Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Aktív témák
-
lorcsi
veterán
Szerintem is, már több nem is volt, azt az egyet pont akkor akarták megvenni mikor bementünka metroba, szerencsére nem vették meg

az általad linkel r50e se rossz sőt
nagyon jókat tesznek most már be a sulinetbe
szerintem a maradékot akarják kitakarítani, úgyis vége a sulinetnek
-
battisti
tag
Jól látom (a google alapján), hogy a legolcsóbb (sulinetes) dvi-kimenetes notebook 240e, ráadásul egy fu-si amilo
? A következő kategória 280, annyi pénzem nincs rá.
Teljesítményben már a 200 körüli asusok is megfelelnének, ui. elsősorban szövegszerkesztésre, netezésre (olvasásra) használnám, halk desktopként, tehát külső tft-re kötve, usb-s bill+egérrel. De rádugtam a monitoromra a vga kábelt, és zavaróan életlen a kép a dvi-hez képest. Nincs erre vmi megoldás? Nézegettem a dockokat, de nem értem, hogyan működnek, ha magán a gépen nincs kimenő dvi jel. Valaki ért ehhez?
Itt van egy, ezen mondjuk nincs dvi, de már olyat is találtam (ne kérdezzétek, hogy nálunk hol kapni, addig még nem jutottam el).
[link] -
Victor-y
aktív tag
Sulinettel kapcsolatban:
Akkor ha én most veszek egy notit sulinetben és a sulinet lejár dec. 31-én, akkor én még azért jövőre áprilisban, májusban vissza fogom kapni a beígért 60e Ft-omat? -
lorcsi
veterán
tegnap megvettük egy FU-Si K7610W lett a döntés eredménye
gondolkodtam még a R51e-n, de ebben sokkal több dolog van. Beépített wlan, pc card, 512 memo, dvd író, 4 usb. 156k volt.
a wlan máris talált néhány hálózatot, de ezek terén egyáltalán nincs tapasztalatom
még a saját bt-imet sem tudom összehozni
-
almi
senior tag
Sziasztok!
Rengeteg notit néztem de nem tom eldönteni h milyet vegyek így írok ide is
Milyen noteszt ajánlanátok olyan 200-220k között?
Elsősorban sulira kéne és Sulinetben szeretném venni..
Köszi.
üdv. -
fufi
tag
Az asus-al kapcsolatban lenne még egy kérdésem.
Milyen az ajándék hordtáska? Van róla valahol kép? vagy valami?
köszi -
fufi
tag
válasz
Quentin Ruby
üzenetére
Köszi az infót.
De dothan magos celeron nincs.
de azért sejtam mire gondoltál
Esetleg valami konkrét tesztértéked nincs a videókarival kapcsolatban?
[Szerkesztve] -
fufi
tag
512-vel van a hp a linken.
6125öst nem láttam még sehol. Valószínüleg nincs sulinetben...(sajnos alég szűkös a választási lehetőség úgy általában a snet-ben...)
A wide-al nem a fizikai mérettel van bajom, hanem azzal hogy széles. És általában a dolgok (honlapok, a4es pdf, programkódok) inkább lefele terjedelmesek. A wide-nál nem nagyon tudnám kihasználni a képernyő szélét szerintem. (bár az tény h még egyet se használtam huzamosabb ideig)
Sajnos sunyinetben nincs subnoti. Még a 14''es is ritka. azért köszi az ötletet
A nézhető felületre meg annyit, hogy egy 15,4''wide nézhető nem éri el egy 15'' nem wide-ét. Persze nagyon kicsi (elhanyagolható) a különbség. Tehát ezek vehetőek ekvivalensnek. De mint mondtam itt a hasznos felületről van szó.
Nem nehéz kiszámolni. Magvan az átmérő és az osztási arány.
wide ~54,6 négyzetinch
nemwide ~55,1 négyzetinch
[Szerkesztve] -
Quentin Ruby
senior tag
-
Reac^
őstag
A 6110-est 256rammal ne vedd meg, feltételezem hogy a linkelt az 512-es.
Nem lehet véletlenül 6125öt sulinetben kapni? Mert vagy 30db 6110-essel dolgoztam már cégeknél, de a 6125 ös amd-s sokkal jobb volt mindnél

Miért nem widescreen-es? Amikor kb tejjesen ugyanakkora a fizikai mérete egy 14,1'' wide-nak mint egy 15'' simának...
Ha kicsi kell és jó aksis akkor MSI Megabook s261. 12,1 wide
(nemtudom h lehet-e kapni sulinetben) -
fufi
tag
Hello
Szokásos szitu. Első noti. Sulinetben. pontpontpont.
Ami követlemény: centrino/turion, 512 ram (de ez olcsón bővíthető), legalább 60gb hdd, lehetőleg nem widescreen kijelző, jó hordozhatóság (jó akksi+kis súly) és minél több garancia (az ördög sose alszik). Meg természetesen legyen minél olcsóbb.
amik eddig jónak tűnnek; ezekről szeretnék valami infót kapni (olyat amit specifikációlista nem ad meg; tapasztalat, stb)
IBM r50e: 170ezer ft
[link]
asus a6u 5111: 220ezer ft
[link]
hp nx6110: 210ezer ft
[link]
Az asusnál 2év gari van, a többi 1 éves. A sis chipsetről mit érdemes tudni? Egy turionos gép hasonló kategória mint egy centrinos konfig?
Az ibm-be még kell ramot venni. Vinyót talán egy a mostani asztaliban levővel egészítem ki mobil vinyóként.
Üdv: Fufi
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
vadcitrom
tag
Helló!
Sajnos nem tudom mi az az egy két dolog, mert nem én csináltam. De ez egy megoldás lehet hogy telepítés elött kikapcsolod a satát.
A sulinettel kapcsoltam, mikor vettem azt mondták hogy hívnak ha fent van a neten. Ezt a metró garantálta hogy sulinetben van, csak még nem került fel. Ugyanis én is kérdeztem hogy mivan ha nem kerül fel, de mondták hogy fent lesz. Várom a telefont de még mindig semmi, lehet hogy ma rákérdezek. -
wmarci
senior tag
Sziasztok!
A metrós laptopokkal kapcsolatban lenne kérdésem. Én is kinéztem a Hp gépeket és a fóti metróban akartam megbenni, de először nem volt utána pedig azt mondták h várnak a sulinetes engedélyre, csakphogy mire ez megérkezett meg az internetük romlott el, így nem lehet kivinni a gépeket. Tehát nem tudom, hogy hogy lehetséges h vmelyikőtök vett ott sulinetben HP-t, mert az alapján a telefonbeszélgetés sorozat alapján amit a metróval kell folytatnom, hogy végre legyen számítógépem, nem lehetséges h vki sulinetben megvette ott a gépet. Elviekben sulineten kívül meg lehett venni, mert nekik mindegy h azzal vagy anélkül veszed, csak hát akkor 60 ezerrel drágább. Előre is köszi ha válaszoltok.
Luca -
Titoo
tag
válasz
vadcitrom
üzenetére
Én metros nx6310-el szívtam SATA miatt, semmit sem adtak hozzá, az a durva hogy yegy papír sem volt benne hogy pontosan milyen konfigot is vettem. Szóval mindenkinek aki SATA-val szenvedne, nem kell semmilyen F6-tal szenvedni, mert nekem a driver után kért mégegy drivert, ami 17 mega volt, na azt kikslemezen érdekesen lehetne megoldani, szóval BIOS-ban ki kell kapcsolni a SATA-t, win simán felmegy, aztán driver fel, sata visszakapcs.
-
devast
addikt
Há nemtom... annyiért sztem lehet választani kb 2 kategóriából: 1, noti minősége megfelelő, viszont játékra nagyon nagyon alkalmatlan vidkarival rendelkezik; 2, noti minősége katasztrófa, és játékra alkalmatlan. Szal ebbe a notis vga cuccba nem akarok belefolyni, de abban biztos vagyok, hogy 200k körül semmilyen értelmeset nem lehet kapni. Most lehet hogy a radeon xpress 200m integrált vga-ja jobb mint az intel extreme graphics akár 3x is, de ha az egyiken lesz 2fps-ed másikon meg 6 akkor sokat nem nyertél. Meg garit is plusszba kell fizetni ha 3 évet szeretnél, de ha nem kell hát nem
Végülis ki lehet dobni a kukába egy notit másfél év után is. -
sirdond
őstag
jó hát én sem arra gondoltam hogy a legújabb játékok is fullon fussanak rajta
hanem hogy ilyen 1 éves játékok elinduljanak(na jó meg heroes 5), az sem baj ha szar grafikája nekem az úgy sem lényeges annyira hogy hogyan néz ki hanem hogy játszaható legyen 
erre így lehetne találni olyan gépet ami 200-210k körül van és van benne elég memo is?? -
zolnagy
őstag
válasz
vadcitrom
üzenetére
Hello!
