott a Far Cry 2 az osszes 512MBvel szerelt kartyan anno a "kék" leveleivel. aztan voltak extrem esetek is mint a 8800GT 256MB aminek par esetben osszeomlott a teljesitmenye az 512eshez kepest, de olyan extrem kiegyensulyozatlan kartyaval nem talalkoztam massal.
ahogy tudom meg a 770 2GBnek volt meg baja par jatekkal ahol a memoria futott ki, de arra pontosan nem emlekszem. illetve visszagondolva talan a 7850 1GB CF lehetett meg ami valoszinuleg joval elobb kifutott a memoriabol mint ahogy elfogyott a 7970 GHz kornyeki GPU ereje.
tetejeben az nv es az amd eltero memoriacimzest hasznal.
snecy20: nincs konkurencia... GTX280 is 650USDn nyitott az elso ket hetben.
viszont CPU teren tenyleg mozgas van, a 200fontos 1800X az azert kifejezetten jo ar volt.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
snecy20
nagyúr
válasz proci985 #77189 üzenetére
16GB-tal idén és jövőre még élhető lesz a PC gaming.
A memóriaárak némileg egyedi eset, a VGA-k viszont tendenciózusan drágulnak már kb. a Fermi óta.A CPU-knál viszont nagyon rég nem látott helyzet van tavaly óta kialakulóban, egyre jobb a teljesítmény/ár mutató mindkét oldalon, és nem is tudom hol fog a folyamat tetőzni. Jelenleg a processzor körkép sokkal izgalmasabbnak ígérkezik a következő 3 évre nézve, mint a VGA-k világa.
[ Szerkesztve ]
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
snecy20
nagyúr
válasz keIdor #77182 üzenetére
Végre jó lenne már valami kimagasló OC-potenciálú kártyákat is látni, de gondolom azt se ezzel a generációval fogjuk megkapni.
proci985
Bizony, nem is viccből írtam sajnos, az egyéb PC-komponensekhez képest úgy szálltak el a VGA-árak, mint a győzelmi zászló.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz snecy20 #77181 üzenetére
most nem azert de ez pont harom ps4 pro 1TB ara (+belefer egy psvr is). meg 1500 EURbol azert igy (monitorral) kijon egy 8700k / 1800X egy 1070el.
(#77184) ÁdiBá: mondjuk ha egy 11GBs kartyan eszik 9GBt egy jatek az nem jelenti, hogy egy 8GBs kartyan nem 7et enne.
ennek szamitaselmeleti okai vannak. leegyszerusitve: gyorsabb siman befoglalni az ures teruletet, mint nezegetni a flageket, hogy hol van szabad terulet.
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
-
bombibmw
veterán
Rohadjon meg az Nvidia és az összes hazai nyerészkedős kisker!
Mi a tök van már itt?
Hova züllött ez a világ?[ Szerkesztve ]
-
ÁdiBá
veterán
válasz TTomax #77173 üzenetére
Kizárt dolog...
8 gigás a 2070 csak jelzem hogy a mostani Rise of TR megeszi a 10 GB.
Felejtős... kurva kevés a 8 - 11 giga ide...
Nem tudom mi jár az nvidia fejében, de ezek a kártyák most kifutottak a VRAM-ból, azt hol a 4K?
Nagyon kevés a VRAM az összes kártyáján, szomorú...(#77186) TTomax De ez normális dolog most komolyan?!
Ennyi pénzért nem fér bele +2/4GB vram, hogy mégis...
Kifut a VRAM-ból a hajamra kenhetem, na várjuk a teszteket...#77187) proci985 Erre nem gondoltam, de én valahogy számitottam a 20 - 16 gigás kártyákra.
[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
nagyúr
És tovább pörögtek a konzol eladások... következő havi hír.
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
keIdor
titán
Én meg csak most jövök vissza Bécsnek, Metzből (FR) de mondom félreállok, mert meg kell nézzem mi van, nem bírom ki. Azt megyek tovább. Bazz, jó drága lett, egy +15-20%-al mint amire számítottam... nem akarom húzni az időt, írjátok már meg 1080Ti-hez képest mennyivel gyorsabb a 2080Ti.
Ha van egyáltalán teszt. Én 1200€-ért kihagyom mindenesetre... majd ha olyan címek jönnek mint PS-re, akkor ok...
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
nagyúr
válasz proci985 #77179 üzenetére
Ha csak az adó lenne más simán érteném... de ebbe benne van egy jó adag árfolyamkockázat meg kutyafasza még... ennél csak az apple pofátlanabb még.
Bekaphatják.Amellett persze hogy szépen beáraztak mindent egy kategóriával feljebb eleve a konkurencia híján... ala intel mikor még nem volt Ryzen.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
proci985
MODERÁTOR
válasz FollowTheORI #77177 üzenetére
USAban mashogy mukodik a forgalmi ado (meg egy csomo minden mas is).
egyebkent nezem a helyi forumot, a 14000 SEKes elso skandinav bolt kicsit kicsapta a biztositekot.
-
ScomComputer
veterán
-
nagyúr
-
TTomax
félisten
500fontot adtam volna a 2070ért vakon,de 580az már necces,de mindegy is előrendelni se lehet...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
TTomax
félisten
Hááát CCC a dolláros árakhoz nem sok köze van... [link]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
TTomax
félisten
-
Devid_81
félisten
válasz FollowTheORI #77171 üzenetére
Most nezem a techpowerup-on is "csak" 999 az ara a Ti-nak.
Nem szottam...de akkor is krwa sok...
-
nagyúr
válasz Devid_81 #77169 üzenetére
Nem... csak 999.
Legalábbis amerikában.Nekem elég lesz a 2080 is... az még belefér 700-750 euróért majd (sacc per kb nálunk).
Viszont kíváncsi leszek én erre a szuper csendes meg OC megagiag pörgettyűre... pascalnál is beígérték azt fos lett ugyanúgy, mint az előző.
De azért haladás a két ventis design végre.
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
-
monosz
őstag
válasz ScomComputer #77166 üzenetére
Lila haj,meg serkenő szakállas fiú.,meg demo...Háá meddíg várjak?,,,
(arcoskát már nem rakok sehova)
Valaki mondja meg a tutit,dobjam ki a Ti-t,vagy mi a peperő legyen.
Nah,.. talán most...A fontolgatással gyakran elmúlik az alkalom..
-
ÁdiBá
veterán
Valaki nézi itt az élő közvetitést, amit ezen az nvidia rendezvényen tartanak?!
(#77166) scomcomputer Vajon ezek is valami forradalmi ágyúk lesznek?!
[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
ÁdiBá
veterán
Monitorom folyamatosan irja játékok alatt hogy g-sync on.
Azt hogyan lehet eltüntetni ?ÁdiBá
-
Devid_81
félisten
Linux vs. Windows Benchmark: Threadripper 2990WX vs. Core i9-7980XE Tested
Egy dolog biztos, az MS meg mindig nem ert a programozashoz ugy mint ahogy kellene
...
-
DeckardCain
senior tag
Mostanában nem jártam erre, se ph-n.
Napokban néztem fel, hogy mikor jönnek az új vga-k...
Szép árak lesznek.
De nekem most sajnos passz ez a gép csere.
Magán belgyógyászaton, gasztroenterológián lazán otthagyok egy 2080ti- nek megfelelő összeget.... -
ScomComputer
veterán
Nemsokára kezdődik......
-
proci985
MODERÁTOR
válasz FLATRONW #77154 üzenetére
o dehogynem felfogjak ok. a hawaii (290X) sweet spotja kb 900as orajel korul lett volna, ott lett volna egy 200-250W koruli, hutheto es elheto kartya, ami viszont 10-15%al lassabb lett volna a kozvetlen vetelytarsnal. na ez lett a ref alapbeallitasa.viszont kellett bencheken az extra es lett belole a GHz es a referencia "über" (aka Staubsauger) amit persze a non-refnel mar alapkent vettek, csak hogy kideruljon, hogy a bordak fele (MSI Gaming, Asus DCU2) nem birja el terheles alatt mert annyira fogyaszt. bonuszkent a hawaii 70 fok folott nagyon durvan szivarog.
ugyanez latszik az 570 / 580 / 580++ beallitasokon. 570 ref 120W, 580 Nitro+ 235W. de ugyanez volt anno a 970nel is, ld a 145Wos ref meg a 200+Wos G1.
a hawaii OC karik egyebkent jellemzoen nem fertek be a 300Wba se.
Furynal egyebkent ugyanez volt, Veganal szinten, avagy toltak addig az orajeleket ami meg epp elment es amivel versenykepes volt a teljesitmenyuk.
[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
válasz Devid_81 #77155 üzenetére
Az a baj, hogy csak 2 slotos kártya jöhet szóba, de annak is csak 1 slot marad a kártya alatt hűtésre.
Szóval, váltanom kell, de meég nem tudom, hogy milyen kuckó legyen.
Eddig az Air 240 megfelelőnek tűnik.
Aztán lehet, hogy megunom az egészet és eladok megint mindent.[ Szerkesztve ]
-
FLATRONW
őstag
válasz TTomax #77124 üzenetére
Itt jön ki az, amit az AMD-sek valahogy soha nem bírnak felfogni.
Mégpedig az, hogy az alacsony TDP nem csak a hőtermelés és a fogyasztás miatt fontos, mert egyébként ők leszarják a melegedést és a fogyasztást.
Szükség esetén bármikor kihozhatnak egy generációt, ami még mindig bőven belefér a 300 W-os keretbe, és ehhez még mindig nincs szükségük a HBM alacsonyabb fogyasztására.[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
Hát srácok, nagyon meleg a kis Mini.
Tegnap este hosszabb játék után elment 90 fokig is.
Visszaviszem és lehet, hogy kell majd vennem az új genből. -
nagyúr
Na mi folyik itt gyongyoson ?
Mit veszunk ?
-
törölt tag
Seggszikla!
-
keIdor
titán
válasz snecy20 #77138 üzenetére
Is-is.
Nem is indokolt sietni, hiszen a Vega 56/64 az RTX-2060/2070-el (utóbbi jó esetben) fog versenyezni.
Tartalék meg van, csak a hibátlan GPU-k mennek Quadro RTX-5000/RTX-6000-be. Ezzel is elmegy pár százalék: [link]Valamint drága a GDDR6, spórolni akarnak.
Egyébként nem is indokolt a 16GB ill. 24GB, nem láttam még játékot, ami bekajált volna 8GB vramot valamikor is.YouTubeon vannak 8K gameplay videók, nyilván ott igen, de 8K egyelőre a jövő, több generációra vannak még azok a kártyák, amik egyedül 60fps-t tartani tudnak. Illetve láttam mit ír Abu, de ő megint csak azt nézi, hogy papíron mi történik, a valóság természetesen most is eltér. Én azt látom, hogy 4K Ultra-n pl. a Battlefield V alpha 6.3GB vrammal elvan és jelenleg az egyik legszebb játék, amit láttam. Innen még messze van az, hogy 8GB/11GB ne legyen elég. A 7nm RTX-3000 szériánál szerintem úgyis duplázni fognak.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
snecy20
nagyúr
válasz cyberkind #77139 üzenetére
Valami bukót benyelhetne már igazán az nV is, ilyen 800-1000$ körüli árak mellett.
Mert amúgy akárhogy nézem, két és fél év alatt nőtt a játékok gép és VRAM igénye, elterjedtebbek lettek a 4K+ monitorok is, 4k@144Hz is a nyakunkon, a Multi-GPU alól meg kihúzták a talajt, magyarán eléggé kéne már az egykártyás rendszerekhez az extra szufla.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
snecy20
nagyúr
válasz keIdor #77135 üzenetére
Igen, szerintem is utóbbi a valószínűbb.
Na most nagy kérdés, hogy az nV szándékosan fogja vissza a lovakat az AMD halvány teljesítménye miatt, vagy a gyártástechnológia határai miatt kell ennyivel beérni. Anno 2 év alatt lejött két generáció is, ami szinte világmegváltással volt egyenértékű, mert duplázódott a csúcskártyák teljesítménye ennyi idő alatt.
Az meg hogy lényegében változatlanok maradnak a VRAM mennyiségek a kártyákon, hát picit no comment kategória.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Devid_81
félisten
válasz ScomComputer #77133 üzenetére
Az intel b.ziskod@san mulik csak.
Anandtech-es cikk iro emlitette anno, hogy szabadsagon is lenne de itt van a TR2 teszt is a nyakan, plusz az intel 9XXX.
Utana valaki eloreppent vmi TR2 utan egy nappal datummal.Ilyen ez, majd meglatjuk
...
-
keIdor
titán
-
Devid_81
félisten
válasz ScomComputer #77130 üzenetére
Tesztek nem hiszem, hogy lesznek, arra sztem varnunk kell picit meg. (tippre kovetkezo het hetfo)
Csak a bejelentes, specifikaciok, ar stb varhato ma inkabb.
Otthoni ido szerint 18:00 oratol indul a moka ha hihetunk a videocardz oldalan fenn levo szamlalonak...
-
Devid_81
félisten
GeForce RTX 2080 Ti Dual-Fan reference design leaked.
Hoppa hoppa, vegul megis csak lesz 2 ventis founders?
...
-
ScomComputer
veterán
Ma hány órától jönnek a tesztek?
-
snecy20
nagyúr
válasz TTomax #77126 üzenetére
Nekem csak az a furcsa, hogy most mintha nem tükröződne az a tendencia, hogy javulnánk teljesítmény / fogyasztás mutatóban... Persze sokat nem jelent, de jelzésértékű, hogy 35W-tal magasabb még a 2080 TDP-je is, mint az 1080Ti-jé.
-
TTomax
félisten
válasz snecy20 #77125 üzenetére
Hát pedig 16nmröl 12nmre olyan nagy csodákat nem kell várni.Vagy valahol valami meg lesz vágva,vagy a fogyasztás lesz "radeonos".És hát kazánt nem kérünk,még ha a tél közeleg is...Nekem lehet beugrik majd egy jó áras 1080,fhdra jó lesz az sokáig...
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
Valahogy nekem azért nem tul szimpatikus ami eddig kiszivárgott az uj kártyákról.Vaskos hütések,elreppent TDPk,kamu maszlag RTX nevek,ray tracing amire ezek a kártyák úgy is kevesek lesznek.Egyedül a 2070et találom szimpatikusnak,de majd ha az ára is kiderül lehet azt sem.Mivel a 7nmer nem elérhető,nekem ez nagyon ügy tűnik hogy a sz@rt is kipréselik a kártyából,mit sem foglalkozva a fogyasztással,mert egyébként +10-20%-ért a kutya se vinné,remélem nem lesz igazam,de nekem ez olybá tünik hogy csak fél generáció váltás lesz,egy rókabőr,amit simán megléphetnek hiszen az amd inkompetens vga vonalon.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
bombibmw
veterán
-
bombibmw
veterán
válasz Devid_81 #77107 üzenetére
Használt, Alza garis 2020.januárig.
Ezzel elleszek 7nm-ig, remélem.
Nem a legjobb hűtés, de nemsokára vége a nyárnak és nem lesz 80 fokos a kari.
Konkrétan egy Zotac 1080Ti Mini a kártya, ami nekem jó is a mITX konfogba.Így a megmaradt pénzösszeget belerakhatom a 9900k-ba.
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
válasz keIdor #77103 üzenetére
Majd ranezek, gondolom valahogy lehetne
Csak azt a regi PCI to PCI akarmit rakja vissza mindig a Win10, mert O jobban szereti a 2015-os verziot mint az ujatEleinte ugy nezett ki az uj verzioval nem fagynak a jatekok a VGA kartyammal, de aztan kiderult, hogy teljesen mindegy, igy is ugy is fagyas van.
Szoval annyira mar nem is erdekel a Windows butasaga....
-
nagyúr
DDU-val lehet tiltatni a driver update-et... nekem úgy rémlik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple asztali gépek
- Ukrajnai háború
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- DUNE médialejátszók topicja
- LG LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
- Eredeti Dell Laptop Töltők 130-180 Watt !
- Lenovo T14 G1 i5-10310u 16Gb ram, 256Gb NVme, 1 év garancia, számla
- Dell 5320 i5-1135G7 16 Gb Ram 256 Gb NVMe, érintő kijelző 12 hó garancia, MINT AZ ÚJ !!!
- HP X2 1013 G3 Core i5 8250U 16Gb Ram Win11 Tablet 120HZ kijelző Garanciával
- Toshiba i5-4200 8Gb ram, 256Gb tárhellyel, számlával, garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest