Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Aktív témák
-
-
shteer
titán
-
Bejbi
csendes tag
válasz
Herbali
üzenetére
És ez?
http://www.notebook.hu/notebook/sulinet/aspire_3103nlm_sulinet
A problémánm annyi, hogy kártyával fizetnék, és ez elég kevés helyen oldható meg... mármint helyben.
Ha esetleg erre is tudnátiok tippet, hogy mely boltokban lehetséges? Nem tudom a laptop.hu boltjaiban esetleg? vagy a notebook.hu üzleteiben? -
Bejbi
csendes tag
Hello!
Beruháznék egy laptopra, de igazábóül nem tudom, milyet lenne érdemes venni. Max 200ig sulinetre, és örülnék, ha amd lenne. Igazából ezt nézegettem, nem tudom, mi a vélemény?
FUJITSU SIEMENS Amilo La1703
http://www.notebook.hu/notebook/fusi/amilo_l/fujitsu_amilo_la-1703
Nekem korrektnek tűnik, de fórumokban fujiról nem nagyon olvastam. Filmnézéshez, grafikához kéne.
Javaslat, ötlet, tanács?
Előre is köszi, Bejbi -
wgaborw
tag
Hát az nem valami sok, sőt manapság kevés, sztem a ma elfogadható alap akksi idő 2.5-3 óra kell hogy legyen.
Akkor másképp teszem fel a kérdést. Tudnátok 1-2 (na jó több) Core Duo-s gépet ajánlani, ami azért épeszű pénzmagot kíván meg? -
wgaborw
tag
Sziasztok, Sulinetben nézegettem egy Acer Aspire 5612-es notit, Core Duo-val van szerelve, eddig nem sok infót találtam róla, de egy acer-es specifikációban azt olvastam hogy 2000 illetve 2400mAh-es akksit adnak hozzá. Ez elég kevésnek tűnik a manapság legtöbb notiban található 4000/4400mAh mellett. A Core Duo ennyivel kevesebet fogyasztana mint celereonos társai? Mire lehet elég ez az akksi?
Wgaborw -
fulcrum
tag
Sziasztok
Fülest kaptam, hogy lesz hamarosan 12''-os pici asus u5f noti sulinetben. Ismeri valaki? Mit gondoltok róla, a pici notik is bírják úgy a strapát mint a nagyobbak? Jó lenne olyan véleménye, aki ilyen kicsit használ, használt. Thx -
Alvin_ti4200
félisten
Senki nem vett még HP 500-at?
-
guest666
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
itt ülök az ősöreg Compaq M700 elött és qrvára tetszik a TFT-je, meg a bill is frankó. Kár hogy ezek az új tömegcuccok kínából nagyon alapra vannak véve... bocs az offért
-
guest666
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
ja, és a billentyűzetére vagyok még kiváncsi, mert a 6310 bill-je finoman szólva nem nyűgözött le.. csattog, nyikorog nyüszörög ...
-
guest666
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
miért, milyen a TFT-je ? asszem egyet bevállalok, csak még nem volt időm megnézni...
-
wgaborw
tag
xETRO-s újságban olvastam most egy számora még ismeretlen sulinetes notit.
ACER Aspire 5612 nwlmi (bruttó 200.000)
-Core Duo T2300 (1.66 Ghz)
-15.4'' Crystal Brite
-512 RAM
-80GB HDD
DVD suoermulti
-meg az aprólék
-a szórólap elég szűkaszavúan fogalmazott
Esetleg ha van valakinek pontosabb infója erről a notiról azt szívesen venném. Amúgy a celeron és a core duo procik között mennyire érezhető a külnbség (teljesétmény, fogyasztás) -
humax
senior tag
mar nincs sok ido azert ossze irtam a 15 core 2 dou 64x2
core 2 duo
.......................................................................................................................................
HP nx7400 (RH673ES) [link]
NINCS BENE TV OUT,IGAZ?
HP nx7400 (RH412EA) [link]
NINCS BENE TV OUT,IGAZ?
Lenovo (IBM) 3000 n100 (TY0B9HL) [link]
LENOVO C200 [link]
15.0'' XGA TFT,AKKOR AZ NEM WIDE?
ACER Travelmate 4233nWLMi [link]
Bluetooth,IEEE1394 NINCS BENE.IGAZ?
Toshiba Satellite A100-811 [link]
Toshiba Satellite A100-813 [link]
Toshiba A100-906[link]
SZERITEM DRAGA
..............................................................................................
AMD 64 X2
ASUS A6m Q024 [link]
FujitSPa1538[link]
..............................................
ha hianyzik valami gep irjatok.
ki mit mond?mi a velemilyn? Mit ajánlaszt ,is miert?
a linkek nem az arak miat vannak,ha olcsob mashol irjatok.
.
[Szerkesztve] -
Dzsimmy
aktív tag
Sziasztok!Szerintetek ez az ár már a sulinettel (tehát a 60000ft-al) csökkentett ár vagy ebből jön még le a 60?[link]
-
metuha
csendes tag
Sziasztok!
Teljesen új vagyok itt, meg az informatikához se értek, bár egy ideje olvasgatlak Titeket, mert notit kell vennem, elsősorban munkaeszköznek.
Sulinetre szeretném, office-t használnék elsősorban, DVD-t néznék, zenét hallgatnék, neteznék (wireless fontos lenne), esetleg néhány régebbi stratégiai játék.
Most egy HP nx9030-ast használok munkahelyi kölcsönbe, mert az itthoni PC-m tönkrement, ez fullos gép, nem tudom, ehhez képest az nx7400 és nx6310 mennyivel tud kevesebbet.
Jó lenne minél olcsóbban megúszni (max. 200 ezer körül, de inkább ez alatt), de nem egy évre venném a notit, tehát azért számít a minőség is. HP-be most beleszerettem...
Ti mit tanácsoltok, milyen gépet vegyek?
A másik kérdésem, hogy ezeket a kétmagos gépeket nekem érdemes lenne-e ilyen felhasználás mellett nézegetni?
Köszi, ha segítetek
Üdv: Metuha -
oak
tag
120-ért sulinetben? Igen: [link]. Mondjuk olyan is.

-
zsolti04
csendes tag
Találtam MSI 677X-et Geforce 7600 Go-val + AMD Turion X2 + 1Gb RAM sulinetre
266.000-ért, ha valakit érdekel [link] -
shteer
titán
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
általában meg tudod magad is csinálni garivesztés nélkül
-
germanh
senior tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
mikor haver a sulinetes asztali gépébe vett új vga-t(nem sulinetest) + ramot akkor be kellett mennie oda ahol a gépet vette és ott 5k-ért bepakolták neki. mondjuk ez asztali cfg amiről beszélek...
-
Alvin_ti4200
félisten
Sulinetes notiban lehet memóriát bővíteni/bővíttetni? Mert valszeg 512 RAM-mal jön majd a gép, viszont nekem 1 giga kéne, tehát raknék bele még egy 512-est. Ezt csak szervízben tudják elvégezni vagy saját magam is megoldhatom (garanciavesztés nélkül)?
-
germanh
senior tag
Úgy néz ki, hogy holnap megyünk faterékkal egy HP NX7400-asért(1.73cel,512mb,gma950)

megelőlegezik nekem a cucc árát
168k-ért sztem lazán megéri...60k sex és máris csak 108k-t kell visszafizetnem
persze abba is adnak még ajándékként zsét
húúúúúúúú, nagyon várom

-
válasz
shift+ő
üzenetére
Egyre inkább az MSI felé húzok, mert ugyan nagyon jó áron van ez a Toshiba, de félek nem lennék vele teljesen elégedett, s egy notebook ugye több évre szólna...
Félre ne értsd, nem a választásod akarom kritizálni, sőt! Az összes sulinetes notebook közül nekem csak ez a Toshiba meg az MSI M670-es tetszett! -
shift+ő
senior tag
Megnéztem az MSI-t, az a mobil sempron lehet, hogy jobb mint a celeronM mert ez tudja a speedstep-et Viszont az akku időre itt is 2 órát írnak, és ez a toshiba is elmegy közel ennyit. Abban 80-as vinyó van, és 4 USB-al valamint kártyaolvasó és ami nekem inkább hiányzik, az a firewire, az abban van, ebben nincs.
És megnyugtatalak ez sem full fekete, csak a belseje, a külső fedlap az szürke.
AMi még melette szól 2 év gar, DVI. A CF-et meg lehet oldani PCMCIA klártyával.
Valahol (cora, vagy auchan) láttam hirdetve 140-ért FuSi sepronos gépet, estleg az.
[Szerkesztve] -
válasz
shift+ő
üzenetére
Hát igen, nekem szimpi volt a THM miatt, de akkor is kevésnek érezem a tudását! Ezt a CF-olvasást nem is néztem, de úgy tűnik tényleg nincs notebook-okban (de gáz már!)
A 2usb személy szerinte nekem kevés, de ugye külső egységekkel bármit meg lehet oldani (akár a CF olvasást is!)
Az akku viszont még mindig egy gyenge pont nálam! Fáj a szívem érte - mert olcsóbb, meg ráadásul full fekete (már ha számít is ez egyáltalán!), de valahogy az MSI akkor is szimpibb...
[link]
Nem tudom. 7végéig meg kell hoznom a döntést!
Kérdés: Lehet ebbe a Toshibába később jobb aksit venni/tenni??? -
shift+ő
senior tag
A médiamárktból már elkapkodták, de tegnap a saturnban még volt 140-ért. A kártyaolvasó az nálam nem szükséglet, CF olvasós notit mostanában nem láttam, tehát mindenképen kell mellé egy kártyaolvasó. A 2 USB valóban kevéske, de ritkán kell több. Ebben a kategóriában az acer is hasonló akkuval adja ki a gépeit. Az MSI-t nem ismerem. Azért is vettem meg itt, mert itt nem kellett egypen kicsengetni az árát, 10X13990 Ft az már barátibb, és valóban 0% a THM.
[Szerkesztve] -
válasz
shift+ő
üzenetére
Én is néztem ezt a típust, de egy két tulajdonságával nagyon nem voltam elégedett:
- nuku kártyaolvasó! (nekem kell (CF/SD) fényképezőgépek miatt)
- összvissz 2db USB?!
- 2200mAH aksi, kb. 1.67 órás üzemidő...
Jah, MediaMarktban 139e, a Saturn nevű tesójában 159e...
Úgyhogy valszeg marad az MSI! -
shift+ő
senior tag
Ma vettem egy Toshiba L30-134-et. 140K-ért sulinetben 10X14K-s részletben a fukar áruházban.
CeleronM 410 (1,46 GHz)
512 DDR2
60 GB HDD
DVD RW
ATi X200
15,4'' WXGA
WLAN
XP Home !!!
Az akciós ujságban 170K de a boltban csak 140K.
[Szerkesztve] -
Omni
aktív tag
válasz
Zsolo007
üzenetére
Ez egy rémes gép. intel proci és via chipset via videokártya már önmagában is rémisztő. Rádásul Fujitsu Siemens ami nem a minőség szinonímája. Továbbá 2000-res akku.

Csapj hozzá 10kt és vegyél hasonló kaliberű Hp-t 4000-res akkuval, mert ez a FuSi tiszta pénzkidobás 140k-ért. -
vadaszg
csendes tag
Kérdésem lenne, kéne valami Sulinet-es notebook, nézegettem őket, melyiket javasoljátok az alábbiak közül:
FUJITSU SIEMENS Amilo Pro V2055
ACER Aspire 3103 NLM SULINET
ACER Aspire 3692 NWLMI SULINET
ACER TravelMate 2492 NWLMI
HPQ NX7400 EY587ES SULINET
Fujitsu Siemens Amilo L7310gw
Toshiba Satellite L30-134
Előre is köszönöm! -
Zsolo007
tag
válasz
BluEyes
üzenetére
Valóban okafogyottá vált, de egy dolgot hadd tegyek hozzá: Én azt tapasztaltam, hogy az emberek minél kevésbé értenek a számítógéphez, annál jobban zavarja őket ha nem azonnal történnek a dolgok. Nem értik mi történik, azt hiszik ők hibáztak, nekiállnak kattingatni, értetlenkedni....
-
Zsolo007
tag
válasz
BluEyes
üzenetére
Nyugodj meg. Próbáltam. És tény hogy el lehet vele lenni, de ha az ember tovább akarna lépni akkor jobb ha megvan a lehetősége.
Egyébként meg hadd számoljak egyet: Egy alap XP (ha nem tweakeled) megeszik helyből 200 megát indulásnál. (természetesen nem rögtön install után, hanem ha rákerültek driverek, ilyen olyan szükséges programok). Aztán indítasz egy Firefox-ot és megnyitsz egy weblapot = 50 mega a memóból, opera valamivel kevesebbet eszik, IE kb. ugyanennyi helyzettől függ.
Ha egy office-t indítasz (attól függ melyik) az 8-20 mega memó. És akkor még nem is vettem figyelembe egy jó kis PDF olvasgatást. Tekintve az adobe jelenlegi bloatware-eit ez pdf-től függően nagyon gyorsan felkúszik a 100-as tartományba...
Namost ha tudjuk mindemellé azt is, hogy a windows _mindíg_ üresen fog tartni 40-60 mega memóriát minimum, akkor gyorsan eljutunk a swapping, amiről meg tudjuk, hogy lassú...
Sajnálom, hogy kategórikus voltam, nem állt szándékomban senkit sem megbántani, felhúzni, megsérteni.
[Szerkesztve] -
BluEyes
őstag
válasz
Zsolo007
üzenetére
Mi az, hogy minimum? Ki határozta meg? Törvény ez, vagy mi?
Netre, office-ra elég a 256Mb. Meg egy csomó mindenre. Nekem 2 konfig is megy itthon ennyi rammal, Xp-vel, ebből az egyik éppenséggel egy 1.3 CeleronM procis laptop, úgy hogy tudom mit beszélek. Te tudod mit beszélsz? Próbáltad, vagy csak úgy hallomásból osztod az észt itten? -
Kacsa601
csendes tag
válasz
SutiAdi
üzenetére
Usanotebook.hu nál az acert ajánlották. Én is a kettő között gondolkodtam de mivel az acer Core 2 duos ezért azt vettem. Pár napja van meg de eddig szimpi. Akksija (mondom ezt pár nap után) 2.5-3 órát bír. Csillogó kijelző nekem sem tetszik szerintem zavaró mikor csillog. Már csak ezért is az Acert választottam majd az idő eldönti mennyire volt jó döntés
-
ironka
csendes tag
Sziasztok!
Esetleg valakinek van jövő heti EW szórólapja, amin vannak Sulinetes notebookok?
Köszi
Iron -
KriszBoy
senior tag
Helló!
Vki tudna segíteni, melyik laptop a legolcsóbb a sulinetben?
Szüleimnek kellene, csak netezés és Office! Semmi több....
THX
[Szerkesztve] -
Zsolo007
tag
válasz
SutiAdi
üzenetére
E kettő között véleményem szerint nagyon egyszerű a döntés: Tükröződő kijelzőt akarsz vagy sem? Lévén időd nagy részében ezt fogod bámulni ez nagyobb súlyú mint bármi más szerintem. Ha fényes helyen (főleg mesterséges fény) akarod használni akkor én nem ajánlom. Én használtam ilyet is olyat is és azt kell mondjam igen zavaró tud lenni. Igaz meg lehet szokni, de van körülmények maik egyszerűen semmit sem fogsz látni vele, míg a másikkal ''vígan elvagy''. Egyébként ha ettől eltekintek akkor hardver szempontból majdnem mindenben jobb az Acer (erősebb proci, 2x annyi memót rakhatsz bele, 40gigával nagyobb vincsi, forgatható webkamera
). Ha nekem kéne választani én az Acert választanám. -
SutiAdi
tag
Helló!
Én is notebookot szeretnék venni még mindenképp az idén, sulinetben. Már jóideje nézegetem a hozzászólásokat, véleményeket, tapasztalatokat, stb. De nehéz dönteni.
Mindenképpen kétmagos intel procis gépet szándékozom venni. Kb bruttó 240.000.-ig.
Leszűkítettem a kört két gépre, és érdekelne a véleményetek, szerintetek melyik a jobb választás. Lécci indoklást is, hogy miért azt egyik, vagy miért a másik. Előre is köszi mindenkinek.
ASUS A6f AP040
Intel Core Duo T2300 (2MB L2 cache/FSB667) 1660 MHz
80GB Ultra DMA100
512MB DDR2 533/667MHz SDRAM, max 2GB
DVD SuperMulti író
15,4'' WXGA ColorShine, 1280x800
Intel 945 GM
Kártyaolvasó: 4 az 1-ben SD/MMC/MS/MS PRO
1 x Type II PCMCIA 2.1
4 x USB 2.0 port, 1x IEEE 1394 port
1 x TV Out (S-Video)
1 x Printer Port
1 x VGA Port
Webkamera: 1,3MPixel
hordtáska, USB optikai egér
2 év világgarancia (bővíthető)
bruttó ár: 228.000 Ft
ACER Travelmate 4233nWLMi
Intel Core 2 Duo T5500 (2MB L2cache/FSB667) 1660 MHz
120GB 5400rpm ATA/100 merevlemez Acer DASP-vel (Disk Anti-Shock Protection)
512MB (1*512)DDR-II memória, mely 4 GB-ig bővíthető
DVD SuperMulti író
15.4'' WXGA TFT, 1280 x 800 képpont felbontás, 16 ms válaszidő
Intel Graphics Media Accelerator (GMA) 950
5 az 1-ben kártyaolvasó (SD/MMC/MS/MS PRO/xD)
1 x PC Card bővítőhely (Type II)
4 x USB 2.0 csatlakozó
1 x csatlakozó külső képernyőhöz (VGA)
1 x S-video/TV-kimenet (NTSC/PAL)
Integrált Acer OrbiCam 1,3 megapixeles CMOS kamera: 225 fokban ergonomikusan elforgatható
1 év helyszíni garancia(bővíthető)
bruttó ár: 228.000 Ft -
Utilitas
tag
válasz
Zsolo007
üzenetére
Egyetértek veled, de én is szeretem ha nyugodtan mennek a dolgok.
Bármikor kitalálhatja valaki az APEH-nél, hogy na akkor gyerünk , nézzünk ennek is utána.
Mondjuk lenne nagy sikítás a '' nép'' részéről, mert szerintem a sulinetet igénybe vevő emberek nagy része azt sem tudja mi is a sulinet, csak valaki mondta, csinálta, igényelte stb.
Minden jót
Utilitas -
Utilitas
tag
válasz
Zsolo007
üzenetére
Hali
Szóval a sulinetben vásárolt eszközt három évig, a vásárlási okmányokat pedig 5 évig ( gyakorlatilag 6 évig) meg kell őrizni.
Van egy másik topic itt , hogy nem nagyon ellenőrizték még a gépek meglétét, de azért biztos ami biztos alapon illendő 3 évig megtartani az eszközt ha már megvetted, és visszaigényelted a pénzt.
Ja, meglehetősen furcsa lenne ha a mai sulinetes laptopokon sok vistát futtatnának a jövőben. Eléggé borsos áru az a laptop amin vistát lehet majd futtatni, mindenesetre azt a laptopot amelyiken megy majd a vista szerintem nem sulinteben kell megvenni, mert nagyobb lesz a sulinetes felár, mint a visszaigényelhető adó
Minden jót
Utilitas -
Utilitas
tag
Hali
Természetesen cég is vehet sulinetben gépet,de elég nagy hülyeség lenne.
A sulinet ugyanis KIZÁRÓLAG MAGÁNSZEMÉLYEKRE VONATKOZÓ ADÓKEDVEZMÉNY (bocs az üvöltözésért), vagyis természetes személy és adóalany kell hozzá, és az illetőnek rendelkeznie kell annyi adóval ( min 60.000.Ft-al), hogy visszaigényelhesse a vásárolt eszköz 50%-át, de maximum 60.000.Ft-ot.
Ha cég vesz sulinetes gépet akkor a magánszemély nem jogosult visszaigényelni a sulinetes adókedvezményt, viszont legalább többért veheti mint sulineten kivül.

Van viszont egy olyan adószabály is, hogy a cég éves szinten 60.000.Ft-os ( lehet , hogy az összeg változott nem tudom) értékhatárig fizethet az alkalmazottjának internet előfizetést, vagy hozzájárulhat a dolgozó számítástechnikai eszköz beszerzéséhez ( de ez nem sulinet, pontos szabályozást meg lehet nézni az adótörvényekben). Na ezt le lehet írni az adóalapból
Röviden ennyi
Minden jót
Utilitas -
Zsolo007
tag
Szia!
1: Erre én nem tudok mit mondani. Én már találkoztam 2 acer-el és egy Toshibával. Toshiba hihetetlenül jó. Nekem nagyon bejött (pontos típust nem tuodk most fejből mondani). Az Acer is jó, de nem ér fel a toshibával nálam
.
2: Ez mekkora marhaság
. Ki ellenőrzi szerinted, hogy megvan e még a sulinetes cuccod? Egyébként nem akarok beleszólni, de szerintem ne Vistázz laptopon. Nem vagyok windows utáló, de a vista (szerintem) nem tud semmi olyan hasznosat felmutatni ami kompenzálná a magasabb gépigényt. De te tudod...
3: Nem egészen értem amit írsz, de ha az áfavisszigénylést és a sulinetet akarod egyszerre igénybevenni akkor az nem fog menni, vagy az egyik vagy a másik tudtommal.
4: Mikor én választottam gépet nyár végén még nem volt szempont a játék. Így egy IGMA950-eset vettem. Meg fosz lepődni: Hihetetlen jól teljesít 3-4 éves játékokkal. Én Opartion Flashpointot nyomok rajta, Independence War 2-t. Quake 3-at és gyk mindent ami Q3 motorral megy. Mindezt úgy hogy csak osztott memó van. Sőt a WoW-ot is viszi
.
Szerintem mindenképpen megérné 2 magosat választanod. Dob most is a rendszer teljesítményén és a jövőben csak egyre jobban és jobban ki fogják használni.
Sempronra és 64bitre nem tudok mit mondani. Viszont ha AMD akkor már turion. A 64bitről annyit, hogy ne várj sokat. Igazából csak akkor jó ha sok memóriád van. Egyébként semmit sem jelent, főleg, hogy a progik még mindíg 32 bitesek.
A teljesítmény dologra azt tudom mondani, hogy google. Van kismillió teszt ilyen témákban...
Egy nyomós érv lehet egyébként a core duo mellet, hogy DDR2-t használ, míg a sempronok sima DDR-t és asszem a turionok is. Ez abban számít igazán, hogy a DDR2 kevesebb fogyaszt mint a DDR. Nem tudom pontosan mennyivel. (ha nagy izgat akkor gugli)
Core és core 2 között az a különbség, hogy a core az alapból a mobil piacra lett szánva míg a 2 desktopra. De megint csak azt tudom mondani: olvasgass teszteket.
Turion - Turion X2: 2 mag jobb mint 1
[Szerkesztve] -
Lovag1
csendes tag
Sziasztok!
Szintén laptopot vennék vennék (sulinet), ki mit tud javasolni:
Elképzeléseim:
1:
márka... számos ismerősömnek ment tönkre laptopja 1 év után de ha megkérdezem a szervizeseket milyen márkát vegyek nagyon eltérőek a vélemények: Fujitsu Siemenst nagyon nem ajánlják Clevot szintén nem ha már sulinetes akkor 3 év garival de az csak DELL-nek van alapból a többinél lehet kiegészitő garit venni de az is elég drága. ACER ~21e ft brutto a +1 év gar és igy 2 év van rajta ASUS eleve 2 év... HP IBM tipusok 1 év és elég drága egy ugyanolyan tudásu ASUS hoz vagy ACER hez képest.
2:
Ha már 3 évig nem adhatom el akkor ha nem is villámgyorsan de menjen rajta a vista.
3:
Ár: 60e ft visszajár, ha cégesre veszem visszakapom az áfát, tehát szempont nekem hogy az áfarész ne érje el a 60e ft ot sőt sulinetes ajánlatok általában kicsit drágábbak mert a boltok visszeélnek vele igy kb 230e ft bruttóig mennék el e fölött jobban megéri ha cégesre veszem és visszaigénylem az áfát.
4:
Nem feltétlen szempont de ha már van akkor lehessen rajta pár játékot futtatni legyen valamennyi saját VGA memóriája.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Intel processzoros gépekben (core duo, core 2 duo) nem nagyon találtam olyat amiben van saját memóriás VGA csak nagyon drágán 250-300 tól felfelé. Tudtok ajánlani olyat aminek van saját memóriája és br 230e körül van?
Marad az AMD sempron 64 vagy turion, a sempronról azt olvastam h 64 biten nagyon lassu (mert emulálja csak, most lehet h butaságot irtam) de legalább megy rajta de csak szenved vele... Ár szempontjából pedig nekem a sempron 64 lenne a legjobb pl ASUS Q048 180e ért de ha szar akkor inkább áldozok 30e el többet egy turionért.
A köv sulinetes tipusokat találtam ami szinte minden szempontomnak megfelel:
2év gar:
ASUS A6M Q048 (sempron):180e
ASUS A6M Q035 (sempron):186e
ASUS A6KM Q056 (turion) : 204e
ASUS A6KM Q157 (turion) : 210e
ASUS A6M Q024 (turion X2): 227e
1év gar:
ACER 3103 NLM (sempron) :150e (2 év garral 172e de akkor már inkább az ASUS)
ACER 5101 AWLMI (turion):192e (2 év garral:227e)
Kérdés:
van e komolyabb teljesitmény kölünbség a sempron és a turion között 32 illetve 64 biten?
illetve ugyanez a turion és core vagy core 2 duo között? illetve a turion és a turion x2 között?
Köszönettel
Lovag1 -
hynia
csendes tag
-
hynia
csendes tag
Sziasztok!
Mitac notikról van valakinek tapasztalata?
Spec erről?
MITAC 8258
15,4 WXGA Glare
DUO2 1833
1024
120
DVD+-RW DL
ATI Mobility Radeon X1600 512Mb
Intel 945 chipset
DUO Ready
667Mhz FSB
Serial ATA HDD
56k modem
GB LAN
abg WLAN
4xUSB
S-video
DVI
Firewire
Kártyaolvasó
IR
TV antenna bemenet (tuner beépíthető),
Bluetooth
SPDIF
mikrofon
4400 mAh akkumulátor
2 év garancia
Csak 2,7 kg
260700 - 312840
Gbem -
Zsolo007
tag
Én speciel modellezek. 1024x768-on ez lehetetlen lenne. Arról nem is beszélve, hogy régi játékok szebben néznek ki az elmosás miatt
. Szerintem marhaság, hogy csak filmnézésére jobb, dehát ízlések és pofonok 
Egyébként ezzel a filmnézés dologgal az a baj, hogy ha 1 mód van rá én nem nézek laptopon filmet a kijelző minősége miatt. Ilyen kontrasztaránnyal nem egy nagy élmény.
[Szerkesztve] -
kapasz
tag
válasz
germanh
üzenetére
Az a ''jobb'' (=széles) kijelző nem mindenre jobb. Szinte csak filmnézésre jobb. Bár ízlések és pofonok, én nem adnék érte több pénzt. Olvasgass még, vannak e témában mindenféle vélemények. (Azon kívül, hogy nem mindenkinek tetszenek a hangya betűk, nem is mindegyik game támogatja ezt a felbontást, netezésre meg szövegszerkesztésre se ideális, a képarány miatt.)
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- alza vélemények - tapasztalatok
- Horgász topik
- Apple MacBook
- Metal topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- További aktív témák...
- ÓRIÁS HP 470 G5 / Intel core i5 / NVIDIA 2gb dedikált / 16GB DDR4 ram / 256gb SSD / WIN11
- X1 Carbon 10th 14" FHD+ IPS i7-1265U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Csere-Beszámítás! Macbook Air M1 8/256 Retina! Makulátlan! Akksi 96%!
- Csere-Beszámítás! Acer Predator Helios 300 Gamer Laptop! I7 10750H / RTX 2060 / 1TB SSD! 17,3 Col!
- UTOLSÓ DARAB! Lenovo Thinkpad T580, i7-8550U, 16GB/256GB, FHD/IPS, garancia, számla!
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3555,100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- HP 24" IPS LED FULL HD monitor 24fh 4HZ37AA
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Karácsonyi meglepetés lesz nekem, szülői kézből. A sok rinya megtette a hatását
Nah jah, macbook volt nálam is az első, de gondolhatod, miért kaptam árkorlátot

Ennyi pénzért kibírható. Egy RAM slot van benne, így árusoknál kell variálni a bővítéssel, hogy a 256 megás modult beszámítsák.
A TFT-je sajnos hagy némi kívánnivalót maga után, WLAN nincs, vinyó kicsi, de ennyi pénzért (pláne Sulinetben) vétek kihagyni.