- Hogyan válassz biztonságos és megbízható szoftverlicencet?
- Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- Perplexity Pro AI képszerkesztési limit -egy képgenerátor függő tapasztalatai
- Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Gurulunk, WAZE?!
- SzDavid99: Út Korea turistaparadicsomába, amiről talán még sosem hallottál: Csedzsu-sziget
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
kreten67 #16963 üzenetére
A sztori röveden:
Letöltöttem az Asus oldaláról egy 6MB-os BIOS-t. Szerettem volna megoldani benne, hogy a rejtett menüpontokat bekapcsoljam, ergo moddoltam volna. Ez a fájl nem cap és nem is normál bin fájl, igazából a kiterjesztését nem tudom, mert a verziószám kerül oda. Esetemben a fájl a "GL553VW-AS.306" volt.
Próbából az eredetileg letöltött fájlt FPTW64-el windows alatt beírtam, rendben lezajlott. Aztán moddoltam pár menüpontot láthatóra állítva, felírtam, nem volt gond, de nem voltak láthatóak továbbra sem. Folytattam a moddolást. Aztán újra felírva valamit valami hibaüzenetet adott az FPT, de valahogy fáradtságomban továbbengedtem. Ha jól emlékszem valamit a fájl méretére panaszkodott, de nem biztos. Felírtam így is.
Ezt követően felvillantak a laptopon a ledek, majd kialudtak és be sem lehetett kapcsolni.Aztán keresni kezdtem egy dump fájlt a neten. Nagy nehezen találtam egy fórumot ahol ingyen osztogattak meg bios dump-okat. Ez is ott volt köztük (Ez már 8MB volt). Letöltöttem, linux alatt flashrom-al (usbblaster_spi modullal) a chip-be írtam. Ezt követően már bekapcsolt a gép, ledek világítanak, de nem ad képet és láthatóan nem kezd boot-olni. Mintha indulás közben valahol elakadna.
Itt tartok most. Eszembe sem jutott 2db TSOP8 chip-et keresni.
Nem értem a 6MB-os letölthető BIOS fájlt sem, amikor 8MB-os a chip.Talán a gépet szervizbe vinni ésszerűbb lenne, ahol foglalkoznak Asus gépekkel, de van egy olyan hülye szokásom, hogy nem hagy nyugodni a számomra meg nem értett probléma. Ergo valahogy nekem kell talpraállítanom. Érteni szeretném mi történik a háttérben.
Szóval lehet, hogy 2db chip van? Az már 2x8MB (2x64Mbit) lenne?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- SCUF Reflex (2025): Apró változtatás, hatalmas különbség?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bittorrent topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Philips LCD és LED TV-k
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos autók - motorok
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Remek áron Lenovo Flex 5 14 laptop/2in1/Touch/Ryzen 5 5500u/16GB/256 GB SSD/14"/Gari
- Lenovo ThinkPad P15v Tervező Vágó Laptop -65% 15,6" i7-10850H 16/512 QUADRO P620 4GB
- Szép! Lenovo ThinkPad P53s "Kis Tervező Vágó Laptop" -65% 15,6" i7-8665U 32/512 QUADRO P520 2GB FHD
- Apple MacBook Pro 16.2" M4 Max 48GB DDR5 RAM 16 Core CPU 40Core GPU, 1TB SSD, Asztrofekete
- ZBook Firefly 14 G10 14" FHD+ IPS érintő i7-1355U RTX A500 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- DELL WD19S dokkoló + 130W töltő
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3520, 100% Akkumulátor
- Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 512GB 13.3" FHD vilbill, 1 év garancia
- MSI Sword 16 - Core i7 / RTX 4050 / per key RGB / magyar garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest