Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1901) GFerr56 válasza Pickle Rick (#1899) üzenetére


GFerr56
aktív tag

Szia!

Szerintem nézd meg úgy, hogy a max fps-t (V-sync-et is) kikapcsolod. Én is hasonlóan jártam. 1660 ti, RYZEN 3300X, 4k TV, de amikor előtte Freesync-G-Sync monitorom volt, akkor az adaptív képfrissítés miatt nem vettem észre a frame eséseket, csak, amikor bekapcsoltam a V-sync-et, a proci és a GPU hőfoka 5-10 Celsiussal esett...mivel a terhelésük is csőkkent, a rendszer reccenéstelenül ment, szinte malmozott csak...

Üdv

.Minden eshetőségre gondoltam...hmmm, lehet, hogy én vagyok a gyilkos? - Frank Drebin...........és a farkam benne volt a Guinness Rekordok Könyvében....ki is tiltottak a könyvtárból....

(#1902) temporello válasza blendész (#1900) üzenetére


temporello
tag

Valamivel jobb hűtés,kevesebb zaj.A leglényegesebb,hogy a 3 ventis közel 6 centivel hosszabb,oda kell figyelni,hogy beférjen a házba.

(#1903) LordDarkness


LordDarkness
aktív tag

Üdv. Szerintetek van értelme lecserélni a gyári hűtést egy Gainward Ghost OC 1660Ti kártyán? Accelero Xtreme IV akarnék rá tenni.

Rock Katona

(#1904) Sipoka válasza LordDarkness (#1903) üzenetére


Sipoka
csendes tag

Szerintem inkább próbáld meg alulfeszelni ahogy én is tettem az MSI Ventus-sal. 0.925 mV-on megy most nálam 1960MHz-en. Minimum 4-6 fokkal hűvösebb így és 10-20 Wattal kevesebbet is eszik. És ingyen is van nem úgy mint a hűtés csere.

(#1905) tasiadam


tasiadam
veterán

Üdv

Szereztem (legalábbis eddig rendeltem) 1600S manli blowert 580 8gb helyett.
Mennyire birkózik meg ez a palit/manli/pny féle blower hűtő a kártyával? Vagy lehet rá alulfesz bist rakni? Vagy bjrja az OC-t? Memória OC-t szeretnék és alulfeszelni, hogy ne hangoskodjon. A fogyasztását ahogy néztem, elég kicsi. (580hoz képest)

Gyermektelen, nem házas, másodrangú állampolgár

(#1906) droti25


droti25
őstag

Sziasztok,

Kicsit off.
Gtx 1650 supernek külön topikja van?

(#1907) MZsoltee válasza droti25 (#1906) üzenetére


MZsoltee
veterán

Nincs. Ugyanaz a GPU!

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

(#1908) droti25 válasza MZsoltee (#1907) üzenetére


droti25
őstag

Szuper. Köszi.
Szeretném egy egészséges szintig húzni a kártyát Afterburnerrel. Mennyit ajánlotok?

(#1909) dugo35


dugo35
csendes újonc

Hallo mindenki!
Videokartyat pontosabban ilyet gtx1660
Választottam az új gépembe. Viszont mivel
fontos számomra a csendes működés.
Ezért kérek némi nemű tanácsot, hogy melyiket
érdemesebb vennem aminek halk a hűtője és jó is.
Köszönöm!

(#1910) kerdani


kerdani
lelkes újonc

Sziasztok, van egy msi ventus 1660ti kártyam. Érdeklödni szeretnék hogy lehet-e valamit kezdeni a hűtéssel, mert fix 40%on pörög. Játek közben nem zavar mert fülesben nem hallom viszont minden más esetben feleslegesen pörög és hangos is ... Gondolkoztam azon hogy a venti 4pines csatlakozóját átkötni az alaplapra, nemtudom így tudnám-e vezérelni. Illetve sehol nem találok olyan kicsi átalakítót. Valakinek esetleg valami ötlet? Terhelés nélkül 40fok körül mozog a hőmérséklet venti nélkül.

(#1911) mcs


mcs
veterán

Beléptem közétek egy Asus DUAL-GTX1660S-A6G-EVOval.
Majd beszámolok róla. A hűtése bíztatónak tűnik a vaskos bordájával és a félpasszív módjával. :)

[ Szerkesztve ]

(#1912) mcs válasza mcs (#1911) üzenetére


mcs
veterán

Teljesítmény oké, hűtés hatékonysága oké, mert 65 foknál feljebb még nem láttam 1600 rpm mellett, de a díszkeret annyira vékony műanyagból van és annyira közel is vannak rá felfogatva a ventik, hogy egy rossz fogással valamelyik venti simán neki tud koccolni. Finoman megfeszítgettem a keretet, és azóta nincs gond.

(#1913) Sipoka válasza kerdani (#1910) üzenetére


Sipoka
csendes tag

Tedd rá az msi gaming bios-t. Én is úgy oldottam meg. Per-pil 20%-on pörög nálam a kártyán a venti és kemény 25 fokos...Gyárilag a gaming-nél 60 fok körül kapcsol be a venti. ( nincs házba a gépem és jön is rá most kintről a hideg levegő azért ilyen hűvös nálam)
Annyi, hogy a gaming-nek a gpu-ja +45 MHz-el megy, de ha zavar az a minimális oc azt vissza tudod venni rajta gond nélkül.

[ Szerkesztve ]

(#1914) GFerr56 válasza Sipoka (#1913) üzenetére


GFerr56
aktív tag

Szia!
Melyik bios verziót tetted rá? A 2019 májusit? Mármint a Gaming X kártyák bios-át...ha jól értem. A régi firmware-t lementetted? A TechPowerUp féle megoldást használtad? Még nem csináltam ilyet, magát a telepítést hogy érdemes csinálni?
Csak, lehet, kipróbálnám. Nem, mintha zavaró lenne a jelenlegi hang, meg a teljesítménnyel sincs gondom.

Üdv

.Minden eshetőségre gondoltam...hmmm, lehet, hogy én vagyok a gyilkos? - Frank Drebin...........és a farkam benne volt a Guinness Rekordok Könyvében....ki is tiltottak a könyvtárból....

(#1915) Pano


Pano
addikt

Sziasztok!

A GAINWARD GEFORCE GTX 1660 SUPER GHOST OC 6GB kártya is tud olyat, hogy általános felhasználás mellett passzív hűtéssel dolgozik (tehát csak akkor megy a venti ha játszik az ember)?

[ Szerkesztve ]

(#1916) Zimmi91 válasza Pano (#1915) üzenetére


Zimmi91
addikt

röviden és tömören, nem :D én 2060 supert vadászok, de passzívosat, mert nem akarom, hogy hangoskodjon nekem ha csak netezek :DDD

" Just remember Manchester is RED! "

(#1917) MZsoltee válasza Pano (#1915) üzenetére


MZsoltee
veterán

Röviden nem. Le lehet szabályozni, nincs hangja minimumon.

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

(#1918) Pano válasza Zimmi91 (#1916) üzenetére


Pano
addikt

ó. Így már értem miért olcsóbb ennyivel. :( köszi a választ.

(#1919) mcs


mcs
veterán

Na ebből az Asus Dualból pénzvisszafizetés lett az alacsony fordulaton kerregő ventije miatt, és kézileg csesztetni nem óhajtottam. Eddig csak Gigabyteból fogtam ki ilyet, de megtört a jég. :D
Mivel a teljesítménye meggyőzött, melyik típusokat tudnátok ajánlani belőle?

[ Szerkesztve ]

(#1920) Pano válasza mcs (#1919) üzenetére


Pano
addikt

Ha totálisan tutira akarsz menni minőségben és zajszintben, akkor Asus ROG STRIX. Csak hát, az nem lesz olcsó.

[ Szerkesztve ]

(#1921) mcs válasza Pano (#1920) üzenetére


mcs
veterán

Elfilóztam rajta, de igen, 100 felett látok a legtöbb helyen. Gondolom boost órajelben is toppon van, mert ez a Dual 1845-1905 Mhz között ingázott játékban.

[ Szerkesztve ]

(#1922) Sipoka válasza GFerr56 (#1914) üzenetére


Sipoka
csendes tag

Igen a 2019 májusi biost. Az nv 5.590.0-es verziójával csináltam én.. Érdemes lementeni előtte a saját bios-odat, de ami a tech-en van az is jó ha vissza akarod tenni rá a régit. Legegyszerűbb úgy csinálni, hogy 1 mappába bepakolod ami kell neked. cmd.exe, nv.exe, és mondjuk a bios-t mikor letöltötted átnevezed G.rom-ra. Cmd-t rendszergazdakén indítod és beírod oda, hogy " nv G.rom -f -6 " és ennyi. 2x megkérdezi majd, hogy biztos le akarod cserélni a bios-t és utána restart. Annyi, hogy a'szem z-t kell majd nyomni. Ugye angol-magyar billentyűzeten az fel van cserélve. Nem kell megijedni, hogy restart után nincs fent driver meg, hogy alacsonyabb felbontásban indul, mivel "másik" kártya került a rendszerbe ezért szarakodik a Winfos, de felteszi újra. Persze majd nézd meg, hogy nem e v'mi ősrégi alap driver-t tett e fel ami a Win-ben alapból benne van. A'szem ennyi a dolog.

[ Szerkesztve ]

(#1923) MZsoltee válasza mcs (#1921) üzenetére


MZsoltee
veterán

Talán ez még jó lehet. Bár a TUF manapság nem a lejobb.

[link]

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

(#1924) Pano válasza mcs (#1921) üzenetére


Pano
addikt

Hát igen. Én a te helyedben olyan oldalról közelíteném meg a dolgot, hogy mennyi időre szeretnél beruházni, milyen gyakran cserélgetsz kártyát? Ha legalább 3 évig használod, mert nem vagy annyira komoly gamer, akkor ha megteheted inkább rakjál hozzá -akár későbbre kitolva - és vedd meg az Asus rog-ot (vagy msi gaming x, de egy árban vannak). Ha pedig úgyis fejleszteni fogsz 1-2 éven belül, mert kell az erősebb, a jobb, akkor vedd meg valamelyik olcsóbbat és kész. :)
Ha neked nem kell a passzív működés mindenképpen, mint pl nekem, akkor a Gainward Ghost teljesen jó.

[ Szerkesztve ]

(#1925) GFerr56 válasza Sipoka (#1922) üzenetére


GFerr56
aktív tag

Kösz!
Tehát az írásvédelmet nem kellett feloldani.Gondolom ez a nv bios flash miatt volt. Figyuztam a weben leírást, de nagyon köszönöm a válaszod, így tényleg egyszerűbbnek tűnik. És, akkor a zero fan-t így sem tudja igazán, mert, ha jól láttam, 20% a minimum, de mondom ez az egész csak elméleti kérdés, mert egyáltalán nincs gondom (eddig) a kártyával (használtan vettem, félidős garival).

Üdv

.Minden eshetőségre gondoltam...hmmm, lehet, hogy én vagyok a gyilkos? - Frank Drebin...........és a farkam benne volt a Guinness Rekordok Könyvében....ki is tiltottak a könyvtárból....

(#1926) Sipoka válasza GFerr56 (#1925) üzenetére


Sipoka
csendes tag

Tudja a funless-t. 60 foknál kapcsol be. Én csak azért nem használom úgy mert az alaplapi chip pont a kártya végé alatt van és ha nem pörög a kártyán a venti nyáron simán 10 fokkal magasabb az alaplapi chip csak azért mert nem kavarja azt a minimális levegőt a kártya rá...

(#1927) mcs válasza Pano (#1924) üzenetére


mcs
veterán

Az Asusban most kicsit megrendült a bizalmam, ezért az MSi Gaming X felé hajlok. Remélem, hogy a kijárási korlátozás nem fogja annyira rányomni a bélyegét a kiszallításra. Tesztek alapján eléggé stabil a tápellátása, ezáltal jól is tartja a boostot, és nem is pörög fel igazán. A Dualon úgy szaladt átlag 130 fpsel a Doom Eternal 1080P ultrán, mint a szélvész, szóval az erő megvan a gpuban megfelelő procival. :)
Egy korábbi Ventus RTX 2060asom kb 15-20%al lehetett gyorsabb, bár azt még i5 8400al hajtottam, most pedig i7 8700 adja az alapot.

[ Szerkesztve ]

(#1928) mcs


mcs
veterán

Be is rendeltem a Gaming X-et, és egészen véletlenül péntek 13.-án kapom az automatába. :DDD

(#1929) |AP|


|AP|
veterán

Gigabyte 1660 GAMING 6G kártyát vennék. Ahogy nézem sok helyen az OC verzió ugyanannyiba kerül, mint a sima. Nekem nem szükséges az OC, fontosabb, hogy stabil és csendes legyen. Ha jól tudom mindkettőnél alap a fanless mód. Azt lehet tudni pontosan mikor kapcsolnak be a ventik ezeken a kártyákon?

(#1930) MZsoltee válasza |AP| (#1929) üzenetére


MZsoltee
veterán

Ugyanaz a kártya, csak az egyikre egy kicsit emelt órajeles BIOS-t tesznek. Vedd az olcsóbbat, ugyanazt kapod.

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

(#1931) tasiadam


tasiadam
veterán

na csatlakozom en is.

Gyermektelen, nem házas, másodrangú állampolgár

(#1932) |AP| válasza MZsoltee (#1930) üzenetére


|AP|
veterán

:R
A ventik hangjával mi a tapasztalat? Még régebbről vannak rossz emlékeim a Giga kártyákkal, de azok már sok éve voltak.

(#1933) tasiadam


tasiadam
veterán

nem is rossz

Gyermektelen, nem házas, másodrangú állampolgár

(#1934) |AP| válasza tasiadam (#1933) üzenetére


|AP|
veterán

nagyon jól néznek ki ezek a blower-style kártyák, de azt jól gondolom ugye, hogy ezekből nincs olyan, ami le tudja állítani a ventit bizonyos hőmérséklet alatt?

(#1935) tasiadam válasza |AP| (#1934) üzenetére


tasiadam
veterán

ja. fix30%.

Gyermektelen, nem házas, másodrangú állampolgár

(#1936) temporello válasza |AP| (#1929) üzenetére


temporello
tag

"Azt lehet tudni pontosan mikor kapcsolnak be a ventik ezeken a kártyákon?"
Szoftveresen állítható.

(#1937) tasiadam


tasiadam
veterán

futtattam a kartyara MSI afterburner altal hasznalt OC-t es tesztet. A szoftver azt mondja hogy 130mhz a max OC mert power limites a kartya. Alapbol 100% power targeten volt, es 8 pines. Hogy lehet akkor power limites? Vagy miert nem 120w-os es 6 pines, ha ennyire korlatoztak?

Gyermektelen, nem házas, másodrangú állampolgár

(#1938) |AP| válasza |AP| (#1929) üzenetére


|AP|
veterán

megjött a Gigabyte 1660 Gaming. Eddig semmi gond vele, leszámítva azt, hogy nem tudok hozzá olyan programot letölteni,amivel az RGB-t tudnám szabályozni.
A ventik szabályozására gondolom használható az MSI Afterburner, de az RGB-re a gyári RGB fusion az mindig kékhalállal elszáll, akárcsak az aorus engine... :(
Ahogy olvasgatok fórumokon, ez nem egyedi eset sajnos. Valaki találkozott már ezzel, vagy másik program használható vajon?

(#1939) droti25


droti25
őstag

Sziasztok

A fast sync-et érdemes bekapcsolni a driver beállításokban?
60hzes tv-n használom a gépet!

[ Szerkesztve ]

(#1940) kerdani válasza Sipoka (#1913) üzenetére


kerdani
lelkes újonc

Köszi az ötletet! :) Rátettem a gaming X biosát, tudja is a 0% fanspeedet viszont csak az egyik venti. A másik folyamatosan pörög..Nincs ötleted esetleg hogy ez miért van?

(#1941) Sipoka válasza kerdani (#1940) üzenetére


Sipoka
csendes tag

Lövésem sincs az, hogy lehetséges...Nálam ilyen gond nincs. Esetleg azt próbáld meg, hogy a másik gaming bios-t teszed fel, de szerintem előtte tedd vissza a régit és utána a másikat.Esetleg az Afterburner-rel próbáld manuálisan vezérelni...Én így használom Afterburner-ben.

[ Szerkesztve ]

(#1942) mcs


mcs
veterán

Na megérkezett a Gaming X péntek 13at megelőző napon. Ennyire szép csomagolása még az egykori Gigabyte Xtreme Gaming GTX 950esemnek se volt, és ránézésre nem tűnik ,,visszáruzottnak", mert ettől egy picit tartottam. :)

[ Szerkesztve ]

(#1943) Sipoka


Sipoka
csendes tag

És ha már itt vagyok...Alulfeszelésnél meg ezt a beállítást használom.Ezzel a beállítással nálam 0.931 mV-on 1980MHz-en szoktak általában menni játékok, de mindenki kedvére emelhet vagy csökkenthet rajta.Többet is bírna, de nem látom értelmét "kitaposni a lelkét" a gpu-nak +1, 2 fps-ért...A memóriákat nem is húzom.

[ Szerkesztve ]

(#1944) tasiadam válasza Sipoka (#1943) üzenetére


tasiadam
veterán

Pedig a memória a bottleneck ezeknél a kártyáknál. Én adtam neki +100X mhz-t a GPU-ra és +200x mhz-t a memóriának.

Gyermektelen, nem házas, másodrangú állampolgár

(#1945) Sipoka válasza tasiadam (#1944) üzenetére


Sipoka
csendes tag

Memóriák elvileg 15 GHz-esek legalábbis a Ventus Ti-n. Bírja elvileg a +1500-at is amit Afterburner enged.

[ Szerkesztve ]

(#1946) Corsa02 válasza Sipoka (#1945) üzenetére


Corsa02
őstag

Ez így igaz, nálam is Gaming X 1660Ti-n a memóriák +1420-on mennek, ezen a beállításon minden teszt és játék hiba nélkül lefut.

The Truth Is Out There --->

(#1947) tasiadam


tasiadam
veterán

jezus. ezeket hol lehet megnezni?

Gyermektelen, nem házas, másodrangú állampolgár

(#1948) kerdani válasza Sipoka (#1941) üzenetére


kerdani
lelkes újonc

Afterburnerben tudom vezérelni de csak az egyik venti kapcsol le, megpróbálom majd a másik biossal. Más ötletem nincsen sajnos.

(#1949) tasiadam


tasiadam
veterán

Kérdés: 125W TDP-t hogy tudom kitolni? 125W-nál visszavesz az úrajelből. Afterburneres OC scan is azt mondja h power limites a kártya.

Gyermektelen, nem házas, másodrangú állampolgár

(#1950) mcs válasza tasiadam (#1949) üzenetére


mcs
veterán

Afterburnerben ha tudod, kitolod a power targetet, de sokat nem fog ám segíteni a gpu-n, mert akkor ugyaúgy el fogja érni a max fogyasztást, és akörül is elkezd már visszaboostolni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.