A SATA vinyónak asztali gépnél is kellett a driver a telepítés elején (F6), amit a gyártó elvileg floppyn mellékel, de ezen nincs ugye. Nem tudom, hogy pl. pendrive-on vagy cd-n felismeri-e a SATA drivert, de érdemes kipróbálni. (Nekem még ATA-s van)
Nos úgy látszik, hogy elviszik az asztali gépemet, így én is kihasználom ezt a sulinetet és veszek egy notit (asszonykámnak ez volt a kikötése, hja házas emberek...
)
Azt a HP-t néztem én is, amit Te vettél, úgyhogy kérdezek: mi is az az 1-2 dolog, amit a win nem ismert fel (én mondjuk linuxxal használnám, de asszony kedvéért XP-t is akarok feltenni). -
-
sirdond
őstag
hali
én is szeretnék notet venni,de abszolút új vagyok a témában. max 200k van rá,főleg filmezésre és játékra kellene,meg olyan aksival ami sokáig bírja. a súly nem annyira lényeg de azért ne szakadjak meg alatta
ja és sulinetesben kellene.
előre is thx -
Jockey85
csendes tag
Helló mindenkinek!Lehet hogy ez egy kicsit offtopicosan fog hangzani,de nincs valakinek driver pack-je SysBook notebookhoz?(Modell szám: 755IA0)?Nagyon meg köszönném...Üdv
-
tempx
tag
Sziasztok!
Kb egy hónapja kinéztem 2 sztem bestbuy gépet is, az egyik HP NX6125 EK196ES (Turion,512, X300) a másik ASUS A6VM Q064 (PM,512,GF7300GO) Ezek kb 215k körül voltak az usanotebooknál. Most, mire meglenne a pénz, mind a kettő eltűnt a piacról, sehol semmi. Ezek tudásra tökéletesen megfelelnének az igényeimnek (PM v turion, netezés, film, kis játék) A kérdésem az lenne, hogy vki tud e ilyen masinát még vhol, vagy egy hasonlóan bestbuy alternatívát? (acer,fujitsu és tsai nemjátszik)
Előre is thx -
HaKo
aktív tag
Vettem egy Asus A6VmQ064-et sulinetben. Ha valaki akar ilyet venni az siessen mert már csak raktárból tud elcsípni 1-et 1-et. 240-ért vettem egy Epson nyomtatóval együtt (Azért nyomtatóval mert már csak így találtam. És egy nyomtató sosem árt.
) A két nap alatt csak pozitív dolgokat tudok róla mondani. Bár még messze nem ismertem ki hogy mi hogy van rajta. Sztem ez egy nagyon jó vétel (volt) sulinetben az 1.6-os P-M-es proci és a 7300-as nvidia, na és persze hogy 2 év gari van rá!. Mondjuk még 512 memória kéne bele. Ezt a garancia megmaradása mellett lehet akármelyik számtech boltban megoldani? Vagy csak vmi márkaszervizben? -
Scytha
tag
Konkrétan mi a gond az amilokkal?
-
Scytha
tag
Fujitsu Siemens PA1510 / AMD Turion TL50 1,6GHz / ATI Radeon X1100 / 1GB / 120GB. Ez 215e. Valaki meg tudja mondani miért ilyen olcsó?? Ennyi pénzért a közelébe nem kapok ilyet. A videókártya nagyon gyenge?
[Szerkesztve] -
zolnagy
őstag
-
Mandos
csendes tag
Kicsit olvasgattam feljebb, sulinetre egy olyan laptopot tud nekem vki mondani, ami megfelel kb a Toshiba Satellite M100-165nek (ergo 1gb ramra szerelhető, ati x700 vagy x1400 körül)?
És ha lehet, legyen olcsóbb is a Toshibánál
Ha nincs, akkor marad a toshiba, ha van, akkor valószínű az olcsóbb lesz pénzhiány miatt. Köszi a válaszokat!
Szerk: ofc azért kérdezek, mert ilyet nem találtam még. igp 945ös meg ati x300as szutyokra nem fogok pénzt költeni, és nem akarom, hogy megdögöljön, ha esetleg Balatonon 1-2 óra nem FPS de gépigényes 3Ds játékot játszom.
[Szerkesztve] -
VigO
tag
válasz
fatornyos
üzenetére
Hello!
Nagyon furán olcsónak tűnt az az Acer 4222. Megkérdeztem, ez azért van, mert abban nem X1300 van, hanem GMA950. Már majdnem mentem megvenni, mert olyan 1300-asat keresek, várok mindenhol, mert a pillanatnyi ára még az usanotebook-nál is 264, amit Te találtál, ot meg 277. -
devast
addikt
válasz
fatornyos
üzenetére
Gyanítom, életed első notiját szeretnéd vásárolni. Javaslom, kezdd el olvasni a notis topikot, sok okosság van leírva, ugyanis notinál nem csak az számít, hogy mi van belesuvasztva egy műjanyag dobozba
Kérdéses, hogy mire szeretnéd használni, van-e mellette asztali géped, mennyi $$$-t szánnál rá stb. Így az olcsó kategóriából ezt [link] vagy ezt [link] szokták ajánlani. Mind2 cuccra számolj rá még kb 40k-t, ha szeretnél 3év garanciát.
edit: Toretto-nak is ezeket ajánlom figyelmébe
edit2: memoriát nem érdemes nézni, 12k-ért kapsz 512es modult bármelyik notiba.
[Szerkesztve] -
Toretto
csendes tag
Asszem megtaláltam az ''igazit''

ASUS A6U 5111 : [link]
szerintetek?
a vga-t nem ismerem Videó: Embedded SIS M760GX
Vkinek vmi ötlete, javaslata, tapasztalata, leugatás, stb...
-
Toretto
csendes tag
Sziasztok!
Mint kezdő hozzá nemértő laptop vásárló fordulok hozzátok, hogy kikérjem a véleményeiteket és a tapasztalataitokat.
Röviden: a sulinet keretein belül szeretnék venni 1 laptopot ezen az oldalon: [link]
Eredetileg ezt szerettem volna megvenni: TOSHIBA Satellite Pro L100-132 SULINET
[link]
Aztán megkerestem a laptopos ismerőseim és kikértem a véleményeiket, persze mindenki mást mondott, hogy mi a jó és mi nem.

Ami számomra fontos lenne, hogy ne 1-1,5 óráig bírja, mert néha 3-4 órát is utazással töltök és ez idő alatt főleg programozásra, zene, filmnézésre vagy ebook olvasásra használnám…
A válaszokat elöre is köszi!
-
fatornyos
csendes tag
az előbb lemaradt a link, de közben felteszem azokat amik megtetszettek, hátha másnak is...
(a metro-s link nem tudom mindenkinek muxik-e, mert nekem kodot kellett beirni)
paraméterek sorrendje: tipus/cpu/vga/ram/hdd/megjegyzésem
147eFt
ACER Travelmate 2451nLM / cel-M 1,43GHz / ATI X200 / 256MB DDRII / 60GB / NINCS WLAN
[link]
156eFt
HP NX6310 / cel-M 1,46GHz / Intel950GMA / 512RAM / 60GB
[link]
165eFt
HP nx7400 / cel-M 1,46GHz / Intel950GMA / 256RAM / 60GB
[link]
209eFt
Acer TM4152 LMi / Pentium-M 1.7GHz / GeForce Go 6200 / 512MB / 60GB (XP nem kellene)
[link]
215eFt
Fujitsu Siemens PA1510 / AMD Turion TL50 1,6GHz / ATI Radeon X1100 / 1GB / 120GB (XP itt sem kellene)
[link]
239eFt
Acer TM4222NWLMI, Centrino Duo T2300 1.66GHz / ATI Radeon X1300 / 512MB DDR2 / 80GB
[link]
na jó böngészgetést
F.
[Szerkesztve] -
fatornyos
csendes tag
válasz
Flashcash
üzenetére
nem is rossz ez az IBM, de nekem már megvan a választásom
Acer TM4152 LMi
Pentium-M 1.7GHz
GeForce Go 6200
512MB
60GB
igaz ez 210eFt, de ha lejönne még belőle 20eFt (vagy több) akkor még szimpatikusabb lenne
de köszönöm az ajánlatot
F.
ui igaz az ACER nem az elit gépe...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
válasz
Gallapapa
üzenetére
Az a gond hogy sulinetben én csak R50e és R51e notikat láttam eddig az IBM-től. Az e betű economy azaz költségtakarékos változatot jelöl amin nincs tv kimenet.

Így sulinet nélkül tudom ajánlani a következő IBM-et 3 év garival ami nagyon megéri így is az árát (min. +256MB rambővítés kell hozzá): [link]
Sulinetben HP-tól és a Delltől sem találtam tv kimenetes gépet. -
fatornyos
csendes tag
Hi,
Egy fél kérdésem lenne (''fél''-ek, hogy negatív lesz a válasz
A sulinetes notebook-okhoz az oprendszert nem lehet lecserélni?
pl xp home helyett linux-ot szeretnék (mani-mani-mani)
előre is köszönöm a válaszokat, F. -
Gallapapa
tag
Tudnátok segíteni?Laptop kellene, kb.200-ig, ami fontos, hogy
-legyen rajta tv kimenet,
-márkában pedig csak és kizárólag IBM(ez lenne a legjobb),DELL,HP,LG,TOSHIBA
-aksi nem lényeges, de nem baj ha sokat bír
Játékra nem kell(max focimenedzser, az meg elmegy rajta úgyis), irodai munka+film+net, nagyjából ennyi lenne a használat
játékra meg egy xbox360.
előre is köszi -
Spidee
senior tag
Sziasztok!
Keresek laptop-ot, olyan 260 ezer-ig Sulinetben....
Legyen benne: 1GB RAM, WLAN, 10/100 ETHERNET, INTEL CORE DUO, 15'' vagy 15,4'' képernyő....
Mit tudtok ajánlani?
[Szerkesztve] -
riiska
csendes tag
Hali
Dell Inspiron 1300 és Fusi M1450G között vacilálok és nem tudom melyiket lenne érdemes megvenni. Garancia terén a Dell szimpibb 3 évével, Fusihoz meg lehet venni plussz garit.
Ezek tudtában ti mit javasoltok?
riiska -
Illidan
tag
Az adatlap szerint tényleg az van benne, egy sorral elnéztem korábban az usanotis felsorolásnál.
Tényleg nem egy pehelysúlyú, viszont az említett Acerek se sokkal könnyebbek. A plusz tömeget meg be lehet tudni a stabilabb konstrukciónak.
Elég szerencsétlenül sikerült megfogalmazás ennél az Acernél [link], az akkumulátor adatainál: ''5 óra akkumulátor élettartam'' - és utána meg mehet a kukába?
-
devast
addikt
Az intel extreme graphics2, tehát a 852/855... chipsetes integrált vidkarival simán lehet nfs4/nfs5 -özni. High Stakes/Road Challenge a legjobban eltalált nfs szerintem, szeretem is
Más meg nem kell, anyásülésen fun vezetni. kéne valami usb-s force feedback kormány, azt fel kéne erősíteni kesztyűtartó fölé 
-
sssent
senior tag
viszont az integrált Intel grafikus kártyákról (ami az Acer-ekben van) semmi jót nem hallottam
Ez azért lehetett, mert nem jó helyen hallgatóztál. Valóban senki nem fogja ezeket a teljesítményük miatt dícsérni, viszont a fogyasztást és melegedést tekintve verhetetlenek. Ha valóban nem játszol, ellenben az akkuidő számít, akkor nem kéne félned az intel integrált vga-itól.
A ''vga nem fontos, de ritkán azért játszanék'' jómadaraknak pedig pont ugyanolyan izmos vga-ra van szükségük, mint a hardcore gamereknek. Az NFS12 napi fél órában is pontosan ugyanazt a teljesítményt igényli, mint napi 16 órában.
A kérdésedre, hogy akkor melyiket is, én nem merek válaszolni. 200K-ért kizárólag használt gépet vennék. -
phobye
csendes tag
Amint látszik, ez mind 200ezer körül mozog és sulinetes. Tehát kérdésedre válaszolva kb ennyi pénzem van rá. Az asus már nagyon a felső határt súrolja.
Játszani nem nagyon játszok, szóval a videókártya nem olyan fontos, viszont az integrált Intel grafikus kártyákról (ami az Acer-ekben van) semmi jót nem hallottam.
Kell egy jó proci, meg memória a programok fordításához. Fontos még, hogy sokáig bírja az akksija és ne is legyen túl zajos.
Sok más is jó lenne, de talán ezek az alapvető kívánalmak. -
Popeye8
csendes tag
Asus A6Vm Q064
néhány teszt:
[link] -
gyz_
csendes tag
[link] itt is van még, ráadásul dvd-íróval és 512 RAM-mal 180-ért.
nekem ilyen van (csak 768 MB rammal), elégedett is vagyok vele, de ma már inkább ezt venném: [link]
súly: rengeteget hurcolom, ezért állítom: egy átlagos fizikumú felnőttnek vállpánttos táskában (nem beszélve a hátizsákról) elméletben nem okozhat nehézséget a cipelése. -
Herczi
senior tag
Hali
Gondolkodom egy notin nekem ez elég jó lenne: Hp NX 6310
Celeron M410 1,46 GHz
DVD +/- RW
56k modem
WLAN
15'''' XGA TFT LCD kijelző
512 MB RAM
60 GB HDD
155 988,-
A Metro -ban árúlják szerintem nem olyan rossz ennyi pénzért de kiváncsi lennék a ti véleményeitekre. Előre köszi
-
q13579
senior tag
Most szeretnék beruházni egy notebookra, sulinettel. Pár tapasztalat vagy javaslat jol jönne. Max 200ezerig gondolkodnék. Előre is köszi.
-
devast
addikt
Ez azé kicsit kamu

Tény, hogy masszívabb. Szentem ha mind2 pentium-m, akkor nincs nagy különbség akkuidőben(a T40 javára, persze ha az új az akksi), másfélszer akkora lol... láttál már r50-et meg pl t60-at 1más mellett ? Ha nem, ajánlom menj el usanotiba, és nézd meg a polcon. alig kisebb a t60(vastagságról nemtok nyilatkozni). Súlyra 0.5-06kg előnye van t40nek ami azért már érezhető
-
itep_82
csendes tag
Sziasztok!
Én is laptop vásárláson töröm a fejem és a sulinetet is ki szeretném használni.
Ennek mik a feltételei?És hogy lehet hozzájutni?Meg egyáltalán, hogyan működik.Dolgozok is meg suliba is járok.Meg van a családban még tanuló.
Az usanotebook oldalán találtam egy gépet amit sulinettel hírdetnek /Acer 4652 Lmi/ ami elég szinpatikus ettől függetlenül érdekelne a Ti véleményetek erről a gépről.Tudtok jobbat ebben az árkategóriában?
Köszi!
-
lorcsi
veterán
IBM R51-et lehet még kapni valahol?
-
ballor.hu
tag
köszönöm a választ
a 1280-at azért kérdeztem, mert amikor megvettem a 17-es 173P-met, nagyon sokáig nem szerettem, mert nem láttam jól a betűket, de azóta megszoktam és emiatt már nem hisztizem
a 1280-at meg egy 15,4-es moncsira pakol, kicsit azért csábító a 1280x800
ja, ha a nagy moncsira akarom pakolni a képét, akkor a vidkártyák el szokták bírni a 1280x1024-et? tehát ki tudja így nyomni a képet, vagy a laptopos moncsi felbontása a max, amit bírnak?
akkor nem bizti, hogy a HD-s cuccokat figja elfogadható sebességgel vinni, akkor lehet erről lemondok (marad a DVD és a DivX és társai)
egyelőre net és filmnézésre kellene, na meg persze egy kis ofisz is (tudom, hogy evés közben jön meg az étvágy és majd mindent azon akarok, de arra van az asztali) -
devast
addikt
Nah íme a videjó teszt: (pentium-m)
Media player classic + ffdshow(alapbeállítások, biztos lehet ezt-azt állítgatni benne):
Cpu 600Mhz, Wmv9 120fps, AAC5.1 : Teljesen jól nézhető... semmi probléma 23-24fps.
Cpu 600Mhz, H264, vorbis : Felejtős... kb 4fps
Cpu 1700Mhz, H264, vorbis : ez még mindig csak 11fps körüli... szal felejtős.
mplayer(www.mplayerhq.hu vagy mpf.dzm.hu):
Cpu 600Mhz, H264, vorbis : akadozik nézhetetlen.
Cpu dynamic(1Ghz és 1,7Ghz közötti tartományban ugrál), H264, vorbis : fps-t nem tudok írni de teljesen jó
Minden: lejátszó, codec meg beállításfüggő
[Szerkesztve] -
devast
addikt
válasz
ballor.hu
üzenetére
Wifi majdnem mindegyikben van, ha meg nincs 10-15k bele 1 kártya. 1024x768 az pont olyan mint 1024x 768
grafikai munkára imho nem nagyon alkalmas, de videózni, csinálni a mindennapos dolgokat teljesen elég. Láttam 1280x800 -as wide 15,4''-es képernyőt is, az is teljesen jó, csak kicsit szokni kell. DVI kimenet azon van amelyikre írják
Én még nem nagyon láttam, általában vga, és mellette néhol s-video/rca tvout. A videóról, tól függ milyen codeccel nyomják, mindjárt csinálok 1-2 tesztet, van 1280x720-as videóm h264+aac5.1 és wmv9(120fps)+vorbis. Hamarosan eredmények.(asztali 2,5Ghz-es a64-el h264 60-70% cpu-t eszik, wmv9 meg 40% körül)
[Szerkesztve] -
ballor.hu
tag
Sziasztok,
én is gondolkodom, hogy az utolsó Sulinetet kihasználva hozzájuttatom magam egy géphez. Mindenképpen WiFi-s kellene. Gondolom több tapasztalotok van, de elég a 1024x768? Nézegettem, hogy vannak 1280x800as képernyősök. Mennyire élvezhető a képük? Van olyan, amin van DVI-os kimenet? (Lehet néha rátenném a nagy LCD-re) Ezek a procik elbírják a 1280x720-as HD felbontást, vagyis nem döccennek a filmek alatt?
Előre is THX -
devast
addikt
Nah nálam van r50e.
''Voltam megtapizni Ósönbe ezt a csodát és bill alatt a műanyag borítás olyan 0,5-1mm vastag lehetett és belehetett nyomni, magyarán hibogott.''
Hát nemtom... lehet az valami hibás, vagy mutipéldány(keret belső nélkül) volt, de az én billem totálisan alá van támasztva... egyáltalán nem járnak be a gombok(és a bill alatti műjanyag sem jár semerre.). Teljesen elégedett vagyok, habár a fedél lehetne stabilabb is. Majd az idő megmutatja mennyire stabil
Most formázok telepítgetek stb, ha valakinek kérdése van nyugodtan.
Btw, tapiztam usanotebook-ba valami 500k-s acer subnotit, és annak is totál bejárt a billje
Minőség felsőfokon.
[Szerkesztve] -
devast
addikt
Ez jó... hívom usanotit, aztán rögzítő veszi fel... háromnegyed5-kor mikor 6ig vannak nyitva... mi ez már...
-
-
mdk01
addikt
Dec.31-el megszűnik végleg...ezt is jól megcsinálták.
Ami nem azt jelenti hogy dec.30-án te még azt veszel meg sulinetbe amit akarsz.
Oktatásért pénzt kérnek nehogy már a szegényebbik rétegnek is legyen esélye, meg elveszik a támogatást (lásd sulinet) nehogy haladjunk a nyugattal.. -
humax
senior tag
meddig lesz sulinet?
jovore megszunik?
koszi
Aktív témák
- Napelem
- Minimális változásokat hozhat a Google Pixel 10a
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Xbox Series X|S
- Path of Exile 2
- Éjszakai műszak
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Dell Latitude 7290- I5 7 gen - 8Gb -256Gb
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 14 M4 MAX 14 32GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető Deák
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Sound Blaster AE-7 (B-Stock)
- Apple iPhone 13 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Sztem nem jól döntöttél... de majd az idő megmondja 

Meg a windows is és Linux van írva (mondjuk xp home nem is kell nekem)
Ha nincs, akkor marad a toshiba, ha van, akkor valószínű az olcsóbb lesz pénzhiány miatt. Köszi a válaszokat!