Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Aktív témák
-
mower
tag
ehhez mit szoltok? nemigazan talaltam rola bovebbet, most csak azt irom, amit a katalogusban lattam, nemsoka megyek megnezem eloben, es beszamolok.
fusi amilo m 1450 g b 12 - 15,4''wxga (glare); pentium m 725 (1,6ghz); 512ddr; 80gb hdd sata; dvd +/-rw dl. brutto 260e
vki tud esetleg rola vmi bovebbet?
udv -
Almos
aktív tag
A ramiris nagykereskedés árlistájában már vagy két hete inaktív, azaz nincs raktáron (nem tudom sulinetben lehet-e más disztribútoron keresztül szerezni, szerintem nem). Kiskerek közül itt érdeklődtem: eknet bt. focusnet.hu notebookzone, Orbano (utóbbi kettő nem sulinetes) + még egy bolt aminek nem tudom a nevét

Nagykerbe elvileg hetente érkezik szállítmány, csak nem lehet tudni van-e ilyen benne. Eknet csütörtökre igért választ, hogy lesz-e a közeljövőben, másik bolt december végi szállítmányra mondta, hogy ''talán'', januárra már valószínűbbre ígérte... -
Almos
aktív tag
Tényleg nincs, nekem eddig fel sem tűnt, meg firewire sincs. Viszont mire kellene pcmcia, ha van benne integrált kártyaolvasó, usb, infra, s-video, wlan? Ok, edge kártyát lehetne belerakni. Csak mert a saját gépemnél sem tudom mire is használhatnám még a pcmcia-s kártyahelyet...
-
mower
tag
válasz
szijartg
üzenetére
vegig olvastam szinte az egesz topicot
de igazabol nem volt olyan gep ami tokeletes lett volna a szamomra. meg azert is kerdeztem ra, mert gondoltam hatha mar a regebbi infok nemteljesen aktualisak, ujabb gepek is kerultek sulinetbe, vagy vmelyiket esetleg kivettek. ha tudtok 1-2 konkret tipust irni, azt megkoszonom! 
-
mower
tag
sziasztok
notebook-ot szeretnek venni sulinetben. ami a lenyeg lenne, az a wlan, pcmcia, 10/100lan, usb, min 60gb winyo, min 512ram, dvd iro, leginkabb intelt szeretnek. jatekra kevesbe lenne hasznalva a masina, inkabb atlagos feladatokra, net, office, film, zene ilyesmi. azert nem lenne rossz ha 1-2 regebbi jatekkal megbirkozna, de azert nfsmw-t nem akarok rajta futtatni
johetnek celeron es m ajanlatok is, persze ha tudtok vmi nekem megfelelo geprol
koszi 
udv, mower
[Szerkesztve] -
-
hpszi
tag
köszi a wifi segítséget, máshol is azt olvastam, hogy a g-s kompatibilis a b-sel, bár és olyat is hallottam, hogy fordítva is igaz, tehát látják egymást, de a lassabb sebességgel képesek kommunikálni
mindenesetre az Acer Travelmate 2413WLMi-ben g-s van
Rendelt már valaki a pcx-től? [link] nagyon jók az áraik, csak én elég óvatos vagyok az internetes vásárlással
hogy lehet egyáltalán kipróbálni a notebookot? és ha netán pixelhibás?
a boltban tudom mondani, hogy hát ezt nem veszem meg, de a megrendelésnél hogy van ez? -
Aurry86
csendes tag
Sziasztok! Mit a véleményetek az Asus A6R B002-ről? Érdemes megvenni? A videokarija (Ati Xpress 200M 128Mb) milyen lehet? Bírhatja a gyűrődést?
-
hpszi
tag
Wi-fi

A 2413-asoknál láttam olyat, hogy nem kétsávos a wifi, hanem csak g-s.
Lehet ilyen?
Szerintetek megvegyek egy ilyet, vagy keresgéljek b/g-set?
Úgy értem, hogy pl. ingyenes hotspotoknál melyik az elterjedtebb Budapesten?
Sokszor beleütközök még b-sbe? -
hpszi
tag
Mit gondoltok (vagy tudtok) várható még újabb roham Sulinetes notebook téren?
Úgy értem új tipusok, akciók, stb. Vagy ez már a karácsonyi vásár?
Mert akkor megyek oszt megveszem amit kiszemeltem.
-
hpszi
tag
Köszi a tapasztalatokat.
Én most egy Acer4061 mellett voksolok és lehet, hogy napokon belül meg is veszem.
A keresgélés során sok ''trükkre'' leltem. Azonos tipusúnak látszó különböző árú gépek bizony tényleg különböznek. Lehet, hogy csak egy betűben, de az a betű néha lényeges.
pl. a wireless b/g helyett csak wireless b, vagy wireless g van, akkor lesznek olyan wi-fi hálózatok, amikre nem tudunk felkapcsolódni, sőt egyáltalán nem is látjuk.
A weben talált adatok - még a gyártó honlapján is - ''ellenőrzésre szorulnak'' egyszerűen nem igaz. Odairják, hogy 33cm széles, lemérem és több, mint 36cm széles a notebook. Odairják, hogy 4000mAh-s akksi (a 2200mAh helyett), közben 2200mAh-s, csak a gép energiagazdálkodása majdnem kétszer jobb... és még sorolhatnám.
Na mindegy, ez magyaroszág
-
bobsurf
őstag
-
Imy
veterán
Nem úgy volt , hogy 2006-tól nem lessz Sulinet?
-
Shadowfax
addikt
Az Oktatási Minisztérium Sulinet Expressz - Egész életen át tartó tanulás - Tudásalapú társadalom elnevezésű programmal kapcsolatban – a Projekt Tanács egyetértése mellett – úgy döntött, hogy a 2005. november 1. napja helyett 2005. november 7. 24 óra 00 percig lehet a magánszemélyek részére a jelenlegi termékkör szerinti számítástechnikai eszközöket értékesíteni. Így tehát 2005. november 8-tól kizárólag asztali számítógép konfigurációkat és hordozható számítógépeket szerezhetnek meg a magánszemélyek a Sulinet Expressz III. Pályázaton nyertes Szállítóktól, illetve azok értékesítési közreműködőitől.
[link]
-
Hulot
tag
A jővő évi SZJA tv.-ben az van, hogy módosul a S.E. és csak komplett szgépeket lehet vásárolni. A hatálybalépés dátuma 2006. január 1.
Nem értem, a kereskedők miért november 8-tól alkalmazzák ezt? Van valami más szabály is, vagy mindenki tévedésben van? -
hpszi
tag
válasz
szijartg
üzenetére
Ez a válasz már jobban megnyugtatta a pénztárcámat
mert akkor nem kell még drágább gépet néznem a lusta HDD miatt
más tapasztalat HDD ügyben?
igazából nem a mérési eredményekre vagyok kiváncsi, mert azokat kb. ismerem, hanem a szubjektív véleményekre, hogy látványosan előjön-e az 5400 rpm, neaggy' 7200rpm a magánéletben
köszi -
Volu
tag
Mindenképp érdemes! Nagyon is érezhető a különbség! Szerencsére már egyre kevésbé alkalmazzák a 4200 rpm modelleket.
HP Nx6125-ből eddig csak Sempronos verziót láttam sulinetben, Turionost sajnos nem
Érdemes szerintetek azt megvenni? Elvégre a leírás szerint a 25W-os verzió van benne, így annak sem kéne melegedni
-
hpszi
tag
Koránt sem olyan rózsás a helyzet, mint képzeltem a notebook.hu weblapja alapján.
Csak néhány gép van Sulinetre is azok közül amik a weben Sulinet alá vannak linkelve.
De azért mégiscsak van egy Dell 3 év garival, meg még egy-két aranyosság. Úgy láttam, hogy az eladó sem volt pontosan tisztában, hogy melyik is van Sulinetre és melyik nincs, így együtt böngésztük az OEM számot (amiből állítólag kiderül).
Javukra legyen mondva, hogy 2h előtt néhány perccel estem be szombaton (amikor 2h-ig vannak nyitva) és már pakoltak el, de minden gépet bekapcsoltak nekem, készségesen segítettek - mintha tényleg el akarnának adni valamit. Ezt Magyarországon még nem nagyon tapasztaltam.
Sajnos az Usanotebook már tényleg zárva volt mire odaértem. -
bobsurf
őstag
én megvettem végül a toshiba l20-183at.
Nagyon meg vagyok vele elégedve.
Fifa06 és a CS:S is futkos rajta rendesen.
Officedepot ban vettem 220ért. (bruttó) Elvileg még jövő 7en is jön új szállitmány, szal aki akar, az még kaphat. -
SzalaiG
addikt
Albacomp.
Hajrá Alba! Hajrá Alba! Hej! Hej!
-
hpszi
tag
Úgy látom, hogy ez már csak az én topicom maradt - beszélgetek egy kicsit

Szóval jönnek notebookok - a Notebook.hu -n olyan Sulinetes gépek jelentek meg, hogy csak na
Végre nem csak az egyforma gépek közül kell válogatnom, megjelent a 12''-os, több tipus.
A pcx-nél meg bazi olcsó mindegyik, csak épp a levelemre nem akarnak válaszolni.
Nem bizom ezekben a webáruházakban - még a hagyományos ''nyomor'' áruházakban sem
Leginkább az usanotebooknál találtam jó szogáltatás, megbizhatóság, ár, érték arányt.
...és ti, hol, mit láttatok - hogy állnak a dömping áruházak?
vagy már mindenki megvette az ehetit (ezévit)? -
hpszi
tag
Na mindegy, zárjuk rövidre:
én olcsón szeretnék minél jobbat venni és felhúztam magam azon, hogy egy adott konfiguráció van sulinetre is, meg olcsón is ugyanott
gondolom a gyártótól hasonló áron jött, csak ''itt-ott'' rápakoltak még egy kicsit, ami más zsebét is dagasztja
én meg ''dömping áron'' szeretném megvenni, ahol a mi zsebünkből veszik ki a különbséget.
Mindenesetre, ha láttok megjelenni jó gépet olcsón valamelyik ''dömping'' helyen, akkor szóljatok!
-
szijartg
őstag
-
hpszi
tag
válasz
szijartg
üzenetére
... hogy ugyanannyi, akkor néhány példa:
ACER Aspire 3003LC bruttó ár: 189900 Ft Sulinet ár: br. 239.990Ft
ACER Travelmate 2312LMi bruttó ár: 184900 Ft Sulinet ár: br. 219.990Ft
ACER Travelmate 2413nLM bruttó ár: 182900 Ft Sulinet ár: br. 199.990Ft
lázítja a véremet
- 50eFt-os eltérés!!! 
na mindegy, keresek tovább -
bobsurf
őstag
Még valami.
Láttam az MM-ben egy gericom blockbuster p4 2,66-ost 175ért. És 9600os vga van benne saját 64mb memmel. Ez vajh milyen kari az x300hoz képest? -
erebus
tag
A fifa biztosan fut rajta, sztem a CS is fog. Talán nem max felbontáson, de a CS-ben nem is az a lényeg

Nekem tetszik a gép, de igazán még nem volt időm tesztelni
Talán jövő héten .. De az első benyomások nagyon jók 
Ha még mindig 220K sulinetben az OfficeDepot-ban, akkor vedd meg
-
bobsurf
őstag
Üdv mindenkinek!
Kinéztem az office depotban egy ilyen kis aranyoskát: TOSHIBA L20-183 220k sulinetben
Tud ennél valaki jobbat? Vagy nyugodt szivvel megvehetem?
Esetleg számithatok valami extra nagy karácsonyi akcióra szerintetek?
Nem játékra veszem, de 2 játéknak azért el kéne futkosnia rajta. (CS:S, Fifa2006)
Ellenvélemény

-
hpszi
tag
válasz
--=Gefi=--
üzenetére
Na ja, de ha egy 250eFt-os gépből visszaigénylem az ÁFÁ-t, vagy ugyanannak a gépnek a 260eFt-os sulinetes árából jön le a 60eFt, akkor ugyanott vagyok - sőt, a számlás jobban megéri a költség miatt.
Ha egyazon áru ára nem az ''értékétől'' függ, hanem attól, hogy ki veszi (vállalkozó, vagy alkalmazott), akkor az nem diszkrimináció
-
Volu
tag
Az Aspire sokkal rosszabb a Travelmate-nél?
-
DeimoS
csendes tag
most tesztelek a sulinetes toshiba l20-ast, du, este megírom sztem megéri-e megvenni

-
hpszi
tag
Hogy lehet az, hogy az usanotebook.hu-nál van külön ''sulinet'' ár és ''normál'' ár.

... és persze a sulinet ár 15-20eFt-al több... -
Spada
tag
válasz
fen-e-vad
üzenetére
előszöris gratula
(a notihoz és az első posthoz is)
ha Acer-t vetem volna, akkor lehet, h inkább erre [link] szavaztam volna, de nem lehet egyértelműen összehasonlítani a tieddel.
a kereskedők érveit és természetesen a saját tapasztalataidat is szivesen várom a géppel kapcsolatban. jelenleg asus párti vagyok, de hátha meg tudsz téríteni
[Szerkesztve] -
fen-e-vad
csendes tag
Hi !
Egy hete néztem be hozzátok azzal h. talán kapok vmi tanácsot h. milyen gépet vegyek sulinetre...sok jó ötlet hangzott el, de amikor tegnapelöttt benéztem a pécsi MediaMarkt-ba, megtetszett egy a kereskedök által is dicsért márka az Acer
Eddig azt halottam h. drága viszont minöség és 10 kereskedő közül legtöbben erre a márkára tették le voksukat amikor kikértem véleményüket.
Szóval vettem egy gépet a fent emlitett helyen: Acer Aspire 3610
Intel Celeron M 1,5Ghz
Intel910GML
512 DDR2 RAM
WXGA 15,4'' LCD
INTEL GMA900 graf.vez. 128RAM
60 Gb ATA WIN
WLAN(Wi-Fi)
Bluetooth
Xp Home op rendsz.
sulinetes ára:239.900.-
szerintem megérte...szerintetek? -
erebus
tag
-
KrAt
veterán
válasz
--=Gefi=--
üzenetére
Köszi!!

-
--=Gefi=--
tag
Sulinet és a részlet két különböző dolog, az egyiket az adódból írod le, a másikat meg a bank intézi. Ugye ilyenkor úgy néz ki a dolog, hogy az ár egy részét kifizeted, a többit a bank fizeti ki (részlet), majd te szépen visszaperkálod a banknak kisebb-nagyobb kamattal. Az eladó szempontjából ez viszont lényegtelen, mert ő megkapta a teljes összeget.
Sulinetet meg ugyanúgy visszaigényelheted, mintha teljesen kifizetted volna. Ennyi.
Amiket adtam linkeket, mindkettő értékesít sulineteseket is konkrét árral. -
KrAt
veterán
válasz
--=Gefi=--
üzenetére
Jajaja sulinetben értettem. A részlet azért kéne, mert muter nem nagyon akar egyben kifizetni kb 200 ezret.
Sulinetben és részletben lehet egyszerre venni? És amúgy bármilyen notit lehet sulinetben venni, vagy csak ami a sulinetinfo.hu weblapon van? -
--=Gefi=--
tag
[link] ill. [link]. Mindkét helyen lehet részletre venni, nézz körül a honlapokon, hogy mik kellenek hozzá. Azt viszont nem tudom hogyan érted, hogy visszakapod a pénz...
Max sulinetben kapod vissza, ami ugye jár. Részlettel az a baj, hogy amit nyersz a sulineten, azt majdnem el is bukod, mire kifizeted. -
KrAt
veterán
Hellósztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy szeretnék sulinetben venni egy notit. Hol jönnék ki legolcsóbban? (márha nem egységáras) És az úgy megoldható, hogy részletre venni (kifizetem az egészet részletben, és majd visszakapom a pénzt?)
Válaszotokat előre is köszi: Atesz -
hpszi
tag
Mi a véleményetek az Albacomp Activa-Eco Mobil notebookokról?
Én még nem hallottam erről a márkáról.
és ti
pedig ez [link]
kecsgtető
-
erebus
tag
Aha. Az office depotban. Hozzám nyíregyházán volt a legközelebbi. Adják sulinetben, még ezen a héten akciós: 219.875 HUF.
Ebben sajna nincs wlan
De kompromisszumot kellett kötni a pénztárcám miatt
Meg nekem amúgy se olyan nagy érvágás - ha nagyon kell, veszek bele kártyát 
És még mindig tetszik
És fut rajta a fifa 2006

[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
hpszi
tag
Hát amíg van WLAN (pl. a reptéren, vasútállomáson, kávézóban), addig azzal, de amikor az elmúlik, akkor GPRS-el, vagy valamelyik gyorsabb változatával (EDGE, UMTS).
Igazából azt szerettem volna mondani, hogy lefoglal egy (ha nem az egyetlen) picimic kártyahelyet + ki is lóg eléggé. -
erebus
tag
Megvettem a toshibát! L20-183.
Most installálgatom a kicsikét
Eddig tetszik
-
hpszi
tag
Tud valaki olyan Sulinetes notebookot, amiben még Bluetooth is van?

-
hpszi
tag
Igaz, de nem egyszerű.
Először is kell, hogy fogadni tudja az alaplap és jó, ha van benne beépített antenna. Ezután már csak találni kell egy belevaló WLAN egységet.
Ha ügyetlen vagy, akkor a gari ugrott, ha szakszervízzel rakatod be, akkor meg a havi fizud feleződik
A ''picimicis'' WLAN-t én elvetettem, mert az ormótlanul 3-4 cm-re kilóg a gép oldalából + az antenna, nem tudom a gépen lévő WLAN kapcsolóval kapcsolni, csak ki-be dugdosni.
Márpedig egy reptéren én nem szeretek szerelgetni.
Állítólag lehet kapni USB-RCA átalakítót - az mire jó?
Lehet azt használni TV-in/out-ra?
-
hpszi
tag
Én biztos, hogy a Toshibát venném, mert ki nem állhatom a ThinkPad joy-át.
Te már használtál joyt? Mert, ha nem, akkor ajánlom, előbb próbáld ki, hogy neked bejön-e!
Persze abban nem vagyok biztos, hogy ezen a tipuson joy, vagy macska van.
A TV-out a Toshiba mellett, a WLAN az IBM mellett szól. -
vah-vah
csendes tag
Sziasztok!
Két notebook között nem tudok dönteni. Melyiket vegyem?
toshiba előnyei: 1600MHz, dvd dual, tv-out
ibm előnyei: wlan és a márka
Toshiba Satellite L20-182 Sulinet
• Intel CeleronM
• 1600Mhz
• 256Mb
• 40Gb
• DVD+-RW Dual Layer
• tv-out
bruttó 199 990 Ft
IBM Thinkpad R50e (UR0S5HL) Sulinet
• Intel CeleronM
• 1400Mhz
• 256Mb
• 40Gb
• DVD+-RW
• WLAN b/g
bruttó 204 990 Ft
Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Microsoft Outlook topic
- Az iPhone Air buktája elkaszálhatta vékonyítási lázat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- OLED TV topic
- Búcsúzik a magyar fejlesztésű GFXBench és CompuBench
- Fujifilm X
- Milyen okostelefont vegyek?
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Latitude 7440 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP 255 G9 Ryzen 3 5425U 8GB RAM, 512GB SSD,Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Gar
- Asus VivoBook GO 15 Inteli3-N305 8GB RAM 512GB SSD, Megkímélt, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- HP 255 G10 Laptop Ryzen 3 7330U 8GB RAM 512GB SSD Megkímélt, Töltővel, Dobozával, 1 Év Garanciával!
- ÓRIÁS HP 470 G5 / Intel core i5 / NVIDIA 2gb dedikált / 16GB DDR4 ram / 256gb SSD / WIN11
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Huawei Quidway S5324TP-SI-AC - 24G, 4SFP, L2, managed switch
- Apple iPhone 15 Pro - Black Titanium - 128GB - Akku: 87% - Megkímélt állapot!
- Google Pixel 10 Pro 5G Porcelain AI-fotó varázs, Super Actua 120 Hz 128 GB
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i5-6G I 8GB I 512SSD I 14" FHD Touch I HDMI I W11 I CAM I Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Van Pesten elég hotspot, ha éppen nem az otthonit, vagy az egyetemit használnám.

mert akkor nem kell még drágább gépet néznem a lusta HDD miatt

- 50eFt-os eltérés!!!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)