Hirdetés

2020. január 28., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák

Hozzászólások

(#12257) Tamy


Tamy
(senior tag)

Sziasztok!

Van egy Asus EeePC 1000HE netbookom, ami az utóbbi időben "fázik".

A hibajelenség a következő: Hideg állapotban bekapcsolva a power leden kívül a négy ledből világít az első (izzólámpa ikon), töltőre rakva a második is, valamint pár másodpercig a harmadik (hdd?) led, majd ez rövidesen kialszik. A 4. (wifi) led eleinte csak egész halványan, majd normál fényerővel világít, ezen kívül viszont nem sok életjelet ad. Kijelző nem kapcsol be (külső monitor se), a hdd fel sem pörög, és a ventillátor se indul el alapból, viszont ahogy melegszik ez később beindul. A power gombot hosszan nyomva kikapcsol, majd ismét bekapcsolva kezdődik elölről a fenti folyamat. Aztán egyszer csak, ha ismét ki, majd bekapcsolom, akkor mintha mi sem történt volna szépen elindul, és minden a legnagyobb rendben van.

Elvittem egy szervizbe megmutatni, igaz akkor még nem figyeltem meg ilyen alaposan, hogy bemelegedés után elindul, ott hajszálrepedésre gyanakodtak. Javasolták, hogy próbáljam úgy bekapcsolni, hogy a széleit kicsit feszítem, "megcsavarom". Idővel viszont én a hajszálrepedést kizárnám, amikor nem indul, akkor bármit bárhogy mozgatok, akkor se indul. Ha meg elindult, akkor teljesen stabil, bárhogy mozgassam, csavarjam is. Másrészt asztalra letéve is ugyanezt tapasztalom.

Találkozott már valaki ilyen hibajelenséggel? Mi okozhatja, és mit lehetne vele kezdeni?

Köszönöm előre is.

Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Notebook hibák
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.