Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- WireGuard VPN a mindennapokra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- potyautas: Kiküldetésben a szép Juhásznénál
Aktív témák
-
Herbali
tag
Itt egy vga lista, hátha segít valakinek a döntésben
[link] -
Madw
csendes tag
Kis szaktanácsra lenne szükségem. Max 200k környékén vásárolnék szerényebb képességü kütyüt. A lehetséges variációim már megvannak, napok óta csak a notebookos oldalakat fórumokat nézegetem, úgyhogy típusokkal nem is zaklatnálak benneteket.
A bajom inkább a videókarikkal van. Tudom ennyi pénzért ne akarjak játszani, de én azért néha bevállalnám, ha rámjön a függés és nem vagyok itthon az asztali gépemnél.
Ebben az árkategóriában csak a gyengusz integrált megoldások jöhetnek szóba ez világos, de ebből is van három variáció. Radeon x200, nVidia GO6100 ill. Intel GMA 950. A sorrend a 3DMark eredményeinek megfelelően, de ez nem jelent sok mindent a tapasztalatok alapján.
A fő csapásirány a Lineage 2 lenne (UT2k3 motoros asszem, magyarul nem egy mai gém, de néha az asztali gépemet is megizzasztja). Nem akarok vele 150 fps-el zúzni, a fő sikerélmény az lenne, ha alacsony felbontásban lebutítva elinduljon és ne pusztuljon bele ha van valami speckóbb effekt (lásd az X200 példája a a játék fórumán: [link])
Az Intel integrált cuccai elég harmatosak szoktak lenni, ezért idegenkedem, de mégiscsak a legtöbb pontot kapja a háromból (és a legizmosabb körítéssel éppen azt tudnám megvenni 190 pénzért). Ti a háromból melyiket javasoljátok ha csak a grafikus teljesítmény a döntő tényező? -
csibor
addikt
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
2 hét még kevés,de idáig tetszik.Ami miatt megvettem a 103 bill,és ebben a kategoriában nagyon ritka.
-
Silencer83
addikt
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
hat amit tudok notikrol, azt egy pecsi ph!s arctol tudom aki noti boltban dolgozik, polip itt a neve..
nos nemreg nekem az asusrol meg az msirol sem mondott tul sok jot
en pl megrogzott Toshibas vagyok, ebben nem csalodtam, aztan vannak akik ezt is szapuljak..
egy biztos : szerviztapasztalatok alapjan HP, Dell a biztos nyero -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Silencer83
üzenetére
MSI-ről valami tapasztalat?
Igazából nem éppen a notijai jutnak először eszembe a márkáról. -
Silencer83
addikt
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
hat pl :az osszeszerelesi es felhasznalt anyagok minosege allitolag joval alulmarad az igaz nagy markakhoz kepest ( HP, dell , stb..)
[Szerkesztve] -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Silencer83
üzenetére
Őt néztem még [link]
Amúgy mit hoztak fel a Fusi ellen (miért kerüljem)? Csakhogy tudjak róla
-
Silencer83
addikt
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
jo cuccok vannak benne, de nekem sokan mondtak h keruljem a fusit, hozzateszem Muterek notija is fusi, es makulatlanul ment eddig, hiba nelkul vegezve a dolgat
[Szerkesztve] -
Alvin_ti4200
félisten
Valakinek van tapasztalata vagy esetleg véleménye a FS Amilo Pa1538-as gépről? Nekem elég ütősnek tűnik, csak az merült fel bennem, hogy ezeket a gépeket nem lehet Windows nélkül kérni mondjuk 20k-val olcsóbban?

[link]
A PCI Express slot (leírásban csak Express slotnként emlegetik) lehetőséget nyújt az esetleg VGA bővítésre később? Szerintetek 1x1 GB vagy 2x512 MB RAM van benne? -
meander
tag
válasz
tototos
üzenetére
szegény gép kapott a fórumon hideget meleget, de természetesen köszönöm a tippet.
Néztem most toshiba l30 134; és acer aspire 3692-t ismeritek őket?
Hol lehet megnézni a teljes sulinetes adatbázist (notebook), nem találom a hivatalos oldalt.
Csak mert gondolnom kutatni kell majd mit hol árulnak még így év vége előtt
Köszi -
G-lader
tag
ja a METRO-s Pi1536 az Cote2Duo-s (T5500) + 120Gigás a HDD.
-
G-lader
tag
Sziasztok, Amilo Pro 3505-ről vélemény?
-
meander
tag
Sziasztok, szeretnék még év vége előtt sulinetben venni egy notebookot olyan 150 e körül.
Leginkább internetezek, ezért a wi-fi alap lenne de nyilván az árkategóriából a legtöbbet szeretném kihozni. Nagyon nem értek a notebookokhoz (egyáltalán hogyan kell átszámolni a processzor teljesítményét) ezért minden segítséget szívesen fogadok legyen az konkrét tipp vagy csak, hogy melyik márkát érdemes nézni.
Köszi a segítséget előre is. -
kuszal
tag
Sziasztok!
Több helyre, ígérem, már nem írom be!
MediaMarkt-ban!
Toshiba L30-134 [link]
Szerintem elég ütős kis cucc. A hab a tortán a 0% THM hitel.
Üdv: Szabolcs
(u.i.: ha valakinek nincs kedve megnézni a linket: 1,46Ghz Celeron-M 533FSB, 512Mb RAM, 60Gb HDD, DVD író, WLAN, 15,4'' WXGA) -
Ligend
tag
Csodát nem várok, bruttó 200e-ért elég alap Core2Duo-s eszköz lehet az NX6310. Holnap szemrevételezem, ''megnyalogatom'', és eldöntöm, érdemes-e rá beruházni. Keveslem a 2db USB portot, illetve jó lett volna a beépített Bluetooth, illetve a soros port, de ezek felett szemet tudok hunyni. A memóriát viszont valószínűleg bővíteném, ezért bízom az 1 modulos kiépítésben...
-
Ligend
tag
HP NX6310 (Core2Duo-s) cucc ügyében pár kérdés merült fel bennem, aki esetleg tudja egyikre-másikra a választ, kérem ne hallgassa el.
1. Az 512 MB memória 2x256, vagy 1x512 MB kiépítésben van benne? (Tipp: 1x512 MB)
2. Bluetooth-t tartalmaz? (Tipp: nem)
3. Milyen WIFI vezérlő van benne? Intel, vagy Broadcom? (Tipp: Broadcom)
4. Kártyaolvasó? (Tipp: nincs)
5. Infra? (Tipp: nincs)
[Szerkesztve] -
salieri.
őstag
ezt vegyétek
[link]
[Szerkesztve] -
Fricó
aktív tag
Most hol tudok venni legolcsóbban sulinetre HPQ NX7400 notit?

-
fecsa
csendes tag
Sziasztok!
Az nx 6310 nekem tökéletes lenne, viszont egy s-videot még tehettek volna rá. Lehet ezt utólag pótolni? (vmi usb kütyüre gondolok) Ha igen akkor mennyibe fájna ez?
köszi -
A PCMCIA kb arra jo, mint egy hagyomanyos PC-ben a PCI slotok, vagyis mindenfele plusz kartyat lehet ra csatlakoztatni. Ebbol kovetekezoen ha plusz Firewire port kell (vagy plusz halokartya, vagy TV tuner v ilyenek), akkor jo neked, IRDA-ra elvileg jo lenne, de abbol meg csak USB-t lattam, TV kimenetet vagy DVI-D-t viszont nem fog tudni adni.
-
humax
senior tag
PCMCIA mire jo?
a hogy tudom pl, egy hang kartjat lehet ot hasznalni a helyen.
de pl,van olyan ami lehet ,Bluetooth,infravörös port,TV-kimenet DVI-D,IEEE ,kent hasznalni?
koszi -
Akcept
tag
Putty! Nem tudom. Ez 4000 mAh-s akkut ír, abban 2700 mAh-s volt. És azt sem tudom, mennyire értettek a boltban hozzá. De a történtek után annyit megtettem, hogy megkérdeztem egy másik boltban is, hogy létezik-e Hp latyi hangszóró nélkül. A válasz igen volt.
Amúgy kicsit sajnálom annak ellenére, hogy nem az enyém lett volna, mert tetszett. A munkahelyemen négy Hp lézernyomtató van, itthon is egy, Hp a szkenner, mindegyik pepec -
Akcept
tag
Nem, nem nx6310 volt, asszem nx6110, de erre nem esküdnék meg. A boltban viszont megerősítettek, hogy ne keressek hangszórót, mert nincs. Csak ezt előre nem említették, viszont a WLAN hiányát többször is, annak ellenére, hogy mondtam van külső.
XP matricával, a fenekén szériaszámmal, a dobozban XP Hom, DVD lejátszó, Rikoveri (ezt most nem tom hogy kell írni) CD-vel, és még néhány progival.
A kiállított darabot előttem bekapcsolta, az indította volna is az ilyenkor szokásos procedúrát, de montam, akkor hagyjuk, nem illik ezt a majdani tulajtól elvenni. Hát ez volt a köszönet.
A Dell-emben 1,3 cerka van, sebességben tudtam mire számítsak. Gondoltam, hogy ugorjunk el egy Metróba (70 km), ilyen feltételekkel inkább nem kell a jogtiszta XP, de a leendő tulajnak elment a kedve egyenlőre. Ja és most nem tudom, abban van-e hangszóró.
Talán így is megérte volna ennyiért, de mégsem. Az a szomorú, hogy tuti visszacsomagolják, és eladják másnak. Ha kevésbé hozzáértő, három nap után már nem tehet semmit.
A tapipaddal mi a helyzet? Két koppintást klikkelésnek tekint? -
Csak röviden (ha az nx6310-es Celeronos változata volt az áldozat) :
- alappból Freedos OS jár hozzá (160 K-ért kétlem, hogy XP-s verzió lett volna),
- a drivereket neked kell telepíteni, amik leszedhetők a HP oldaláról (a HP topicban részletezve),
- WLAN tökéletesen működik,
- a beépített hangszórók szintén,
- Intel 940 GML lapkakészlet,
- szövegszerkesztésre tökéletes,
- a kábelek és csatlakozók elhelyezése még nem zavart, de ez hozzáállás kérdése,
- induláskor valóban pörög a venti, utána viszont halkan muxik,
- tény, hogy ''szereld magad'' változat, de ennyiért így is nagyon OK. -
Akcept
tag
Mások okulására:
Másfél évvel ezelőtt vettem egy Dell laptopot (Intel 915, 1,3 CeleronM, XP). Bekapcs, egyperces ceremónia (elfogadás, területi beállítások stb.), és minden müxik, aki sosem látott gépet, az is tudja használni. Származás: Tesco, Sulinet.
Ma a családba vettünk egy HP nx6… laptopot. Cél: internet, szövegszerkesztés, 1,4 CeleronM, 512 ram, DVD író. Ár: 160 (-60 Sulinet). Származás: Műszaki szaküzlet, Sulinet.
Eladó kedves, nem beszél rá, se le. Azért a regisztráció csak a jövő héten megy. Hát jó. Míg fizetünk „összekészíti”(?).
Otthon az „originál” gépről kiderül, a gépet már összetapogatták, akku a gépben, + csontig lemerülve, XP összeomolva, telepítő CD-t kér. Vissza a boltba, csere, nem anyáztam.
Újra otthon. Tüzetes szemlélődés, alighanem ez is ki volt bontva. S lőn: ugyanis az XP indul, tehát már ez is be volt kapcsolva.
De a meglepetések ezután következtek:
Tök kopasz XP, csak a kuka ikon van a képernyőn, tálcán semmi. A gyakorlatlan felhasználó itt már elhasal. Ennyi erővel elég lett volna a telepítő CD-t mellékelni!
A tapipad a dupla koppintást nem érzékeli! Nem sok laptop volt a kezem alatt az igaz, de ilyet nem láttam. Telefon a munkahelyi rendszergazdának, válasza: valószínűleg helyrejön, ha leszedem a tapipad drájverét. Nem szedtem le.
És ezután derült ki, hogy nincs benne hangszóró…
Ekkor vittük vissza a boltba. Nem vártam nagy durranást, se eget rengető erőt, de ezt egy HP-tól, és egy szakbolttól nem vártam! Ezek alapkövetelmények egy laptoptól! És mi a francnak van az eladó?? És miért a Wifi hiányát emlegette!?
…és így már értettem a két kibontott gépet is. Mások is visszavitték, egyikük az XP lepusztításáig próbálkozhatott, hogy hangot csaljon ki a gépből…
Amúgy még a Dell után is tetszetős darab volt szerintem szép kijelzővel, kellemes billentyűzettel, nem túl nagy súllyal. Pixelhibát nem láttam rajta. Az viszont lehet hogy nem Intel 9.. csipszet volt alatta! Korábban úgy tudtam nincs már régebbi, de visszagondolva nem láttam intel 9..-valamit, amikor nézegettem.
További negatívum – de az sok másik gépre is igaz –, hogy a jobb első sarkán jön ki a hangszórók vezetéke, pont ott, ahol egerezünk, baloldalt középen meg a hálózati kábel a balkezeseket akadályozhatja. Tiszta hülyeség, hogy hátra teszik az akkut, mert amikor felnyitom a tetejét, billen az egész gép, oldalt vannak a csatik, és oldalra fújja a levegőt. A Dell hátul fúj, így a kijelző elfogja az amúgy is halk hangot olyannyira, hogy nappal nem is hallani. Hát ezen igen.
Ha tudom, hogy nincs hangszóró, hogy szokatlan a tapipad (ez szerintem orvosolható, nem néztem utána), eldöntöm kell-e ennyiért. De így többszörösen becsapva éreztem magam.
Összegezve: tényleg csak olyan gépet vegyünk, amit ismerünk, lehetőleg próbáljuk ki ismerősnél. Ez a bolt legalább szó nélkül adta vissza az árat.
Akcept -
oak
tag
válasz
ToRR3nt3
üzenetére
Innen válogass, olcsóbb: [link].
Barátnőm ACER Travelmate 2492nWLMi-t vett itt, szerintem jó kis alap masina. Az AMD (állítólag) jobb lenne az alacsonyabb fogyasztás miatt, de sajna az akksija ehhez képes majdnem a fele. A képernyő ízlés kérdése, kinek mi tetszik.
[Szerkesztve] -
lumi
tag
Hello, ezene gondolkozom amint kaphato lesz: [link]
Ervek? Ellenervek? Vinnem magammal vonaton, suliba, etc, nem lenne jo ha szetesne
Kezdem feladni, hogy normalis vgaval jutok ilyesmi aron notebookhoz
-
ToRR3nt3
senior tag
Itt egy másik:
Processzor: Intel Celeron M420 (1.6GHz/1MB/FSB533)
Chipkészlet: Intel 915GM
Memória: 512MB DDR2
Merevlemez: 60GB (5400)
Optokai meghajtó : DVD SuperMulti író
Grafikus vezérlő : Intel Graphics Media Accelerator 900 64MB (osztott)
Képernyő: 15,4'' WXGA TFT 1280*800 felbontás
Interfészek: 56k, LAN (10/100 mb/s) , Wireless 802.11b/g, 3xUSB, PCMCIA, VGA, S-video-out, 5-in-1 card reader
Billentyűzet: Magyar
Audio: AC'97 16 bit sztereó
Méretek: 363 x 275 x 33 mm
Súly: 2,7 Kg
Akkumulátor: 6-cell battery (Lithium-ion) max 2 óra üzemidő
Operációs rendszer: Linux
Extrák: -
Garancia: 1év
Állapot: Gyári új
160.000 Huf
Ez Intel viszont csak 64 Megás leet a VGA. De nagyobb a TFT és WXGA (az ekőző meg csak XGA volt, de fingom nincsen, hogy melyik a jobb)
Ki melyiket választaná? Árban vsz nagyon jó mindkettő.
Innen válogatok: [link] -
ToRR3nt3
senior tag
Heló!
Ez milyen?
Processzor: AMD Sempron64 3400+ (1,6GHz) 512k L2
Chipkészlet: ATI Radeon® Xpress
Memória: 512MB (1*512)DDR-II memória, mely 4 GB-ig bővíthető
Merevlemez: 60GB 5400RPM ATA/100 merevlemez
Optokai meghajtó : DVD SuperMulti író
Grafikus vezérlő : ATI Radeon® Xpress 1100 integrált 3D grafika, akár 256 MB osztott memóriával
Képernyő: 15'' XGA TFT, 1024 x 768 képpont felbontás
Interfészek: 5 az 1-ben kártyaolvasó (SD/MMC/MS/MS PRO/xD)
1 x PC Card nyílás (Type II)
3 x USB 2.0 csatlakozó
1 x külső kijelző csatlakozója (VGA)
56 K ITU V.92 PTT támogatással; Wake-on-Ring támogatása
10/100 Mbps Fast Ethernet; Wake-on-LAN támogatása
Billentyűzet: Magyar
Audio: AC'97 16 bit sztereó
Méretek: 358 x 269 x 29,8/33,8 mm
Súly: 2,78 kg
Akkumulátor: 29,6 W-os, lítium ion akkumulátor (4 cellás)
1,2 óra akkumulátor-üzemidő
2,5 óra gyorstöltődés, 3,5 óra működés közbeni töltődés
Operációs rendszer: Linux
Extrák: -
Garancia: 1év
Állapot: Gyári új
150.000 Huf
Megéri?
Amire használnám:
ArchiCad 9
Fotók rendezgetése
Szövegszerkesztés
Net
Ja meg néha egy kis online hentelkés COD2vel![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
humax
senior tag
ACER Aspire 5672WLMi (LX.ATD05.332)
15,4'' WXGA Acer CrystalBrite 1280*800 képpont felbontással, 16 ms válaszid
ntel Core Duo T2300 (2MB L2 cache/FSB667) 1660 MHz
120GB SATA (5400 rpm)
512MB (1*512) DDRII memória
Tálcanélküli DVD-Super Multi író
ATI Mobility™ Radeon® X1600 128//256 MB
Akkumulátor: 71 W-os, 8 cellás, lítium ion akkumulátor
5 az 1-ben kártyaolvasó
ABG WLAN
1,3 megapixeles CMOS kamera:
Bluetooth 4 xUSB 2.0,infravörös port,VGA,S-video/TV-kimenet, DVI-D. IEEE 1394 csatlakozó
bruttó ár: 296400 Ft sulinetben
megeri annyi?
koszi -
Tippcsi10
tag
hy
tudna dobni valaki egy linket a core duo-s hp 6310-es notiról, hogy pontosan mi is van benne
köszi -
oak
tag
válasz
snoopafella
üzenetére
Mi az a pár plusz dolog? Ennek az akksija elég gyengus.Itt 153: [link]
-
Herbali
tag
Köszi a táblázatot! De hogy lehet az, hogy az intelnél ezen a táblázaton kívül sehol nem említik ezt a procit? Valami mostohagyerek ez? Vagy mi?
Holnap felhívom az üzletet és rákérdezek erre az XP-s dologra. Remélem nem kell megvenni hozzá. Durva volna. Ha már van xp-m akkor most lesz kettő?
Úgy tuti nem veszem meg. 
-
salieri.
őstag
válasz
snoopafella
üzenetére
egy smc wifi 6 K kulon
ez sulinetes amit linkeltem es ingye hazhoz viszik
[Szerkesztve] -
salieri.
őstag
válasz
snoopafella
üzenetére
189 ert adjak sulinetben ! de itt vedd meg mert a cora egy draga hely ami nem akcios
[link] amugy kegyetlen noti nekem ilyen volt de a billentyuzete..... nahh ..... szornyuuu meg elavult akksi -
Herbali
tag
Usanotebook-ra felkerült ma a Fujitsu-Siemens Amilo Pro V3505. De a benne lévő processzort még az Intel weboldalán sem találom. Tudtok róla valamit?
[link]
[Szerkesztve] -
snoopafella
csendes tag
Hali!
Látta vhol az Acer Aspire 3103 NWLMI-t sulinetben?
Cora esetleg? Járt valaki most ott? Basznak felvenni a telefont, tőlem viszont mindegyik áruházuk messze van
Köcce ha van infótok, ha nincs akkor is
-
Aki a 214900FT-os Core2Duo-val szerelt HP notiból szeretne még venni [link] az Óbudai Auchanban van még belőle kb. 8-10db. [link]
-A notin Brightview kijelző van, jobb volt a képe mint az olcsóbb HP kijelzője.
-Intel GMA 950 DirectX 9 integrált vga van benne.
-512MB DDR2 memória
-60GB vinyó
-Open SUSE 10.1 oprendszert adnak hozzá.
Salieri:
A fenti Intel GMA 950-el szerelt noti Vista Ready.[link] Azaz az integrált DirectX 9-es VGA-ja támogatja a Vista Aero felületet, a Core2Duo proci szintén bőven elég az oprendszerhez, a memóriát meg. kb. 10rugóért bővíteni lehet.
[Szerkesztve]
Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen egeret válasszak?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Temu
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Bundle topik
- OLED TV topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- Latitude 7420 27% 14" FHD IPS érintő i7-1185G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Precision 5490 27% 14" QHD+ IPS érintő Ultra 7 165H RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe ujjolv IR kam gar
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 2TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- Envy 17-da0830nd 17.3" FHD IPS érintő Ultra 7 155H 16GB 1TB NVMe IR kam gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i3-7G I 8GB I 128SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Macbook Pro 2019 Laptop A2141 i9
- Samsung UE50NU7022 125 cm / 50 4K UHD Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Csak arról meg nem ír sneki semmit
Igazából nem éppen a notijai jutnak először eszembe a márkáról.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Kiváncsi vagyok mi lesz a diagnózis.