- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- BMWFan: Akasztófa
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gergosz2: Emlékezzünk!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
olala
tag
Heló!
Van egy Asus A6km notebookom, illetve a barátnőmé, amit használtan vettünk. A gép amikor megérkezett hozzánk működött, volt hangja, bár az tény, hogy elég halk és rossz minőségű. Újratelepítettem az egészet, volt már rajta XP, Vista és Win7 is, de állandó hibajelenségként jelen van, hogy hiába telepítem fel a hangkártyát, nem tudok hangot kicsikarni belőle, sem a hangszórókon, sem a jack csatlakozón keresztül.
Ez a modell nem mai darab, simán van 5 éves, de lehet több is. A driverek az ASUS honlapjáról vannak. Egy SIS 7012 chipset-es hangkártya van benne, és gyárilag AC97 dekóder drivert adtak hozzá.
Már kismillió fórumot nézegettem át, volt ahol azt mondták, hogy ez a jó megoldás, és működött az illetőnek, de nekem nem volt jó egy sem. Olvastam olyat is, hogy egy bizonyos UAA driver hiánya okozhat gondot a "High Definition Audio" hangeszközök kezelésében, valamint olyat is, hogy az XP SP3 javításával is összefügghet a gond. A gép BIOS-a a legfrissebbre van frissítve.
A jack dugón nem csak analóg, hanem digitális kimenet is van, tehát világít (optikai). A driver kezelő programjából tudom kapcsolgatni az analóg/digital átváltást, ezért úgy tűnik mint ha működne, de hangot még sem ad.
Már nagyon régóta szenvedek vele, szereztem hozzá egy usb-s külső hangkártyát, amivel jó, de így küldő hangszóró nélkül nem használható a gép.Most megpróbálkozok egy teljesen alap, szerviz pack nélküli XP feltelepítésével, és kipróbálom, hogy így ki meg tudom e szólaltatni.
Egyébként a Windows hangbeállításoknál nincs lenémítva semmi, tehát nem ez a baj.Ha bárkinek van valami ötlete, kérem ossza meg velem!
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- CES 2025: Naya, az igazán egyedi billentyűzet
- Gaming notebook topik
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- Apple asztali gépek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Acer Predator Helios 300 // i7-8750H // 8GB RAM // 1TB HDD // GTX 1060
- Lenovo IdeaPad Gaming 3 // Ryzen 5 5600H // 16GB RAM // 1TB HDD + 512GB SSD // RTX 3050
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 13 - 16" Apple M1 M2 M3 M4 MAGYAR Billentyűzet AZONNAL DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Acer Aspire 15,6" i3-7020U 8GB RAM 512GB SSD GeForce MX130 Win11
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga Gen8 i7 32GB DDR5, 1TB SSD garanciális 2027 májusig
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Macbook Air M1 512GB // Számla // Garancia //
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LENOVO IdeaPad L340-17IRH - 17,3"FHD IPS - i7-9750H - 8GB - 1TB - Win10 - GTX 1650 - MAGYAR
- Samsung Galaxy Tab S8 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12 HÓ Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest