- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok,
Egy érdekes problémával szeretnék hozzátok fordulni.
3 évvel ezelőtt vettem 200 ezer HUF-ért egy 17"-os ASUS laptopot amin az alábbi játékok - crysis 2, euro truck simulator 2 - elég jól futottak függetlenül attól, hogy az ajánlott gépigényt nem érte el a laptop.
Sajnos ez a laptop tönkre ment így új laptopot kellett vennem. Sokáig hezitáltam egy DELL és a jelenlegi HP laptopom között majd végül a "design" és az ott dolgozó eladó tanácsa miatt a HP-t választottam.HP Pavilion f102nh
Mit kell róla tudni?
CPU: AMD A10-5745M 2.1GHz
Memória: 8GB 1333 MHz
Merevlemez: 1TB HDD
Op.rendszer: Eredetileg FreeDos de Windows 8.1-en használom.VIDEÓKÁRTYA: AMD Radeon R7 M260 (erősebb) és egy AMD Radeon 8610g (gyengébb)
2015 év elején vettem a jószágot. Az első pár hónapban internetezésre, youtube nézegetésre, és photoshoppolásra használtam, amikkel nem is volt probléma. Aztán egyszer úgy döntöttem, hogy letesztelem mit tud a gép. Fogalmam sincs miért de sokkal rosszabbul funkcionált azokkal a játékokkal amiket a gyengébb 3 éves asus gépem jól elvitt.
Aztán kb. a 4 hónapra jött a túl melegedés problémája. Lehet, hogy túl sok minden szarságot tettem fel a gépre vagy vírusos lett, nem tudom.. de a youtube szaggatott, párszor meg úgy FELMELEGEDETT, hogy egyszer csak fogta magát kikapcsolt majd kiírta, hogy a laptop elérte a kritikus hőmérsékletet. Itt volt az a pont amikor elkezdtem előkeresni a garancia levelet és utána járni a problémának.
Először laikusként elmentem egy pc boltba ahonnan nagyon lelkiismeretesen elküldtek a márka szervizhez.
Felhívtam a márka szervizt (az én költségemre mert ugye fizetős számuk van) ki kellett erőszakolnom, hogy hívjanak már vissza, visszahívtak majd elmondtam, hogy a túlmelegedéssel problémám van illetve olyan játékok nem működnek rajta megfelelően ami a nála gyengébb laptopon szinte tökéletesen mentek, ezen meg használhatatlanok. Kipróbáltam a HP-s drivert, az AMD-s drivert, feltettem az Ubuntut ami elméletileg nagyon jól megtalálja az illesztőprogramokat. Valamilyen tesztet elakart indítani a bioszban de az valamiért nem volt benne a gépben de végül valami másik tesztet csináltunk ami azt jelezte, hogy nincs probléma hardwaresen a géppel.. Tanácsként annyit mondott, hogy tisztítsam ki a hűtőbordákat sűrített levegővel és töltsem le azt a drivert amit ő elküld emailben. Kitisztítottam, leformáztam, feltettem azokat a drivereket amiket belinkelt az emailben. Ideig-óráig jó volt aztán megint behalt. Mondom ebből elegem van, fogtam a laptopot, vittem egy tanút magammal és elmentem abba a boltba ahol megvettem a laptopot. Határozottan megmondtam, hogy csináljanak ezzel a laptoppal valamit mert nem fogok 10ezreket telefonásra költeni, meg utálom ha leráznak ilyen piti módon.
Végül elmondta mit tegyek. Felhívtam újra a HP-t és megmondtam nekik, hogy beszéltem a fogyasztóvédelemmel és kutya kötelességük ezt a hibát orvosolni, mivel én nem tudom.
Felvették az adatokat a problémát. Kijött a futár, elvitte a gépet egy jó 5-6 nap múlva visszahozták. A papíron az állt, hogy BIOS frissítettek meg az ALAPLAPOT kicserélték. Mondom tök jó mostantól minden király lesz.A melegedéssel eddig nem volt probléma viszont még mindig megvan a játékokkal ugyanaz a probléma. Mintha nem tudná kihasználni az R7 m260as kártyát. Konkrétan tegnap a 2004-es WOW-al játszottam 1280x720as felbontásban közepes beállításokkal tudtam csak szaggatás mentesen játszani, és akkor rátérnék a fő problémára.
Innen van a lényeg!!!
- Mért szaggat nálam a WOW, a Crysis 2, a Fifa15 (vagy max ultra lowon tudom csak szaggatásmentesen játszani őket)?
https://www.youtube.com/watch?v=gk4wGBrF5hc
https://www.youtube.com/watch?v=5UxjdGXPMQI
(A videókban szereplő játékokat sem viszi tökéletesen de azért azok mégiscsak AAA-s nagyon gépigényű játékok)
- Miért van az, hogy az eszközkezelőben a rendszer felismeri mind a KÉT kártyát ellenben a DirectX diagnosztika és az MSI Afterburner és azok a játékok ahol látom a videovezérlőt a gyengébb kártyát veszik csak észre?
Képek:https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t35.0-12/12204242_484540508395125_1515236227_o.jpg?oh=4e9d4d4f8d3be9b67adc69e671a249bc&oe=56384EA6
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t34.0-12/12188255_484581181724391_343181296_n.jpg?oh=56037b023921d5244b737e9d10116084&oe=5639214F
Mint írtam fentebb kipróbáltam az AMD Catalyst-ot, a HP oldalon lévő videokártya drivert de semmi.. Olyan mintha nem hajtaná ki az erősebb videókártyát. Amikor az MSI Afterburnerrel csináltam egy fps tesztet (nem tudom minek hívják azt a tesztet amikor ilyen formák elkezdenek forogni és kiírja bal felül az fps-t), akkor csak a HD8610g videokártyát láttam kiírva...
Nagyon örülnék neki ha tudnátok valamit megoldást adni erre a problémára!!
Köszönöm,
F.C.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Horgász topik
- A Battlefield 6-tal tenné vonzóbbá Core CPU-it és Arc GPU-it az Intel
- Napelem
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen autót vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- Bomba ár! Asus N551JQ - i7-4710HQ I 8GB I 256GB SSD I GT845M I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V330-15IKB: i7-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V130-15IKB: i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP Omen - i5-7300HQ I 8GB I 128SSD + 1TB I GTX1050 I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP Pavilion Power - i7-7700HQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I GTX1050 I Cam I W11 I Gari!
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 256GB magyarbill 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest