Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák

Hozzászólások

(#14736) Nestor16


Nestor16
senior tag

Sziasztok!

Adott egy HP Compaq CQ58-d65SG laptop. A tulajdonosa nem túlzottan értett hozzá és ezt a csodát sikerült kiválasztania, most segíteni kéne rajtuk, mert nem túl acélos a laptop, akad vele probléma. Volt 3x is garanciában, cserélgették neki a dolgokat, de rontottak is rajta (nyikorog a zsanérja, németre cserélték a bill-t...), akkut is cseréltek benne és már nincs rá garancia. (Valószínűleg lesz is ebből további akció a hatóságok felé.)

A legnagyobb baja jelenleg, hogy ha picit is mozgatjuk a laptopot akkor ki szokott kapcsolni, egyre gyakrabban. Az akksi elvileg rendben van (bár engem a ciklusszám kissé kiakasztott, nem sok kell neki, hogy lekapcsolja magát).

Furcsa az is, hogy F.46-os BIOS verzió van rajta, az oldalon pedig egyel kisebb számú a legfrissebb.
A BIOS-ról jut eszembe, hogy ebben UEFI vagy mi a csoda van már ebben, belépve gyakorlatilag semmit sem lehet kezdeni a géppel... Mondjuk Win-t telepíteni mégis hogy lehet?
Ugyanis még a probléma forrása sem tiszta, akár szoftveres is lehet, kissé be van lakva a Win 8.1 rajta, szóval egy Linuxot akartam futtatni USB-ről, hogy mit szól hozzá.

A gép nem túl meleg, akksiról és tápról is produkálja a hibát, sőt már mozgatás nélkül, a kábelt rádugva is le szokott kapcsolni. Simán lehet, hogy garanciáztatásnál összecserélték a dolgokat és nem kompatibilis a táp vagy akksi.

Kép az akksiról és a gép hátáról:
akksi
gép

Köszönöm szépen előre is a segítségeteket, jó lenne ha nem kéne a szervízbe vinni, erre költeni bűn ( ;] )! :R

Üdv, Dávid

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.