Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák

Hozzászólások

(#13373) Lacces


Lacces
őstag

Hali.
Dell Inspirion 5221 Notebookom van. (már vagy 3 éves)
Két fő bosszantó hibája van:
- Wifi néha összeomlik. Azaz, netezek használom a gépet, és puff meghal a wifi, egyetlen egy háloztatot sem fog látni a wifi. Általában néhány másodperc után feléled, és ismét látja a hálozatokat és képes csatlakozni, de van amikor újraindítás kell a gépnek.
Wifivel kapcsolatban van még egy jelentős hiba. Ha Budapesten az albiban kikapcsolom a laptopot (még a wifi okés volt, és 30 perc múlva a vonaton vagy 3 óra múlva otthon előveszem a laptopot, akkor a wifi általában nem műkődik. Hiába világít a led, és kapcsolgatnám semmi reakció. Az operációs rendszerek nem érzékelik azt, hogy lenne wifi a laptopban, csak az ethernet-et látják! Ilyenkor kell neki több óra a laptopnak (újraindítás sem segít), hogy kikapcsolt állapotban legyen. Általában más nap jön vissza a wifi.
Biztosan hardware hiba, mert a Windows 8.1 és az Ubuntu 12.04-nél ugyanez a két jelenség van a wifi esetében!
- A laptop fémházas, (aluminium) és néha előfordul, hogy úgy random "rázz az áram", szó szerint megcsíp, a billentyűzet környékén, vagy a kijelző mögötti fémfelület, mindegy. És ilyenkor használhatatlan a laptop gépelésre...

Kérdésem, hogy e kettő hiba javítható-e? Ha igen, körülberül mennyiért? (Csak azért, hogy így meghirdessem-e ősszel a laptopot, vagy máshoz kezdjek vele)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.