Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1470) asynur válasza vaki (#1465) üzenetére


asynur
tag

Szia!

Az egyensúlyi állapotra érdemes törekedni általában: annyit levegőt fújjon be a venti, ami ki is tud menni valahol .

De a ház kialakításától is függ , merre vannak a hűtendő részekhez képest a ventik, milyenek az illesztések vannak-e szűrők stb.

A befelé fújók elé érdemes valami szűrőt is rakni, ha nincs alapból.

Ha több a kifelé fújó akkor a gép minden illesztésénél fogja befele szívni a levegőt és a port. Ha több a befelé fújó, akkor ha nem elég szellős a ház, „fullaszthatja” a ventit és nem lesz olyan hatékony a levegő szállítás.

Érdemes még figyelni a proci hűtő és tápot merre küldi a levegőt és belekalkulálni a dologba, hogy ne dolgozzanak a különböző ventillátorok egymás ellen.

De ha ezekre figyelsz, akkor sem biztos , hogy a plusz ház hűtés segít a kártyán ha melegedős.

szasanyi: én nem bántam meg egyelőre a Gigabyte GTX 1660ti oc-t (GV-N166TOC-6GD) egy hónapja van meg kb. és ugyan még nem gyepáltam agyon, de eddig elégedett vagyok vele. Hűtését szokták szidni valamint, hogy hamar elkezdenek zörögni a ventillátorok, nálam még nem jelentkezett szerencsére a probléma.

A két típus között szerintem az ár a mérvadó, ahol rendesen árazzák ott egyértelmű a SUPER jobb árérték aránya. Itthon most pl. az emagon 94e akcióban az a kártya amit én is vettem (megjegyzem az emag garanciát rendesen szokták szidni), én most is ezt venném meg mint 100 környékén egy 1660S-t, de ez én vagyok a saját szempontrendszeremmel.

És még ajánlom, hogy ha 1060 6gb-ról tervezed a váltást 1660S/ti-ra nézegess benchmarkokat azokról a dolgokról amiket használsz, hogy biztos megéri-e a váltást neked.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.