Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atlon
újonc
Sziasztok!
Toshiba C660D laptop, Athlonp340-es proci, 320gb hdd, 3gb ram, Radeon 4200 vga.
Netezés közben elment a kép, és újraindítás után sem jött vissza. Ledek mennek, cooler pörög, de kép nincs. Szervíz felejtős, átbacnak, lehúznak, vagy nem foglalkoznak vele, max nagy részegységek cseréje sok ropogós 10ezresért. Maradt a Ytube és a gugli. Az ott írtakat végigpróbáltam, akksi ki, bekapcsoló gombal reset, kijelző megvilágítása lámpával, külső monitor. Perifériák egyesével való leszedése, és bekapcsolgatás, gombelemcsere. Eredmény nincs.
Ekkor már hardver hibára gyanakodtam erőssen. Próbálgatás közben kb 30-40 bekapcsolás, kép abszolút nincs. Fórumokon olvastam, hogy a túlmelegedés miatt a toshibáknál az alapla forrasztásai képesek megolvadni. Hőlégfúvóval pár perces melegítés megoldhatja a problémát. Ehhez sajnos nem volt felszerelésem, de nekiálltam darabokra szedni a gépet, hátha látok az alaplapon valami érdekeset. Nem láttam semmit, így összeraktam. Még egy bekapcsolás reménytelenül, de a kijelző nem indul. Újra ytube, ahol láttam egy videót, hogy a tag a billentyűzet szalagkábelét lecsatlakoztatva elindítja a gépet, és el is indul neki. Mondom ezt még megéri megpróbálni utoljára, mielőtt a kukába helyezném a leendő boldog új roma tulajdonosának. Legnagyobb meglepetésemre beindult, és azóta már túl van egy win10-es telepítésen, és hibátlanul működik a gép, kb 40 óra használat van már benne több újraindítással.
Kérdésem: okozhatta a helyreállást a billentyűzet lekötése, vagy a vak véletlen csupán, hogy pont akkor kezdett el érintkezni egy szakadás, vagy szűnt meg egy zárlat? Vajon mire számíthatok a jövőben? Tartós tejet már nem merek venni ennek a gépnek. Kinek mi a véleménye, találkozott már valaki valaha ilyen jellegű hibával, pontosabban orvosolt-e már az általam leírt megoldással valaki ilyen hibát?
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Pánik a memóriapiacon
- Elektromos autók - motorok
- Nagyrobogósok baráti topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Dell Latitude 7290- I5 7 gen - 8Gb -256Gb
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 14 M4 MAX 14 32GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető Deák
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook AIR M2 , M3 , M4 Legújabb magyar billentyűzet 1 év Garancia Deák Térnél.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z690 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3090 OC 24GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 1000GB 1 év garancia
- Keresek Zebra TC20 TC21 vagy valamilyen hasonló kaliberű 1D és 2D vonalkódok olvasására alkalmas pda
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG G531GV Gamer notebook - i7 9750H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Pyttawrx