Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- potyautas: Kiküldetésben a szép Juhásznénál
- Szevam: ChatGPT: Bizonytalansági jelölés funkció bekapcsolása
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
Aktív témák
-
-
Almos
aktív tag
Kinéztem egy jó kis laptopot, és ha még sulinetben is lehetne megvenni, akkor az nagyon király lenne. Már csak az a kérdésem, hogy ki tud olyan sulinetes boltról, akik a ramiris nagykertől vásárolnak? Mert a nagyker netes árlistája szerint van nekik, akciós, és sulinetes is. Egyébként egy Asus A6R B002 gépről lenne szó.
-
hpszi
tag
Szerintem csak akkor éri meg, ha tényleg gyorsabb procit akarsz - tehát számoltatsz a géppel: renderelés, kódolás, stb.
A fogysztásba leginkább a szép fényes kijelző szól bele és a proci mellett a HDD, memória, alaplap is fogyaszt + ventillátor.
Szóval szerintem a fogyasztás miatt ne vegyél P-t C helyett.
-
erebus
tag
Cerkában úgy tudom nincsen semmi speedstop.
De nem hiszem, h ennek ellenére megérné a +40K az pentiumért. Legalábbis ''szerintem''.
Az ATI 200M videókariját - x300 - pedig jobbnak tartom, mint a 915GM media accelerator 900-át. De ez is csak ''szerintem''. Hogy miben különböznek még, azt nem tudom
MÁS: nem tudja vki, h Cerka procit le lehet-e cserélni vmilyen másikra? Vagy ha veszek egy cerkás gépet, akkor ''örök életemre'' cerkát fogok használni? Erről sehol sem láttam leírást ..
-
Spada
tag
sziasztok
szerintetek megér +40.000 Ft-ot, h Celeron helyett normál pentiumot vegyek? celkában nincs semmi power saving? elég meglepő lenne. Mennyiben gyorsabb a 2MB L2 penti a celkánál? van erről valahol teszt? ATI 200M vs. Intel 915GM?
a következőkről lenne szó:
1. ASUS A6R B002 15,4'' Cel.MPM1,6GHz/512DDRII/60/DVD+/-RW
[link]
2. ASUS A3E 5029 15'' MPM1,6GHz/512/60/DVD+-RW
[link]
[Szerkesztve] -
hpszi
tag
''Sziasztok! Ma vettem (mától akciós) az Auch.....ban,
HP Compaq nx6110''
és van benne wlan is? mert akkor megyek én is venni! mindegyik Auchanban van?
én a 6125-öst néztem ki, de oprendszer nekem sem kell
Megnéztem élőben is a sokat emlegetett Fu-Si Amilo -t, azt akartam megvenni a Notebook.hu-nál, de nagyon gagyi műanyagból van, statikus, rossz a tapintása és a macska gombjai a készülékházból van lehajlítva, ehhez jön még az a három gusztustalan ''krómozott'' gomb és tökéletes a ''kínaipiac'' érzés.
Hiába a benne lévő technika (512MB RAM, S-video, DVD író) és az olcsóság, mégsem tudnám megszeretni.
Így tovább ugrok, márcsak a wlan miatt is - mert az nincs benne. -
bonat
senior tag
Szerintetek melyik a jobb 3D motor??
ATI Mobility X300/600
ATI Mobility 9000IGP
Nvidia Gf4 440GO
Persze mindegyik 64Mb RAM-al!!

-
bonat
senior tag
Aki akar venni új Notebook-ot az sztem feltétlen nézze meg ezt az árlistát!!!!
Sztem jó akcióik vannak!!!!!

Oldal:
[link]

[Szerkesztve] -
hpszi
tag
Én azt nem értem, hogy ha egy hónapja ilyen [link] gépet lehetett kapni azon az áron (meg még olcsóbban is br. 177eFt-ért), akkor most hogyhogy alig kapom ugyanezt a konfigurációt 250eFt alatt.
Na mindegy, keresgélek tovább...
Ha tudtok valami dömping áras, Sulinetes notebookot valamelyik fukar bolta, akkor szóljatok!
-
erebus
tag
Pénteken megyek a Toshiba-ért

De nem akarom elkiabálni így előre, úgyh pssszt ...
-
atosz
őstag
Nezted mar oket eloben is? Dontsd el mennyire van, illetve lesz szukseged a + ficsorokre, mert azert a notikat joval nehezebb boviteni mint a desktopokat.
Az AMD vszeg gyorsabb lesz, a masik meg talan huvosebb, es tan akkuidoben is jobb, bar ez lehet nem igaz, mert az AMDnel lesz powernow-od (ami az intelnel a speedstep), a cerkaban viszont nincs ez meg, azaz ott vegig full orajelen fog ketyegni. -
xboy3
csendes tag
Köszi mindenkinek va segítséget!!!!!!!!!!!!!!!

-
erebus
tag
Elbizonytalanodtam

Már csak 2 gép van versenyben és megint nemtom, h melyik mellett döntsek
1. versenyző: [link]
Magyar billentyűzettel lenne és 220K-ért.
2. versenyző: [link]
Ez 245K lenne.
Szerintetek megér 25K-t a különbség?
Az 1. gép mellett a dual-os dvd-író és a ddr2-es ram szól, meg az ára.
A 2.-ban van beépített wifi, kártyaolvasó, gigabit lan, firewire ..
A proci végülis nem lényeg, a többi paraméter dettó ugyanaz.
Őszinte válaszokat várok
-
erebus
tag
Ja igen: proci.
Nekem mindkettő szimpi. Sem az intellel, sem az amd-vel nincs semmi bajom.
Sztem a celeronnal sincs baj. Először kétségeim voltak, de ezek a mobil celeronok azért elég jók már. Ha minden jól megy, nekem is cerkás gépem lesz a héten
Ja és a B005-nek a kijelzője is nagyobb
Nekem egyértelműen a kettes számú versenyző a nyerő
[Szerkesztve] -
erebus
tag
Nekem is jobban tetszik a 2. gép. Az, amiben intel chipset van. Tudom, elég sok gép készül mostanában sis lapkészlettel is, de engem nem győzött meg - pedig elég sokat olvastam utána.
Mindkettőben van kamera - bár nemtom mennyire fogod használni és ez annyira nem is fontos, nem ez a lényeg.
RAM mindkettőben 256 van, ebből később tehetsz még bele. Én nem osztom a többiek ''1 giga ram kell bele'' - véleményét. Ha olyan dologra használod, akkor persze, de netezni, szövegszerkeszteni nem kell túl sok memó. Max gyorsabban töltődik a windóz
És persze ha játszani akarsz vele. De azt nemtom, h milyen játékok futnak el rajta.
A 2. gépnek annyi hiánya van talán, h nincs benne S-video out, így nem tudod tv-re kötni. De ha nincs plazma + mittomén milyen tv-d, akkor úgysem azon fogsz filmet nézni
Vagy eccerűen használod az asztali dvd-t
Fényképeket meg laptopon is meg lehet nézni.
Amiről nem írtam, az sztem mind jó
Szal sztem Asus A6L-B005! De ne csak a ramiris-on nézz szét, lehet van máshol olcsóbban
Sok sikert!
És bocsi, h ellustultuk a választ

-
erebus
tag
válasz
szijartg
üzenetére
Vehetném ismerős által áfa nélkül is, de abban az árkategóriában, ami nekem még megengedhető, kevesebb az áfa 60K-tól. Így marad a sulinet.
Ha kicsit több pénzem lenne rá, akkor komolyabb gépnél én is az áfa nélküli megoldást választanám
Pl. Orbanonál is egész jó notikat lehetne venni. Láttam Neked onnan lesz
Elég jó gépnek tűnik 
-
erebus
tag
Üdv!
Mi a véleményetek erről a gépről?
[link]
Csak amit én vennék, annak szerencsére magyar billentyűzete van
Holnap mennék érte, akciósan 220K-ért találtam rá sulinetben
A Toshibáról csak jót hallottam eddig, úgyh nyugodt szívvel vágok bele. De azért még írhatnátok, h kinek milyen tapasztalata van ..
-
xboy3
csendes tag
Helló!
Két gépet néztem :-[link]
-[link]
EGY NAGYON FONTOSS KÉRDÉS PROCI SZERINT MELYIKET??????????
MIÉRT!!!!!!!!!!!!!
Olvastam chipset-röl is csak nem értek igazán hozzá( ebben is különböznek)
Nagyon örülnék ha segitenétek, gondolon elég unalmas lehet hülye kérdésekre
válaszolni de most az egyszer eröltessétek meg magatokat.
ELÖRE IS KÖSZI!!!!!!!!

[Szerkesztve] -
BRAAJEN
tag
Ezek az árak még élnének?
[link]
mert ezek jobban hangzanak. -
BRAAJEN
tag
A Photo hall ban is ennyiért van, de van ilyen is
HP Compaq nx6125 PY421EA
Notebook 15-os kijelzővel, AMD Sempron 3100+, 512 MB RAM,
60 GB merevlemez, DVD-író, infraport, 4xUSB, 802.11b/g wireless
ugyan ennyiért. -
Csete75
csendes tag
Az is érdekes (gondolom a hozzá nem értés) hogy a budaörsi Auch....ban, a szintén 6110-s nx 256MB rammal, 1.3-as procival ugyanannyi (e mellé van kitéve), és az nem sulinetes.
Ennek a serialszáma is más, mert eredetileg PY536ES lenne, de a sulinetes verzió PY415ESA#AKC jelű. Na mire ezt kiderítettem, addigra az eladónak égnek ált a haja.
Akksiról telepítés, fél óra Heroes IV játék, stronghold 2 telepítés után még 2 óra (70%) van hátra. Nem tudom ez jó e, meg hogy még létezik akksi formázás? -
erebus
tag
Valóban 2rétegű a dvd-írója?
A HP honlapja azt írja, viszont sehol máshol nem jelenik meg ez az infó.
A memót meg sztem a rendszermemóból való lehasítás után teljesen függetlenként kezeli. Nézd meg a rendszerleírásban, h mennyit ír ki rendszermemónak. Ha kevesebb, mint 512, akkor onnan szedi le és tuti nem saját memója van a kártyának.
Melyik A-ban vetted és mennyi volt még belőle? -
Csete75
csendes tag
Még nem nagyon volt időm tesztelgetni, de dvd-t már 5db ot irtam, néztem.
Zenehallgatás kiváló, no azért nem olyan mint a HI-FI-m, de nagyon meg vagyok vele elégedve.
[link]
Intel Alviso-GI910GML chipset
Amit igazán nem értek, az hogy én azt gondoltam meg azt irja a linken is, hogy a VGA ''shared memory'', de az everest szerint, meg az eszközkezelő szerint is független (saját) 128mega. Lehet ez?
[Szerkesztve] -
erebus
tag
válasz
--=Gefi=--
üzenetére
De.
A 910-es van a Cel. M procikhoz.
Szal az lesz a gépben is
-
--=Gefi=--
tag
915-ös chipset nem csak Dothan procisokhoz jár?

-
Bhoeurh
tag
Jobb helyeken még lehet kapni...
-
Csete75
csendes tag
Sziasztok! Ma vettem (mától akciós) az Auch.....ban,
HP Compaq nx6110
1,4 M Celeron 360j, 512 ram, Dual DVD+-RW 8x, 40GB HDD,
Intel 915 GM (GMA 900 max.128MB) DX9 comp. VGA
6 cellás akksi (kb 4,5 óra üzemidő)
2.7 kg
Oprendszer nélkül
199.900FT (-60.000Ft SULINET)
Kb 2-3 hete gondolkodom milyen notit vegyek, és végre rátaláltam.
Eddig nagyon meg vagyok elégedve vele, szerintem sulinetben is nagyon
megállja a helyét ár/teljesítmény viszonylatban egyaránt.
Csak ajánlani tudom!
-
dalac5
tag
sorry
-
dalac5
tag
nem. toshiba satellite l20-182
-
dalac5
tag
milyen 50K-ról beszélsz?!
-
erebus
tag
Ha valóban és pontosan utánanéztél a fórumban, akkor azt is látnod kellett, h a 2 procit egyáltalán nem lehet összehasonlítani. 2 különböző cég tök más termékei - felépítésileg is. Az intel azért csinál nagyobb memóval procit, mert így tudta megoldani, h jobb és gyorsabb procit gyártson, mint a korábbiak - szemben az amd-vel, akik kevesebb memóval oldották meg UGYANEZT a feladatot.
Szóval ha vki csak a cache alapján döntene procik között, akkor az elég nagy bukta lenne.. 
Csak gondolj bele: attól még, h vkinek nagyobb térfogatú az agya, nem biztos, h okosabb is. Mert azt azért lássuk be, h nem az agy térfogata határozza meg a tudásunkat.
Lehet nem a legjobb példa volt, de most így éjfél környékén jobb nem jutott eszembe
-
dalac5
tag
Szerintem a Celeron M proci sokkal jobb a mobils Sempronnál (legalábbis ha utánanéztek fórumokban mindenhol ezt írják). Ugyanis a Sempronban 128 Kb L2 cache van, a Celeronok 1 Mb cache-sel rendelkeznek.
Az én választottam a Toshiba Satellite L20-182, minden benne van,amire nekem szükségem van, és még az ára is elfogadható. Ja és dobank hozzá egy XP home editiont is. -
_cirmos_
őstag
igen, ez ugyan az a fusi, csak tobb memoval. ezert a 6k-s felar. btw hibas az oldal, mert mindket gep mellett ez szerepel:
A készülék ára bruttó 171111 Ft. Ha Ön a teljes Sulinet Expressz támogatást (60000 Ft) igénybe tudja venni, akkor ez Önnek összesen 111111 Ft-ba kerül.
picit utananeztem a speedstep-dolognak; ket kulonbseg van a Pentium M es a Celeron M kozott: a feleakkora L2 cache (1mb/512kb @ banias, 2mb/1mb @ dothan), es a speedstep meglete. SS nelkul sajnos zabaljak az aramot a cerkak, igy minimalis hasznalat mellett (net, office stb) kb 40-50%-kal birnak kevesebbet a PM-hez kepest
(pedig kepzeld mennyit mehetne, hiszen a feleakkora L2 cache nem keves tranzisztort jelent). ezert egyre inkabb erdekel az amd-s konfig, jo lenne tudni mit bir a 8 cellas akksival. -
Radeon_5
aktív tag
Szerintem kompromisszumokat kell kotni minoseg es tudas (es persze ar) kozott, de atragva az Asus a legtutibb, mert ugyanannyi penzert tobbet tud, mint az IBM, minosegre is tenyleg nagyon jo (szvsz van olyan mint az IBM), meg az alapkategoriasok is. Raadasul Asusra alapbol 2ev gari+taska+eger.
ja es +1 szavazat a Sempronosra, a Celeron ellen
nagyobb aksi, jobb proci. sztem.
a tobbi dologbol meg te tod, mire van szukseged. -
Shadowfax
addikt
Én csak annyit írtam, hogy 250e alatt tökmindegy, milyen márkát veszel, mert ennyi pénzből ne számítson senki se csodákra.

Az IBM meg nem attól jó, hogy lehet dobálni (bár gondolom ezt Te se gondoltad komolyan), hanem mert megbízhatóbb, s ha mégis van vele gond, akkor a szervizháttere ezerszer jobb, mint más 'márkáké'.
De senkit nem beszélek le semmi jóról, mindenki döntsön saját belátása szerint.
-
cudar07
senior tag
sziasztok
én ez a kettő között vacilálok
(mejikre lesz pénzem)
[link] -
erebus
tag
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Üdv!
Én is nagyon sokat nézegettem az A6U-5040-es ASUS-t, már majdnem meg is vettem, de nekem nagyon nem tetszett az a SiS chipset. Így elég sokat olvasgattam utána..
Per pill a másik gépben lévő asszem 852GM chipset sem a legújabb, de jobb az intel, mint a SiS - és nem csak névre. Tény, h az intel videókarija sem tudja még a directx 9-et, de ha nem jáccani kell a gép, akkor semmi gáz. A régi játékok meg úgyis elfutnak rajta
Asszem mindkét gépben max 64 MB-ig húzható videókari van - legalábbis az 5040-esben biztos 
Szóval: a SiS chipset miatt nem tetszik az 5040-es, viszont jobb gépnek tartom, mint az 5017-est.. Az AMD proci 25W-os átlagfogyastása nem fogja megenni az akkudat - főleg, h nagyon ritkán megy a proci max-on
Remélem nem kavartalak meg nagyon ..
A helyedben - ha a 2 gép közül kellene választanom - az 5017-est venném.
[Szerkesztve] -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
_cirmos_
üzenetére
''...FUSI L7300 volt eddig a befuto..''
Igen, ezt én is nézegettem, és egyetlen komoly bajom volt vele, hogy az akksija csak 2200-as (Asus, IBM pl. 4400). Na gondoltam leszedem az adatlapját [link] és ebben ezt találtam:
Power system
Li-Ion battery cells, 8 cells, 14.8V / 2150mAH
approximately 2:30hrs battery runtime, depending on
usage1
Li-Ion battery cells, 4 Cells, 14.8V/2200mAH
approximately 1:10hrs battery runtime, depending on
usage1
Akkor most mi van? Melyik van a sulinetes verzióban?
''... senki nem javasolja...''
Nekem van egy FS Loox720-am (PDA) amivel nagyon meg vagyok elégedve. Szóval csak azért nem vetném el az Amilo-t, mert FS. A rövid üzemidő viszont már ''válóok'' lehet.
''... jo lenne tudni mennyit megy akksirol...''
Igen, ez engem is érdekelne. Mármint, hogy az egyes márkáknál, akksiknál, prociknál mire lehet számítani (úgy nagy általánosságban). pl. Mi az átlag, mi számít már jónak, stb.
''...ki van herelve benne a speedstep...''
Ezt én is így tudom. Az asztaliban legalábbis nincs. -
xboy3
csendes tag
válasz
--=Gefi=--
üzenetére
Köszi de találni én is találtam doszta de nekem hozzáértő emberkék véleményére lenne szükségem hogy melyiket vegyem.
-
xboy3
csendes tag
Bocs még egy kérdés.
ASUS-ACER-FUJITSUSIEMENS
Márka szerint melyik a nyerő? -
xboy3
csendes tag
Sziasztok kérdésem lenne!
Sulinetben laptopot kb 250e ig.
Tudtok ajánlani valamit? Én az iris.hu nézelődtem csak nem tudom eldönteni melyik legyen. Ha más boltban tudtok valamit azt is szivessen veszem.
Előre is köszönöm szépen.
-
_cirmos_
őstag
válasz
<Adamsky>
üzenetére
a FUSI L7300 volt eddig a befuto, de ugy tunik ez nem tul nepszeru tipus, senki nem javasolja (valaki hozzaszolhatna akinek tenyleg van ilyenje). mellette szol a legolcsobb ar es a dvd-iro:
[link]
a te linkedrol versenyben van az A3L-5010 is ([link]), ami kb ugyan az mint a FUSI, csak combodrive-al, viszont 2 ev gar, kisebb suly, es gratisz eger+taska. jo lenne tudni mennyit megy akksirol, a ketto kozul egyenlore ez a befuto.
az A3L-5017 u.a. mint feljebb, csak dvd-iroval es WiFi-vel (+17k), az A6U-5040 pedig szimpi az amd miatt (plusz dvd-iro, wifi, nyamm), mindig afele huzott a szivem, es gondolom a 8 cellas akksi tovabb is birja kicsit, a suly pedig valtozatlan (2.6kg).
p.s.
a celeronccsal az legnagyobb bajom, hogy tudtommal ki van herelve benne a speedstep, azaz hiaba feleakkora az L2 cache mint a PM-nel, megis tobbet zabal. ha PM es Athlon XP-M kozott kene donteni akkor egyertelmuen PM, de a cerkanal szerintem nem fogyaszt tobbet az amd. ha megis akkor azt a +4 cella boven kompenzalja. mindezt ne vedd szentirasnak, biztos van hulyeseg is abban amit irtam, de mindenesetre erdemes utananezni. -
Radeon_5
aktív tag
erről vélemények?
http://eknet.addel.hu/detailproduct.php?productid=72147
asszem ő lesz nálam a nyertes
igaz lehet hajléktalanná válok miatta..de legalább lesz JÓ gépem
aki meg akar nézni Asus-t élőben: pl. Ráday u. 49 Asus szalon. Miután bent jártam, megtértem, és rá se nézek az Acerre amit akartam venni
persze ez szvsz.. 
-
szijartg
őstag
válasz
--=Gefi=--
üzenetére
pedig van

[Szerkesztve] -
_cirmos_
őstag
nah, ez a legolcsobb amit talaltam sulinetben:
[link]
tud valaki ennel olcsobbat? -
erebus
tag
Üdv!
Fentebb tettem fel pár kérdést egy HP notival kapcsolatban.
Tudna vki segíteni nekem?
Vagy vki ismer vkit, aki tudna segíteni?
Semmit sem találtam HP-ról
Aktív témák
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- TCL LCD és LED TV-k
- Mobil flották
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Fallout 4
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kinyírta a Netflix a telefonos tükrözést
- További aktív témák...
- Envy 17-da0830nd 17.3" FHD IPS érintő Ultra 7 155H 16GB 1TB NVMe IR kam gar
- XPS 15 9510 27% 15.6" FHD+ IPS i7-11800H RTX 3050Ti 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP 17-CP0678ng (Ryzen7 / 32GB DDR4 / 17,3" FHD / VEGA 8 2GB / 512GB SSD / Win11 / ÁFA)
- 5G Lenovo ThinkPad P14s Gen 3 Intel Core i7-1280P Nvidia T550 32GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
- 5G Lenovo ThinkPad P14s Gen 3 Intel Core i7-1280P Nvidia T550 32GB 1000GB 1 év teljeskörű garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2183, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3918, 100% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 150 Ciklus - 92% akku - 1 év gari -
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

És persze ha játszani akarsz vele. De azt nemtom, h milyen játékok futnak el rajta.
Fényképeket meg laptopon is meg lehet nézni.