- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- weiss: Pant* rant
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
kreten67 #16963 üzenetére
A sztori röveden:
Letöltöttem az Asus oldaláról egy 6MB-os BIOS-t. Szerettem volna megoldani benne, hogy a rejtett menüpontokat bekapcsoljam, ergo moddoltam volna. Ez a fájl nem cap és nem is normál bin fájl, igazából a kiterjesztését nem tudom, mert a verziószám kerül oda. Esetemben a fájl a "GL553VW-AS.306" volt.
Próbából az eredetileg letöltött fájlt FPTW64-el windows alatt beírtam, rendben lezajlott. Aztán moddoltam pár menüpontot láthatóra állítva, felírtam, nem volt gond, de nem voltak láthatóak továbbra sem. Folytattam a moddolást. Aztán újra felírva valamit valami hibaüzenetet adott az FPT, de valahogy fáradtságomban továbbengedtem. Ha jól emlékszem valamit a fájl méretére panaszkodott, de nem biztos. Felírtam így is.
Ezt követően felvillantak a laptopon a ledek, majd kialudtak és be sem lehetett kapcsolni.Aztán keresni kezdtem egy dump fájlt a neten. Nagy nehezen találtam egy fórumot ahol ingyen osztogattak meg bios dump-okat. Ez is ott volt köztük (Ez már 8MB volt). Letöltöttem, linux alatt flashrom-al (usbblaster_spi modullal) a chip-be írtam. Ezt követően már bekapcsolt a gép, ledek világítanak, de nem ad képet és láthatóan nem kezd boot-olni. Mintha indulás közben valahol elakadna.
Itt tartok most. Eszembe sem jutott 2db TSOP8 chip-et keresni.
Nem értem a 6MB-os letölthető BIOS fájlt sem, amikor 8MB-os a chip.Talán a gépet szervizbe vinni ésszerűbb lenne, ahol foglalkoznak Asus gépekkel, de van egy olyan hülye szokásom, hogy nem hagy nyugodni a számomra meg nem értett probléma. Ergo valahogy nekem kell talpraállítanom. Érteni szeretném mi történik a háttérben.
Szóval lehet, hogy 2db chip van? Az már 2x8MB (2x64Mbit) lenne?
Új hozzászólás Aktív témák
- Nyaralás topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Autós topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Netfone
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad Flex 5 - Érintőkijelző, ujjlenyomatolvasó, USB-C töltés, és ez még nem minden!
- ZBook Studio 15 G8 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A2000 32GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5430 14" FHD IPS i7-1265U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LOQ 15IRX9 15.6" FHD IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Eladó Gamer Laptop
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.