Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- potyautas: Kiküldetésben a szép Juhásznénál
Aktív témák
-
parandroid
félisten
A témát zárom, a továbbiakban az esetlegesen felmerülő kérdéseket az egyes típusok topikjaiban tudjátok feltenni.
p -
Imy
veterán
Zárható a topic mivel már vége a Sulinetnek!

Nagyon sikeres volt, de az ideje lejárt.... 
-
Egon
nagyúr
Érdekes jelenséget tapasztaltam: egyből visszaáll a sata native mode enabled-re. Már háromszor is megpróbáltam (először azt hittem, a változások elvetését választottam ki tévedésből, de nem). Esetleg valami egyéb beállításhoz is kapcsolódik ez a beállítás?
Szerk.: ehhh, csak nem vagyok szokva notikhoz, esetleg márkás gépekhez. Ha a ''gagyi'' Abit, Asus lapok bios-ában átállítok valamit, elég csak a bios-ból való kilépéskor elmentenem, nem kell F10. Itt igen. Na mindegy.
[Szerkesztve] -
Egon
nagyúr
Nos, a CD-RW-re másolt XP-vel boldogult. A gond viszont az, hogy (léven ez egy SP nélküli, első generációs Windows XP Prof. HUN) nem talál telepített merevlemezes meghajtót a gépben...
Ha jól rémlik, ezt csak a telepítő CD buherálásával (vagy egy SP2-es telepítőlemez felhasználásával) tudom megoldani, ugyebár? Floppy nincs, de ha lenne is, csak a CD helyére tudnám betolni... -
Egon
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Ez kétségtelenül így igaz...

Próbálkozom továbbra is, és köszönöm a segítséget! -
Egon
nagyúr
válasz
tkazmer
üzenetére
Igen, én is erre gondoltam, mert (lehet hogy hibás impresszió, de nekem úgy tűnt) nem egyszerre ''javultak'' meg a gombok (az adott boot-nál az F10 még nem működött, hogy belépjek a bios-ba, de a ''tetszőleges billentyű'' lenyomása (zongoristát játszottam az alfabetikus részen) bejött, mivel rábootolt az XP CD-re.
A másolt XP szerintem sem szép: remélem idén végre eljutok odáig, hogy legalább 1 db jogtiszta oprendszer lesz a két géphez...
De ez itt off.
Most fejeződött be a lemez másolása. -
Egon
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Nemnemnem, nem fagyott le, hanem kiírta, hogy akármi.sys nem olvasható, nyomjon meg egy billentyűt (előtte hallhatóan szenvedett az optikai egység, majd olyannyira lelassult, hogy nem is lehetett hallani). Ahogy lenyomtam egy gombot, kiíírta, hogy a telepítés megszakadt, nyomjon le egy billentyűt az újraindításhoz. Ennyi.
-
parandroid
félisten
A billentyűzetnél a billentyű szalagkábelének kontakthibája lehetséges. Könnyen lehet, hogy alig volt még használva a gép, és most hogy elindult, helyrerázódott, azaz nem lesz vele többet gond. Ha mégis, akkor szervíz megigazítja egy pillanat alatt - ha tényleg ez a gond.
A WinXP telepítés közbeni fagyás érdekesebb kérdés, én a helyedben azonnal csinálnék egy memtestet, a hibás RAM-ok is kísértetiesen hasonló dolgokat produkálnak Windows telepítés közben.
USB-s megoldásként javaslom az USB-hubot, abból, hogy nyomtatót akarsz rákötni, felteszem, elsősorban asztali használatnál hiányzik. Pendrive és kártyaolvasó pedig amúgy sem kell állandóan. Ezzel együtt két USB hely tényleg elég kevés. A PS2-ért viszont nem kár.
p -
Egon
nagyúr
Hát, mi is vettünk egy notit Sulinetben. HP NX6310 lett a befutó (dunakeszi Auchanban 150K volt), Szilveszter napján lett megvéve. Már egy hónapja buzerálom az asszonyt, hogy vegyünk, a 60K visszatérítés miatt most nagyon megéri, de eddig ellenállt. Pénteken este 8kor (!!!) kitalálta, hogy mégis kell neki (azt hittem leütöm magam).
Az eddigi tapasztalatok nem túl kedvezőek, sajnos. Tegnap csak az akksi lett feltöltve, be sem kapcsoltuk (Vácon szilvesztereztünk, odamenet lett megvéve). Ma délután Vácon bekapcsoltam, nézegettem, működött rendesen. Hazahoztuk, 1 óra hőmérséklet-kiegyenlítődést biztosító szünet után bekapcsoltam. Nem érzékelte a billentyűzetet (bármit próbáltam nyomkodni). 3-4 ki- és bekapcs következett, eredmény nélkül. Kikapcsoltam, forgattam, nézegettem össze-vissza. Rákerestem a neten a hibára, de nem találtam semmit. A köv. bekapcsnál feléledt a billentyűzet. Nem tudom, mi lehetett vele.
A köv. problem a telepítéskor jelentkezett. Gondoltam, nem szórakozom a Linux-szal, a jól bevált, másolt XP CD-met szedtem elő. Ez egy Teac lemezen van (anno a 40x-es írómhoz adták), és minden meghajtó olvassa tökéletesen - kivéve a noti DVD-RW-je. Kétszer próbáltam meg a telepítést, de mindig másik fájlnál írta, hogy nem tudja olvasni - így tehát feladtam egyelőre. A gépemben levő optikai meghajtók (NEC 2500A DVD-író, illetve Toshiba SM-1612-es olvasó) tökéletesen olvassák ezt a lemezt.
Most azon tépelődöm, hogy átírom egy újraírhatóra, hátha úgy benyalja.
Szerk.: két dolgot hiányolok erősen: jó lenne egy PS2-es aljzat (nem is értem, miért kellett elfelejteni), illetve a 2 db USB slot már most kevés (nyomtató és kártyaolvasó, illetve egér lenne rákötve, no meg néha pendrive).
[Szerkesztve] -
Akcept
tag
Hát akkor az utolsó szó jogán:
Én vettem egy Dell Lattitude 110L-t másfél éve (Tesco 170-60=110k), és most év végén HP 500-at (notebook.hu 120-60=60k+táska). Biztosan hozzájárul mindkettő az egész család (két iskolás gyerek, + a nejem is tanul munka mellett) okulásához. Nem volt ez teljesen önzetlen az állam részéről, mert nyilván hozzájrult a feketegazdaság fehérítéséhez, tehát köszönet a sorsnak érte, mert sulinet nélkül asszem nem lettek volna
Mindenkinek boldog, szerencsés új évet, és sok örömet a megszerzett masinához!
Aktív témák
- alza vélemények - tapasztalatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy ruhás topik
- Videós, mozgóképes topik
- Karácsonyi telefonajánló 2025
- 3D nyomtatás
- Ilyen blokkot sem láttunk még készre szerelt vízhűtésnél
- Régóta ott van a fiókban az Intel válasza az AMD-féle 3D V-Cache-re
- E-roller topik
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 450 G8 - i5-1135G7 I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i5-1135G7 I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- CTO Bontott 0perces TÜZES EZÜST MacBook Air 13.6" M4 10C/1G 16GB 512GB Gar.: 1 év APPLE világgar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3899, 100% Akkumulátor
- ÚJ Asus V16 V3607VM - 16" WUXGA 144Hz - Core 5 210H - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 5050 - 3 év garancia
- HP EliteBook 850 G7 (15.6") i7-10610U - Garancia, Akció!
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 500GB + 32SSD I Radeon I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Nagyon sikeres volt, de az ideje lejárt....

Ha jól rémlik, ezt csak a telepítő CD buherálásával (vagy egy SP2-es telepítőlemez felhasználásával) tudom megoldani, ugyebár? Floppy nincs, de ha lenne is, csak a CD helyére tudnám betolni...

nem szép dolog....sztem próbáéd meg átírni vmi másik lemezre. Ps/2-t notihoz mostanában már nem adnak.

hajrá hajrá