Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• olala

tag

Heló!

Van egy Asus A6km notebookom, illetve a barátnőmé, amit használtan vettünk. A gép amikor megérkezett hozzánk működött, volt hangja, bár az tény, hogy elég halk és rossz minőségű. Újratelepítettem az egészet, volt már rajta XP, Vista és Win7 is, de állandó hibajelenségként jelen van, hogy hiába telepítem fel a hangkártyát, nem tudok hangot kicsikarni belőle, sem a hangszórókon, sem a jack csatlakozón keresztül.

Ez a modell nem mai darab, simán van 5 éves, de lehet több is. A driverek az ASUS honlapjáról vannak. Egy SIS 7012 chipset-es hangkártya van benne, és gyárilag AC97 dekóder drivert adtak hozzá.
    Már kismillió fórumot nézegettem át, volt ahol azt mondták, hogy ez a jó megoldás, és működött az illetőnek, de nekem nem volt jó egy sem. Olvastam olyat is, hogy egy bizonyos UAA driver hiánya okozhat gondot a "High Definition Audio" hangeszközök kezelésében, valamint olyat is, hogy az XP SP3 javításával is összefügghet a gond. A gép BIOS-a a legfrissebbre van frissítve.
    A jack dugón nem csak analóg, hanem digitális kimenet is van, tehát világít (optikai). A driver kezelő programjából tudom kapcsolgatni az analóg/digital átváltást, ezért úgy tűnik mint ha működne, de hangot még sem ad.
    Már nagyon régóta szenvedek vele, szereztem hozzá egy usb-s külső hangkártyát, amivel jó, de így küldő hangszóró nélkül nem használható a gép.

Most megpróbálkozok egy teljesen alap, szerviz pack nélküli XP feltelepítésével, és kipróbálom, hogy így ki meg tudom e szólaltatni.
    Egyébként a Windows hangbeállításoknál nincs lenémítva semmi, tehát nem ez a baj.

Ha bárkinek van valami ötlete, kérem ossza meg velem!

Üdv!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés