- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Nagyon szépen kérek mindenkit, hogy aki tud segítsen!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Digitális Állampolgárság Program
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen mosógépet vegyek?
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Tanári fizetések: magas béremelést jelentett be az államtitkár - és a VALÓSÁG
Új hozzászólás Aktív témák
-
bombibmw
veterán
válasz Puma K #78085 üzenetére
Akkor most mit akarsz venni?
1050Ti-ről ne válts vissza!
Igen, én meghagytam a gyári ventit.
Semmit nem hallok belőle és elég jó levegőt kavar.
Ha a rácson belülre tenném, még lehet, hogy jobbat is tolna.
Így, hogy a megtámogatom egy ventivel a kártyát, nálam a legdurvább játékokban is 58 fok volt a maximum húzva a Trio.
Ha hozzá tudsz jutni egy ilyen kártyához, akkor mindenképpen ajánlom a megvételét. -
ScomComputer
veterán
-
snecy20
nagyúr
-
Devid_81
félisten
Aki sokat fotozik annak ez az uj Nokia telo hasznos lehet
...
-
ÁdiBá
veterán
Fizikai DDR4 gyorsabb mint a samsung 960 evo m2?
ÁdiBá
-
snecy20
nagyúr
válasz ScomComputer #78090 üzenetére
Értem. Azt meg már nem is mondom külön hogy az i9 8/16 sem lesz majd egy nagy újítás, kvázi Coffee Lake az is csak +2maggal, +4 szállal a 8700k-hoz képest.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
keIdor
titán
válasz ScomComputer #78088 üzenetére
2018 Q4 - 2019 Q1 között pontosabb infó nincs.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
snecy20
nagyúr
válasz ScomComputer #78088 üzenetére
Te nem Z370-ről mentél át Ryzen-re? Most megint vissza Intelre?
Nem hoz semmi lényeges újdonságot a Z390, sőt azt hiszem semmit a Z370-hez képest.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
ScomComputer
veterán
Arról, tudtok valamit,hogy a Z390-s lapok mikor jönnek a boltokba,valahogy nem lehet erről sehol sem olvasni?
-
ScomComputer
veterán
Nekem is van TT Core X71...nagyon ott van 360-s radi van benne...nincs baj a 2db 20-s ventivel csak szét kell szedni és át kell zsírozni egy normális zsírral a tengelyt ha hangosnak véled,mert amivel ők zsírozzák az kb. olyan mint az Intel pasztája a kupak alatt magyarul szar....el kis Molykote zsír csodákat tesz...
-
snecy20
nagyúr
Jó lenne az a 1080Ti-, de több mint 300k-t már nem szabad beleölni közel két éve piacon lévő kártyába.
Viszont ha ennyit el akarsz / el tudsz rá költeni, akkor már inkább várni kéne egy kis időt amíg a 2080-ak ára leüllepszik.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
Puma K
nagyúr
válasz bombibmw #78083 üzenetére
Az a legrosszabb forgatókönyv Hybrid FTW3 330k-ért!!
Nane... most akkor visszalépjek 1050 Ti-ről 1050-re?!
A 8GB VRAM már meg volt az Asus Strix 1070-nél, aminél 1080p-ben 6,7GB-nyi maximum VRAM használatot mértem DX11 alatt.
Ezért avagy ebből a tapasztalatból kiindulva fordulnék inkább 8GB-nál nagyobb VRAM-mal rendelkező kártya felé.
Mert ha most megveszem akkor minimum 3 évig ki kell tartania. Aztán az 1080 Ti erejéből és a rajta lévő 11GB VRAM mennyisége miatt időtállónak gondolnám a tervezett időre.Nekem is TT Core V szériás házam van, csak nálam a 71 leledzik, aminek az elejében 2db 20cm-es ventilátor van. Te meghagytad a gyári 20 cm-es ventiket vagy lecserélted más gyártó 20cm-es ventilátoraira?
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
bombibmw
veterán
válasz Puma K #78082 üzenetére
Ne vegyél már 330k-ért 1080Ti-t basszus!
Akkor inkább vegyél egy 1050-et és húzzál ki még 2 hónapot, aztán megkapod a 2080-at, gyári vizes AIO-val.
Elég az a 8Gb egy darabig még.
Vagy nem tudom, de ez, hogy új 1080Ti-t szeretnél venni, ez nem az igazi szvsz.
Persze, azt csinálsz a pénzeddel, amit akarsz.Egyébként az én gépemnél nagyon nincs sok halkabb a földön most szerintem, maximum a passzív konfigok.
TT Core V21, elől egy 200-as venti, procin AIO, felül 2 db ventivel és a kartya, ami szintén a leghalkabb, ami létezik.
Ennyi és a hőfokok nagyon jók, de nem hallani semmit.[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz Devid_81 #78080 üzenetére
Adott verzióknak más és más a nyákja, meg a TDP kerete amin belül mozoghat a kártya.
Azok, konkrétan a 2 ventilátoros hűtések jók, de nem tudom mennyire birkóznak meg egy GTX 1080 Ti fogyasztású kártyával.
Egy 1080 és alatta lévő VGA-val elbánnak.Az MSI Gaming kártyája is ugyan 2 ventilátoros, de ott a nyák nagyobb-szélesebb így a ventilátorok mérete méretesebb. Továbbá az 2.5 slot-ot foglal magasságban.
Viszont az EVGA-nál mindegyik kártya 2 slot-ot foglal maximum.Az a 2 AIO eléggé csúnyácska még ha hatékonyak is.
A körítés az ami miatt az FTW3 Hybrid tetszetősebb számomra."Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
VTom
veterán
válasz Puma K #78077 üzenetére
A helyedben én a legolcsóbb EVGA kártyát venném, és rátennék egy Frostflow 240G-t, vagy ha zavar a led, akkor egy Accelero Hybridet.
Vennék rá Akasha Apache-ot, és kész.Spórolnál egy csomó pénzt.
Szvsz felesleges FTW3-at venni, semmivel sem fog többet menni, mint mondjuk egy SC2, vagy egy FE, ha mindenképpen vizezed.Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Devid_81
félisten
válasz Puma K #78075 üzenetére
Ha mar EVGA, nem nagyon neztem utana, csak hirtelen belefutottam par verzioba:
Black Edition iCX, SC/Black, SC2/Black
Ezek mind 2 ventisek ha jol latom, gyari OC-n kivul van valami elteres?
Ezeknek nagyon hulladek a hutesuk?Mondjuk 2 ventiset egy 300W+ kartyanal eleve nem vennek, csak az MSI Gaminget max
Szerk: (#78078) FLATRONW Kb
[ Szerkesztve ]
...
-
ScomComputer
veterán
válasz Puma K #78077 üzenetére
Igazad van,mint anno írtam,nálam is volt egy hybrid evga anno igaz csak pár napig teszteltem....de nézd meg légy szíves a linkelt videóm a BF5 beta-ból 4k-ban nem dsr és egyéb felkonvetált,hanem igy tolom...ott láthatod a gaming x-et nem nagyon melegszik..igaz egy manuális venti profilt lőttem be neki...és semmi hangja nincs...
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz ScomComputer #78076 üzenetére
Jelenlegi koncepcióm azaz, hogy halk gépet szeretnék. Ha alapból az adott VGA nem vízhűtéses hanem utólag kell rá szerelni egy AIO-t vagy később az épített vízbe bekötni, akkor nem szeretném semmilyen szinten bukni a garanciát.
Ezért van képben nálam az EVGA és a Zotac.
Esetemben az EVGA azért vezet toronymagasan minden más gyártó előtt, mert közvetlenül a velük tudom intézni garanciális ügyeket ráadásul Európán belül úgy hogy lehet bontani a kártyáikat.
Az Asus még nálam a nagy favorit, de a garancia szempontjából nálam kiesnek, mivel nem lehet bontani a kártyáikat hivatalosan. Trükközni meg nem akarok.
-
Puma K
nagyúr
válasz Devid_81 #78074 üzenetére
Van gyári FTW3 Hybrid: [link]
Csak az utolsó hely ahol itthon láttam 350k Ft alatt (ennyi a maximum amit VGA-ra fordítanék most), ott elfogyott és már nem is lesz úgy tűnik. Még ahol lehet venni és ahonnan vennék is bármit, az a caseking.de: ~331k Ft-ért házhoz szállítva, de most nézem... hogy már itt is csak rendelésre van. Korábban itt is volt készleten.
Az FTW3 meg van készleten overclockers-en több mint 10db. Külföldről rendelve házhoz még mindig olcsóbb mint itthon olyan boltból ahonnan vennék is bármit továbbá van készleten. Aztán ha nem olyan eredményeket látok mint szeretnék a 2080 esetén akkor már bököm is a rendelést az FTW3-ra, aztán kapja a gyári Hybrid hűtést.
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz Devid_81 #78070 üzenetére
Megnéztem még Internet Explorer-ben is, de ott sem ment... aztán vissza Firefox és minden ok. Már nyomtam volna a pánik gombot de helyette nyomtam egy rendelést.
Én most ha veszek VGA-t akkor az EVGA GTX 1080 Ti FWT3 lesz és megy rá a gyári EVGA Hybrid FTW3 szett.
Vagy... Zotac RTX 2080 AMP. Bár a 2080-nál nagyon keféli a csőrömet a 8GB VRAM. A már régen eladott 1070-nél is voltak címek amiknél 6,7GB-os maximum VRAM használatot mértem 1080p-ben... majd a tesztek választ adnak minden kérdésemre aztán rendelek valamit... csak már játsszak rendes FPS-el meg szép grafikával képernyőlag nélkül, mert a mostani tévé amit gépre kötve használok nem túl acélos
[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
válasz Puma K #78069 üzenetére
Probald ujra, nyomkodd a refresh-t ezerrel
Gigat csak ingyen, de most a sima Aorus meg csak £629 az amazonon
Ugy latom barki aki VGA vasarlas elott all, annak most erdemes picit meg turelemmel lenni
Az otthoni arakat nem ismerem, nem tudom ezek mennyire szamitanak jo kisker araknak.Szerk: scan.co.uk-n meg £619
Jovan' befejeztem
[ Szerkesztve ]
...
-
Puma K
nagyúr
válasz Devid_81 #78067 üzenetére
Mondjuk az is igaz, hogy valahol a világon egy raktárban avagy raktárakban túl sok VGA rostokol amit a bányászoknak gyártottak... ezt el is felejtettem.
Én meg most adnám le a rendelést a korábban említett monitorra
erre lehal a webshop oldalamegrendelve[ Szerkesztve ]
-
Devid_81
félisten
Elofordul
...
-
Devid_81
félisten
válasz Puma K #78065 üzenetére
Maradni fog meg egy ideig, kicsit tobbet gyartottak mint amit a piac igenyelt...kicsit beneztek a banyaszok miatt a keresletet
A hasznaltpiaci ara mar egeszen jo volt ezeknek egy ideje, de mihelyst a csokkentett ar eljut a kis/nagykerekig onnan a hasznaltnak megint csokkenni kell majd
Ez jo hir azoknak akik raypricing nelkul is boldogok...
-
snecy20
nagyúr
válasz ScomComputer #78063 üzenetére
Veszett jól néz ki ez RayTracing nélkül is.
Úgyhogy a marketinghadjáratát az nV félig bebukta.Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
ScomComputer
veterán
-
Devid_81
félisten
válasz snecy20 #78053 üzenetére
Vagy akar ha ez a verzio mukodne tobb mint 1 jatekban, mar az is jo lenne...
Vulkan Radeon mGPU Performance in Strange Brigade Tested
"DX12 alatt ossze lehet parositani 2 nem egyforma kartyat es mukodnek" dologrol mar lehetett hallani, de eddig nagyon nem is lattam olyat ami ezt valoban tudna produkalni.
...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz snecy20 #78053 üzenetére
ja hat nem veletlenul nincs sli csatolo a 2070en, gpulimites helyzetben vicces lenne, ha 1100USDert korberohogne a 2080TIt. szimulatorosok kozott pl az 1070SLI jobb megoldas volt az 1080TInel ha pl pCars2 / assetto surround meghajtasara kellett kizarolagosan a setup.
vagy en emlekszem arra is amikor 2013 tavaszan a kb 350-400euros 7850 CFfel siman hoztam az 1000euros titan (1) eredmenyeit.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Devid_81
félisten
válasz snecy20 #78050 üzenetére
Sajna a 4K az nem Pascalnak valo, amikor kijott frissen mar akkor volt egy par jatek amihez keves volt a GTX 1080 Ti is.
Ezert lenne jo vmi mukodo multi GPU cucc.
Anno minel tobb voodoo kartya volt a gepben ugy tobbszorozodott a teljesitmeny.
Jo az sem volt tokeletes de mukodott annak idejen
Most meg sok esetben a masodik VGA visszafogja a teljesitmenyt 1 kartyahoz kepest...
-
snecy20
nagyúr
válasz ScomComputer #78049 üzenetére
A 2160p az felejtős lesz Pascalon.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
ScomComputer
veterán
-
Erdei88
veterán
válasz ScomComputer #78046 üzenetére
Én úgy döntöttem, hogy megvárom ameddig be nem kerül az EA Accesbe
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz ScomComputer #78046 üzenetére
Szerintem fasza lesz... továbbra is 0-day vásárlós... csak még nem tudom hol... offline vagy origin... stb.
Nekem bejönnek a változtatások.[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
nagyúr
-
törölt tag
Conor McGregor október 6-án bunyózik újra az orosz (a kaukázusi avar népcsoportba tartozó) Habib Nurmagomedov ellen Las Vegasban a UFC 229-es gáláján.
Végre egy színvonalas bunyó.
McGregor nagyon meg fogja verni. -
nagyúr
Mi más hiányozhatna az életünkből,mint a hátitáskán Tetris-t játszani.
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
-
nagyúr
válasz proci985 #78032 üzenetére
Fogyott az.
Lehet nem annyira mint az elődök,de vitték rendesen.
Most majd többen viszik a "mérsékelt" árral.
Lehet én is bepróbálok egyet (újra apple/ios próba).Így is sok az ára,elmebeteg árazások ezek egy telóért.
-----
Más.
Tervezi vki megvásárolni ezt a játékot ?
Insurgency: Sandstorm
[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
proci985
MODERÁTOR
válasz akoska07 #78031 üzenetére
olyanokat olvastam, hogy nem fogyott jol. minden generacional nottek az arak, lehet megtalaltak azt a pontot, ami mar tul sok volt.
ismerosi korben egy X van, de o cegnel vette nagyon jelentos kedvezmennyel. szereti, de mondta, hogy alaparon nem vette volna meg.
-
nagyúr
Azt mondják nem lesz annyira drága az új ájfon,mint az elődjeik.
XS ($799) és XS Max ($999).
Talán lesz XR is.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
nagyúr
-
nagyúr
-
ÁdiBá
veterán
Ilyen ASUS Fan Extension nem tudjátok hol lehet rendelni Magyarországon illetve jó más milyen márka is, csak tudjam használni az X299 GamingE lappal?!
ÁdiBá
-
proci985
MODERÁTOR
válasz snecy20 #78011 üzenetére
290X CF GPUlimites helyzetben. tehat ilyen 16000es GPU score time spyban jo lenne. tudom, almodik a nyomor
egyebkent a gpukat anno osszesen 600 euroert vettem ujonnan boltbol garival kb 3.5 eve (meg erre meg ra lehet szamolni 250 euroert a ket blokkot). meg iden oktoberben 5 eve van piacon a 290X...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz FollowTheORI #78015 üzenetére
Compute szempontjából eleve egy csomó idle ALU-d van a raszterizálás miatt. Egyszerűen a DXR shadinget betöltöd aszinkron, és máris nyertél egy rakás teljesítményt, méghozzá anélkül, hogy a hardveren változtattál volna. A gondot tényleg az okozza, hogy egy tipikus mai játék BVH8-at minimum kér, és az 80 bájt per sugár. Erre memóriasáv-szélesség mondjuk 10 gigarays/s mellett ~1,5 TB/s-tól lesz. Ez a legnagyobb korlát most, nem véletlen, hogy akkorát lassul az egész, ha a kamera egy komplexebb jelenetre fordul.
Az optimális egyébként a BVH16 lenne, de az egy 8-10 TB/s-os történet. Az biztos, hogy ezzel az RT-vel a memóriagyártók nagyot húznak, mert úgy fogja zabálni a hardver a sávszélt, mint még soha.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
nagyúr
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz FollowTheORI #78010 üzenetére
Nem igazán a compute kell az RT-nek. Memória-sávszélesség, de nagyon-nagyon sok. Úgy 2 TB/s az, ahol ez elkezd tényleg működni. Az nem igazán számít, hogy nincs meg a TFLOPS, mert úgyis a BVH mélysége fogja lekorlátozni a feldolgozást. Nem véletlenül repcsizik 1 TB/s-ra a Vega 20. Nem igazán tudsz egy BVH8-cal mit kezdeni TB/s alatt. Márpedig ennyire mély gyorsítóstruktúra kell, még úgy is, hogy egy csomó modellt eléggé visszafognak geometriailag.
Igazából ezt az RT irányt az fogja nyerni, aki először hozza a HBM3-at, hiszen azzal 4096 biten elérhető a 2 TB/s. Aztán lehet menni a 3 TB/s-ra 6192 bites konfigurációval.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
nagyúr
válasz Mamuska #78006 üzenetére
Nem esélytelen, mert az AMD compute terüteten már most is brutál erős... és ha elmegyünk ebbe a RT irányba, ahova pont ebben kell erősnek lenni, simán lehet keresnivalójuk...
Pont ez a bajuk eddig, hogy nem elég compute igényesek a játékok... és a tradícionális területen szétalázza őket az NV.Ne írd le előre őket. (Nyilván a remény hal meg utoljára... )
De most lenne esélyük és én várnék is tőlük most egy pozitív DXR feature meglepetést.
Mellé ott a HBM (ha megtartják)... akár ütős kombó is lehet majd a Navi, vagy ami jön 7nm-en új cucc.[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Devid_81
félisten
válasz Mamuska #78006 üzenetére
Ezzel csak azt akartam javareszt mondani, hogy most nem lepett hatalmasat az nVidia.
Intel is ezt kezdte el meglovagolni, hogy nem volt konkurencia, amikor az Intel bealudt jo melyen, akkor jott a Zen.
Talan egyszer RTG-tol is megeljuk, hogy valami ertelmeset tesznek le az asztalra, de ezek most meg csak meresz almok
De jah, jelenleg semmi nyoma annak, hogy egyhamar visszakerulnenek a ringbe...
-
nagyúr
válasz cyberkind #78004 üzenetére
Ez a tipikus felsőbbrendűség érzés minden cégnél, ha nincs konkurens akkor meg még el is szállnak mellé (az árakkal is ).
Lásd Sony is a PS kapcsán ("nálunk a legjobb élmény, szóval mindenki más le van szarva"), aztán a piac meg a konkurencia erőssége eldönti a kérdést pénzben is.Mondjuk az apple teljesen más okból áraz így, ők prémium brand miatt gondolják azt bármit elkérhetnek (amíg volt Jobs, ez igaz is volt... ma már semmi alapja nincs szinte).
Pedig konkurencia van nem kevés... mégis a nép kajálja.
Részben persze azért tehetik meg, mert az egységsugarú júzer nem veszi észre, hisz az eladások túlnyomó része 2 éves szerződés mögé van téve... ott meg ha nem, vagy 5-10, X dollárral/euróval nő a havidíj leszarják.
Nyilván most nyugatról beszélek, ahol még utánad is dobják néha ezeket "ingyen".Magyarhonba itt ez elképzelhetetlen, de itt is státuszszimbólum is, meg luxus villogás ugye (lásd drágább a telóm mint a kocsim suttyók és csajaik ).
Az NV meg azért csinálja, mert a tőzsdére kell a rekord minden évben, és szűkülő piacon csak így lehet a margin-t meg a számokat hozni... és konkurencia híjján meg is tehetik. Szóval alapvetően azért ez teljesen más ok. Persze náluk is van egyfajta prémium brand érzésre játszás, de azért Jensen bőrkabátján kívül ez nem igen jön le azért egyértelműen annyira, mint apple esetén. Márcsak a termékek mivolta miatt is (PC-t nem "hordjuk").
Meg a PC gaming egyfajta luxus hobbi lett, mint a prémium kocsitartás, csicsásgatja mindenki meg babúsgatja, kirakat lett az egész (lásd RBG meg a vitrinek)... és kialakult egy szűkebb de tehetős réteg aki ezt beveszi és fizeti.
Aki meg lemorzsolódik már rég konzolon tolja (vagy nagyon hamar ott találja magát).Legalábbis én ezt így látom.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPad Pro 13 Wifi + Cellular 512GB 2024 M4Garanciális
- Lenovo Legion 5, 15'6, Ryzen 7 5800h, RTX 3060, RAM 16gb
- iphone 16 128GB gyári független, új, bontott
- XBox Series S 512GB játék konzol /makulátlan/dobozában/2025.06.05-ig Garanciával/Beszámítás.
- Philips Sonicare ExpertClean 7300, 2 év gyári garancia